Новини

Изпрати статията по email

Двуезична версия на Закона за управление на агрохранителната верига в Ciela Law

Двуезична версия на Закона за управление на агрохранителната верига в Ciela Law

11 юни 2020

 

Новият Закон за управление на агрохранителната верига, обнародван в брой 51 на "Държавен вестник" от 05.06.2020 г., вече е преведен на английски език. С последната актуализация на продукт "Ciela Law" ще бъде достъпен за потребителите на двуезичния софтуер.

С текстовете, приети в края на месец май от Народното събрание, са изменени и допълнени редица закони, регулиращи тази област на икономиката. Те също вече са преведени в програмата и са свързани помежду си с препратки за по-лесен достъп до цитираните текстове на Закона за управление на агрохранителната верига,.

Чрез него се осигурява прилагането на правото на Европейския съюз и националните мерки в областта на агрохранителната верига. Чрез актуализиране на националната правна рамка се установява единна законодателна рамка, която регламентира компетентните органи, които провеждат политиката в този сектор, както и тяхното финансиране. Регламентира се официалния контрол върху елементите на агрохранителната верига, както и работата на институцията, която ще извършва оценката на риска по отношение здравето и интересите на потребителите.

Включени са и мерките, които следва да бъдат предприети при кризи и извънредни ситуации.

В Закона са разписани условията и редът за разработване и изпълнение на Многогодишен национален план за контрол и определяне на национални референтни лаборатории за целите на официалния контрол и вземането на проби по агрохранителната верига.

С новия закон се премахват различията в регулаторната уредба и регистрационните режими на търговските обекти и се обединява цялата дейност по агрохранителната верига.

Всички свързани с новите текстове разпоредби ще бъдат достъпни на български и английски език утре, 12 юни, в "Ciela Law".

Можете да поръчате продукта от електронния ни магазин, както и да направите поръчка на тел.: 02 903 0000 или на имейл ciela@ciela.com.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките