Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 63 от 17.VII

РЕШЕНИЕ № 475 ОТ 10 ЮЛИ 2020 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "ОБЗОР-ЦЕНТРАЛЕН", ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЛАСТ БУРГАС

 

РЕШЕНИЕ № 475 ОТ 10 ЮЛИ 2020 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "ОБЗОР-ЦЕНТРАЛЕН", ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЛАСТ БУРГАС

Обн. ДВ. бр.63 от 17 Юли 2020г.

На основание чл. 8м, ал. 2 и 3, чл. 8о, ал. 1 и чл. 8и, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 253 на Министерския съвет от 2020 г. за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Обзор-централен", намиращ се в община Несебър, област Бургас (ДВ, бр. 37 от 2020 г.), проведена на 5 юни 2020 г. открита процедура, протокол за резултатите от проведената процедура на комисията за организацията и провеждането на откритата процедура за възлагане на концесия, назначена със Заповед № Р-72 от 7.05.2020 г. на министър-председателя на Република България, доклад за резултатите от проведената процедура на председателя на комисията за организацията и провеждането на откритата процедура за възлагане на концесия и мотивиран доклад на министъра на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил участник в откритата процедура за възлагане на концесия за обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Обзор-централен", община Несебър, област Бургас, и за концесионер на морския плаж - "САМЪР М" - ООД, с ЕИК: 205009902.

2. В съответствие с резултатите от проведената открита процедура конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно възнаграждение за всяка календарна година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 277 на Министерския съвет от 2019 г. (ДВ, бр. 88 от 2019 г.), съгласно предложения от "САМЪР М" - ООД, размер на отчисленията от базата за изчисляване на размера на концесионното възнаграждение (роялти), равен на 8,00 на сто.

2.2. За целия срок на договора за концесия предложените цена за един чадър в размер до 8 лв. с ДДС при ставка 20 на сто и за един шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС при ставка 20 на сто, без да се увеличават за срока на концесията.

2.3. Предложение за инвестиции, свързани с организация на спортно-развлекателните дейности на морския плаж за срока на концесията в размер 348 840 лв. с ДДС за целия срок на договора за концесия.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор със "САМЪР М" - ООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, да организира контрола по изпълнението на концесионния договор, както и да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 253 на Министерския съвет от 2020 г. и подадената от "САМЪР М" - ООД, оферта за участие в процедурата за възлагане на концесия.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 спечелилият процедурата за възлагане на концесия участник губи гаранцията за участие в откритата процедура за възлагане на концесия.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност по реда на глава шеста от Закона за концесиите пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките