Новини

Изпрати статията по email

Акцентни заглавия на издателство

Акцентни заглавия на издателство "Сиела" за 2020 година

02 януари 2020

 

Започнаха 20-те години. От издателство "Сиела" планираме да ги посрещнем подобаващо. Защото има с какво да се похвалим, изпращайки 2019 година. С над 190 заглавия и 50 събития оставихме своите свидетелства, че книгоиздаването може да има и друго лице и благодарение на нашите читатели овладяхме напълно "Изкуството да обичаш" работата си.

Краят на десетилетието посрещнахме с юбилейното издание на "Английският съсед" от Михаил Вешим, разказахме няколко важни "Истории за деца, които смеят да бъдат различни" и завършихме с отличен "Училището за Добро и Зло" само за "Дванайсет нощи".

Докато следвахме неотлъчно "Линията на бляновете", преживяхме най-ценните си "Мигове любов" с всички вас, с които танцувахме по един "Блус за черни дупки"и вървяхме по "Пътищата, които избираме".

За нас често"Понеделник започва в събота", но всичко това си струваше, за да преживеем с вас една среща със Съли Ърна макар и Unplugged и да прекараме "Дни и нощи с Judas Priest".

Обещахме да ви казваме "Нищо друго освен истината" и без каквито и да е "Блъф" или "Клавиатурна грешка" оставихме за следващите поколения аргументирани "Свидетелства за прехода. 1989-1999", защото вярваме, че отговорът на въпроса "Предстоят ли най-добрите дни за човечеството" е положителен и споменът за "Погубената България" трябва да задейства "Инстинктът на съзнанието" ни. Затова и преговорихме набързо онази "Кратка история на Европа", в която се срещат и "Аз, Клавдий", и "Александър Велики", "Чърчил и Оруел", но и "Маркус Волф", "Вова, Володя, Владимир" и"Феноменът Виктор Орбан".

"Лисицата" ни отказа да бъде "Крадецът на праскови", но затова пък с"Фотографът" станаха "Перфектната двойка".

Извървяхме заедно  "52 екопътеки" към "Градината с камъни", изживяхме едно "Италианско лято", припомнихме си забравените "Ангелски езици" и се запознахме с "Ерик", приятеля на "Пилето" -  "Ал",  "Джийвс и Устър" и "Просто Спас". Този път "Без филтър".

Сред "Историческите маршрути в София" изживяхме своите "Седем градски гряха" и се превърнахме в истински "Софийски магьосници:Вещиците на Витоша".

С "Майката на дъщеря ѝ", "Ана" и "Кало Змея" гордо казахме "Аз съм българка", припомняйки имената на 40 знаменити жени, а през мрачните вечери ни, докато си разказвахме "Страшни приказки за мрачни вечери", ни помогнаха  "Тримата братя и Златната ябълка".

"След Бог" се сблъскахме със "Силата на мита", направихме дисекция на онази "Митология на прехода", която всеки интерпретира по своя си начин  и "Някъде там" се срещнахме с неповторимия "Чекмо", с "Ирландецът" и "Германският пациент".

С "Възход и падение на динозаврите" и "Под различни небеса" изпратихме 360 дни от годината, през които не останахме и за минута "Сам(и) вкъщи".

И докато все още сме на своя "Граничен пост" в "Малкото хотелче на име Коледа" ви каним  да разкрием някоя и друга тайна около заглавията, с които ще докоснем невидимите  "Струни" на читателските сърца.

20-те години ще бъдат блестящи, стилни и умни. През тях ще проверим отново лесно ли е "Да оцелееш като родител" като към компанията на щурите Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова ще се присъединят и Илиян Любомиров, Захари Карабашлиев, Оля Антонова, Аксиния Генчева, Александър Миланов, Ралица Попгеоргиева, Ангелин Балсамаджиев.

Ще победим "God of War", няма да се отдадем на "Страх" и ще се порадваме на "Слънцето и нейните цветя".

Разказвайки ви няколко нови "Истории за лека нощ за момичета бунтарки", ще ви дадем нови"Жокери" какво повеляват "Законите на човешката природа" по Робърт Грийн.

С нови  "Приказки на пишещата машина" - продължението на сладките "Приказки по телефона" на Джани Родари ще хванем всеки книжен "Таласъм" и няма да останем длъжни на "Грима и Доркас".

Годината няма да мине и без юридически заглавия. През 2019 г. заедно предизвикахме вписванията и вещното право с поредицата "Предидизвикай правото" със съставител Стоян Ставру и внесохме малко повече яснота около "Правен режим на обществените поръчки по ЗОП" заедно с Антония Илиева и Пенчо Станкулов, както и около "Изключващи вината обстоятелства по българското наказателно право" благодарение на Румен Марков.

А през 2020 г. са на ход "Българско гражданско процесуално право. 10 издание", " Право на ЕС. Четвърто издание" от Жасмин Попова , "Международно публично право" от Благой Видин, както и един по-различен "Юридически поглед към процеса на Васил Дякон Левски", който прави Маргарита Златарев.

И ако това не ви е достатъчно - обещаваме, че новите ни 10 ще започнат с още звездни заглавия.

Защото с книгите можем да се отдадем на щастливи "Четене и живот" през първата година на десетилетието. Защото се надяваме да бъдете с нас. И защото заедно издаваме повече!

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките