Новини

Изпрати статията по email

На 25.10.2016 г.

На 25.10.2016 г. "Сиела Норма" се присъедини към инициативата за създаване на Клъстер "София град на знанието"

29 октомври 2016

 

Основната цел на организациите, членуващи в клъстера е създаването на инвестиционни предпоставки и организационна среда за превръщане на гр. София от традиционна административна столица в Интелигентен град, който изгражда и поддържа устойчиво високо качество на живот и добро управление, подпомагащо развитието на бизнеси, базирани на знанието и превръщане в център за поощряване на икономическия растеж на страната.

Клъстерът се създава със специфичната цел за привличане на инвестиции и подпомагане създаването на „иновационна екосистема” за по-ефективно използване на човешките ресурси на града на базата на опита на гр. Виена в изграждането на град на знанието (Knowledge City). Ефективно използване на налични осезаеми активи (терени) и неосезаеми активи (научен потенциал), собственост на БАН за привличане на капитали и ноу-хау от частния сектор за създаване на регионална икономика базирана на знанието.

За водеща организация в клъстера е предложена СИЕЛА НОРМА АД, а за клъстерен мениджър Веселин Тодоров – изпълнителен директор на СИЕЛА НОРМА АД.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките