Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 86 от 6.X

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 273 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2020 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФА № 4 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 273 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2020 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФА № 4 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г. (ДВ, БР. 27 ОТ 1998 Г.)

В сила от 06.10.2020 г.

Обн. ДВ. бр.86 от 6 Октомври 2020г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 31 се правят следните изменения и допълнения:

1. Основният текст на ал. 1 се изменя така:

"(1) За извършване на проверка по внесени искания от заинтересовани лица за издаване на сертификати за съответствие на обектите с правилата и нормите за пожарна безопасност, становища за съответствие с правилата и нормите за пожарна безопасност на обекти, инсталации и съоръжения и други документи, когато това е предвидено в нормативен акт, и становища за съответствие на строежите с правилата и нормите за пожарна безопасност във връзка с въвеждането им в експлоатация и за издаване на искания документ или решение за отказ за издаването му се събират следните такси:".

2. В ал. 2:

а) основният текст се изменя така:

"(2) За извършване на проверка по внесени искания от заинтересовани лица за издаване на становища за съответствие на инвестиционните проекти с правилата и нормите за пожарна безопасност и за издаване на искания документ или решение за отказ за издаването му се събират следните такси:";

б) точка 1 се изменя така:

"1. по цялата документация на инвестиционния проект:

а) за строежите по ал. 1, т. 1, 2, 3 и 4 - 50 на сто от таксата по ал. 1 за съответния строеж;

б) за устройствените планове по ал. 1, т. 5 - таксата по ал. 1;"

в) точка 3 се изменя така:

"3. по инвестиционен проект за извършване на основен ремонт, основно обновяване, реконструкция и преустройство - 10 на сто от таксата по т. 1."

§ 2. В чл. 31а, ал. 3, след думата "разрешение" се добавя "и за промяна на условията, при които е издадено разрешение".

Заключителни разпоредби

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките