Новини

Изпрати статията по email

Обнародвани са промените в данъчните закони за 2021 г.

Обнародвани са промените в данъчните закони за 2021 г.

08 декември 2020

 

В "Държавен вестник" бр. 104 от 8.12.2020 г. е обнародван Закона за изменение и допълнение на Закона за ДДС. С преходните и заключителни разпоредби на закона са изменени Закона за акцизите и данъчните складове, Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за местните данъци и такси, Закона за счетоводството, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и др.

С актуалните текстове можете да се запознаете в продукт "Сиела Счетоводство".
 

В структурата "Годишно приключване 2020 г." са налични множество коментари от експерти относно процедурите, свързани със съставянето на Годишните финансови отчети и спазването на всички изисквания на законите и приложимите стандарти.

Новият Калкулатор за изчисляване на такса за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани е на разположение на потребителите в структура "Изчислителни модули". След изчисляване на дължимите такси бланката може да бъде съхранена на сървъра, включително и в pdf формат.

Калкулаторът е в услуга както на физически лица, които да планират разходите си, така и на юридически лица, които имат повече жилищни и нежилищни имоти, за които дължат такси за битови отпадъци за изминалата година.

Всички бланки в структурата "Изчислителни модули" имат функционалности, съобразени с нормативните актове, а вградените контроли не допускат грешки при попълване. Те са разработени, за да улеснят работата на счетоводители и други потребители на продукта и са изцяло съобразени с актуалното законодателство. Не се налага инсталация на специален софтуер, за да бъдат ползвани. След еднократно въвеждане на данните записите се съхраняват на централизиран сървър или локално.

Можете да активирате продукт "Сиела Счетоводство" след заплащане в електронния ни магазин или да го поръчате на тел. 02 903 00 00.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките