Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 10.VI

ПОПРАВКА

 

ПОПРАВКА

Обн. ДВ. бр.43 от 10 Юни 2022г.

Поправка. Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти прави поправка в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 17 октомври 2019 г. за приемане на фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология, като в приложението към член единствен (обн. като притурка към бр. 38 от 2022 г.) в т. 7.1.4. "Първа линия имунотерапия" след думите "Прилага се при стадий ІV" на нов ред се добавя:

"Pembrolizumab като монотерапия - 200 mg І.V. на всеки 3 седмици или 400 mg І.V. на всеки 6 седмици, приложена като интравенозна инфузия в продължение на 30 минути, ден 1 (първа линия на метастатичен недребноклетъчен карцином на белия дром (NSCLC) при възрастни, чиито тумори експресират PD-L1 с ≥ 50% пропорционален скор на тумора (tumour proportion score, TPS), без EGFR или ALK положителни туморни мутации).

Продължава до прогресия или неприемлива токсичност. При клинично стабилни пациенти с първоначални данни за прогресия на заболяването е препоръчително лечението да продължи, докато прогресията на заболяването не се потвърди."

Промени настройката на бисквитките