Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" отново подкрепи знаещите и мислещи млади хора

21 април 2015

 

Изпълнителният директор на „Сиела“ г-н Веселин Тодоров връчи награда на отбора студенти от Юридическия Факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, които преди месец спечелиха трето място на състезание по право на Европейския съюз под председателството на съда на ЕС в Гърция.

 

Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски” завоюва третото място на финала на EUROPA Moot Court Competition 2015. Състезанието за втора поредна година се организира под егидата на Съда на Европейския съюз и е под патронажа на председателя на Съда г-н Василиос Скурис и първия генерален адвокат на Съда, г-н Мелхиор Ватле. Във финалите, които се проведоха в гр. Кавала, участваха осем университета от цяла Европа, като сред тях се открояваха имета на Университета на Лисабон, Университета Paris Dauphine, Университета на Лиеж, Instituto de Empresa University, Segovia & Madrid, Университета на Атина и др.


Отборът на СУ, в състав Симеон Вачев, Теодора Лалова, Агапия Кирилова и Страшимир Кучев и академичен наставник д-р. Иван Стойнев, успешно разреши зададения от г-н Ватле казус в областта на държавните помощи и международния търговски арбитраж и след прекрасно пледиране на английски език, успя да се класира за малкият финал, където безапелационно и с голяма разлика спечелиха третото място срещу силно представилият се отбор на Университета на Солун. Гордост за България е и четвъртото място на Симеон Вачев в индивидуалната надпревара за най-добър оратор.


Победителите получиха едногодишен абонамент за пълния софтуерен юридически пакет, включващ програмите СИЕЛА НОРМИ, СИЕЛА ПРОЦЕДУРИ и СИЕЛА ИНФО, карти за отстъпка в книжарници „СИЕЛА” и парична награда.

 

Събитието са проведе в навечерието на деня на българската Конституция, когато официално бе открита и изцяло реконструираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

На събитието присъстваха Негово Светейшество патриарх Неофит, председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, заместник-председателят на Народното събрание Явор Хайтов, министърът на правосъдието Христо Иванов, председателят на Конституционния съд Димитър Токушев, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, омбудсманът Константин Пенчев, председателят на Съюза на юристите Владислав Славов, членове на Висшия съдебен съвет, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателят на Нотариалната камара Красимир Катранджиев, народни представители, конституционни съдии, съдии от Върховния административен и Върховния касационен съд, студенти и преподаватели от Юридическия факултет, представители на академичната общност.
Тържествената церемония бе открита от декана на Юридическия факултет проф. д-р Сашо Пенов.

 

Сиела - СУ

снимка: Награждаването на отбора от г-н Веселин Тодоров, Изпълнителен Директор „СИЕЛА НОРМА”

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките