Новини

Изпрати статията по email

В деня на Конституцията и юриста - 25 процента намаление на

В деня на Конституцията и юриста - 25 процента намаление на "Конституционно право" от проф. Емилия Друмева

16 април 2018

 

16 април е датата, на която честваме Деня на Конституцията и юриста.


На тази дата през 1879 г. Учредителното събрание въплътява в Търновската конституция възрожденските идеали, съчетавайки ги с най-модерните възгледи за държавността в Европа.


За да се стигне до конституцията, такава каквато я познаваме днес, българският конституционализъм преживява бурно развитие, изпълнено с напрежение, но и с градивни решения.


По този повод уважаваният конституционалист проф. Емилия Друмева споделя, че:


Конституцията е най-ярък израз на правната култура на обществото. Тя документира неговата същност и цялост и съдейства за осъществяването на заложените политически идеи, осигурява единство в правния ред. С това конституцията е правният фундамент на политическия живот.


Конституцията е документ с постоянна стойност, установяващ основите на държавната организация като висше право и представляващ основа за другите процеси на контролираното управление в държавата.


„Конституционно право. Пето издание“


Проф. Емилия Друмева


В знак на уважение  и като поздрав към всички колеги юристи „Сиела“ на 16 април подарява 25% намаление на актуализираното пето издание на „Конституционно право“ от проф. Емилия Друмева.


В него ще откриете отговори на много от въпросите, които задават промените в законодателството и в съдебната практика,  както и пълна обосновка на новата битност на българското право като на държава членка на особена наднационална общност – Европейският съюз.


Намалението важи само в рамките на промоцията (16 април).

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките