Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 29 от 8.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 ОТ 4 АПРИЛ 2019 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА, РЕДА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ И РАЗМЕРИТЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДАЧИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 143 Н

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 ОТ 4 АПРИЛ 2019 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА, РЕДА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ И РАЗМЕРИТЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДАЧИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 143 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2008 Г. (ДВ, БР. 58 ОТ 2008 Г.)

В сила от 08.04.2019 г.

Обн. ДВ. бр.29 от 8 Април 2019г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Средствата за възнаграждения и осигурителни вноски на доброволците за държавното обществено осигуряване, за допълнителното задължително пенсионно осигуряване и за задължителното здравно осигуряване, изплащани по реда на наредбата, се осигуряват ежегодно от държавния бюджет чрез бюджетите на общините съгласно приетите с решение на Министерския съвет стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели за съответна година."

2. Създават се ал. 3 и 4:

"(3) Средствата по ал. 2 се определят на база вписаните доброволни формирования в Регистъра на доброволните формирования по чл. 47, ал. 1 от Закона за защита при бедствия към 31 август на предходната година.

(4) В случаите, когато в Регистъра на доброволните формирования за защита при бедствия са вписани нови доброволни формирования или има увеличение на броя на доброволците в съществуващите такива след датата по ал. 3 и одобрените с годишния закон за държавния бюджет средства за доброволни формирования са усвоени, кметът на общината може да предяви писмено искане за предоставяне на средства до Министерството на финансите, съгласувано с директора на съответната регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на Министерството на вътрешните работи, въз основа на действително извършените разходи до размера на предвидените в чл. 7 от наредбата."

Заключителни разпоредби

§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките