Новини

Изпрати статията по email

СИЕЛА НОРМА награди родолюбивите българчета на връх Шипка

СИЕЛА НОРМА награди родолюбивите българчета на връх Шипка

22 август 2015

 

На 22 август 2015 г, на връх Шипка тържествено бе отбелязана 138 – годишнината от Шипченската епопея. Инициативите, включени в официалната програма на честването обхващаха отслужване на панихида в памет на загиналите, 3 различни туристически похода (от Соколския манастир, от м. Узана и от храм паметник „Рождество Христово”), състезание за деца по изкачване на стълби към Паметника на Свободата, Открит урок по история, Възстановка на боевете, Концерт на ансамбъла на въоръжените сили и Тържествена заря – проверка.     

СИЕЛА НОРМА награди най-малките участници в честванията.

За своя принос в отбелязването на тържествата СИЕЛА НОРМА бе отличена с получаването на грамота – плакет. Г-н Димитър Главчев, заместник-председател на Народното събрание връчи грамотата на г-жа Силвия Куманова, Директор „Правно-информационен софтуер”в Сиела.

Националното честване на Шипченската епопея се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев, който пристигна в Габрово специално за Тържествената проверка. Държавният глава произнесе слово по случай годишнината от събитията на историческия връх.

Честванията завършиха с отдаване на почит на загиналите за свободата на България.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките