Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 15.I

РЕШЕНИЕ № 13 ОТ 11 ЯНУАРИ 2021 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "ОФИЦЕРСКИ - ИЗТОК", ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА

 

РЕШЕНИЕ № 13 ОТ 11 ЯНУАРИ 2021 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ "ОФИЦЕРСКИ - ИЗТОК", ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА

Обн. ДВ. бр.4 от 15 Януари 2021г.

На основание чл. 8м, ал. 2 и 3, чл. 8о, ал. 1 и чл. 8и, ал. 2 във връзка с чл. 7 и 8 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Решение № 723 на Министерския съвет от 2020 г. за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Офицерски - изток", община Варна, област Варна (ДВ, бр. 90 от 2020 г.), проведена на 1 декември 2020 г. открита процедура, протокол за резултатите от проведената процедура на комисията за организацията и провеждането на откритата процедура за възлагане на концесия, назначена със Заповед № Р-164 от 4 ноември 2020 г. на министър-председателя, доклад за резултатите от проведената процедура на председателя на комисията за организацията и провеждането на откритата процедура за възлагане на концесия и мотивиран доклад на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за спечелил участник в откритата процедура за възлагане на концесия за обект - изключителна държавна собственост - морски плаж "Офицерски - изток", община Варна, област Варна, и за концесионер на морския плаж "КЪНПЕТ 17" - ЕООД, с ЕИК: 205065452.

2. В съответствие с резултатите от проведената открита процедура конкретизира условията на концесията и задълженията на концесионера, както следва:

2.1. Размер на дължимото концесионно възнаграждение за всяка година, определен съгласно Методиката за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, приета с Постановление № 277 на Министерския съвет от 2019 г. (ДВ, бр. 88 от 2019 г.), съгласно предложения от "КЪНПЕТ 17" - ЕООД, размер на отчисленията от базата за изчисляване на размера на концесионното възнаграждение (роялти), равен на 2,20 на сто.

2.2. За целия срок на договора за концесия предложените цена за един чадър и за един шезлонг с данък върху добавената стойност (ДДС) при ставка от 20 на сто, без да се увеличават, са в размер на:

2.2.1. за първата и втората година: за 1 чадър - до 5 лв. с ДДС, и за 1 шезлонг - до 5 лв. с ДДС;

2.2.2. за третата, четвъртата, петата и шестата година: за 1 чадър - до 6 лв. с ДДС, и за 1 шезлонг - до 6 лв. с ДДС;

2.2.3. за седмата, осмата, деветата и десетата година: за 1 чадър - до 7 лв. с ДДС, и за 1 шезлонг - до 7 лв. с ДДС;

2.2.4. за единадесетата, дванадесетата, тринадесетата, четиринадесетата и петнадесетата година: за 1 чадър - до 10 лв. с ДДС, и за 1 шезлонг - до 10 лв. с ДДС;

2.2.5. за шестнадесетата, седемнадесетата, осемнадесетата, деветнадесетата и двадесетата година: за 1 чадър - до 20 лв. с ДДС, и за 1 шезлонг - до 20 лв. с ДДС.

3. Оправомощава министъра на туризма:

3.1. Да сключи концесионен договор с "КЪНПЕТ 17" - ЕООД, в едномесечен срок от влизането в сила на решението.

3.2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на концесионния договор, да организира контрола по изпълнението на концесионния договор, както и да предявява вземанията на концедента по съдебен ред и да представлява държавата по дела, свързани с изпълнението на договора.

4. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 723 на Министерския съвет от 2020 г. и подадената от "КЪНПЕТ 17" - ЕООД, оферта за участие в процедурата за възлагане на концесия.

5. При отказ за сключване на договора по т. 4 определеният за концесионер участник губи гаранцията за участие в откритата процедура за възлагане на концесия.

6. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност по реда на глава шеста от Закона за концесиите пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките