Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" АД успешно изпълнява Договор, подписан с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

23 юли 2015

 

Договорът беше сключен през месец февруари 2015 г. между Сиела Норма АД и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и е на стойност 2 578 800 лв. с ДДС.

Ключови точки от изпълнението:

Е-валидиране на електронни документи и разпечатки на електронни документи

Целта е в края на Проекта да има реализиран общ, сигурен и надежден механизъм (разработена спецификация на този механизъм и нейната реализация) позволяващ валидиране на електронни документи и разпечатки на електронни документи и конвертирането на електронни документи в хартиени и обратното, а така също и обща правна регламентация на този механизъм.

Е-връчване на електронни документи

Целта на тази дейност от обособената позиция е в края на Проекта да има реализация на система за Е-връчване на електронни документи, чрез която да се осъществява комуникация между гражданите и организациите, и държавата (държавната администрация) изцяло по електронен път. Получени или изпратени чрез тази система документи трябва да се считат за официално получени и респективно официално изпратени, при ясна идентификация на изпращача/получателя, без възможност да бъде оспорван фактът на изпращане/получаване, нито времето за изпращане/получаване/прочитане на съобщението.

Актуализиране на Българската национална рамка за оперативна съвместимост на информационните системи в изпълнителната власт

Целта е в края на Проекта да има проект на актуализирана Национална рамка за оперативна съвместимост на информационните системи в изпълнителната власт, която да е в съответствие сEuropean Interoperability Framework (версия 2).

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките