Новини

Изпрати статията по email

Сиела Норма отбеляза Международния ден за безопасен интернет 2016 като подкрепи инициативата eSkills for Jobs 2015-2016

Сиела Норма отбеляза Международния ден за безопасен интернет 2016 като подкрепи инициативата eSkills for Jobs 2015-2016

10 февруари 2016

 

Най-добрите киберскаути получиха награди за придобитите електронни умения 

 

Днес децата ни се срещат с новите технологии и Интернет във все по-ранна възраст. Мрежата предлага разнообразна и често неустоимо привлекателна за тях информация, като във всеки един момент те могат да бъдат изложени на неподходящо съдържание и риск.  Отговорност на родителите и на обществото е да запознаят децата с основните правила за безопасно сърфиране в Интернет.

Сиела Норма като социално отговорна компания взе участие в инициативата eSkills for Jobs 2015-2016, като награди най-добрите киберскаути за придобитите електронни умения.

В рамите на инициативата ученици от различни училища преминаха обучения по онлайн безопасност, които бяха проведени през изминалата 2015г. от Центъра за безопасен интернет в сътрудничество с МВР и „Теленор България“. В последвалата надпревара киберскаутите проведоха редица инициативи, насочени към техни връстници. Първите 3 места бяха присъдени на най-интересните и полезни идеи.

Най-добрите отбора бяха отличени и получиха книги от СИЕЛА НОРМА по време на тазгодишното отбелязване на Международния ден за безопасен интернет - 9 февруари. 

 

Наградите бяха връчени от Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ и национален кооординатор на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016.

 

Международният ден за безопасен интернет е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за дванадесети пореден път. Утвърдена с годините, тя успява да излезе и извън Европа, като обхваща над 100 държави на всички континенти.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките