Новини

Изпрати статията по email

Кампанията на Сиела Здравеопазване продължава

09 май 2016

 

Поради големия интерес към априлската кампания на Сиела Здравеопазване,  имаме удоволствието да Ви уведомим, че продължаваме промоционалното си предложение, свързано със здравеопазването:

При абонамент за Сиела Здравеопазване за периода от 09.05.2016 г. – 31.05.2016 г. Вие получавате подарък книгата на Стоян Ставру – "Лекарската грешка" *

*Кампанията продължава до 31 май 2016 г. или до изчерпване на количествата от книгата на Стоян Ставру.

Сиела Здравеопазване е единственият по рода си правно-информационен и професионален справочник, който е източник на актуална и удобно систематизирана информация. Уникален софтуер консултант, в който ще намерите всички правни норми и изисквания, регулиращи обществените отношения в сферата на здравеопазването между държавни органи, медицински специалисти, лечебни заведения, пациенти и други лица.

Сиела Здравеопазване е електронна библиотека и трибуна за изява на медицински лица и други експерти, заети в отрасъл здравеопазване. Той е платформа за обмяна на опит и добри практики между медицински специалисти, юристи и експерти. Всеки, който е клиент на продукта има право да публикува в него.

 

Сиела Здравеопазване съдържа:

  • Всички необходими национални, европейски и международноправни нормативни актове;
  • Всички методични указания, становища, заповеди, писма и разяснения на министерства и ведомства;
  • Указания на международни институции и организации;
  • Тренингови изисквания на Европейски съюз на медицинските специалисти;
  • Коментари и процедури по актуалното законодателство от известни експерти;
  • Американска съдебна практика на Върховен съд на САЩ и практика на щатските съдилища – подбрани са хиляди значими съдебни решения. Делата са по съществени проблеми систематизирани тематично на фармацевтични и медицински продукти, професионално поведение, медицинска небрежност, информирано съгласие, застраховка професионална отговорност, съдебна медицина, защита на репутация и др.
  • Изчислителни модули, бланки и формуляри;
  • Речници;
  • Актуални списъци и регистри;
  • Информация за значими международни медицински конгреси и конференции;
  • Статистика в здравеопазването;
  • Най-богатата справочна информация.

При абонамент за Сиела Здравеопазване през месец май получавате книгата "Лекарската грешка" на Стоян Ставру

 

Гражданската отговорност при извършен деликт от медицинско лице обикновено е темата, която преплита медицината и правото като изправя едни срещу други медици и юристи. Разглеждането на юридическите измерения на една от най-натоварващите и едновременно с това най-хуманни професии, каквато е лекарската, обаче може да бъде и начинание, насочено към превенция и сътрудничество. Именно по този път е поела настоящата книга. В света на интердисциплинарната наука юристи и лекари биха могли да обединят усилията си в полза на лекуващите се пациенти.

В книгата систематично са представени и ясно анализирани конкретните медицински и юридически казуси, с които е била сезирана Гражданска колегия на ВКС в периода между 2008 - 2015 г. Изложението е обособено в две части – в първата са разгледани основните теоретични въпроси по темата, а във втората са публикувани конкретни съдебни актове. Това прави книгата полезна, както за практикуващите лекари и юристи, така и за всеки пациент, който би искал да се запознае със съдебна практика на българските съдилища по една толкова важна тема, каквато е лекарската грешка.

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ СЕГА!
БЪРЗО! ЛЕСНО! УДОБНО!

 

За повече информация и абонамент посетете този адрес.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките