Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 10.IV

РЕШЕНИЕ № 141 ОТ 2 АПРИЛ 1998 Г. ЗА АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНА ПРОМЯНА НА ГРАНИЦИТЕ НА ОБЩИНИТЕ СЛИВО ПОЛЕ И РУСЕ, РУСЕНСКА ОБЛАСТ

 

РЕШЕНИЕ № 141 ОТ 2 АПРИЛ 1998 Г. ЗА АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНА ПРОМЯНА НА ГРАНИЦИТЕ НА ОБЩИНИТЕ СЛИВО ПОЛЕ И РУСЕ, РУСЕНСКА ОБЛАСТ

Обн. ДВ. бр.41 от 10 Април 1998г.

На основание чл. 28, т. 3 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Отделя от община Сливо поле, Русенска област, населеното място Сандрово и го присъединява към община Русе, Русенска област.

2. Предлага на Президента на Република България на основание чл. 98, т. 5 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 28, т. 3 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България да издаде указ за утвърждаване промените на границите на общините Сливо поле и Русе, Русенска област.

3. В едномесечен срок от влизането в сила на решението министърът на финансите на основание § 22 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 1998 г. да извърши съответните промени в субсидиите на общините Сливо поле и Русе за 1998 г.

4. Решението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник", което да се извърши едновременно с обнародването на указа на Президента на Република България.


Промени настройката на бисквитките