Новини

Изпрати статията по email

Договорът със

Договорът със "Сиела Норма" за предстоящите избори беше подписан

04 октомври 2021

 

Със свое решение № 663 от 1 октомври 2021 г. Централната избирателна комисия определи за Изпълнител на обществената поръчка, открита и проведена при условията на чл. 79, ал. 1, т. 4 от ЗОП, с уникален номер на поръчката в Регистъра на обществените поръчки (РОП) 04312-2021-0013, "Сиела Норма" АД.

Договорът беше подписан с председателя на ЦИК в края на деня.

Предметът му включва дейности по осигуряване на машинното гласуване със специализираните устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) А-4 Модел 517.

Ангажимент на Изпълнителя е параметризиране на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на 61 СУЕМГ за частичните местни избори на 3 октомври 2021 г., както и дейностите, представляващи логистично осигуряване и техническо обслужване на СУЕМГ за частичните местни избори на 3 октомври 2021 г. и при евентуален втори тур.

Този уикенд първият тур на частичните местни избори беше успешно организиран от екипите на "Сиела Норма". Предстои подготовка за предстоящия втори тур в част от избирателните секции.

Друга дейност, предмет на Договор за обществена поръчка № 34 от 1 октомври 2021 г., е модифициране на софтуера, параметризиране на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на до 12 400 машини за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г., включително при провеждане на втори тур на президентските избори.

"Сиела Норма" отговаря и за логистично осигуряване и техническо обслужване на машинния вот за предстоящите избори 2 в 1 през ноември.

Компанията ще организира машинното гласуване за пореден път тази година след парламентарни избори през април, частичния местен вот през юни и парламентарните избори през месец юли.

Предстои да бъдат наети на граждански договори над 2500 души,  включително IT специалисти, ангажирани с модифицирането на софтуера. Над 2100 от тях ще отговарят за техническото обезпечаване на машинния вот в избирателните секции в страната и чужбина.

Предстои договорът да бъде публикуван в Портала за обществени поръчки. Съгласно подписаните условия "Сиела Норма" АД няма право да коментира финансова, търговска, техническа или друга информация, както и да дава публични изявления относно информация, получена във връзка с изпълнението на договора.

 

 

Машинно гласуване

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките