Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 13 от 7.II

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА ПРОТОКОЛА ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТНОСНО ЕДИННИЯ ПАТЕНТЕН СЪД (ДВ, БР. 50 ОТ 2018 Г.)

 

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА ПРОТОКОЛА ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТНОСНО ЕДИННИЯ ПАТЕНТЕН СЪД (ДВ, БР. 50 ОТ 2018 Г.)

В сила от 07.02.2023 г.

Обн. ДВ. бр.13 от 7 Февруари 2023г.

Проект: 48-202-02-8/18.11.2022 г.

§ 1. Досегашният текст на член единствен става член 1.

§ 2. Създава се чл. 2:

"Чл. 2. Във връзка с влизането в сила на Протокола по чл. 1, считано от 19 януари 2022 г., Република България със Съвместно изявление заедно с Белгия, Дания, Германия, Естония, Франция, Италия, Люксембург, Нидерландия, Австрия, Словения, Финландия и Швеция се съгласява да тълкува чл. 3 от същия, както следва:

Член 3 от Протокола за предварително изпълнение към Споразумението за Единния патентен съд има за цел да отрази чл. 89 от Споразумението за Единния патентен съд. Това означава, че посочването на Германия, Франция и Обединеното кралство се отнася до трите държави - членки на Европейския съюз, чиято ратификация е необходима за влизането в сила на Споразумението съгласно чл. 89, т.е. трите държави членки, в които е породил действие най-голям брой европейски патенти през годината, предшестваща годината на Споразумението. Тъй като Обединеното кралство вече не е държава - членка на Европейския съюз, държавата членка след Германия и Франция, в която е породил действие най-голям брой европейски патенти през 2012 г., е Италия."

Заключителни разпоредби

§ 3. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

-------------------------

Законът е приет от 48-ото Народно събрание на 31 януари 2023 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките