Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 60 от 20.VII

РЕШЕНИЕ № 493 ОТ 13 ЮЛИ 2018 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "АХТОПОЛ-СЕВЕР - ИЗТОЧНА ЗОНА", ОБЩИНА ЦАРЕВО, ОБЛАСТ БУРГАС

 

РЕШЕНИЕ № 493 ОТ 13 ЮЛИ 2018 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "АХТОПОЛ-СЕВЕР - ИЗТОЧНА ЗОНА", ОБЩИНА ЦАРЕВО, ОБЛАСТ БУРГАС

Обн. ДВ. бр.60 от 20 Юли 2018г.

На основание чл. 8н, ал. 2 и 3, чл. 8о и чл. 8и, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 252 на Министерския съвет от 2018 г. за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Ахтопол-север - източна зона", община Царево, област Бургас (ДВ, бр. 34 от 2018 г.), проведен на 31 май 2018 г. конкурс за определяне на концесионер, протокол на конкурсната комисия за резултатите от конкурса, назначена със Заповед № Р-73 от 4 май 2018 г., изменена с Заповед № Р-86 от 21 май 2018 г. на министър-председателя на Република България, доклад на председателя на конкурсната комисия за резултатите от конкурса и мотивиран доклад на министъра на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя "Л-Петрол Инвестмънт" - ООД, с ЕИК 203682581 и със седалище гр. София за спечелил конкурса за предоставяне на концесия на обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Ахтопол-север - източна зона", община Царево, област Бургас, и за концесионер на морския плаж.

2. В съответствие с резултатите от проведения конкурс конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно плащане за всяка календарна година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионно плащане за морските плажове - обекти на концесия по реда на чл. 8, ал. 2 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 9 на Министерския съвет от 2015 г. (обн., ДВ, бр. 7 от 2015 г.; изм. и доп., бр. 59 от 2016 г.), съгласно предложения от "Л-Петрол Инвестмънт" - ООД, размер на отчисленията на базата за изчисляване на размера на концесионното плащане (роялти) 2,7 на сто без данък върху добавената стойност (ДДС).

2.2. За целия срок на концесионния договор предложените цена за един чадър в размер до 5 лв. с ДДС при ставка 20 на сто и цена за един шезлонг - в размер до 5 лв. с ДДС, при ставка от 20 на сто, без да се увеличават.

2.3. Предложение за инвестиции за целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж в общ размер 25 236 лв. без ДДС за срока за концесията.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор с "Л-Петрол Инвестмънт" - ООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, включително да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

3.3. Да организира контрола по изпълнението на концесионния договор.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 252 на Министерския съвет от 2018 г. и подадената от "Л-Петрол Инвестмънт" - ООД, оферта за участие в конкурса.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 спечелилият конкурса участник губи депозита за участие в конкурса.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда на Закона за концесиите.


Промени настройката на бисквитките