Новини

Изпрати статията по email

ЦИК и

ЦИК и "Сиела Норма" АД подписаха договор за осигуряване на машинно гласуване на предстоящите избори

28 юни 2021

 

"Сиела Норма" АД и Централната избирателна комисия (ЦИК) подписаха договор за дейности по техническо и логистично осигуряване на машинното гласуване със специализирани устройства за електронно машинно гласуване (Договор №19 от 18.06.2021 г.). Договорът влиза в сила от датата на подписване.

Съгласно сключения договор, компанията ще осъществи модификацията на софтуера за гласуване, предмет на Договор № 1 от 06.02.2021 г. между ЦИК и "Сиела Норма" АД, а именно: настройване на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване за частичните местни избори на 27 юни 2021 г. и изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

Ангажимент на "Сиела Норма" АД са дейностите, представляващи логистично осигуряване и техническо обслужване на СУЕМГ за частичните местни избори на 27 юни 2021 г. и за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

По време на предстоящите частнични местни избори и предсрочни парламентарни избори компанията ще осигури и техническо обслужване на машините за електронно гласуване, като ангажира над 2000 техници в страната и чужбина.

Представители на "Сиела Норма" ще организират разяснителна кампания за машинно гласуване, обучение на представители на ЦИК, ОИК, РИК и СИК, както и изработването на обучителни материали към избирателите.

Договорът e публикуван в Портала за обществени поръчки. Съгласно подписаните условия "Сиела Норма" няма право да коментира финансова, търговска, техническа или друга информация, както и да дава публични изявления относно информация, получена във връзка с изпълнението на договора.

Въпреки изключително съкратените срокове екипът на "Сиела Норма" АД декларира своята готовност да изпълни професионално и отговорно пълния обем дейности, свързани с логистично осигуряване и техническо обслужване на машинното гласуване в страната. Компанията има дългогодишен опит като системен интегратор, а от 2014 г., след проведени процедури за възлагане на обществени поръчки, е изпълнител на всички обществени поръчки, свързани с машинното гласуване.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките