Новини

Изпрати статията по email

Проектът

Проектът "Машинното гласуване" на "СИЕЛА НОРМА" АД получи признание на годишните награди на "b2b Media"

26 юни 2015

 

На 24 юни, в "Bulgaria Mall", София на официална церемония бяха връчени Годишните награди на "b2b Media".
За първи път в 12 различни категории бяха отличени компании, опериращи в България.


"СИЕЛА НОРМА" спечели второ място в категория "БИЗНЕС ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА" с проекта "МАШИННО ГЛАСУВАНЕ". Проектът е с изключителна важност за провеждането на честни и цивилизовани избори. Реализирането му даде реална възможност на гражданите да видят предимствата от използването на машинното гласуване, а именно:

  • Тайна при гласуването и анонимност на избирателя
  • Оборудване с лесен достъп, удобен за гласоподавателя, включително и за хора в неравностойно положение – незрящи граждани
  • Предотвратяване манипулиране на гласовете
  • Лесно управление и поддръжка на софтуера и хардуера
  • Отчетност/документиране на всички дейности по време на изборите
  • Възможност за точен одит/надзор над изборния процес

 

"Щастливи сме да обявим, че изпълнението на проекта пожъна голям успех. Този проект беше важна стъпка за България по пътя към преминаване към изцяло електронно гласуване, както и за повишаване доверието в политическите институции в страната. С удоволствие съобщаваме, че нашата система отговори на всичките критерии за прозрачност, сигурност и акуратност, и постави основата за разрастването й до национална автоматизирана електронна система за гласуване в цяла България", каза г-жа Силвия Куманова, Директор направление "ПИС" в "СИЕЛА НОРМА", след полученото признание.

 

Голямата награда – "Иновация на Годината" отиде при "Мусала Софт" АД.
При оценяване на кандидатурите експертното жури е отличило устойчивото и иновативно поведение, оригиналност на идеите, ефективност от реализацията, новаторство по отношение и на продуктите, и на услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани.
Гост на събитието бе г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Той връчи и голямата награда "Иновация на годината".

 

Компаниите бяха отличени още за "Бизнес идея", "Бизнес дебют", "Социално-отговорна кампания", "Най-креативно офис пространство", "Бизнес сграда на годината", "Бизнес сделка на годината" и др.

 

Медия и организации партньори: "Стандарт", БДВО, "Start it Smart", Events.bg, b2bmedia.bg, Manifesto.bg.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките