Новини

Изпрати статията по email

"Сиела Норма" подкрепи младежко състезание по права на човека

12 декември 2022

 

Завърши второто издание на състезанието по права на човека - Moot Court Competition. Негов организатор беше Европейската асоциация на студентите по право в Пловдив (ЕLSA) в партньорство с Юридическия факултет и Студентския съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" - Пловдив, Административния съд - Пловдив, Пловдивската адвокатска колегия. Събитието беше посветено на честването на  300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 50 години от създаването Математическата гимназия "Академик Кирил Попов", 30 години от създаването на Юридическия факултет и на 10-годишния рожден ден на ЕLSA - Пловдив.

В състезанието се включиха както студенти по право, така и за ученици от гимназиалните курсове на различни  училища в Пловдив. Участниците в Moot Court Competition се състезаваха в отбори по двама човека. В първия етап пледират последователно в ролите на ищец и ответник, като ролята и опонентите им се определят чрез жребий. Претендентите за призовите места защитават позициите си по предварително предоставен правен проблем под формата на казус, различен за всеки поток, свързан с приложението на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи. Полуфиналите се проведоха в съдебна зала на Административния съд - гр. Пловдив.

Победителите - студентите Линда Бонева и Габриела Иванова и учениците Божидара Божилова и Мартин Стратев,  получиха награди от спонсорите и организаторите на състезанието. Част от тях бяха осигурени от "Сиела Норма" АД.

 

 

Състезание по правата на човека

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките