Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 20 от 8.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 ОТ 1 МАРТ 2019 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 ОТ 1 МАРТ 2019 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ

В сила от 08.03.2019 г.

Обн. ДВ. бр.20 от 8 Март 2019г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Член единствен. Одобрява Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката по Закона за държавните такси, съгласно приложението.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. В Постановление № 118 на Министерския съвет от 1995 г. за одобряване на Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по Закона за държавните такси (ДВ, бр. 55 от 1995 г.) в приложението към чл. 1 - Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката и енергетиката по Закона за държавните такси, се правят следните изменения:

1. Наименованието на тарифата се изменя така:

"Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на енергетиката по Закона за държавните такси".

2. В чл. 1:

а) в основния текст думите "Министерството на икономиката, енергетиката и туризма" се заменят с "Министерството на енергетиката";

б) точки 5, 6, 7, 10, 12 и 13 се отменят.

3. Член 3 се отменя.

§ 2. (1) Дължимите такси по започналите и незавършени към влизането в сила на постановлението производства за вписване, за издаване на удостоверение и на лиценз се събират по досегашния ред.

(2) За започнало се счита производството, по което искането до компетентния орган е подадено до влизането в сила на постановлението.

§ 3. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на икономиката.

§ 4. Постановлението се приема на основание чл. 1 във връзка с чл. 4, букви "и", "о" и "п" от Закона за държавните такси, чл. 7, ал. 2 от Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, чл. 13, ал. 2 от Валутния закон и чл. 134, т. 7, чл. 139, ал. 1, чл. 155, ал. 3, т. 12 и чл. 180, ал. 4, т. 2 от Закона за виното и спиртните напитки.

§ 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Приложение към член единствен


Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката по Закона за държавните такси


(Отделена като самостоятелен акт)

Промени настройката на бисквитките