Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 100 от 30.XI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 3 ОТ 14.07.2020 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА РЕГИСТЪРА НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ОДИТОРИ (ДВ, БР. 74 ОТ 2020 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 3 ОТ 14.07.2020 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА РЕГИСТЪРА НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ОДИТОРИ (ДВ, БР. 74 ОТ 2020 Г.)

Издадена от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Обн. ДВ. бр.100 от 30 Ноември 2021г.

Параграф единствен. Създава се чл. 14:

"Професионален печат

Чл. 14. (1) Печатите по чл. 28, ал. 1 и 2 от Закона за независимия финансов одит се издават от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори след вписване в регистъра.

(2) При отписване от регистъра, включително и при временно лишаване от правото да упражнява одиторската професия, съответният регистриран одитор е длъжен да върне в Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори своя професионален печат в тридневен срок от настъпване на основанието за отписване. След отпадане на основанието за отписване от регистъра регистрираният одитор получава отново своя професионален печат в тридневен срок от подаването на заявление за това.

(3) При изгубване, кражба или унищожаване на професионалния печат регистрираният одитор незабавно уведомява писмено Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

(4) В случаите по ал. 3 Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори издава дубликат на печата в 14-дневен срок от датата на уведомяването.

(5) Действията по ал. 4 се извършват и при промяна на съдържащите се в печата данни.

(6) Приемането и предаването на професионалния печат съгласно ал. 1 - 4 се извършва с приемателно-предавателен протокол между регистрирания одитор и длъжностните лица, определени по реда на чл. 3, ал. 2.

(7) След предаване в архива на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори професионалните печати на регистрираните одитори се унищожават от комисия от поне две длъжностни лица, определени по реда на чл. 3, ал. 2. За удостоверяване на унищожаването се съставя протокол, който съдържа не по-малко от два броя сравнителни образци от всеки печат.

(8) При неизпълнение на задължението по ал. 2 Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори обявява печата за невалиден чрез публикуване на съобщение на своята официална интернет страница."

Промени настройката на бисквитките