Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 67 от 13.VIII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 272 ОТ 6 АВГУСТ 2021 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЗА 2021 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ТЕХНИКА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА В ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ОБРАЗОВАТЕЛН

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 272 ОТ 6 АВГУСТ 2021 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЗА 2021 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ТЕХНИКА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА В ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

В сила от 13.08.2021 г.

Обн. ДВ. бр.67 от 13 Август 2021г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни разходи в размер 2 500 000 лв. за закупуване на техника за провеждане на обучение в електронна среда в държавните и общинските образователни институции по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

(2) Средствата по ал. 1 да се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 г.

Чл. 2. (1) Със сумата по чл. 1, ал. 1 да се увеличат разходите по "Политика в областта на всеобхватното, достъпно и качествено предучилищно и училищно образование. Учене през целия живот", бюджетна програма "Осигуряване на качеството в системата на предучилищното и училищното образование", по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

(2) Със сумата по чл. 1, ал. 1 да се увеличат показателите по чл. 16, ал. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г.

Чл. 3. Закупената техника за провеждане на обучение в електронна среда се разпределя и предоставя на държавните и общинските институции съгласно критерии, определени със заповед на министъра на образованието и науката. Разпределението по институции се публикува на интернет страницата на Министерството на образованието и науката.

Чл. 4. Министърът на образованието и науката да извърши произтичащите промени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г. и да уведоми министъра на финансите.

Чл. 5. Министърът на финансите да извърши произтичащите от чл. 1 промени по централния бюджет за 2021 г.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на образованието и науката.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките