Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 95 от 26.X

НАРЕДБА № Н-14 ОТ 31 ОКТОМВРИ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ИЗВЪРШЕНИТЕ УСЛУГИ В БОЛНИЧНИТЕ БАЗИ ПО БАЛНЕОЛОГИЯ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА

 

НАРЕДБА № Н-14 ОТ 31 ОКТОМВРИ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ИЗВЪРШЕНИТЕ УСЛУГИ В БОЛНИЧНИТЕ БАЗИ ПО БАЛНЕОЛОГИЯ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА

В сила от 01.11.2001 г.
Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.96 от 9 Ноември 2001г., изм. ДВ. бр.95 от 26 Октомври 2004г., отм. ДВ. бр.49 от 19 Юни 2007г.

Отменена с § 13 от заключителните разпоредби на Наредба № Н-8 от 31 май 2007 г. за определяне на реда за ползване и заплащане на медицинските дейности в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика в състава на Военномедицинска академия - ДВ, бр. 49 от 19 май 2007 г., в сила от 30.06.2007 г.


Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. С тази наредба се уреждат редът за лечение, рехабилитация и профилактика в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната, както и условията и реда за заплащане на услугите в тях.


Чл. 2. (1) В болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната се приемат военнослужещи, пенсионирани военнослужещи, пострадали при или по повод отбраната на страната, ветерани от войните, граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България и други лица, нуждаещи се от продължително възстановяване на здравето, лекарствена и физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео-, климато- и таласолечение.

(2) (Отм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


Чл. 3. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Лицата по чл. 2 постъпват в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната с "Карта за лечение, рехабилитация и профилактика".


Чл. 4. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) За медицински услуги и хотелски разходи в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната лицата по чл. 2 заплащат по цени, определени в приложения № 1, 2, 3 и 4.


Чл. 5. Таксата за курортен фонд и доброволната туристическа застраховка не са включени в цената на нощувка и се заплащат допълнително.


Чл. 6. Таксите се заплащат във финансовата служба на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната в деня на постъпването.


Чл. 7. (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) В болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната, сключили договор с Националния осигурителен институт, лицата по чл. 2 могат да се лекуват и при условия и по ред, определени от Националния осигурителен институт, като не заплащат такси за медицински услуги и хотелски разходи.

(2) Финансовите средства по ал. 1 са за сметка на средствата от бюджета на държавното обществено осигуряване, определени като парични помощи за профилактика и рехабилитация.


Чл. 8. Болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната са лечебни заведения от структурата на Военномедицинската академия и се ръководят от началника на Военномедицинската академия.


Глава втора.
КАТЕГОРИИ ЛИЦА И СРОК НА ЛЕЧЕНИЕ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА

Чл. 9. В болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната имат право да се лекуват:

1. кадрови военнослужещи в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България;

2. граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България;

3. военнослужещи на наборна военна служба в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България, включително уволнените по време на лечение в лечебните заведения на Министерството на отбраната;

4. пенсионирани военнослужещи;

5. ветерани от войните;

6. възпитаници на военните на Н.В. Цар Борис III училища;

7. пострадалите при или по повод отбраната на страната по смисъла на чл. 212 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.


Чл. 10. В болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната могат да се лекуват:

1. членове на семейства на кадрови военнослужещи и граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България;

2. членове на семейства на пенсионирани военнослужещи;

3. служители от Министерството на вътрешните работи и служителите от други ведомства, снабдени с карта за лечение с щемпел "Обменна";

4. лица по договори за медицинско обслужване;

5. придружители на военнослужещи на наборна военна служба;

6. граждански лица извън Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България;

7. чуждестранни граждани.


Чл. 11. (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Картите за лечение, рехабилитация и профилактика са с продължителност до 14 дни.

(2) Приемането в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната се осъществява не по-рано от деня преди датата, указана в картата.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Поправки на карта за лечение, рехабилитация и профилактика не се допускат. При необходимост се издава нова карта.


Чл. 12. (1) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Началникът на болничната база по предложение на лекуващия лекар може да удължава срока на лечение, профилактика и рехабилитация до 10 дни без право за издаване на болничен лист за временна неработоспособност.

(2) Болничен лист за дните по ал. 1 се издава по преценка от лекарската консултативна комисия (ЛКК) на лечебното заведение, което е изпратило пациента.

(3) Санаторно-курортното лечение на лица с хронични заболявания със запазена работоспособност се провежда за сметка на друг законоустановен отпуск.


Глава трета.
РЕД ЗА ИЗПРАЩАНЕ И ПОСТЪПВАНЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА

Чл. 13. (1) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Военнослужещите на кадрова и наборна военна служба, гражданските лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили и членовете на техните семейства получават "Карта за лечение, рехабилитация и профилактика" от лекаря на поделението, от лекуващия лекар в специализирания кабинет (клиниката, отделението), от отделение "Медицинска канцелария и социални дейности" във Военномедицинска академия - София, и пряко от началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната.

(2) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната изпращат картите до длъжностните лица, посочени в ал. 1, по предварителна заявка от тях, направена в срок до 15 януари.

(3) (Нова – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Картите по ал. 1 се получават и в деня на постъпването в съответната болнична база след предварителна резервация за определената дата. Резервацията се потвърждава 5 дни преди деня на постъпването.


Чл. 14. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Ветераните от войните, военноинвалидите и възпитаниците на военните на Н.В. Цар Борис III училища получават карти от централните си съюзи и техните структури в страната след предварителна заявка от председателите им до началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната или до отделение "Медицинска канцелария и социални дейности" във Военномедицинска академия - София.


Чл. 15. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)Пенсионираните военнослужещи и членовете на техните семейства получават карти за лечение, рехабилитация и профилактика от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и неговите териториални структури в страната след предварителна заявка от председателите им до началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната или до отделение "Медицинска канцелария и социални дейности" във Военномедицинска академия - София. Заявките се правят ежегодно до изтичане на годината, за следващата календарна година.


Чл. 16. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Пострадалите при или по повод отбраната на страната получават карти за лечение, рехабилитация и профилактика след предварителна заявка до началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната или до отделение "Медицинска канцелария и социални дейности" във Военномедицинска академия - София.


Чл. 17. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Лицата по чл. 10, т. 3, 4, 5, 6 и 7 получават карти за лечение, рехабилитация и профилактика пряко от началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната.


Чл. 18. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Лицата по чл. 2, постъпващи в болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната, представят освен карта за лечение, рехабилитация и профилактика и следните документи:

1. кадрови военнослужещи и граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България:

а) за кадровите военнослужещи - писмо, подписано от командира на частта, а за гражданските лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България - служебна бележка от местоработата;

б) за кадровите военнослужещи, освидетелствани като хронично болни - писмо, подписано от командира на частта, удостоверяващо отдаването им в заповед по частта като хронично болни;

в) редовно оформена и попълнена здравна книжка, която да отразява заболяването и необходимостта от рехабилитация;

г) лична карта;

2. военнослужещи на наборна военна служба в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България:

а) писмо от командира на частта;

б) здравна книжка, отразяваща заболяването;

в) военна книжка;

г) продоволствен атестат;

3. военнослужещи на наборна военна служба, нуждаещи се от непосредствено следболнично (реконвалесцентно) лечение, включително кръгли сираци, през времето на домашния отпуск по болест, даден след лечение в лечебни заведения на Министерството на отбраната:

а) писмо от началника на лечебното заведение за болнична помощ с копие до командира на частта;

б) преводна епикриза;

в) здравна книжка, отразяваща заболяването;

г) военна книжка;

д) продоволствен атестат;

4. пенсионирани военнослужещи:

а) медицинско направление от личния лекар, отразяващо заболяването;

б) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

в) военноотчетна книжка;

г) лична карта;


5. членове на семейства на кадрови военнослужещи и граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България:

а) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

б) лична карта;

в) удостоверение от поделението, където служи съпругът/ата, от военното окръжие, където се води на отчет, или от Централния военен архив във Велико Търново;

г) за учащи - удостоверение от училище;

6. членове на семейства на пенсионирани военнослужещи и граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България:

а) медицинско направление, отразяващо заболяването;

б) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

в) лична карта;

г) удостоверение от поделението, където е служил съпругът/ата, или от Централния военен архив във Велико Търново;

7. ветерани от войните:

а) медицинско направление, отразяващо заболяването;

б) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

в) лична карта;

г) удостоверение за ветеран от войните;

8. възпитаниците на военните на Н.В. Цар Борис III училища:

а) медицинско направление, отразяващо заболяването;

б) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

в) лична карта;

г) удостоверение за завършено военно на Н.В. Цар Борис III училище;

9. военноинвалидите:

а) медицинско направление, отразяващо заболяването;

б) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

в) лична карта;

г) удостоверение за военна инвалидност;

10. пострадалите при или по повод отбраната на страната:

а) медицинско направление, отразяващо заболяването;

б) (изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) лична амбулаторна карта и епикриза от последното проведено болнично лечение;

в) лична карта;

г) документ, удостоверяващ статута на пострадал при или по повод отбраната на страната.


Глава четвърта.
РАЗМЕР НА ТАКСИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА

Чл. 19. (1) Разходите за лечение, рехабилитация и профилактика на военнослужещите на наборна военна служба в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България и уволнените по време на лечение в лечебните заведения на Министерството на отбраната са за сметка на бюджета на ведомството.

(2) Храненето на военнослужещите на наборна военна служба е по оклад, определен със заповед на министъра на отбраната.


Чл. 20. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Такси за медицински услуги и хотелски разходи заплащат по приложение № 1 следните категории:

1. кадрови военнослужещи от Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България и членовете на техните семейства;

2. граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България и членовете на техните семейства;

3. пенсионирани военнослужещи и членовете на техните семейства;

4. пострадали при или по повод отбраната на страната;

5. възпитаници на военните на Н. В. Цар Борис III училища.


Чл. 21. (1) При първо постъпване за календарна година за лечение, рехабилитация и профилактика в Болнична база по балнеология, рехабилитация и профилактика - Банкя, лицата по чл. 20 не заплащат нощувките.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) При удължаване на срока по реда на чл. 12, ал. 1 нощувките се заплащат съгласно приложение № 1.


Чл. 22. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Такси за медицински услуги и хотелски разходи заплащат по приложение № 2 следните категории лица:

1. ветерани от войните;

2. военноинвалиди.


Чл. 22а. (Нов – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Лицата по чл. 20 и 22 имат право на еднократно лечение, рехабилитация и профилактика по реда на чл. 11, ал. 1 за една календарна година. Всички следващи постъпвания в рамките на календарната година се заплащат съгласно приложение № 3.


Чл. 23. (1) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Български граждани извън Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България, които постъпят за лечение, рехабилитация и профилактика, заплащат медицински услуги и хотелски разходи по цени съгласно приложение № 3.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Лицата по ал. 1, които желаят да провеждат амбулаторно лечение, заплащат медицинските услуги по цени, утвърдени от началника на Военномедицинска академия.

(3) Амбулаторното лечение се заплаща във финансовата служба на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната.


Чл. 24. (1) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Чуждестранни граждани, които постъпят на лечение, рехабилитация и профилактика, заплащат медицински услуги и хотелски разходи по приложение № 4.

(2) Лицата по ал. 1, които желаят да провеждат амбулаторно лечение, заплащат медицинските услуги по цени, утвърдени от началника на Военномедицинска академия.

(3) Амбулаторното лечение се заплаща във финансовата служба на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната.


Чл. 25. (Нов – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Храненето на всички категории лица, приети в съответната болнична база по реда на чл. 11, се осъществява съгласно действащата министерска заповед или по меню по избор.


Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази наредба "членове на семейство" са съпрузите и ненавършилите пълнолетие техни деца, ако не са встъпили в брак.


§ 2. Децата до 3 навършени години могат да не ползват самостоятелно легло и за тях да не се заплаща хотелска такса. В случаите, когато ползват самостоятелно легло, то се заплаща по реда на § 3.


§ 3. Децата от 3 до 12 навършени години ползват самостоятелно легло и за него се заплаща 50 % от хотелската такса за съответната категория на съпровождащия родител.


§ 4. При настаняване в стая с две легла, ако пациентът желае да ползва стаята самостоятелно, заплаща допълнително 75 % от стойността на второто легло.


§ 5. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) За организирани групи деца и възрастни (над 7 души) при престой над 3 дни началникът на болничната база на болнична база по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната може да прави намаление до 20 % от хотелската такса за съответната категория.


§ 6. (1) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната могат да сключват договор за прием на организирани групи по време на празници и мероприятия, като таксите могат да бъдат до 20% по-високи от посочените в приложенията за съответната категория.

(2) Договорите се съгласуват с началника на Военномедицинска академия.


§ 7. (1) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната могат да сключват договори с юридически лица за прием на групи по цени, по-ниски от посочените в приложение № 3 (но не по-ниски от фактическите разходи), като към договора задължително се прилага икономическа обосновка.

(2) Договорите се съгласуват с началника на Военномедицинска академия.


§ 8. Пребиваващите в командировка кадрови военнослужещи и граждански лица в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България заплащат по 12 лв. за нощувка на легло.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 9. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Заявки за карти за лечение, рехабилитация и профилактика се правят до началниците на болничните бази на болничните бази по балнеология, рехабилитация и профилактика към Министерството на отбраната на адреси и телефони, посочени в приложение № 5.


§ 10. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.) Лабораторни изследвания на български граждани по чл. 10, т. 6 се заплащат по цени, утвърдени от началника на Военномедицинска академия.


§ 11. Тази наредба се издава на основание чл. 35, ал. 1, т. 26 във връзка с чл. 243, ал. 2 и чл. 278 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.


§ 12. Наредбата влиза в сила от 1.ХI.2001 г.


Преходни и Заключителни разпоредби
КЪМ НАРЕДБАТА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-14 ОТ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ИЗВЪРШЕНИТЕ УСЛУГИ В БОЛНИЧНИТЕ БАЗИ ПО БАЛНЕОЛОГИЯ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА

(ОБН. – ДВ, БР. 95 ОТ 2004 Г.)


§ 20. Навсякъде в наредбата думите "медицинският директор" и "медицинските директори" се заменят съответно с "началникът на болничната база" и "началниците на болничните бази".


§ 21. Навсякъде в наредбата думите "карта за лечение, рехабилитация, профилактика и отдих" се заменят с "карта за лечение, рехабилитация и профилактика".


§ 22. Навсякъде в наредбата думите "кабинета "Социални дейности" се заменят с "отделение "Медицинска канцелария и социални дейности".


Приложение № 1 към чл. 4, 20 и чл. 21, ал. 2


(Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


Тарифа за такси за заплащане на медицински услуги и хотелски разходи


1. Медицинските услуги са безплатни с изключение на:

* Подводно-струеви масаж - 3 лв.

* Индивидуална лечебна физкултура без лекарско предписание - 2 лв.

* Масаж без лекарско предписание - 3 лв.

* Сауна - 3 лв.

* Фитнес - 1 лв. на час.

* Солариум - 3 лв.

* Плувен басейн - 1 лв.

* Спортни игри - 1 лв. на час.

2. Хотелски такси:


№ по ред Нощувка за легло в: Такси в лева
1 Апартамент лукс 30
2 Апартамент 17
3 Стая с едно легло 6
4 Стая с две легла 5
5 Стая с три легла 3
6 Стая с повече от три легла 2
7 Стая без собствен санитарен възел 1
  Забележки:  
1. Таксите за апартаментите включват цената на  
  целия апартамент, а не на едно легло.  
2. За стая с телевизор и хладилник се заплаща по  
  1 лв. на легло, за уред на ден.  
3. За БББРП - гр. Поморие, хотелските такси са с  
  20% увеличение през месеците юни - август.  
     


Приложение № 2 към чл. 4 и 22


(Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


Тарифа за такси за заплащане на медицински услуги и хотелски разходи


1. Медицинските услуги са безплатни с изключение на:

* Подводно - струеви масаж - 1,25 лв.

* Индивидуална лечебна физкултура без лекарско предписание - 1,00 лв.

* Масаж без лекарско предписание - 1,25 лв.

* Сауна - 1,00 лв.

* Фитнес - 0,30 лв. на час.

* Солариум - 1,00 лв.

* Плувен басейн - 0,50 лв.

* Спортни игри - 0,40 лв. на час.

2. Хотелски такси:


№ по ред Нощувка за легло в: Такси в лева
1 Апартамент лукс 30,00
2 Апартамент 17,00
3 Стая с едно легло 2,50
4 Стая с две легла 2,00
5 Стая с три легла 1,50
6 Стая с повече от три легла 1,00
7 Стая без собствен санитарен възел 0,80
  Забележки:  
1. Таксите за апартаментите включват цената на  
  целия апартамент, а не на едно легло.  
2. За стая с телевизор и хладилник се заплаща по  
  1 лв. на легло, за уред на ден.  
3. За БББРП - гр. Поморие, хотелските такси са с  
  20% увеличение през месеците юни - август.  
     


Приложение № 3 към чл. 4, чл. 23, ал. 1 и § 7, ал. 1


(Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


Тарифа за такси за заплащане на медицински услуги и хотелски разходи


1. Медицинските услуги са безплатни с изключение на:

* Подводно - струеви масаж - 5 лв.

* Индивидуална лечебна физкултура без лекарско предписание - 3 лв.

* Масаж без лекарско предписание - 5 лв.

* Сауна - 3 лв.

* Фитнес - 1 лв. на час.

* Солариум - 3 лв.

* Плувен басейн - 2 лв.

* Спортни игри - 1 лв. на час.

2. Хотелски такси:


№ по ред Нощувка за легло в: Такси в лева
1 Апартамент лукс 40
2 Апартамент 25
3 Стая с едно легло 11
4 Стая с две легла 9
5 Стая с три легла 7
6 Стая с повече от три легла 6
7 Стая без собствен санитарен възел 4
  Забележки:  
1. Таксите за апартаментите включват цената на  
  целия апартамент, а не на едно легло.  
2. За стая с телевизор и хладилник се заплаща по  
  1 лв. на легло, за уред на ден.  
3. За БББРП - гр. Поморие, хотелските такси са с  
  20% увеличение през месеците юни - август.  
     


Приложение № 4 към чл. 4 и чл. 24, ал. 1


(Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


Тарифа за такси за заплащане на медицински услуги и хотелски разходи


1. Медицинските услуги се заплащат по цени, утвърдени от началника на Военномедицинската академия, като две от процедурите по медицински показания са безплатни.

2. Хотелски такси:


№ по ред Нощувка за легло в: Такси в лева
1 Апартамент лукс 155
2 Легло в апартамент 55
3 Стая с едно легло и собствен 55
  санитарен възел  
4 Стая с две легла и собствен 35
  санитарен възел  
5 Стая с повече от две легла и 25
  собствен санитарен възел  
  Забележки:  
1. Таксата за апартамент лукс включва цената на  
  целия апартамент.  
2. Хотелската такса при рехабилитационно-профи-  
  лактичното лечение на групи чуждестранни гражда-  
  ни (не по-малко от 10 човека) е със стойност 10%  
  по-ниска.  
3. За БББРП - гр. Поморие, хотелските такси са с  
  20 % увеличение през месеците юни - август.  
     


Приложение № 5 към § 9


(Изм. – ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


Болнични бази по балнеология, рехабилитация и профилактика (ББРП) към Министерството на отбраната


БББРП - Хисаря ("Калероя")

Хисаря 4180, ул. Парилките 1

Тел. 0337/6-02-00; 6-02-11

Факс: 0337/6-02-01

GSM 0888253266

e-mail - kaleroya@abv.bg

БББРП - Поморие

("Св. Георги Победоносец")

Поморие 8200, ул. Академик П. Стоянов 5

Тел. 0596/2-20- 55; 2-31-45

Факс: 0596/2-31-45

GSM 0888253244

e-mail - kalolechenie@pomo.net

БББРП - Банкя

Банкя 1320, ул. Иван Вазов 5

Тел. 02/997-71-94; 812-79-20

Факс: 02/997-71-49

GSM 0887203472

e-mail - bblrp@infotel.bg


Промени настройката на бисквитките