Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 39 от 11.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 69 ОТ 4 МАЙ 2018 Г. ЗА УРЕЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СТРУКТУРИ ПО § 6, АЛ. 1 И 2 ОТ ПРЕХОДНИТЕ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИТЕ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОНА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОН

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 69 ОТ 4 МАЙ 2018 Г. ЗА УРЕЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СТРУКТУРИ ПО § 6, АЛ. 1 И 2 ОТ ПРЕХОДНИТЕ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИТЕ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОНА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО (ДВ, БР. 7 ОТ 2018 Г.)

В сила от 11.05.2018 г.

Обн. ДВ. бр.39 от 11 Май 2018г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Правоприемник на активите, пасивите, архива, информационния ресурс и на другите права и задължения на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, съответното звено в Сметната палата, свързано с дейността по отменения Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и съответната специализирана дирекция на Държавна агенция "Национална сигурност", свързана с противодействие на корупционни прояви сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, е Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

(2) Дълготрайните материални активи, ползвани от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, съответното звено в Сметната палата, свързано с дейността по отменения Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и съответната специализирана дирекция на Държавна агенция "Национална сигурност", свързана с противодействие на корупционни прояви сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, се предоставят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество при спазване на изискванията на Закона за държавната собственост.

Чл. 2. (1) Преминаването на служебните и трудовите правоотношения на служителите от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, съответното звено в Сметната палата, свързано с дейността по отменения Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и съответната специализирана дирекция на Държавна агенция "Национална сигурност", свързана с противодействие на корупционни прояви сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, се извършва считано от 23 януари 2018 г.

(2) До 22 януари 2018 г. изплащането на основните и допълнителните възнаграждения, на осигурителните и здравноосигурителните вноски и на дължимите обезщетения на служителите от структурите, вливащи се в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, се извършва за сметка на бюджета на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, Сметната палата и Държавна агенция "Национална сигурност".

Чл. 3. Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" със съвместен акт определят реда за предаване от Държавна агенция "Национална сигурност" на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на действащия оперативен отчет и архивния оперативен отчет, водени във връзка с осъществяването на дейността по чл. 4, ал. 1, т. 4 от Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", в редакцията му до влизането в сила на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (обн., ДВ, бр. 7 от 2018 г.; изм., бр. 20 от 2018 г.).

Чл. 4. За предаването и приемането на активите, пасивите и дълготрайните материални активи се подписват споразумителни и разделителни протоколи от ръководителите на административните структури по § 6, ал. 1 и 2 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Чл. 5. Министърът на финансите по предложение на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, председателя на Сметната палата и на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" извършва компенсирани промени по бюджетите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Сметната палата и Държавна агенция "Национална сигурност", произтичащи от дейностите по преобразуването на административните структури съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (обн., ДВ, бр. 7 от 2018 г.; изм., бр. 20 от 2018 г.), по реда на Закона за публичните финанси.

Чл. 6. Вътрешнокомпенсираните промени по бюджетите и управлението на имотите - държавна собственост, предоставени на административните структури по § 6, ал. 1 и 2 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ще бъдат уредени в отделни постановления на Министерски съвет.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание § 6, ал. 16 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (обн., ДВ, бр. 7 от 2018 г.; изм., бр. 20 от 2018 г.).

§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките