Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 25.V

РЕШЕНИЕ № 340 ОТ 21 МАЙ 2018 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - СЕВЕР", ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА

 

РЕШЕНИЕ № 340 ОТ 21 МАЙ 2018 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - СЕВЕР", ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА

Обн. ДВ. бр.43 от 25 Май 2018г.

На основание чл. 8н, ал. 2 и 3 и чл. 8о във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 142 на Министерския съвет от 2018 г. за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Св. св. Константин и Елена - север", община Варна, област Варна (ДВ, бр. 22 от 2018 г.), проведен на 24 април 2018 г. конкурс за определяне на концесионер, протокол на конкурсната комисия за резултатите от конкурса, назначена със Заповед № Р-50 на министър-председателя на Република България от 27 март 2018 г., доклад на председателя на конкурсната комисия за резултатите от конкурса и мотивиран доклад на министъра на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил конкурса за предоставяне на концесия на обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Св. св. Константин и Елена - север", община Варна, област Варна, и за концесионер на морския плаж "Свети Свети Константин и Елена Холдинг" - АД, с ЕИК: 813194292, със седалище - гр. Варна.

2. В съответствие с резултатите от проведения конкурс конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно плащане за всяка календарна година, определен съгласноМетодиката за определяне на минималния размер на концесионно плащане за морските плажове - обекти на концесия по реда на чл. 8, ал. 2 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 9 на Министерския съвет от 2015 г. (обн., ДВ, бр. 7 от 2015 г.; посл. изм. и доп., бр. 59 от 2016 г.), съгласно предложения от "Свети Свети Константин и Елена Холдинг" - АД, размер на отчисленията на базата за изчисляване на размера на концесионното плащане (роялти) 13,10 на сто.

2.2. За целия срок на договора за концесия предложените цена за един чадър в размер 10 лв. с данък върху добавената стойност (ДДС) при ставка 20 на сто и за един шезлонг в размер 10 лв. с ДДС при ставка 20 на сто, без да се увеличават.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор със "Свети Свети Константин и Елена Холдинг" - АД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението. Началната дата на концесията е датата на влизането в сила на концесионния договор, но не по-рано от 1 януари 2019 г.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, включително да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

3.3. Да организира контрола по изпълнението на концесионния договор.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение,Решение № 142 на Министерския съвет от 2018 г. и подадената от "Свети Свети Константин и Елена Холдинг" - АД, оферта за участие в конкурса.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 спечелилият конкурса участник губи депозита за участие в конкурса.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда наглава шеста от Закона за концесиите.

Промени настройката на бисквитките