Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 37 от 25.IV

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗБИРАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТ НА ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

 

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗБИРАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТ НА ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.37 от 25 Април 2023г.

Народното събрание на основание чл. 73 и чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 37 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание в състав от 12 народни представители, избрани на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група.

2. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание (ДВ, бр. 90 от 2022 г.) става проект на Правилник за организацията и дейността на 49-ото Народно събрание. Срокът за писмени предложения от народните представители за изменения и/или допълнения в проекта е до 24 април 2023 г. включително. Комисията разглежда и обсъжда предложенията, изготвя и внася съответен доклад.

3. Избира ръководство и състав на Временната комисия, както следва:

Председател: Радомир Петров Чолаков.

Членове: Христо Георгиев Гаджев, Никола Георгиев Минчев, Людмила Николаева Илиева, Петър Николаев Петров, Цвета Валентинова Рангелова, Хамид Бари Хамид, Йордан Кирилов Цонев, Мая Йорданова Димитрова, Иван Валентинов Иванов, Павела Василева Митова и Гроздан Спасов Караджов.

4. Комисията се избира за срок до окончателното приемане на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

-------------------------

Решението е прието от 49-ото Народно събрание на 20 април 2023 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките