Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 62 от 27.VII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8 ОТ 2003 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ИЗКЛЮЧЕНИЯТА ОТ ЗАБРАНИТЕ, ВЪВЕДЕНИ СЪС ЗАКОНА ЗА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ ЗА ЖИВОТИНСКИТЕ И РАСТИТЕЛНИТЕ ВИДОВЕ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 3, ЗА ЖИВ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8 ОТ 2003 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ИЗКЛЮЧЕНИЯТА ОТ ЗАБРАНИТЕ, ВЪВЕДЕНИ СЪС ЗАКОНА ЗА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ ЗА ЖИВОТИНСКИТЕ И РАСТИТЕЛНИТЕ ВИДОВЕ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 3, ЗА ЖИВОТИНСКИТЕ ВИДОВЕ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 4, ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДИВИ ПТИЦИ, ИЗВЪН ТЕЗИ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 3 И ПРИЛОЖЕНИЕ № 4 И ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА НЕСЕЛЕКТИВНИТЕ УРЕДИ, СРЕДСТВА И МЕТОДИ ЗА УЛАВЯНЕ И УБИВАНЕ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 5 НА МИНИСТЪРА НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ (ДВ, БР. 4 ОТ 2004 Г.)

Издадена от министъра на околната среда и водите и министъра на земеделието, храните и горите

Обн. ДВ. бр.62 от 27 Юли 2018г.

§ 1. В чл. 7 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2:

а) в т. 1 думите "копие от удостоверение за актуалното състояние, БУЛСТАТ" се заменят с "ЕИК или съответно код по БУЛСТАТ";

б) създава се т. 9:

"9. мястото или територията, за която да важи разрешителното."

2. В ал. 3 след думите "чл. 38, ал. 1, т. 6" се добавя "и 7".

§ 2. В чл. 11, ал. 1, т. 2 накрая се поставя запетая и се добавя "центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни".

§ 3. В чл. 14, ал. 2, т. 1 думите "копие от удостоверение за актуалното състояние, БУЛСТАТ" се заменят с "ЕИК или съответно код по БУЛСТАТ".

§ 4. В чл. 19, т. 1 думите "Националната ветеринарномедицинска служба" се заменят с "Българската агенция по безопастност на храните".

§ 5. В чл. 22 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "министърът на земеделието и храните" се заменя с "министърът на земеделието, храните и горите", а цифрата "4" се заменя с "3".

2. В основния текст на ал. 2 думата "три" се заменя с "два", а след думата "съответно" се добавя "по един екземпляр на титуляря на разрешителното и".

3. В ал. 3 се правят следните изменения:

а) в т. 2 думата "трите" се заличава;

б) точка 3 се отменя.

§ 6. В чл. 23 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Титулярят на разрешителното по чл. 22, ал. 2 уведомява писмено органа по чл. 22, ал. 2, т. 1, 2 и 3 за деня, часа и мястото за осъществяване на дейността най-малко 5 работни дни преди това."

2. В ал. 4:

а) в т. 2 думите "записва в трите екземпляра на разрешителното" се заменят със "съставя в три екземпляра протокол за";

б) точка 3 се отменя;

в) в т. 4 думите "трите екземпляра" се заменят с "протоколите, които съдържат информация за придобити екземпляри от защитени видове";

г) в т. 5 думите "подписаните разрешителни" се заменят с "протоколите по т. 2 и 4".

3. Създава се ал. 5:

"(5) Титулярят на разрешително по чл. 3, т. 1 и/или 4, издадено за улавяне и маркиране на екземпляри, изготвя ежегоден доклад за осъществените дейности и го представя на контролния орган по разрешителното, на чиято територия са извършени те, който отразява информацията в протокола по ал. 4, т. 2."

§ 7. В чл. 24 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) В 30-дневен срок от изтичане на срока на валидност на разрешителното съответният директор или изпълнителен директор на органа по чл. 22, ал. 2, т. 1, 2 и 3 заверява чрез подпис, дата и печат трите екземпляра на протокола, като екземпляр от заверения протокол се:

1. задържа за съхранение;

2. изпраща на органа, издал разрешителното;

3. предоставя на титуляря на разрешителното."

2. В ал. 2 първата употреба на думата "разрешителното" се заменя с "протокола".

§ 8. В чл. 27, ал. 2 се правят следните изменения и допълнения:

а) в т. 3 думите "заверено разрешително" се заменят с "екземпляра по чл. 24, ал. 1, т. 1";

б) в т. 5 думите "и 3" се заменят с "и екземпляра по т. 3".

§ 9. В чл. 28 се правят следните изменения:

1. В основния текст думите "на заверените разрешителни" се заменят с "и архив на разрешителните, предмет на техен контрол".

2. В т. 1 текстът "заверено разрешително" се заменя със "заверения протокол".

3. В т. 2 думите "по т. 1" се заличават.

§ 10. Навсякъде в наредбата думите:

1. "Министерството на земеделието и храните" и "Министерство на земеделието и храните" се заменят съответно с "Министерството на земеделието, храните и горите" и "Министерство на земеделието, храните и горите".

2. "Министърът на земеделието и храните", "министърът на земеделието и храните" и "министъра на земеделието и храните" се заменят съответно с "Министърът на земеделието, храните и горите", "министърът на земеделието, храните и горите" и "министъра на земеделието, храните и горите".

Промени настройката на бисквитките