Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 94 от 29.XI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 23 ОТ 2015 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА МОНИТОРИНГ НА ПАЗАРА НА ЗЪРНО (ДВ, БР. 8 ОТ 2016 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 23 ОТ 2015 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА МОНИТОРИНГ НА ПАЗАРА НА ЗЪРНО (ДВ, БР. 8 ОТ 2016 Г.)

Издадена от министъра на земеделието, храните и горите

Обн. ДВ. бр.94 от 29 Ноември 2019г.

§ 1. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 1:

а) в буква "б" думите "местата на съхранение" се заменят с "местонахождението на обектите за съхранение на зърно";

б) в буква "в" думите "и налично" се заменят с "през текущата година";

в) в буква "г" думите "произведените количества оризова арпа и за" се заличават;

г) създава се буква "д":

"д) количеството преработено зърно;".

2. Точка 2 се изменя така:

"2. водене и съхранение на публичния електронен регистър за обектите за съхранение на зърно, включващ данни за собствениците или ползвателите, за местонахождението и капацитета на обектите;".

3. В т. 3 накрая се добавя "и извършване на мониторинг на пристанищата, от които се извършва износ, внос и вътрешнообщностни доставки на зърно".

§ 2. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2:

а) точка 1 се отменя;

б) точка 2 се изменя така:

"2. води и съхранява публичен електронен регистър за обектите за съхранение на зърно в страната с данни за собствениците или ползвателите, местонахождението и капацитета на обектите и при поискване издава удостоверения за вписаните обекти;"

в) в т. 3 думите "и за произведеното" се заменят с "произведено и преработено";

г) точка 7 се изменя така:

"7. обобщава и анализира информацията, постъпила от областните дирекции "Земеделие", и изготвя справки за извършените проверки по чл. 1, т. 3 и за напусналите и влезлите в страната количества зърно;"

д) създават се т. 8 и 9:

"8. публикува на интернет страницата на МЗХГ седмичен обзор за състоянието на зърнените пазари и движението на зърното в страната; месечен оперативен баланс на зърнени и маслодайни култури в страната; месечен международен обзор на пазарите на зърнени и маслодайни култури; годишна информация за качеството на добитата реколта от пшеница, ечемик, слънчоглед, царевица и оризова арпа;

9. оказва методическа помощ при изпълнение на дейностите по ал. 3 и 4."

2. В ал. 3:

а) в т. 2 след думите "проверки на" се добавя "декларираните обстоятелства в", а думите "вписват ги в бази данни за обектите за съхранение на зърно на територията на областта и издават удостоверения на лицата, които ги стопанисват" се заличават;

б) точка 4 се изменя така:

"4. след извършване на проверка по т. 2 изпращат по електронен път на специализираната структура по ал. 1, т. 1 копия на декларацията по т. 1 и протокола за резултатите от проверката;"

в) в т. 5 след думите "декларации от" се добавя "собствениците или ползвателите на", а думите "местата на съхранение и" се заменят с "местонахождението на обектите и за";

г) в т. 7 числото "500" се заменя с "5";

д) в т. 8 думите "и за количествата налично" се заличават;

е) в т. 9 думите "и до 30 ноември от производителите на оризова арпа за произведените количества" се заличават;

ж) в т. 10 думите "за произведените количества оризова арпа и" се заличават;

з) създават се нови т. 11 и 12:

"11. приемат тримесечните декларации от предприятията за преработка на зърно за количеството, преработено от тях зърно по видове, и проверяват дали всички предприятия са подали декларации;

12. обобщават информацията от декларациите по т. 11 за количествата преработено зърно по видове и я изпращат на специализираната структура по ал. 1, т. 1;"

и) досегашната т. 11 става т. 13;

й) досегашната т. 12 става т. 14 и в нея думите "и налично" се заличават;

к) досегашната т. 13 става т. 15 и в нея думите "произведените количества оризова арпа и на" се заличават;

л) създават се т. 16 и 17:

"16. извършват проверки на предприятията за преработка на зърно за количество преработено зърно в съответствие с подадените декларации по т. 14, както и на лицата, които не са подали декларации;

17. извършват мониторинг на пристанищата, от които се извършва износ, внос и вътрешнообщностни доставки на зърно, и изпращат ежеседмично по електронен път събраната информация за направлението, вида и количеството изнесено и внесено зърно по видове на специализираната структура по ал. 1, т. 1;"

м) досегашната т. 14 става т. 18;

н) досегашната т. 15 става т. 19 и се изменя така:

"19. въз основа на проверките по т. 13, 14, 15 и 16 съставят констативни протоколи и/или актове за установяване на нарушения и издават наказателни постановления."

3. В ал. 4, т. 1 думите "т. 14" се заменят с "т. 18".

§ 3. В заглавието на глава втора думите "БАЗИ ДАННИ" се заменят с "РЕГИСТЪРА".

§ 4. В чл. 3 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 числото "200" се заменя с "50".

2. Алинея 2 се отменя.

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Декларацията по ал. 1 се подава от физическите или юридическите лица - собственици или ползватели на обектите за съхранение на зърно. Когато обектът за съхранение на зърно е собственост или се ползва от повече от едно физическо или юридическо лице, всички собственици и ползватели подават декларация по ал. 1 за складовете, които са тяхна собственост или ползват."

§ 5. В чл. 4 ал. 3 се отменя.

§ 6. В чл. 6 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 след думата "нея" се добавя "както и копие на подадената декларация по чл. 3, ал. 1", а думите "базата данни" се заменят с "регистъра".

2. Алинея 2 се отменя.

3. В ал. 3 думите "удостоверенията по ал. 2 и" се заличават, а думите "базата данни" се заменят с "регистъра".

§ 7. В чл. 7 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 след думата "обстоятелства" се добавя "собственика или".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Въз основа на уведомителното писмо по ал. 1 директорът на областната дирекция "Земеделие" разпорежда извършване на проверка на място по реда на чл. 5, когато промяната е свързана с формата на стопанисване, увеличение или намаление капацитета на вместимостите или собствеността на обекта за съхранение на зърно. Резултатите от проверката се отразяват в констативен протокол."

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) При промяна на ползвателя на вписан в регистъра обект за съхранение на зърно или на включени в него складове новият ползвател подава уведомително писмо в едноседмичен срок. Когато промяната се отнася за складове, включени в обекта, в уведомителното писмо се посочват техните номера."

4. Създават се ал. 4, 5 и 6:

"(4) В тридневен срок от извършване на проверката по ал. 2 или получаване на уведомителното писмо по ал. 3 съответната областна дирекция "Земеделие" изпраща по електронен път на специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 копия на уведомителното писмо и протокола от проверката. Специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 вписва в регистъра промените, след което уведомява съответната областна дирекция "Земеделие" за вписаните обстоятелства.

(5) В случаите, когато не е спазен срокът по чл. 5, ал. 1, съответната областна дирекция "Земеделие" по електронен път изпраща копие на подадената декларация на специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1, която вписва обекта за съхранение на зърно в регистъра с данните, посочени в декларацията.

(6) При поискване от собственика или ползвателя специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 му издава удостоверение по образец, утвърден от министъра на земеделието, храните и горите, за вписан обект в регистъра на обектите за съхранение на зърно."

§ 8. В чл. 8 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 води и съхранява публичен електронен регистър на обектите за съхранение на зърно в страната."

2. В ал. 2:

а) в текста преди т. 1 думите "Базата данни" се заменят с "Регистъра";

б) точка 2 се изменя така:

"2. наименование и правна форма на юридическото лице или трите имена на физическото лице, което е собственик или ползвател на вписания обект;"

в) в т. 4 думите "и на складовите помещения - населено място и адрес или местност" се заличават;

г) точка 7 се изменя така:

"7. капацитет на отделните складове и общ капацитет на обекта - определени съгласно чл. 5, ал. 5."

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Областните дирекции "Земеделие" водят и съхраняват електронни бази данни за обектите за съхранение на зърно на територията на съответната област, в които се вписват данни за собствениците или ползвателите, местонахождението и капацитета на обектите."

4. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Областните дирекции "Земеделие" създават и съхраняват електронно досие за всеки обект за съхранение на зърно на територията на съответната област, което съдържа всички постъпили документи от собствениците или ползвателите и документите, отразяващи резултатите от проверките, свързани с регистрацията."

5. Създава се ал. 5:

"(5) Специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 поддържа на интернет страницата на Министерството на земеделието, храните и горите достъп до публичния регистър на обектите за съхранение на зърно с данни за техните собственици или ползватели, местонахождението и капацитета на обектите."

§ 9. Член 9 се изменя така:

"Чл. 9. (1) Вписан обект за съхранение на зърно се заличава от регистъра по чл. 8, ал. 1, когато собственикът на обекта подаде в съответната ОД "Земеделие" искане на едно от следните основания:

1. обектът трайно е променил предназначението си;

2. на обекта са нанесени непоправими повреди, довели до нарушаване на условията за съхранение на зърното.

(2) Въз основа на искането по ал. 1 директорът на областната дирекция "Земеделие" разпорежда извършване на проверка на място. Проверката се извършва в срок до 7 дни след получаване на искането. Резултатите от проверката се отразяват в констативен протокол, в който служителят, извършил проверката, дава становище в каква степен са на лице основанията по ал. 1.

(3) В 3-дневен срок след извършване на проверката по ал. 2 служителят, извършил проверката, изпраща копие на искането и на констативния протокол по електронната поща на специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1, която вписва промените в регистъра на обектите за съхранение на зърно."

§ 10. Член 10 се отменя.

§ 11. В заглавието на глава трета думите "И ПРОИЗВЕДЕНО" се заменят с "ПРОИЗВЕДЕНО И ПРЕРАБОТЕНО".

§ 12. В чл. 11 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Собствениците или ползвателите на обекти за съхранение на зърно или складове в тях, вписани в регистъра по чл. 8, ал. 1, подават декларация за местонахождението на обектите, местата на съхранение и наличното количество зърно в тях съгласно приложение № 2. Декларация се подава за всеки обект за съхранение на зърно или склад."

2. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Декларациите по ал. 1 се подават:

1. на хартиен носител;

2. по електронен път съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни трансакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО (OB, L 257/73 от 28 август 2014 г.) и на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги;

3. в единната електронна система."

§ 13. В чл. 12, ал. 2 думите "базата данни по чл. 9" се заменят с "регистъра по чл. 8".

§ 14. В чл. 13, ал. 1 думите "базата данни по чл. 9" се заменят с "регистъра по чл. 8".

§ 15. В чл. 14 се правят следните изменения:

1. Алинеи 1 и 2 се изменят така:

"(1) Декларация за количеството произведено и налично зърно от земеделските стопанства съгласно приложение № 3 подават всички земеделски производители, които произвеждат зърно - обикновена пшеница, твърда пшеница, ечемик, ръж, овес, тритикале, рапица, царевица, слънчоглед и соя на обща площ от 5 или повече декара. Производителите на оризова арпа подават произведените количества съгласно приложение № 5. Когато лицето произвежда и/или съхранява зърно на територията на повече от една област, подава отделна декларация за зърното, произведено и/или налично във всяка една от тях.

(2) Декларациите по ал. 1 се подават ежегодно от земеделския производител в областната дирекция "Земеделие" по местонахождението на площите за производство за съответната реколтна година в срок до:

1. 30 септември - за обикновена пшеница, твърда пшеница, ечемик, ръж, овес, тритикале и рапица;

2. 30 ноември - за царевица, слънчоглед, соя и оризова арпа."

2. Алинеи 3 и 5 се отменят.

§ 16. В чл. 16, ал. 1 числото "500" се заменя с "5".

§ 17. В чл. 17 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Оризовите мелници и земеделските производители подават ежегодно до 30 септември в съответната областна дирекция "Земеделие" по местонахождение на местата за съхранение декларация за запасите от ориз по видове, които са налични към 31 август. Земеделските производители подават декларацията по приложение № 4, а оризовите мелници - декларацията по приложение № 6."

2. В ал. 2 след думите "подават от" се добавя "оризовите мелници и", а думите "на площите за производство и/или" и думите "по един от начините, посочени в чл. 11, ал. 3" се заличават.

§ 18. В чл. 18 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Когато областната дирекция "Земеделие" установи, че оризови мелници или земеделски производители не са подали декларации по чл. 17, ал. 1, ги уведомява, че в срок до 2 работни дни трябва да подадат декларация."

2. Създават се ал. 3 и 4:

"(3) Когато оризова мелница или производител на оризова арпа не подаде декларация по чл. 17, ал. 1 в определения срок по ал. 2, директорът на областната дирекция "Земеделие" разпорежда извършването на проверка на място.

(4) Специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 обобщава информацията, постъпила от таблиците по ал. 1 и от таблиците по чл. 15, ал. 2 за произведената оризова арпа за страната, и я нотифицира до Европейската комисия съгласно Регламент за изпълнение (ЕС) 2017/1185 на Комисията от 20 април 2017 г. за определяне на правила за прилагане на регламенти (ЕС) № 1307/2013 и (ЕС) № 1308/2013 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на уведомленията до Комисията относно информация и документи и за изменение и отмяна на няколко регламента на Комисията (OB, L 171, 4.7.2017 г.)."

§ 19. Членове 19, 20 и 21 се изменят така:

"Чл. 19. (1) Лицата, които представляват предприятия за преработка на зърно, подават декларации за количеството преработено зърно по видове през съответното тримесечие съгласно приложение № 7.

(2) Декларацията по ал. 1 се подава до 3-то число на месеца, следващ съответното тримесечие в областната дирекция "Земеделие" по местонахождение на предприятието, по един от начините, посочени в чл. 11, ал. 3.

(3) Когато областната дирекция "Земеделие" установи, че предприятия, които преработват зърно, не са подали декларации по ал. 1, ги уведомява, че в срок до 2 работни дни трябва да подадат декларация.

(4) Когато лицето, което представлява предприятието за преработка на зърно, не подаде декларация по ал. 1 в определения по ал. 3 срок, директорът на областната дирекция "Земеделие" разпорежда извършването на проверка на място.

Чл. 20. (1) Подадената декларация по чл. 19, ал. 1 се завежда с входящ номер на областната дирекция "Земеделие" от служител, определен от директора на дирекцията. Когато декларацията е подадена на електронен носител, се разпечатва и завежда.

(2) Въз основа на получените декларации служителят по ал. 1 попълва таблица, в която вписва данните от подадената от предприятията за преработка на зърно декларация. В последния ред на таблицата се попълват общите количества преработено зърно за областта по видове и се изпращат на специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1.

(3) Специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 обобщава информацията, постъпила от таблиците по ал. 2, за страната.

Чл. 21. Подадените декларации по чл. 11, ал. 1, чл. 14, ал. 1, чл. 17, ал. 1 и чл. 19, ал. 1 се съхраняват в продължение на 5 години в съответната областна дирекция "Земеделие"."

§ 20. В заглавието на глава четвърта съюзът "И" се заличава, а накрая се добавя "И ИЗВЪРШВАНЕ НА МОНИТОРИНГ НА ПРИСТАНИЩАТА".

§ 21. В чл. 22 се правят следните изменения:

1. В ал. 1:

а) точка 1 се изменя така:

"1. подаването на декларациите в случаите по чл. 13, ал. 2, чл. 16, ал. 3, чл. 18, ал. 3 и чл. 19, ал. 4;"

б) в т. 2 думите "чл. 20" се заменят с "чл. 19";

в) в т. 3 числото "200" се заменя с "50".

2. В ал. 5:

а) в текста преди точка 1 думите "и произвеждат" се заменят с "произвеждат и преработват", а думите "или ориз" се заличават;

б) точка 3 се изменя така:

"3. достъп до складовите помещения за съхранение и до местата, в които се преработва зърно, както и до площите, на които се произвежда зърното."

§ 22. В чл. 23 се правят следните допълнения:

1. В ал. 1, т. 2 след думата "обекти" се добавя "предприятия".

2. В ал. 7 се създава изречение второ: "Резултатите от проверките се отразяват в констативни протоколи, копия от които се предоставят на възложителя на проверката, в срок от 2 работни дни след нейното приключване."

§ 23. В чл. 24 се правят следните допълнения:

1. В ал. 1 след думата "обектите" се добавя "предприятията".

2. В ал. 2 след думата "лице" се добавя "собственик или", а след думата "обекта" се добавя "управител на предприятието".

§ 24. В чл. 25, ал. 2 думите "базата данни по чл. 9, ал. 1" се заменят с "регистъра по чл. 8, ал. 3".

§ 25. В чл. 26 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 т. 4 се отменя.

2. Алинея 2 се отменя.

3. В ал. 3 числото "500" се заменя с "5".

§ 26. В чл. 27 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) точки 1 и 2 се отменят;

б) създава се т. 5:

"5. съпоставят установените резултати от проверката с данните, подадени в декларацията."

2. В ал. 2 думите "и процентът на добив на цели зърна оризова арпа" се заличават.

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Когато при проверка по ал. 1 бъде установена над 5 % разлика между резултатите от проверката и подадената декларация, служителите по чл. 22, ал. 2 съставят констативни протоколи или актове за установяване на нарушения."

§ 27. В чл. 28 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думите "чл. 20, ал. 1" се заменят с "чл. 19, ал. 1, като извършват стокова инвентаризация по документи на движението на зърното, съгласно контролен лист за проверка на предприятие за преработка на зърно, утвърден със заповед на министъра на земеделието, храните и горите".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Когато при извършване на проверка по ал. 1 се установи над 5 % разлика между резултатите от проверката и подадената декларация, служителите по чл. 22, ал. 2 съставят констативен протокол или акт за установяване на нарушение."

§ 28. Създава се чл. 28а:

"Чл. 28а. (1) Директорите на областните дирекции "Земеделие" определят със заповед длъжностни лица, които извършват мониторинг на пристанищата, от които се извършват износ, внос и вътрешнообщностни доставки на зърно.

(2) При извършване на мониторинга по ал. 1 длъжностните лица имат право:

1. на свободен достъп до всички терминали на морските и речните пристанища за обществен транспорт, на които се обработват зърнени товари за износ и вътрешнообщностни доставки съгласно издаденото удостоверение за експлоатационна годност;

2. да получат информация за направлението, вида и количеството зърно, предмет на износ, внос или вътрешнообщностна доставка.

(3) Длъжностните лица по ал. 1 събират и ежеседмично обработват информацията за напусналите и влезлите в страната количества зърно по видове от терминалите на речните и морските пристанища, обработващи зърнени товари, намиращи се на територията на съответната област.

(4) Въз основа на получената информация по ал. 3 служителят по ал. 1 попълва таблица, в която записва направлението, вида и количеството зърно - предмет на износа или вътрешнообщностната доставка. В края на всяка седмица служителят по ал. 1 изпраща попълнената таблица по електронната поща на специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1."

§ 29. В чл. 29, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В текста преди т. 1 след думите "чл. 74" се добавя "ал. 2".

2. В т. 2 думите "чл. 19, ал. 2 и чл. 21, ал. 2" се заменят с "чл. 18, ал. 2 и чл. 19, ал. 3".

3. В т. 3 числото "200" се заменя с "50", а думите "място, което" се заменят с "обект, който".

4. В т. 4 думите "чл. 20" се заменят с "чл. 19".

§ 30. В чл. 30, ал. 2 след думата "сборни" се добавя "средни" и накрая се добавя "от минимум 35 % от произведените количества за съответната област".

§ 31. В чл. 31 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Ежегодно в срок до 30 май специализираната структура по чл. 2, ал. 1, т. 1 изготвя указания за провеждане на представително окачествяване на добитата реколта от културите, посочени в чл. 30, ал. 1, и ги изпраща на БАБХ и на областните дирекции "Земеделие"."

2. В ал. 2 думата "разпределението" се заменя с "указанията", а думите "1 юни" се заменят с "10 юни".

§ 32. В чл. 32, ал. 2 думата "указания" се заменя с "указанията".

§ 33. В чл. 35 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 и 4 думите "чл. 32, ал. 2" се заменят с "чл. 31, ал. 1".

2. В ал. 2 се създава изречение второ: "Осреднените резултати за всяка култура се предоставят и на съответната областна дирекция "Земеделие"."

§ 34. В § 1, т. 2 на допълнителната разпоредба числото "200" се заменя с "50".

§ 35. Приложение № 3 към чл. 14, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 3 към чл. 14, ал. 1


ДО

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ

"ЗЕМЕДЕЛИЕ"

гр. ..................................

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

за количеството произведено и налично зърно

от земеделски производител ...............................................................................................................................

(трите имена на физическото лице или наименование на юридическото лице)

с постоянен адрес (на физическото лице) гр./с. ....................................., общ. .................................................,

кв. ..............................................................., ул. ....................................................................................................,

№ ......................................................., ЕГН ..........................................................................................................,

телефон: ......................................................., e-mail: ............................................................................................,

с адрес на управление (на юридическото лице) ...............................................................................................,

…………………………………………………………………………………………………………………….

ЕИК по БУЛСТАТ ..............., телефон ..................., e-mail .................................................................................

Декларирам, че за ................................................................................................................................................

                                                                                   (реколтна година)

произведеното количество зърно по видове е следното:

 

 

Вид зърно

Произведено

(тона)

Обикновена пшеница

 

Твърда пшеница

 

Ечемик

 

Царевица

 

Слънчоглед

 

Рапица

 

Ръж

 

Овес

 

Тритикале

 

Оризова арпа

 

Соя

 

 

 

Известна ми е наказателната отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс при деклариране на неверни данни.

Забележка. Декларацията се подава ежегодно: за обикновена и твърда пшеница, ечемик, ръж, тритикале и рапица до 30 септември; за царевица, слънчоглед и соя до 30 ноември.

 

Дата: ..................................                                                                      Подпис: .................................


".

§ 36. Създава се приложение № 7 към чл. 19, ал. 1:

"Приложение № 7 към чл. 19, ал. 1


ДО

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ

"ЗЕМЕДЕЛИЕ"

гр. ..................................

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

за преработеното количество зърно

от ................................................................................................................................................................................

………………………………………………………………………………………………………………...…….

(наименование и правна форма на юридическото лице или името на ФЛ)

с адрес на управление (постоянен адрес на физическото лице) ........................................................................,

………………………………………………………………………………………………………………...…….

ЕИК по БУЛСТАТ .........................................................................., телефон: ......................................................,

e-mail: ................................................, стопанисващ предприятие за преработка на зърно с местонахождение гр./с. ................................................................, обл. ..............................................................................................

Декларирам, че за ............ тримесечие на ..................... г. са преработени следните количества зърно, по видове:

 

 

Вид зърно

Количество общо

(тона)

Обикновена пшеница

 

Твърда пшеница

 

Ечемик

 

Царевица

 

Слънчоглед

 

Рапица

 

Ръж

 

Овес

 

Тритикале

 

Оризова арпа

 

Соя

 

 

 

Известна ми е наказателната отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс при деклариране на неверни данни.

Забележка. Информацията се предоставя до 3-то число на следващия месец след изтичане на съответното тримесечие на хартиен носител или по електронен път в ОД "Земеделие" по местонахождение на обекта.

 

Дата: .............................                                                                                Подпис: ..............................


".

Допълнителни разпоредби

§ 37. Навсякъде в наредбата думите:

1. "Министерството на земеделието и храните" се заменят с "Министерството на земеделието, храните и горите", а съкращението "МЗХ" се заменя с "МЗХГ";

2. "министъра на земеделието и храните" се заменят с "министъра на земеделието, храните и горите".

Промени настройката на бисквитките