Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 81 от 2.X

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 40 ОТ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА АВТОМОБИЛЕН ПРЕВОЗ НА ОПАСНИ ТОВАРИ (ДВ, БР. 15 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 40 ОТ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА АВТОМОБИЛЕН ПРЕВОЗ НА ОПАСНИ ТОВАРИ (ДВ, БР. 15 ОТ 2004 Г.)

Издадена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, министъра на вътрешните работи и министъра на околната среда и водите

Обн. ДВ. бр.81 от 2 Октомври 2018г.

§ 1. В чл. 8, ал. 1, т. 2 се създава изречение второ: "не се изисква представянето на копие от трудовия договор на консултанта, когато той е сключен с работодател по смисъла на § 1, т. 1 от Кодекса на труда, като в тези случаи Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" извършва служебна проверка за сключен трудов договор в регистъра на уведомленията за сключване, изменение или прекратяване на трудовите договори и уведомления за промяна на работодател, воден в Националната агенция за приходите;".

§ 2. В чл. 15, ал. 1 се правят следните допълнения:

1. В т. 3 се създава изречение второ: "за имоти по чл. 11, ал. 1 на територията на Република България документи не се представят, когато документите подлежат на вписване и са вписани в имотния регистър, като в тези случаи се извършва служебна проверка;".

2. В т. 4 се създава изречение второ: "Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" чрез оправомощени длъжностни лица извършва служебна проверка на обстоятелството по чл. 12, т. 2 в Националния център за информация и документация за заявените лица, които притежават диплома, издадена от чуждестранни висши училища;".

§ 3. В приложение № 1б към чл. 15, ал. 1 наименованието на част "Прилагам следните документи" се заменя с "Представям следните данни и документи" и се правят следните допълнения:

1. В графа четвърта думите "копие на документ за собственост или договор за наем за помещенията, които се ползват за учебен кабинет" се заменят с "помещенията, които ще се ползват за учебен кабинет: ................................... (посочват се идентификационни данни за имотите), се ползват на основание ..................................., във връзка с което прилагам копие на документ за собственост/договор за наем/друг документ, който удостоверява правото да се ползват помещенията (документ по чл. 11, ал. 1 не се прилага, когато подлежи на вписване и е вписан в имотния регистър);".

2. В графа пета след думите "извършване на обучение" се поставя запетая и се добавя "извън случаите по чл. 15, ал. 1, т. 4, изречение второ;".

3. В графа шеста се създават изречения второ и трето: "не се изисква представянето на копие на свидетелствата, които са издадени от органите на Министерството на вътрешните работи; в тези случаи Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" извършва служебна проверка на обстоятелствата по чл. 12, т. 1 в регистъра на българските документи за самоличност, воден в Министерството на вътрешните работи;".

4. В графа седма след думите "в оригинал" се поставя тире и се добавя "прилагат се за лицата, които не са български граждани;".

§ 4. В т. 7 от приложение № 7 към чл. 38, ал. 1 означението "ОХ" се заличава.

§ 5. В § 5 от преходните и заключителните разпоредби думите "1 януари 2017 г." се заменят с "3 януари 2018 г.".

Допълнителни разпоредби

§ 6. Наредбата въвежда изискванията относно превозите на опасни товари по шосе на Директива (ЕС) 2018/217 на Комисията от 31 януари 2018 г. за изменение на Директива 2008/68/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно вътрешния превоз на опасни товари, състоящо се в адаптиране на раздел I.1 от нейното приложение I към научно-техническия прогрес (ОВ L 42, 15.02.2018 г.).

Промени настройката на бисквитките