Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 15.I

РЕШЕНИЕ № 15 ОТ 11 ЯНУАРИ 2021 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "КРАНЕВО - ЦЕНТРАЛЕН", ОБЩИНА БАЛЧИК, ОБЛАСТ ДОБРИЧ

 

РЕШЕНИЕ № 15 ОТ 11 ЯНУАРИ 2021 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "КРАНЕВО - ЦЕНТРАЛЕН", ОБЩИНА БАЛЧИК, ОБЛАСТ ДОБРИЧ

Обн. ДВ. бр.4 от 15 Януари 2021г.

На основание чл. 8м, ал. 2 и 3, чл. 8о, ал. 1 и чл. 8и, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 663 на Министерския съвет от 2020 г. за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Кранево - централен", община Балчик, област Добрич (ДВ, бр. 84 от 2020 г.), проведена на 11 декември 2020 г. открита процедура, протокол за резултатите от проведената процедура на комисията за организацията и провеждането на откритата процедура за възлагане на концесия, назначена със Заповед № Р-165 от 10 ноември 2020 г. на министър-председателя, доклад за резултатите от проведената процедура на председателя на комисията за организацията и провеждането на откритата процедура за възлагане на концесия и мотивиран доклад на министъра на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил участник в откритата процедура за възлагане на концесия за обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Кранево - централен", община Балчик, област Добрич, и за концесионер на морския плаж "Съмъртийм" - ЕООД, с ЕИК: 205434166.

2. В съответствие с резултатите от проведената открита процедура конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно възнаграждение за всяка година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 277 на Министерския съвет от 2019 г. (ДВ, бр. 88 от 2019 г.), съгласно предложения от "Съмъртийм" - ЕООД, размер на отчисленията от базата за изчисляване на размера на концесионното възнаграждение (роялти), равен на 6,10 на сто.

2.2. За целия срок на договора за концесия предложените цени са: за един чадър - в размер до 10 лв. с данък върху добавената стойност (ДДС) при ставка от 20 на сто, и за един шезлонг - в размер до 10 лв. с ДДС при ставка от 20 на сто, без да се увеличават за срока на концесията.

2.3. Предложение за инвестиции, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията - в размер 35 892 лв. с ДДС за целия срок на концесионния договор.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор със "Съмъртийм" - ЕООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, да организира контрола по изпълнението на концесионния договор, както и да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 663 на Министерския съвет от 2020 г. и подадената от "Съмъртийм" - ЕООД, оферта за участие в процедурата за възлагане на концесия.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 определеният за концесионер участник губи гаранцията за участие в откритата процедура за възлагане на концесия.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност по реда на глава шеста от Закона за концесиите пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките