Новини

Изпрати статията по email

Издателство Сиела подкрепя честванията на Шипченската епопея

Издателство Сиела подкрепя честванията на Шипченската епопея

13 август 2019

 

За поредна година Областна администрация – Габрово и Регионално управление на образованието в Габрово организират национално състезание за ученици от 5 до 12 клас по скоростно изкачване на стъпалата на връх Шипка. В духа на тържествата, посветени на Шипченската епопея, и в подкрепа на българката история и национална чест, "Сиела Норма" се включва с награди за победителите. От издателството даряват книгите "България, природа, човек, цивилизации", "Кратка история на Европа", "История на България" , както и други исторически книги, и такива посветени на България.

 

 „Това е един нестандартен начин, с който целим познаване и опазване на историческите паметници и събития, не само като елементи на материалната култура, но и като предаване на знание от поколение на поколение, свързано с националното ни достойнство, духовност и традиционни български ценности.“ – споделят организаторите и отправят покана към всеки, който иска да се присъедини към участниците в деня на състезанието - 23 август, 10:30 ч.

 


Националното честване Шипченска епопея се провежда под патронажа на Президента на Република България и се организира от Областен управител на област Габрово, със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Община Габрово, Регионално управление на образованието – Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово, ХГ „Христо Цокев“, Държавен архив – Габрово.

 

Цялата програма на тържествата може да прочетете на официалния сайт www.shipka.org или да следите страницата във фейсбук https://www.facebook.com/ShipchenskaEpopeya/

 

Снимка: www.shipka.org

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките