Новини

Изпрати статията по email

23 натурални и над 85 аналитични и сравнителни показатели за бизнес анализи в продукт

23 натурални и над 85 аналитични и сравнителни показатели за бизнес анализи в продукт "Сиела Инфо"

04 май 2020

 

"Сиела Инфо" е създаден като продукт, който събира и обработва разнообразна първична информация от различни официални източници. Той предлага пълен браншови и икономически сравнителен анализ, чрез който всяка фирма може да сравни своите резултати с тези на конкурентите и да установи на каква позиция се намира спрямо тях. Чрез икономическите анализи може да се провери и надеждността на потенциални бизнес партньори, доставчици и др.

 

Базите данни в "Сиела Инфо" позволяват използването на 23 натурални и над 85 аналитични и сравнителни показатели за бизнес анализи на всички фирми в България, отчели дейност за последните 9 години.

 

За ползването на тези анализи не се изисква доплащане.

 

Допълнителна функционалност на продукта е табличното представяне на данните от консолидираните отчети. Можете да извлечете в Excel избрани данни по зададени показатели, както и да заложите вписани промени на избрани фирми за постоянно следене.

 

Извличаните данни в продукта "Сиела Инфо" дават ясна представа както за текущото състояние на бизнеса, така и за неговите силни и слаби години. Анализите са резултат от постоянно събираната и обобщавана информация от счетоводните отчети, вписаните промени в Търговския регистър, данни от други официални източници като НОИ, НСИ и др. Ключови входни данни са: приходите за избрания период, размера на собствения и привлечен капитал, нетния финансов резултат, стойността на активите, информация за средния брой заети лица в съответната организация и много други.

 

Чрез ключовите данни може да се изчисляват икономически показатели като ROI (Return of Investment от английски език "възвръщаемост на инвестициите" - за степента на възвръщаемост на дадена инвестиция), ROE (Return on Equity - от английски език "възвръщаемост на основния капитал"), Debt to Equity (от английски език "дълг към собствен капитал"), Current Ratio (като индикатор за платежоспособността на компанията чрез съотношение на активи върху финансовите задължения или пасиви) и много други.

 

Продуктът няма заложени ограничения за анализи, възможностите му може да бъде адаптирани към различни бизнес цели.

 

При въпроси, свързани с приложението на "Сиела Инфо" за Вашите бизнес нужди, може да се свържете с нас на тел.: 02 903 0000 или на имейл ciela@ciela.com.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките