Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" стана на 37 години

01 март 2022

 

Честита Баба Марта на нашите колеги, партньори, клиенти!

Честит рожден ден на "Сиела Норма", наследник на фирмата, създала първата българска правно-информационна система!

Тя е софтуерен продукт на държавното предприятие "Норма", създадено през 1985 г. със Заповед на министъра на машиностроенето на България N.90-5 от 13 февруари 1985 г., а дейността се регламентира с ПМС N.33/ 2 юли 1984 г. и ПМС N.34/ 4 юли 1984 г. Заповедта гласи: "Да се образува от 1 март 1985 г. към Централния институт за програмни продукти и системи Специализирано предприятие за програмно осигуряване "Норма" със седалище в гр. София и предмет на дейност: производство на програмни продукти и системи и извършване на услуги в областта на нормотворчеството, правоприлагането и автоматизацията на административния труд."

Заповедта е публикувана в брой 29 на "Държавен вестник" от 12 април 1985 г.

Компанията "Сиела Норма" е създадена от обединението на "Норма" и "Сиела Софт енд Паблишинг" АД, което се финализира през пролетта на 2011 г. Като наследник на едно от първите софтуерни предприятия, "Сиела Норма" отбелязва 37 години на българския пазар.

В областта на правно-информационните системи "Сиела Норма" има най-богатия архив от законодателни актове, които са част от два продукта - един от най-търсените на пазара "Сиела Норми", който включва актуалното българско законодателство, както и новият - "Архив на Държавен вестник", който съхранява българската история през нормативите от близкото минало, обнародвани в официалното издание.

Освен проектиране, разработване, внедряване, поддръжка, разпространение и инсталация на софтуерни продукти, "Сиела Норма" АД предлага също системна интеграция и програмни разработки по конкретно задание.

"Сиела" притежава най-голямото издателство в България според броя годишно издавани книги и портфолиото от над 5500 заглавия, както и най-голямата по годишен оборот верига книжарници в страната.

По повод рождения ден на компанията, всеки нов клиент, който се абонира за правен софтуер през търговец, или в електронния ни магазин, ще получи книга на български автор като подарък!

Свържете се с нас на тел. 02 903 00 00 или активирайте годишен абонамент през електронния ни магазин до 31.03.2022 г., за да получите своя подарък!

Честит празник и за много години!

 

 

37 години Сиела

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките