Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" осигури наградите за участниците в конкурс на Арбитражния съд при БСК

30 ноември 2022

 

Арбитражният съд при Българската стопанска камара (АС при БСК) организира студентски конкурс за есе, с който да популяризира процедурата по арбитраж. Участниците се състезаваха със своите есета по една от двете предложени теми: "Съвременният арбитражен съд" и "Предизвикателствата пред арбитража и медиацията".

Конкурсът се проведе с институционалната подкрепа на Университета за национално и световно стопанство - София, Икономически университет-Варна, Югозападен университет "Неофит Рилски" – Благоевград и "Сиела Норма" АД.

Проявата беше насочена към студенти от различни специалности, които проявяват интерес към арбитражната дейност. Тяхна задача беше да изследват проблемите, пред които се изправят съвременните арбитражни съдилища, като: работа от разстояние, опазване на околната среда, привличане на стопански субекти от България и чужбина.

Награждаването беше в програмата на организираната от Арбитражния съд при Българската стопанска камара конференция на тема "Арбитражът в полза на българския бизнес – предизвикателства и перспективи".

На конференцията бяха обсъдени възможностите за онлайн арбитраж и медиация, изпълнението на арбитражното решение в Република България и в чужбина, както и отмяната на арбитражно решение от Върховния касационен съд. Сред лекторите бяха: проф. Иван Тодоров (мажоритарен акционер в "Сиела Норма" АД, международен арбитър към АС при БСК), адвокат Хелин Лауфер (председател на под-комитета за Европа на Зеления Арбитраж и съдружник във Van Bael & Bellis), адвокат Александър Кацарски (заместник-председател на АС при БТПП) и др.

 

 

 

АС при БСК награди

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките