Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" АД спечели престижния конкурс Европейски бизнес награди 2015/2016

01 септември 2015

 

Сиела Норма АД беше обявена за Национален шампион на България в Европейските бизнес награди - най-престижния бизнес конкурс, осъществяван с подкрепата на бизнес лидери, учени, медии и политически представители от цяла Европа и спонсорирани от RSM.

 

Сред журито, избрало победителите, са Кристин Лагард, изпълнителен директор на МВФ, българският президент Петър Стоянов (1997-2002), румънският президент Емил Константинеску (1996-2000), бившият премиер на Испания Хосе Аснар, бившият белгийски министър-председател Ив Льотерм, бившият еврокомисар Карел де Гухт и бившият естонски премиер Арнолд Рюйтел.

 

Наградите се връчват за девета поредна година и в тях вземат участие повече от 32 000 компании от 33 европейски страни. Днес 678 дружества от различни държави бяха обявени за Национални шампиони, минали през втората фаза на конкурса.

 

В конкурса 2014/2015 бяха представени всички пазари на страните-членки на ЕС, плюс тези на Турция, Норвегия, Швейцария, Сърбия, Хърватия и Македония, чиито общи приходи надхвърлят 1,5 трилиона евро, реализираната им обща печалба е над 60 милиарда евро и осигуряват заетост на над 2,5 милиона души.

 


Зад водещата българска марка „Сиела Норма” стоят най-голямото и утвърдено издателство за специализирана и художествена литература, най-голямата и бързо развиваща се верига книжарници в страната, най-популярната справочна и правна информационна система с бази данни в различни области и най-мащабната онлайн книжарница за продажба на eлектронни книги.

 

Благодарение на 30-годишната традиция, новаторският дух и синергията, с която работи екипа от ИТ специалисти, юристи, икономисти, редактори и преводачи на компанията, предоставянето на достоверна и структурирана информация в България вече е реалност.

 

“Много сме горди да бъдем избрани да представляваме България като Национален шампион. Европейските бизнес награди са общопризнати като трибуна, представяща най-динамично развиващите се компании в Европа, и сега очакваме с нетърпение следващия кръг от процеса на оценяване, където можем да обясним по-подробно как постигаме бизнес успехи”, сподели г-н Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „СИЕЛА НОРМА” АД.

 

Адриан Трип, Изпълнителен директор на Европейските бизнес награди: “Честито на СИЕЛА НОРМА АД и на всички останали компании, избрани да представляват своите държави като Национални шампиони, те играят важна роля в създаването на една по-силна бизнес общност.”

 

СИЕЛА НОРМА АД, като носител на отличието Национален шампион за България продължава към следващият кръг на Европейските бизнес награди, където ще бъде избран „Национален шампион на публиката”. Надпреварата изисква Националните шампиони да подготвят видео презентации, разказвайки своята история и споделяйки своите бизнес успехи. Журито ще награди най-добрите видеопрезентации с отличието Ruban d'Honneur. Компаниите отличени с Ruban d'Honneur ще бъдат част от големия финал през 2016 г.

 

Видеоклиповете на Националните шампиони на ще бъдат публично представени на уебсайта на Европейските бизнес награди www.businessawardseurope.com, където след открито гласуване ще се определи "Национален шампион на публиката". През изминалата година са подадени над 170 000 гласа, като компании от цяла Европа бяха публично подкрепени от техни клиенти, служители и колеги, както и от широката общественост.

 

Основен спонсор и организатор на Европейските бизнес награди от създаването им е RSM, седмата по големина верига одиторски, данъчни и консултантски компании в света с голямо присъствие в цяла Европа.

 

За повече информация относно победителите, Европейските бизнес награди RSM можете да намерите на www.businessawardseurope.com или на www.rsmi.com.

 

ЕБН

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките