Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" с награди за абсолвентите по право на ВТУ

16 юли 2021

 

80 са абсолвентите по право на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" (ВТУ), като 19 от тях завършиха с отличен успех своето следване. В Ректората на висшето училище се състоя тържествената церемония по повод официално връчване на дипломите на Випуск 2020 и Випуск 2021 на Юридическия факултет. Тя беше открита от декана на факултета проф. д.ю.н. Георги Митов. "Пазете правото и бъдете на страната на справедливостта. На добър час!", каза в приветствието си ректорът на висшето училище д-р Христо Бонджолов.

Сред официалните лица беше проф. д.ю.н. Борис Велчев - председател на Конституционния съд на Република България, който напомни на младите юристи за тяхната отговорност и дълг по пътя на правото.

Изпълнителният директор на "Сиела Норма" АД Веселин Тодоров също беше официален гост на тържеството. Той поздрави ръководството и абсолвентите, че само за една година ВТУ е преминал от пето на трето място по рейтинг сред университетите в страната с правни факултети, като им пожела още по-добри резултати догодина.  

Всички отличници получиха като подарък абонамент за правно-информационен софтуер, който да използват в своята бъдеща работа - "Сиела Норми", "Сиела Практика" и "Сиела Евро", както и юридическа литература.

Юридическият факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий” е създаден преди точно 30 години като първия извънстоличен юридически факултет.

Днес са сформирани три катедри за преподавателите от специалност "Право" - "Публичноправни науки", "Наказателноправни науки" и "Частноправни науки”.

 



Веселин Тодоров, ВТУ

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките