Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 6 от 20.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-1243 ОТ 9 НОЕМВРИ 2020 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ И ОТЧИТАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО И/ИЛИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРОЕКТИ ИЛИ ПРОГРАМИ И ЗА ФОРМИРАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ПО ЧЛ. 1

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-1243 ОТ 9 НОЕМВРИ 2020 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ И ОТЧИТАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО И/ИЛИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРОЕКТИ ИЛИ ПРОГРАМИ И ЗА ФОРМИРАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ПО ЧЛ. 178, АЛ. 1, Т. 6 ОТ ЗАКОНА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 98 ОТ 2020 Г.)

Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.6 от 20 Януари 2023г.

§ 1. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове или финансирани от други международни финансови институции и донори, по които бенефициент, партньор или изпълнител е Министерството на вътрешните работи (МВР) или структура на МВР" се заменят със "съфинансирани от фондове на Европейския съюз (ЕС), финансирани от други държави, международни финансови институции и други донори, по които бенефициент или партньор е Министерството на вътрешните работи (МВР) или структура на МВР".

2. В ал. 2:

а) точка 2 се изменя така:

"2. финансови инструменти на други държави;"

б) създава се т. 3:

"3. проекти и програми, финансирани от други международни финансови институции и донори."

§ 2. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 след думите "подписване на" се добавя "административен договор" и се поставя наклонена черта.

2. Алинеи 2 - 6 се изменят така:

"(2) Екипът по ал. 1 се сформира със заповед съгласно приложение № 1 на ръководителя на структурата бенефициент, а в случаите, в които ръководителят на структурата бенефициент е и ръководител на проекта, заповедта се издава от заместник-министъра на вътрешните работи с делегирани правомощия и определени функции по организиране на управлението на фондовете на ЕС, свързани с дейността на МВР.

(3) В заповедта по ал. 2 се посочват източникът на финансиране, наименованието и номерът на проекта, членовете на екипа с определените им задачи за изпълнение, конкретните отговорности на всеки член, редът и начинът на отчитане и приемане на възложените за изпълнение дейности.

(4) Ръководителят и членовете на екипа се определят съобразно вида и обема на предвидените за изпълнение дейности в съответствие с притежаваните от тях професионална квалификация, опит и образование.

(5) В случаите, в които в екипите по ал. 1 се включват служители на структури на МВР, които не са служители на структурата бенефициент, включването им става по предложение на ръководителя на структурата бенефициент или на ръководителя на проекта, съгласувано с ръководителя на съответната структура или със съгласието на министъра на вътрешните работи, за служителите, които са на негово пряко подчинение.

(6) Служители, които не са включени в заповедта по ал. 2 и осъществяват функции по контрол, в т.ч. финансов, предварителен и за законосъобразност, организиране и провеждане на обществени поръчки, планиране, управление и отчитане на финансовите ресурси и разходваните в тази връзка средства, свързани с управление и изпълнение на проекти и програми, финансирани със средства от фондовете на ЕС, от други държави, международни финансови институции и други донори, по които бенефициент е МВР или структура на МВР, която не е юридическо лице, и по които възложител е министърът на вътрешните работи или оправомощено от него лице, както и служители от дирекции от общата и/или специализираната администрация, осъществяващи спомагателни/съпътстващи дейности, необходими за изпълнението на проекти и програми, се определят с отделна заповед съгласно приложение № 1а на ръководителя на структурата бенефициент по предложение на ръководителя на съответната структура."

§ 3. Създава се чл. 2а:

"Чл. 2а. (1) Служителите, изпълняващи функции и дейности по чл. 2, ал. 6, доказват изпълнението им чрез изготвени и/или издадени от тях писмени документи (протоколи, констативни протоколи, контролни листа, становища и др.) по всеки конкретен проект.

(2) В случаите, в които служителите по чл. 2, ал. 6 не могат да докажат изпълняваните от тях функции и дейности чрез документите, посочени в ал. 1, ръководителят на структурата, от която са служителите, изготвя доклад, който се изпраща до ръководителя на конкретния проект. В доклада се посочват поименно служителите, както и конкретната функция или дейност, която същите са извършили по съответния проект.

(3) Документите, посочени в ал. 1 и 2, се изготвят за съответния отчетен период на проекта."

§ 4. В чл. 4 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се създава изречение трето: "Допълнителното възнаграждение може да се изплаща четири пъти годишно."

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Индивидуалната оценка на служителите по чл. 2, ал. 1 се определя от ръководителя на проекта, а за служителите по чл. 2, ал. 6 - от прекия им ръководител или от ръководителя на проекта, когато служителите са на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи."

3. Алинеи 4 и 5 се изменят така:

"(4) Общият размер на средствата за допълнителни възнаграждения на служителите по чл. 2, ал. 1 е 80 на сто от верифицираните разходи за възнаграждения по съответния проект.

(5) Общият размер на средствата за допълнителни възнаграждения на служителите по чл. 2, ал. 6 е 20 на сто от верифицираните разходи за възнаграждения по съответния проект."

4. Алинеи 7 и 8 се изменят така:

"(7) В случаите, в които ръководителят на проект е и ръководител на структурата бенефициент, докладът се представя на заместник-министъра на вътрешните работи с делегирани правомощия и определени функции по организиране на управлението на фондовете на ЕС, свързани с дейността на МВР.

(8) До седмо число на месеците януари, април, юли и октомври ръководителят на структурата бенефициент представя с обобщен доклад до министъра на вътрешните работи изискуемите документи по ал. 6 и 7 и проект на заповед съгласно приложение № 2 за изплащане на допълнително възнаграждение на членовете на екипите по чл. 2, ал. 1, получили оценка "Изпълнил", и сумата за начисляване за всеки служител."

5. Алинея 10 се изменя така:

"(10) Разпределението на допълнителните възнаграждения на служителите по чл. 2, ал. 6 се определя със заповедта по ал. 8 по предложение на ръководителя на структурата бенефициент/ръководителя на проекта, съгласувано със съответните ръководители на структури, имащи отношение към изпълнение на дейностите по съответния проект или програма."

§ 5. В чл. 5 ал. 1 и 2 се изменят така:

"(1) Изплащането на допълнително възнаграждение за изпълнение и/или управление на проекти на служителите по чл. 2, ал. 1 и 6 се извършва въз основа на заповедта по чл. 4, ал. 8 и 10, която се изпраща на обслужващото структурата бенефициент финансово звено за начисляване и изплащане не по-късно от дванадесето число на месеца, следващ отчетния период.

(2) Когато в заповедта по ал. 1 са включени и служители от структури на МВР, различни от структурата бенефициент, копие от същата се изпраща и до финансовото звено, обслужващо съответните служители, за начисляване и изплащане в срока по ал. 1."

§ 6. В чл. 6 се правят следните изменения:

1. Алинеи 3 и 4 се изменят така:

"(3) Отчетите на служителите по ал. 2 се одобряват от ръководителя на структурата бенефициент/ръководителя на проекта. Когато ръководител на проекта е и ръководител на структурата бенефициент, неговият отчет се одобрява от заместник-министъра на вътрешните работи с делегирани правомощия и определени функции по организиране на управлението на фондовете на ЕС, свързани с дейността на МВР.

(4) След одобрението на отчетите по ал. 3 ръководителят на проекта изготвя протокол съгласно приложение № 3, който съдържа часовата ставка на служителите, изчислена на база основното месечно възнаграждение и допълнителното възнаграждение за прослужено време (трудов стаж и професионален опит) за основната дейност, броя утвърдени отработени часове по проекта и сумата за получаване. Изготвеният протокол се представя на ръководителя на структурата бенефициент за утвърждаване, а в случаите, в които ръководителят на проекта е и ръководител на структурата бенефициент, протоколът се утвърждава от заместник-министъра на вътрешните работи с делегирани правомощия и определени функции по организиране на управлението на фондовете на ЕС, свързани с дейността на МВР. В случай че в протокола са включени служители от друга структура на МВР, екземпляр от утвърдения протокол се изпраща на финансовото звено, обслужващо съответния служител."

2. Алинея 6 се изменя така:

"(6) Допълнителното възнаграждение на служителите по чл. 1, ал. 4, т. 2 се изплаща в месеца, следващ отчетния месец, и е за сметка на утвърдените и предоставени средства по бюджета на съответния проект, като размерът на часовата ставка, определен на база основно месечно възнаграждение и допълнителното възнаграждение за прослужено време (трудов стаж и професионален опит) на служителя, следва да бъде равен на размера на възнаграждението на часова база, което служителят получава за изпълнение на дейности по основното си правоотношение."

3. Алинеи 8 и 9 се отменят.

§ 7. Приложение № 1 към чл. 2, ал. 2 се изменя така:

"Приложение № 1 към чл. 2, ал. 2


МИНИСТЕРСТВО
НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

З А П О В Е Д

№ ............................./...................20.... г.

ОТНОСНО: Определяне на екип за управление и изпълнение на дейности по административен договор/договор/заповед за безвъзмездна финансова помощ № ..... за изпълнение на проект "....................", финансиран по фонд/програма ...............................................................

На основание чл. 2, ал. 2 от Наредба № 8121з-1243 от 2020 г. за условията и реда за възлагане и отчитане на изпълнението и/или управлението на проекти или програми и за формиране и изплащане на допълнителното възнаграждение по чл. 178, ал. 1, т. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи и във връзка с административен договор/договор/заповед за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № ............................................................... за изпълнение на проект "..............................................................................................................................................

№ ........................................................................................................................................."

(посочва се наименование и номер на проекта), с бенефициент "................................",
Управляващ орган/Отговорен орган/Програмен оператор "..........................................", финансиран по фонд/програма ........................................................................................ ,

ЗАПОВЯДВАМ:

I. Определям екип за управление и изпълнение на проект "............................................................................................................................." в състав:

1. Ръководител на проекта: ...........................................................................................,

(трите имена, длъжност, звено и дирекция)

със следните задължения:

1.1. отговаря за цялостната реализация на проекта в съответствие с изискванията на договора за безвъзмездна финансова помощ;

1.2. координира дейностите по проекта с ръководителя на структурата бенефициент;

1.3. контролира постигането на целите на проекта, както и задължителните резултати и индикатори;

1.4. контролира изготвянето на технически спецификации и съпътстващите ги документи;

1.5. контролира изпълнението на сключените в рамките на проекта договори за обществени поръчки (или договори с подизпълнители), като информира ръководителя на структурата бенефициент за възникнали трудности и/или неизпълнение на договорните задължения от страна на изпълнителя;

1.6. съгласува приемно-предавателни, констативни протоколи и протоколи от работата на комисиите за приемане на доставки и услуги и ги представя за подпис от Възложителя;

1.7. одобрява таблиците за отработеното време и отчетите на членовете на екипа по проекта;

1.8. ежемесечно изготвя таблица за отработеното време и отчет за изпълнените дейности и ги представя за одобрение на ръководителя на структурата бенефициент;

1.9. одобрява и изпраща междинни и заключителни технически и финансови доклади за изпълнението на проекта на Управляващия/Отговорния орган/Програмния оператор;

1.10. подготвя искания за изменения на проекта;

1.11. контролира финансовото изпълнение на проекта;

1.12. идентифицира рискове за изпълнението на проекта и предприема корективни действия за редуцирането им, ако е необходимо;

1.13. оказва съдействие на представители на Управляващия/Отговорния орган/Програмния оператор, одитни органи, оценители, мониторинг експерти и други експерти, извършващи проверка, оценка и/или одит на проекта;

1.14. докладва незабавно на служителя по нередности по съответния финансов инструмент и на ресорния заместник-министър на вътрешните работи с делегирани правомощия и определени функции по организиране на управлението на фондовете на ЕС, свързани с дейността на МВР;

1.15. съгласува с ръководителя на структурата бенефициент всяко официално мероприятие с участие на медии и други институции и организации във връзка с изпълнението на проекта;

1.16. уведомява Управляващия/Отговорния орган/Програмния оператор за планираните официални събития по проекта;

1.17. при необходимост от подпомагане на екипа за осъществяване на дейностите по изпълнение на проекта предлага на административния ръководител на структурата бенефициент привличането на други служители извън членовете на екипа по проекта;

1.18. до пето число на месеците януари, април, юли и октомври представя с доклад до ръководителя на структурата бенефициент отчет за извършените дейности по проекта за съответното тримесечие, който съдържа:

а) изпълнените дейности съгласно утвърдения график по проекта;

б) неизпълнените дейности съгласно утвърдения график по проекта;

в) съответствието на отработените часове на членовете на екипа по проекта с изпълнените дейности по графика;

г) индивидуална оценка на членовете на екипа за изпълнение на дейностите по проекта;

д) размера на верифицираните средства по проекта, които могат да бъдат разпределени за допълнителни възнаграждения на екипа по проекта.

2. Координатор на проекта: .............................................................................................

................................................................................................................................................ ,

(трите имена, длъжност, звено и дирекция)

със следните задължения:

2.1. координира цялостната дейност по проекта;

2.2. подпомага ръководителя на проекта в организацията на дейностите по проекта;

2.3. координира работата на експертите по изпълнението на дейностите по проекта;

2.4. следи за точното изпълнение на план-графика на проекта и предлага корективни мерки в случай на необходимост;

2.5. следи изпълнението на сключените в рамките на проекта договори за обществени поръчки (или договори с подизпълнители), като информира ръководителя на проекта за възникнали трудности и/или неизпълнение на договорните задължения от страна на изпълнителя;

2.6. отчита пред ръководителя на проекта постигнатите резултати и индикатори по проекта;

2.7. изготвя междинни и заключителни технически доклади за изпълнението на проекта за изпращането им към Управляващия/Отговорния орган/Програмния оператор;

2.8. оказва съдействие на представители на Управляващия/Отговорния орган/Програмния оператор, одитни органи, оценители, мониторинг експерти и други експерти, извършващи проверка, оценка и/или одит на проекта, изготвя справки и друга изискана информация по проекта;

2.9. докладва незабавно на ръководителя на проекта за съмнения или установени случаи на нарушения и измами със средства по проекта;

2.10. изготвя справки относно реализацията на проекта;

2.11. ежемесечно изготвя таблица за отработеното време и отчет за изпълнените дейности и ги представя за одобрение на ръководителя на проекта;

2.12. изпълнява други задачи, възложени му от ръководителя на проекта.

3. Счетоводител на проекта: ............................................................................................

............................................................................................................................................ ,

(трите имена, длъжност, звено и дирекция)

със следните задължения:

3.1. отговаря за правилното разходване на средствата по проекта;

3.2. организира, контролира и отговаря за цялостната финансово-счетоводна отчетност по проекта, изготвя междинните и окончателния финансови отчети;

3.3. оформя исканията за плащане към Управляващия/Отговорния орган/Програмния оператор по проекта;

3.4. отразява разходите по дейностите на проекта в отделна счетоводна аналитичност;

3.5. отговаря за изпълнението на бюджета, отчетността на материалните средства и съхранението на разходооправдателните документи, свързани с проекта;

3.6. преценява необходимостта от искане за отпускане на допълнителен лимит за разход по проекта;

3.7. организира разплащания с контрагенти;

3.8. представя финансовите документи при извършване на одит;

3.9. участва в дейностите по мониторинг и оценка на проекта;

3.10. ежемесечно изготвя таблица за отработеното време и отчет за изпълнените дейности и ги представя за одобрение на ръководителя на проекта;

3.11. изпълнява и други задачи, свързани с финансово-отчетната дейност по проекта.

4. Технически сътрудник по проекта: ...........................................................................,

(трите имена, длъжност, звено и дирекция)

със следните задължения:

4.1. изпълнява технически задачи, свързани с изпълнението на проекта;

4.2. оказва съдействие на ръководителя на проекта, координатора и експертите по проекта във всички етапи на изпълнение на проекта;

4.3. завежда, описва и съхранява документацията по проекта;

4.4. изготвя съпроводителна документация и кореспонденция по проекта;

4.5. ежемесечно изготвя таблица за отработеното време и отчет за изпълнените дейности и ги представя за одобрение на ръководителя на проекта;

4.6. изпълнява и други задачи, възложени от ръководителя на проекта и координатора, свързани с изпълнението на дейностите по проекта.

5. Експерт: .......................................................................................................................,

(трите имена, длъжност, звено и дирекция)

със следните задължения:

5.1. .....................................................................................................................................

5.2. .....................................................................................................................................

5.3. .....................................................................................................................................

II. Членовете на екипа по управление и изпълнение на проекта да изпълняват всички функции съгласно разписаните задачи и отговорности в проектното предложение, неразделна част от договора по проекта, както следва:

1. Служителите по т. ..., т. ... и т. ... изпълняват възложените дейности по проекта в рамките на работното си време.

2. Служителите по т. ..., т. ... и т. ... изпълняват възложените дейности по проекта в извънработно време.

Изпълнението на заповедта възлагам на ръководителя на проекта.

Контрола по изпълнението на заповедта ще осъществявам лично.

Копие на заповедта да се изпрати на посочените в т. I служители и на дирекция "Международни проекти" и дирекция "Планиране и управление на бюджета" (при необходимост се посочват и други структури на МВР, които биха могли да бъдат адресати на заповедта).
.................................................................................................................................................

(длъжност)

.................................................................................................................................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

Забележка. Изброяването в т. I на членове на екипа за управление и изпълнение на проекта, както и техните задължения, не е изчерпателно. В екипа могат да се включват експерти съобразно нуждите на бенефициента/партньора и спецификата и сложността на проекта.

ИЗГОТВИЛИ:

(длъжност) .....................

...........................................

(име и фамилия, подпис) .............................

(дата) ........................... г.

(длъжност)......................

..........................................

(име и фамилия, подпис)

..........................................

(дата) ........................... г.

Отп. в 1 екз.

Екз. № 1 - деловодство ДКИАД

Размножено в ................

копия.

копие № 1 - ...................

копие № 2 - ...................

копие № 3 - ...................

копие № 4 - ...................

копие № 5 - ...................

копие № 6 - ...................

........................................

(адресат)"

СЪГЛАСУВАНО:

(длъжност) ........................

..............................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

..............................................

(дата) ............................... г.

...............................................

(длъжност) ..........................

...............................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

...............................................

(дата) ................................ г.

(длъжност) .........................

...............................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

...............................................

(дата)................................. г.

§ 8. Създава се приложение № 1а към чл. 2, ал. 6:

"Приложение № 1а към чл. 2, ал. 6

МИНИСТЕРСТВО

НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

З А П О В Е Д

№ ............................./...................20.... г.

ОТНОСНО: Определяне на служители по чл. 2, ал. 6 от Наредба № 8121з-1243 от
9 ноември 2020 г. за условията и реда за възлагане и отчитане на изпълнението и/или управлението на проекти или програми и за формиране и изплащане на допълнителното възнаграждение по чл. 178, ал. 1, т. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи

На основание чл. 2, ал. 6 от Наредба № 8121з-1243 от 2020 г. за условията и реда за възлагане и отчитане на изпълнението и/или управлението на проекти или програми и за формиране и изплащане на допълнителното възнаграждение по чл. 178, ал. 1, т. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи и във връзка с административен договор/договор/заповед за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № .................. за изпълнение на проект "........................................... № ...................................................." (посочва се наименование и номер на проекта), с бенефициент "...................................", Управляващ орган/Отговорен орган/Програмен оператор "............................", финансиран по фонд/програма .........................................,

ЗАПОВЯДВАМ:

I. Определям поименен състав от служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) по чл. 142, ал. 1, т. 1 и 3 и ал. 3 от Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР), които да осъществяват функции по контрол, в т.ч. финансов, предварителен и за законосъобразност, организиране и провеждане на обществени поръчки, планиране, управление и отчитане на финансовите ресурси и разходваните в тази връзка средства, свързани с управление и изпълнение на проекти и програми, финансирани със средства от фондовете на ЕС от други държави, международни финансови институции и други донори, по които бенефициент е МВР или структура на МВР, която не е юридическо лице, и по които възложител е министърът на вътрешните работи или оправомощено от него лице, както и служители от дирекции от общата и/или специализираната администрации, осъществяващи спомагателни/съпътстващи дейности, необходими за изпълнението на проекти и програми, както следва:

1. ......................................... (трите имена, длъжност, звено, дирекция и изпълнявана функция или дейност);

2. ......................................... (трите имена, длъжност, звено, дирекция и изпълнявана функция или дейност);

3. ......................................... (трите имена, длъжност, звено, дирекция и изпълнявана функция или дейност).

II. Служителите по т. I да изпълняват възложените им функции и дейности в рамките на работното им време.

Изпълнението на заповедта възлагам на ръководителя на проекта.

Контрола по изпълнение на заповедта ще осъществявам лично.

Копие на заповедта да се изпрати на посочените в т. I служители на ........................

..............................................................................................................................................

РЪКОВОДИТЕЛ НА

СТРУКТУРАТА БЕНЕФИЦИЕНТ:

ИЗГОТВИЛИ:

(длъжност) .....................

..........................................

(име и фамилия, подпис) ............................

(дата) .......................... г.

(длъжност).....................

.........................................

(име и фамилия, подпис)

.........................................

(дата) ......................... г.

Отп. в 1 екз.

Екз. № 1 - деловодство ДКИАД

Размножено в ..............

копия.

копие № 1 - .................

копие № 2 - .................

копие № 3 - .................

копие № 4 - .................

копие № 5 - .................

копие № 6 - .................

......................................

(адресат)"

СЪГЛАСУВАНО:

(длъжност) ...........................

................................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

...............................................

(дата) ................................ г.

...............................................

(длъжност) .........................

..............................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

...............................................

(дата) ............................... г.

(длъжност) .........................

...............................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

...............................................

(дата)................................. г.


§ 9. Приложение № 2 към чл. 4, ал. 8 се изменя така:

"Приложение № 2 към чл. 4, ал. 8



МИНИСТЕРСТВО
НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

З А П О В Е Д

№ ............................./...................20.... г.

ОТНОСНО: Изплащане на допълнително възнаграждение по чл. 178, ал. 1, т. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи
в ..............................................................................................................................................

(структурата бенефициент)

На основание чл. 4, ал. 8 от Наредба № 8121з-1243 от 2020 г. за условията и реда за възлагане и отчитане на изпълнението и/или управление на проекти или програми и за формиране и изплащане на допълнителното възнаграждение по чл. 178, ал. 1, т. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи

ЗАПОВЯДВАМ:

1. Общият размер на верифицираните средства за възнаграждения по проект

№ ...................... ".........................." за периода .................. г. е .................................. лв.

                                                                                       (цифром и словом)

с включени осигурителни вноски.

2. Общият размер на изразходваните средства за служители, изпълнявали проекта в извънработно време, е ................................................................... лв.

(цифром и словом)

с включени осигурителни вноски.

3. Останалите верифицирани средства след приспадане на сумите, изплатени на

служители, изпълнявали проекта в извънработно време, в размер на .......................................лв.

(цифром и словом)

се разпределят, както следва:

а) за служителите по чл. 2, ал. 1 .....................................................................................

................................. лв. с включени

(цифром и словом)

осигурителни вноски;

б) за служителите по чл. 2, ал. 6 .....................................................................................

................................. лв. с включени

(цифром и словом)

осигурителни вноски.

4. Определям следното разпределение на верифицираните средства по проекта след приспадане на осигурителните вноски:

а) за служителите по чл. 2, ал. 1 .....................................................................................

................................. лв., разпределени,

(цифром и словом)

както следва:

ЕГН

Име, презиме, фамилия

Структура

Сума за начисляване (лв.)

 1.

 

 

 

 

 2.

 

 

 

 

 3.

 

 

 

 

 4.

 

 

 

 

 

б) за служители по чл. 2, ал. 6 ........................................................................................

................................ лв., разпределени,

(цифром и словом)

както следва:

ЕГН

Име, презиме, фамилия

Структура

Сума за начисляване (лв.)

 1.

 

 

 

 

 2.

 

 

 

 

 3.

 

 

 

 

 4.

 

 

 

 

 

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на заместник-министъра на вът-
решните работи с делегирани правомощия и определени функции по организиране на управлението на фондовете на ЕС, свързани с дейността на МВР.

Копие на заповедта да се изпрати на дирекция "Планиране и управление на бюджета" и на ръководителите, от чиито структури по чл. 37 от ЗМВР има включени служители, за сведение и изпълнение.

МИНИСТЪР:

.............................................
(име и фамилия, подпис)

Забележка. В случай че през предходното тримесечие има верифицирани средства по повече от един проект, в заповедта се включва разпределението на верифицираните средства по всички проекти, като за всеки проект се включва в пълен обем информацията по т. 1 от настоящия образец.

ИЗГОТВИЛИ:

(длъжност) .....................

...........................................

(име и фамилия, подпис) ............................

(дата) ........................... г.

(длъжност).....................

.........................................

(име и фамилия, подпис)

.........................................

(дата) ......................... г.

Отп. в 1 екз.

Екз. № 1 - деловодство ДКИАД

Размножено в ...............

копия.

копие № 1 - ..................

копие № 2 - ..................

копие № 3 - ..................

копие № 4 - ..................

копие № 5 - ..................

копие № 6 - ..................

.......................................

(адресат)"

СЪГЛАСУВАНО:

(длъжност) ....................

..........................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

........................................

(дата) ........................ г.

........................................

(длъжност) ...................

........................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

.......................................

(дата) ........................ г.

(длъжност) ..................

.......................................

(специфично наименование, име и фамилия, подпис)

......................................

(дата)....................... г.

Заключителни разпоредби

§ 10. Отчитането на изпълнението и/или управлението на проекти или програми и формирането и изплащането на допълнително възнаграждение за изпълнение и/или управление на проекти или програми съгласно тази наредба се извършват считано от първия отчетен период за 2023 г.

Промени настройката на бисквитките