Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 57 от 10.VII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 128 ОТ 5 ЮЛИ 2018 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2018 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ НА "ХОЛДИНГ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 128 ОТ 5 ЮЛИ 2018 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2018 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ НА "ХОЛДИНГ БДЖ" – ЕАД

В сила от 10.07.2018 г.

Обн. ДВ. бр.57 от 10 Юли 2018г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни плащания по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2018 г. в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер до 103 728 хил. лв.

(2) Средствата по ал. 1 се предоставят на "Холдинг БДЖ" - ЕАД, като възмездна финансова помощ, подлежаща на възстановяване съгласно чл. 2, с която "Холдинг БДЖ" - ЕАД, да извърши плащане за погасяване на просрочена главница, лихви, съдебни разноски и разноски по изпълнителни дела по Втори облигационен заем от 2007 г.

Чл. 2. (1) Средствата по чл. 1 се възстановяват от "Холдинг БДЖ" - ЕАД, по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в срок до 28 декември 2020 г.

(2) За невъзстановени в пълен размер суми в срока по ал. 1 върху непогасената част се дължат лихви съгласно Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания.

Чл. 3. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши съответните промени по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2018 г. и да уведоми министъра на финансите.

Чл. 4. Министърът на финансите да извърши произтичащите от чл. 1 промени по централния бюджет за 2018 г.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 4, т. 2 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките