Новини

Изпрати статията по email

"Сиела" подкрепя СЮНА 2018 на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"

29 юни 2018

 

Сиела правно-информационни системи и Издателство Сиела подкрепят провеждането на V Студентска юридическа научна академия на ЮФ на Пловдивския университет - СЮНА 2018. 

 

В нея взеха участие над 30 студенти от всички курсове на Юридически факултет - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

 

За първи път този форум е разделен на два модула.

 

Първият е традиционният, в който бъдещите юристи представят научни разработки по избрани теми от различни области на правото, оценявани от професионално научно жури от утвърдени специалисти в правната теория и практика, с председател проф. Дарина Зиновиева – бивш декан и настоящ преподавател в ЮФ на ПУ. Сред членовете са съдия Милка Панчева – председател на 6-о отделение на ВАС, ръководителят на катедра „Гражданскоправни науки“ на ЮФ доц. Люба Панайотова, представители на Висшия адвокатски съвет, както и млади учени и докторанти от факултета.

 

Вторият модул включва семинари, посветени на личностното развитие на студентите. Бъдещите юристи се обучават в теми като „Групова динамика“, „Лидерски умения“, „Общуване с аудитория“, „Техники за модерно мислене“ и други.

 

„Налагаме политика за допълнително развитие и стимулиране на капацитета на нашите изявени студенти. Освен традиционните теоретични и практически знания, които те придобиват в нашия факултет, сега им предлагаме умения, които ще са им полезни и необходими при бъдещата им професионална реализация, както и в живота извън правото.“, поясни заместник-деканът на ЮФ на ПУ доц. Христо Паунов, който е и главен организатор на СЮНА 2018. Той използва случая да благодари на „Сиела Норма“ АД за оказаната цялостна подкрепа при организирането и провеждането на студентския форум.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките