Новини

Изпрати статията по email

Декларация за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19 - в продукт

Декларация за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19 - в продукт "Сиела Процедури"

18 февруари 2021

 

Нова бланка, с която се декларира информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19, е публикувана в продукт "Сиела Процедури".

Тя се подписва в лично качество или от името на родител/настойник, или попечител. С подписа се декларира, че лицето е запознато с ползите от конкретната търговска марка ваксина, "рисковете от заболяването и неговите усложнения, показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт".

Деклараторът потвърждава, че при възникване на нежелани реакции след ваксинация трябва да съобщи на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата чрез попълване на електронен формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лица, достъпен на този адрес.

От Изпълнителната агенция по лекарствата съобщават, че тази информация е изключително важна за откриване на непознати нежелани реакции към лекарствените продукти, разрешени за употреба на територията на Р. България. За подаването на сигнал са необходими данни за контакт с цел обратна връзка.

На редовния седмичен брифинг на Националния оперативен щаб днес стана ясно, че ще бъде предложено да се премине към четвърта фаза от плана за ваксиниране, в която се предвижда да бъдат ваксинирани хора над 65-годишна възраст и хора с хронични заболявания.

Можете да откриете новата бланка "Декларация за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19" в основната структура на продукта "Сиела Процедури".

Ако не сте абонирани за правно-информационната система, с която ще разполагате с информация за процедурите и услугите на институциите в България, както и съответните бланки към тях, можете да го направите и от електронния ни магазин.



 

Обратно
Промени настройката на бисквитките