Новини

Изпрати статията по email

Сиела Норма АД сподели опит и експертни знания на първата Национална конференция по съдебна медицина, представяйки продукта Здравеопазване

Сиела Норма АД сподели опит и експертни знания на първата Национална конференция по съдебна медицина, представяйки продукта Здравеопазване

 

Първата Национална конференция по съдебна медицина събра над 60 специалисти от цялата страна в периода от 2 до 4 октомври 2015 г. в Карлово. В рамките на форума СИЕЛА НОРМА АД представи правно-информационния продукт СИЕЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ – една от най-новите разработки на компанията и единствен по рода си на пазара. Предимствата на програмата СИЕЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ бяха презентирани от г-жа Емилия Спасова, създател и ръководител на продукта, и г-жа Ивета Малинова, ръководител СИЕЛА ЕНЕРГЕТИКА И ОКОЛНА СРЕДА. Част от представителната група на СИЕЛА НОРМА АД бе и търговският директор на направление „”Правно-информационен софтуер” г-жа Деница Кирова.

 

На събитието бяха обсъдени често срещаните проблеми, с които ежедневно се сблъскват съдебните медици и предизвикателствата при разрешаването им, като за основен проблем лекарите посочиха необходимостта от регламентиране условията на работа и заплащането на експертите по обособени рамки и критерии.

 

Като резултат от конференцията, специалистите учредиха Българско дружество по съдебна медицина, придружено от отворено писмо до Министерствата на здравеопазването, вътрешните работи и правосъдието, в което апелират за спешната необходимост от диалогичност за уточняване на статута на съдебните лекари и регламентиране на тяхното заплащане.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките