Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" е партньор на първата национална енергийна конференция в София

18 ноември 2021

 

Първата национална енергийна конференция "Умните мрежи на България - добри практики и перспективи" се проведе днес в "София ТехПарк".

Тя бе организирана от Български Енергиен и Минен Форум, съвместно с The Smart Grid Think Tank Organaization, Българска браншова камара "Умни мрежи", Индустриален клъстър "Умни мрежи", Българска асоциация на ютилити клъстърите, Сдружение на енергийните общности в България и Асоциация "Зелени сгради.

Всички участници получиха едномесечен безплатен достъп до експертния софтуерен продукт "Сиела Енергетика и Околна среда", както и 20% отстъпка от годишния абонамент за него.

В националния форум взеха участие представители на държавни ведомства, оператори на електрически мрежи, неправителствени организации, водещи браншови организации в областта на Умните мрежи в България, представители на "София ТехПарк", както и участници е Европейският проект STRIDE.

В първият панел беше представено приложението на Умните мрежи в България с презентации на Георги Самандов, заместник-министър на енергетиката, Стефан Абаджиев, председател на Българската браншова камара "Умни мрежи", както и на адвокат Пламен Димитров с юридически коментар по българското и европейско законодателство.

Втората част от конференцията беше посветена на концепции и проекти на Умни мрежи на електрическите мрежови оператори и други компании.

 

В следващите панели бяха представени концепции на експерти, свързани с енергийните кооперативи и енергопозитивните зони.

В заключителната последна част на националната конференция г-н Иван Хиновски, председател на Български Енергиен и Минен Форум, представи проекта STRIDE за приложението на Умните мрежи в енергетиката. В панела се включиха и експерти, които коментираха областите на приложение и добрите практики.

Г-н Хиновски  е автор на книгата "Записки по българската енергетика", която представя ключови теми за българската енергетика. Можете да я откриете във верига книжарници "Сиела", както и да поръчате онлайн.

 

енергийна конференция

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките