Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 12 от 9.II

ОБЯВЛЕНИЯ И СЪОБЩЕНИЯ

АКАДЕМИИ, УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ И ИНСТИТУТИ

3. - СУ "Климент Охридски" обявява конкурси за: професори по: българска литература (българска литература след Освобождението) - един; литература на народите от Западна Европа, Америка и Австралия (история на античната и западноевропейската литература) - един; теоретична и математическа физика (теория на твърдото тяло) - един; физикохимия - един; доцент по история на БКП (към Учителския и-т "Хр. Ботев" в Бургас); старши научни сътрудници II ст. по: химична физика (междуфазови повърхности и микрохетерогенни системи) един; социология (социална екология) - един, всички със срок 2 месеца; асистенти по: методика на обучението по литература - един; българска литература от Освобождението до наши дни - един; българска литература от Възраждането до края на Първата световна война един, със срок 3 месеца; педагогика - един, със срок 2 месеца; математическа кибернетика един; математическо осигуряване на изчислителни машини и системи - един (двата по чл. 68 КТ); физика на твърдото тяло (повърхности, интерфейси и многослойни структури на теснозонни полупроводници) - един; литология - един, със срок 1 месец; научни сътрудници по: процеси и апарати в химичните технологии - един; математическо осигуряване на изчислителни машини и системи (базово програмно осигуряване на микрокомпютри) - двама, със срок 1 месец от обнародването в Държавен в-к.

684

1. - ВСИ "В. Коларов" - Пловдив, обявява конкурси за: професор по генетика на културните растения със срок 4 месеца; асистенти по икономика и управление на отраслите от сферата на материалното производство (агроинформатика) - един; лозарство и винарство (лозарство) - един, със срок 2 месеца от обнародването в Държавен в-к. Документи - в ректората, ул. Менделеев 12.

633

16. - Международната лаборатория на МНИИПУ в НРБ към И-та за социално управление - София, обявява конкурси за научни сътрудници по теория на социалното управление (управление на вътрешнофирмените производствени звена - един; стратегическо управление - един) със срок 1 месец от обнародването в Държавен в-к. Справки - в и-та, ул. Пионерски път 21, бл. 2, ет. 3, тел. 5068011 (258).

2704

16. - Научният и-т по вътрешни болести към МА - София, обявява конкурс за доцент по рентгенология към едноименната катедра на база Първостепенна общинска болница - София, със срок 3 месеца от обнародването в Държавен вестник". Документи - в и-та, ул. X.X. 1.

2559

39. - Технологичният и-т по транспортна електроника - Пловдив, обявява конкурси за научни сътрудници по: автоматизация на производствените процеси - трима; - изчислителна техника (микропроцесорни системи) - трима, технология на машиностроенето - един; механично уредостроене - един, със срок 1 месец от обнародването в "Държавен в-к". Документи - в и-та ул. Н. Гълъбов 28, тел. 23-72-90.

2507

85. - Институтът по тютюна и тютюневите изделия – Пловдив обявява конкурс за научен сътрудник по икономика и организации на труда (на тютюнопроизводството) към секция "Икономика и организация на тютюневото стопанство" със срок 1 месец от обнародването в Държавен в-к. Справки - на тел. 77-80-31 (251).

2511

НАРОДНИ СЪВЕТИ

74. - Столичният народен съвет на основание чл. 82, ал. 2 ППЗТСУ съобщава, че със заповед № РД-50-09-56 от 21.II.1989 г. на Главния архитект на София е одобрен застроителният и регулационен план на ж. к. и НПЗ "Червена звезда" в граници: Ловен парк, улиците Габровски, Дзержински, К. Кисимов, Дървенишко шосе и Тинтява и булевардите Ленин, Г. А. Насър и Т. Павлов, който е изложен а ОбНС "Червена звезда". Застроителният и регулационен план за обществени мероприятия не подлежи на обжалване.

621

424. - Общинският народен съвет - гр. Бойчиновци, на основание чл. 69, ал. 1 ППЗТСУ съобщава, че е изработен проект за застроителен и регулационен план на с. Лехчево, Михайловградска област, който е изложен в кметството на селото. На основание чл. 70 ППЗТСУ в 14-дневен срок от обнародването в Държавен в-к заинтересуваните могат да направят писмени възражения и искания по проекта до съвета.

2

1. - Общинският народен съвет - гр. Поморие, на основание чл. 69, ал. 1 ППЗТСУ съобщава, че е изработен проект за застроителен и регулационен план на с. Александрово, Бургаска област, който е изложен в кметството на селото. На основание чл. 70 ППЗТСУ в 14-дневен срок от обнародването в Държавен в-к заинтересуваните могат да направят писмени възражения и искания по проекта до съвета.

2509

425. - Общинският народен съвет - гр. Стралджа, на основание чл. 69, ал. 1 ППЗТСУ съобщава, че е изработен проект за застроителен и регулационен план на с. Воденичане, Бургаска област, който е изложен в кметството на селото. На основание чл. 70 ППЗТСУ в 14-дневен срок от обнародването в Държавен в-к заинтересуваните могат да направят писмени възражения и искания по проекта до съвета.

2562

21. - Общинският народен съвет - гр. Хасково, на основание чл. 69, ал. 1 ППЗТСУ съобщава, че е изработен проект за застроителен и регулационен план на ж. к. Орфей 1 и 2, съставляващ значителна част от плана на града. Проектът е изложен в съвета. На основание чл. 70 ППЗТСУ в 14-дневен срок от обнародването в Държавен в-к заинтересуваните могат да направят писмени възражения и искания по проекта до съвета.

2510

258. - Общинският народен съвет - с. Горна Малина, Софийска област, на основание чл. 69, ал. 1 ППЗТСУ съобщава, че е изработен проект за застроителен и регулационен план на ж. к. Юг, съставляващ значителна част по плана на селото, който е изложен в съвета. На основание чл. 70 ППЗТСУ в 14-дневен срок от обнародването в Държавен в-к заинтересуваните могат да направят писмени възражения и искания по проекта до съвета.

17240

СЪДИЛИЩА

Благоевградският районен съд призовава X.X.X., с последен адрес с. Каменица, Софийска област, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 12.III.1990 г. от 8 ч. и 30 мин. като ответник по гр. д. № 635/89, заведено от X.X.X., лично и със съгласието на майка си X.X.X., за увеличение на издръжка. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

1426

Горнооряховският районен съд призовава X.X.X., с последен адрес с. Първомайци, ул. Ген. Гурко 18, община Горна Оряховица, Ловешка област, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 28.III.1990 г. в 8 ч. като ответник по гр. д. № 972/89, заведено от X.X.X., от Габрово, ул. X.X. 20, вх. Г, ет. 3, ап. 5, за развод. Ответникът да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

978

Кърджалийският районен съд призовава X.X.X., с последен адрес Кърджали, бул. Г. Димитров, бл. 1, ап. 31, сега в Турция с неизвестен адрес, да се яви в съда на 29.III.1990 г. в 9 ч. като ответница по гр. д. № 666/89, заведено от X.X.X., X.X.X. и X.X.X., всички от Кърджали, по чл. 143 ЗЗД. Ответницата да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

2219

Михайловградският районен съд призовава X.X.X., с последен адрес с. Николово, Михайловградска област, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 28.III.1990 г. на I с. з., на 1.VIII с. г. на II с. з. и на 17.VIII с. г. на III с. 3. в 8 ч. и 30 мин. като ответница по гр. д. № 1261/89, заведено от X.X.X., от Михайловград, кв. Мала Кутловица, ул. X.X. 7, за развод. Призованата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

1418

Пловдивският районен съд 6 гр. състав, призовава X.X.X., от Пловдив, ул. X.X. 9, сега е неизвестен адрес, да се яви в съда на 20.III.1990 г. в 9 ч. и 30 мин. като ответник по гр. д. № 5748/89, заведено от X.X.X., от Пловдив, ул. Ген. Д. Николаев 89, за делба на недвижим имот. Призованият да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

1290

III районен съд - София, гр. колегия, 7 състав, призовава X.X.X., с последен адрес София, бул. Хр. Ботев 66, сега в неизвестност, да се яви в съда на 12.III.1990 г. в 9 ч. като ответник по гр. д. № 5982/89, заведено от X.X.X., от София, ул. Софийска комуна 16, вх. В, ет. 3, за делба. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

1417

III районен съд - София, гр. колегия, 7 състав, призовава X.X.X., с последен адрес София, бул. Хр. Ботев 66, сега в неизвестност, да се яви в съда на 12.III.1990 г. в 9 ч. като ответник по г.р. д. № 5982/89, заведено от X.X.X., от София, ул. Софийска комуна 16, вх. В, ет. 3, за делба. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

1417a

III районен съд - София, бр. колегия, 16 състав, призовава X.X.X., с последен адрес София, ул. Софроний 28, сега в неизвестност, да се яви в съда на 15.III.1990 г. в 13 ч. и 30 мин. като ответница по гр. д. № 1148/89, заведено от X.X.X., от София, ул. Софроний 28, за развод. Ответницата да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

1582

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми под № 763 от 7.ХII.1989 г. Дружествена фирма с ограничена отговорност "Технологичен център по морски ресурси" със седалище Варна, с предмет на дейност: разработване или придобиване по друг начин, приспособяване, въвеждане, усвояване и реализация на научноизследователски и технологични продукти, изделия и услуги в страната и в чужбина в областта на: техническите средства за изследване и усвояване морските ресурси, експедиционно-изследователска, проучвателна, аварийно-спасителна и обслужваща дейност за търсене и усвояване морските ресурси и осигуряване морската и океанската техническа инфраструктура; проучване и добиване нефт и газ от шелфа; проучване и добив на твърди полезни изкопаеми от морското дъно; получаване енергия от морето; използуване морските биологични ресурси; разширяване плажовите ивици и защита на морския бряг; охрана и възпроизводство на морската среда и рационално природоползуване, и с уставен фонд 115 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X. и поема всички пасиви и активи, права и задължения на преобразуваното Дружествено предприятие "Технологичен център по морски ресурси" от обнародване регистрирането на фирмата в Държавен в-к.

17019

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 24.ХI.1989 г. по ф. д. № 1102/89 вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми на граждани Еднолична фирма "Руж" със седалище Варна, кв. Виница, ул. Петрич 21, и с предмет на дейност: оказионна продажба на вещи, обувки, дрехи, масова бижутерия (без благородни метали), механична музика, авточасти, вещи от битов характер, търговски услуги на производствени фирми на граждани, произвеждащи дрехи, масова бижутерия (без благородни метали), галантерия, сувенири, детски играчки; производство и продажба на цветя - комисионно. Фирмата се представлява от X.X.X..

17016

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 23.ХI.1989 г. по ф. д. № 1103/89 вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми на граждани Еднолична фирма "Илройф" със седалище Варна, кв. Виница, ул. Петрич 21, и с предмет на дейност: производство и продажба на кожена галантерия, масова бижутерия (без благородни метали), кожени облекла, поли, рокли, панталони, елечета, трикотаж, блузи; оказионна търговия консигнационно на дрехи, кожени облекла, обувки, вещи от битов характер, антиквариат, механична музика, сувенири, масова бижутерия (без благородни метали), вещи с колекционерска стойност; услуги на фирми за продажба на стоките им на консигнация. Фирмата се представлява от X.X.X..

17017

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 24.ХI.1989г. по ф. д. № 1073/89 вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми на граждани Колективна фирма "МИК-56" със седалище Варна, бул. Толбухин 100, вх. А, и с предмет на дейност: организация и извършване строително-ремонтна дейност, вкл. строителни изолации, проектантски, консултантски и инвеститорски услуги по строителството, правни услуги и консултации, вкл. за учредяване ЖСК, в рамките на Наредба № 7 за административно-правни услуги. Фирмата се представлява от X.X.X..

17021

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 5.ХII.1989 г. по ф. д. № 1395/89 вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми на граждани Колективна фирма "Приз" със седалище Варна и с предмет на дейност: транспортни услуги - превоз на пътници и товари. Фирмата се представлява от X.X.X., ул. К. М. Тюлев 8, X.X.X., кв. Възраждане, бл. 13, вх. 5, ет. 4, ап. 111, и X.X.X., ул. В. Варненчик 20, всички от Варна.

17022

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 20.ХI.1989 г. по ф. д. № 897/89 вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми на граждани Еднолична фирма "Атлас" със седалище Варна и с предмет на дейност: транспортни услуги - превоз на пътници и товари. Фирмата се представлява от X.X.X..

17023

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 5.ХII.1989 г. по ф. д. № 1044/89 вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми на граждани Еднолична фирма "Пиндиков" със седалище Варна; кв. Победа, бл. 11, вх. А. ет. 5, ап. 11, и с предмет на дейност; транспортни услуги - превоз на пътници и товари. Фирмата се представлява от X.X.X..

17018

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 6.ХII.1989г., регистрира Колективно земеделско стопанство "Камчия" със седалище с. Цонево, Варненска област, с предмет на дейност: производство, преработка, заготовка, изкупуване и реализация на селскостопанска продукция, и с уставен фонд 2 300 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице от обнародването в Държавен в-к на решението за регистриране на стопанството Комплексна бригада - с. Цонево, като стопанството поема активите и пасивите по баланса й към 31 юли 1989 г., както и другите права и задължения.

17024

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 8.ХII.1989 г. регистрира Колективно земеделско стопанство "Хан Аспарух" със седалище с. Аспарухово, Варненска област, с предмет на дейност: производство, преработка, заготовка, изкупуване и реализация на селскостопанска продукция, и с уставен фонд 343 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице от обнародването в Държавен в-к на решението за регистриране на стопанството Комплексна бригада - с. Аспарухово, като стопанството поема активите и пасивите по баланса й към 31 юли 1989 г., както и другите права и задължения.

17025

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 22.ХI.1989 г. регистрира Колективно земеделско стопанство "Прогрес" със седалище гр. Провадия, община Провадия, Варненска област, с предмет на дейност: производство, преработка, заготовка, изкупуване и реализация на селскостопанска продукция, преработка на готова продукция в хранителни продукти, изграждане собствени хладилна, складова, търговска и сервизна бази, ремонти и странични дейности, производство на средства за производство, употребявани в стопанството, както и външнотърговска дейност самостоятелно или чрез друга фирма или външнотърговска организация, и с уставен фонд 1 436 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице от обнародването в Държавен в-к на решението за регистриране на стопанството Комплексна бригада - Провадия, като стопанството поема активите и пасивите по баланса й към 31 юли 1989 г., както и другите права и задължения.

17014

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 30.ХI.1989 г. регистрира Колективно земеделско стопанство "Агрофирма Дружба" със седалище с. Аксаково, Варненска област, с предмет на дейност: производство, изкупуване, заготовка, преработка и реализация на зеленчуци, плодове и всякакви други селскостопански произведения и с уставен фонд 10 389 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X.. От обнародването в Държавен в-к се прекратяват Специализирана оранжерийна бригада - с. Аксаково, Комплексна бригада - с. Игнатиево, Комплексна бригада - с. Тополи, и Комплексна бригада - с. Изворско, Варненска област, като стопанството поема активите и пасивите по баланса им към 31 юли 1989 г., както и другите права й задължения.

17015

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 6.ХII.1989 г. регистрира Колективно земеделско стопанство "X.X.X." със седалище с. Аврен, община Аврен, Варненска област, с предмет на дейност: производство, преработка, заготовка, изкупуване и реализация на селскостопанска продукция, производство на средства за производство, сервизна и ремонтна дейност, и с уставен фонд 6 514 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице от обнародването в Държавен в-к на решението за регистриране на стопанството Комплексна бригада - с. Аврен, Варненска област, като стопанството поема активите и пасивите по баланса й към 31 юли 1989 г., както и другите права и задължения.

17019

Врачанският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 7 от 11.I.1990 г. регистрира ТКЗС "Огнян" със седалище с. Долна Кремена, община Мездра, Михайловградска област, с предмет на дейност: производство на зърно, мляко, месо, зърнено-фуражни култури и промишлена дейност - производство на люцерново брашно, направа на леярски каси, палети, стълбове и други метални конструкции, и с уставен фонд 296 хил. лв. към 31 декември 1989 г. Стопанството се представлява от X.X.X.. Прекратява членството на ТКЗС - с. Долна Кремена, в ТКЗС "Веслец" с. Горна Кремена, община Мездра.

2701

Пазарджишкият окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 489 от 24.ХI.1989 г. по ф. д. № 451/89 регистрира Държавна фирма "Юндола" със седалище Велинград, с предмет на дейност: производство на мебели, дограма, бичен дървен материал и изделия от дървесина, и с уставен фонд 16 053 хил. лв., който фирмата получава като правоприемник на прекратените: Завод "В. Сотиров" - Велинград, Дървообработващо предприятие "Г. Димитров" - Велинград, Дървообработващо предприятие "В. Пеева" - Ракитово, всички от Фирма "Мебел лукс" - Пазарджик, като фирмата поема съответна част от активите и пасивите на Фирма "Мебел-лукс" по баланса й към 30 септември 1989 г., както и другите права и задължения. От обнародването в Държавен в-к на решението за регистриране се прекратява съответна част от Фирма "Мебел - лукс" съобразно преминалите поделения към Фирма "Юндола". Фирмата се представлява от X.X.X..

17153

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1867 от 7.ХII.1989 г. по ф. д. 1781/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Топалов - Елбена" със седалище Карлово, Пловдивска област, и с предмет на дейност: обществено хранене - кафе, сироп, безалкохолни напитки, сладолед, мелби, ядки, захарни изделия, сандвичи, крем. Фирмата се представлява от X.X.X..

17494

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1821 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1738/89 вписа в регистъра за фирми на граждани еднолична фирма "Дрил" със седалище Пловдив, ул. Бугариево 10, и с предмет на дейност: производство и продажба на топли напитки, кафе, чай, безалкохолни напитки, бира, студени и топли сандвичи, захарни и сладкарски изделия, ядки, цветя. Фирмата се представлява от X.X.X..

15824

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1713 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1634/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Зелениково" със седалище с. Зелениково, Пловдивска област, и с предмет на дейност: таксиметрови, пътнически и лекотоварни превози, пътна помощ и автосервизни услуги. Фирмата се представлява от X.X.X..

15847

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1724 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1644/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Автотранс - 89" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: превоз на пътници и товари, оказване пътна помощ. Фирмата се представлява от X.X.X..

15846

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1725 от 29.ХI.1989 г. по ф. д. 1645/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Чик - 2" със седалище Пловдив, ж. к. Тракия, бл. 4, вх. Е, ап. 12, и с предмет на дейност: превоз на пътници и багаж с лека кола и авто- и електроуслуги. Фирмата се представлява от X.X.X..

15848

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1728 от 27.ХI.1989 г. по ф. д. 1648/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Жеда" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: товарни превози на граждани, фирми и стопански организации. Фирмата се представлява от X.X.X..

15849

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1734 от 27.ХI.1989 г. по ф. д. 1654/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Темпо - 2" със седалище Пловдив, ул. X.X. 36а, и с предмет на дейност: транспортни таксиметрови услуги на граждани, обществени организации, фирми и юридически лица с лек и лекотоварен автомобил. Фирмата се представлява от X.X.X..

15850

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1745 от 27.ХI.1989 г. по ф. д. 1665/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Калина Алена" със седалище гр. Стамболийски, Пловдивска област, и с предмет на дейност: производство и продажба на хляб и хлебни изделия, сандвичи и закуски, захарни изделия, айран, кафе, чай, безалкохолни напитки, сладолед, ядки, плодове и зеленчуци; превоз на пътници и товари; ремонт на домакински електроуреди; тенекеджийски услуги и електрозаварки. Фирмата се представлява от X.X.X..

15843

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1753 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1673/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Ивалина" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: транспортни таксиметрови услуги на граждани, обществени организации, фирми и юридически лица с лек и лекотоварен автомобил. Фирмата се представлява от X.X.X..

15851

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1764 от 28.ХI.1889 г. по ф. д. 1684/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Найси" със седалище Асеновград, Пловдивска област, и с предмет на дейност: таксиметрови превози с леки и товарни автомобили, авторадиаторджийски услуги, ремонт на ел. домакински уреди, ел. инсталации и хладилна техника, стругаро-фрезистки услуги и шлосерска дейност, производство и продажба на кафе, безалкохолни напитки, ядки и закуски. Фирмата се представлява от X.X.X., X.X.X. и X.X.X..

15845

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1664 от 22.ХI.1989 г. по ф. д. 1586/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Буран - 2" със седалище Пловдив, ул. X.X. 45, и с предмет на дейност: таксиметрови услуги на граждани, фирми и социалистически организации на територията на цялата страна. Фирмата се представлява от Оник Агоп Фесчиян.

15852

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1767 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1687/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "777" със седалище Пловдив, ж. к. Тракия, бл. 195, вх. В, ап. 15, ет. 5, и с предмет на дейност: таксиметрови услуги - превози на пътници и товари на частни лица, социалистически организации, държавни предприятия, фирми; производство и пласмент на кафе, студени закуски, кухненска продукция, безалкохолни на напитки, захарни изделия, чай, кафе, сладкарски изделия, пържени картофи, цигари. Фирмата се представлява от X.X.X..

15853

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1768 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1689/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Букет ХII" със седалище с. Скобелево, Пловдивска област, и с предмет на дейност: производство и продажба на панделки от полипропилен за връзване на цветя за "Булгарцвет" и книгоразпространение. Фирмата се представлява от X.X.X..

15855

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1794 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1714/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Пластех - Вик" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: производство и продажба на пластмасови чаши за еднократна употреба за кафе и сладолед; смилане със специална машина на пластмасовите отпадъци и продажбата им. Фирмата се представлява от X.X.X..

15822

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1840 от 30.ХI.1989 г. по ф. д. 1757/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Жета" със седалище Пловдив, ул. Баку 75, бл. 4056, вх. А, ап. 8, и с предмет на дейност: транспортни и таксиметрови услуги. Фирмата се представлява от X.X.X..

15823

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1712 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1633/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Джинкова" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: производство и продажба на ръкавици, престилки, чаршафи, калъфки и кожухарски услуги на физически и юридически лица. Фирмата се представлява от X.X.X..

15854

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1692 от 23.ХI.1989 г. по ф. д. 1613/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Македонка" със седалище с. Червен, Пловдивска област, и с предмет на дейност: преработка на полиетиленов гранулат и производство на полиетиленови изделия, производство на каучукови изделия, изработване на метални багажници за леки коли. Фирмата се представлява от X.X.X..

15825

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1803 от 29.ХI.1989 г. по ф. д. 1723/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Колумбия" със седалище Пловдив, ул. Ас. Халачев 87, и с предмет на дейност: таксиметрови услуги на юридически и физически лица, товарни услуги, пътна помощ, диагностика на тежки и леки автомобили на юридически и физически, лица. Фирмата се представлява от X.X.X..

15826

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1769 от 28.ХI.1989 г. по ф.д. № 1689/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Икор - Консулт" със седалище Пловдив, ул. X.X. 70, ет. 2, и с предмет на дейност: комплексно икономическо и финансово-счетоводно обслужване на фирми, граждани и организации, съставяне на финансово-счетоводни анализи (предварителен контрол) и експертизи, административни услуги, икономическа информация, компютърна обработка на информацията и реклама. Фирмата се представлява от X.X.X..

15827

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1697 от 23.ХI.1989 г. по ф. д. 1618/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Деница - 89" със седалище Пловдив, ул. Г. Караславов 26, ап. 30, и с предмет на дейност: таксиметрови услуги - превози на пътници и товари на частни лица, социалистически организации, държавни предприятия и фирми. Фирмата се представлява от X.X.X..

15828

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1707 от 24.ХI.1989 г. по ф. д. 1628/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Василеви - ВП" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: производство и продажба на тестени, сладкарски и захарни изделия, топли и студени сандвичи, кафе, чай, безалкохолни напитки и коктейли, таксиметрови услуги за превоз на пътници и товари, обработка на метали, изработка на изделия от тях и продажба. Фирмата се представлява от X.X.X..

15829

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1819 от 5.ХII.1989 г. по ф. д. 1736/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Книгосвят" със седалище Пловдив, ул. X.X. 25, и с предмет на дейност: покупко-продажба по номинална и антикварна стойност в брой или безкасово, на консигнация с наложен платеж, по предварителни поръчки по каталози, договори и споразумения, в магазин, чрез разносна търговия и пласьорски щандове от частни и юридически лица, държавни и еднолични фирми на книгопечатни издания на български и чужди езици, албуми, атласи, карти, учебници и учебни помагала, справочна литература, нотни издания, периодика, формуляри, детски печатни игри, старопечатни книги и всякакъв вид книгопечатна продукция. Фирмата се представлява от X.X.X..

15830

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1666 от 23.ХI.1989 г. по ф. д. 1588/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Бокиде" със седалище с. Труд, Пловдивска област, и с предмет на дейност: производство и пласмент на растителна и животинска селскостопанска продукция и цветя, превоз на същата със собствен автомобилен транспорт, превоз на пътници и товари с лек автомобил (със и без товарно туристическо ремарке), таксиметров превоз на товари с товарен автомобил (със и без товарно ремарке). Фирмата се представлява от X.X.X..

15831

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1814 от 29.ХI.1989 г. по ф. д. 1731/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Промаш - Н" със седалище Пловдив, ул. Смилево З4, и с предмет на дейност: инженерингови, маркетингови, лизингови операции за машини, апарати, съоръжения и комплексни линии, опаковка и транспортно осигуряване. Фирмата се представлява от X.X.X..

15832

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1815 от 29.ХI.1989 г. по ф. д. 1732/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Юруков - АГ" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: превоз на пътници и товари. Фирмата се представлява от X.X.X..

15833

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1813 от 5.ХII.1989 г. по ф. д. 1730/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Донца" със седалище Пловдив, бул. Кишинев 83, и с предмет на дейност: счетоводни стоковедчески услуги, превоз на пътници и товари, стругаро-фрезистки, ксероксни и ситопечатни услуги, ремонт, поддръжка и обслужване на отоплителни инсталации, приготвяне, реализиране и търговия с безалкохолни напитки, кафе, цигари и хранителни стоки. Фирмата се представлява от X.X.X..

15834

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1784 от 1.ХII.1989 г. по ф. д. 1704/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Паскал Лятев" със седалище с. Куклен, Пловдивска област, и с предмет на дейност: производство и търговия с безалкохолни напитки, чай, кафе, ядки, топли и студени закуски, аламинути и сладолед. Фирмата се представлява от X.X.X..

15835

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1736 от 27.ХI.1989 г. по ф. д. 1656/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Миндоц" със седалище Пловдив, ул. Зефир 6, и с предмет на дейност: дизайн и художествена обработка на метал и дърво, производство на стилова и съвременна мебел, сувенири, осветителни тела и лампиони, рамки на картини и огледала, бижута и неблагородни метали, ноу-хау, търговия и реклама във връзка с дейността. Фирмата се представлява от X.X.X..

15836

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1703 от 23.ХI.1989 г. по ф. д. 1624/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Орфей - ГН" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: стерео- и звукозаписи. Фирмата се представлява от X.X.X..

15837

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1851 от 5.ХII.1989 г. по ф.д. № 1765/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Еднолична фирма "Ела - Ломев" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: дърводелски услуги - производство и продажба, проектиране, дизайн, изработка, монтаж, възстановяване и ремонт на мебели; технически консултации в разработването на изделия и модели от дърво в областта на машиностроенето; таксиметрови услуги в цялата страна със собствен автомобил. Фирмата се представлява от X.X.X..

15838

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1792 от 30.ХI.1989 г. по ф. д. 1712/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Импулс - 89" със седалище с. Царацово, Пловдивска област, и с предмет на дейност: стругова, фрезова, шлайфова и шлосерска обработка на метали, производство на части за машини и съоръжения, пласмент, инженерингова дейност, електротехнически и леярски услуги. Фирмата се представлява от X.X.X..

15840

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1793 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1713/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Павис" със седалище Пловдив, ул. Ат. Юмерски За, и с предмет на дейност: производство и пласмент на изделия от метал, дърво, кожа, хартия и полимери; хотелиерство; стругаро-фрезистки услуги; поставяне на топъл и голд надпис върху сувенири с рекламна цел, транспортни услуги превози на пътници и товари на частни лица, социалистически организации, фирми и държавни предприятия; изготвяне реклама на фирми и обществени организации. Фирмата се представлява от X.X.X..

15841

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1765 от 28.ХI.1989 г. по ф. д. 1685/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "ТЕК" със седалище Пловдив и с предмет на дейност: проектиране, конструиране, производство и пласмент на промишлени изделия, резервни части и стоки за бита; разработване на конструктивна и технологична документация за инструментална екипировка и изпълнението й в метал; железарски услуги. Фирмата се представлява от X.X.X..

15842

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1743 от 27.ХI.1989 г. по ф. д. 1663/89 вписа в регистъра за фирми на граждани Колективна фирма "Доленда" със седалище с. Цалапица, Пловдивска област, и с предмет на дейност: откриване заведения за обществено хранене, в които няма да се продават и да се сервират алкохолни напитки. Фирмата се представлява от X.X.X..

15844

Старозагорският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за колективни земеделски стопанства под № 11 от 15.ХI.1989 г. Колективно земеделско стопанство "Димитър Благоев" със седалище с. Бяло поле, Хасковска област, и с предмет на дейност: производство на хлебно и фуражно зърно, технически култури, зеленчуци, фуражно производство и животинска продукция. Стопанството се представлява от X.X.X..

17278

Софийският градски съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 108 от 29.ХII.1989 г. държавна фирма Завод за изчислителна техника - (ЗИТ) със седалище София, община "Младост", бул. Ленин, VII км, с предмет на дейност: устройства, системи и информационно-изчислителни комплекси в областта на електронноизчислителната техника, и с уставен фонд 44 813 хил. лв., които тя получава като правоприемник на прекратения Завод за изчислителна техника - София, от Фирмата "Инкомс" - София. Съгласно Рш на МС № 30 от 1989 г. ДФ "Завод за изчислителна техника" поема съответна част от активите и пасивите на Фирмата "Инкомс" по баланса й към 25 декември 1989 г., както и другите права и задължения. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X..

839

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 89 от 19.ХII.1989 г. Дружествена фирма "Творчески комплекс "Сателит" със седалище София, община "Оборище", ул. X.X. 8, с предмет на дейност: изработване на архитектурни проекти за сгради с обем 1200 куб. м, на конструктивни проекти за едно- и двуетажни сгради с обем до 750 куб. м и строителни съоръжения при статически определени системи и носещи стени на сградата; пригаждане на типови проектни документации към теренните условия на конкретни обекти за сгради с обем до 5000 куб. м, изработване на проекти за водопроводни и канализационни инсталации в едно- и двуетажни сгради с обем до 1200 куб. м; геодезични заснемания и геодезични снимки във връзка с работи по архитектурно-строителната специалност; изготвяне на сметни документации към проектите без ограничение в обема на сградите, авторски надзор по строежите, за които правоспособността включва изработването на проектите, техническо ръководство и инвеститорски контрол на строежи за жилищни сгради без ограничение в обема им, както и на други сгради с обем до 5000 куб. м и на статически определени строителни съоръжения; лек таксиметров транспорт, товарно лекотаксиметрови превози, товарно-разтоварни работи, научноизследователска и развойна дейност в областта на електрониката и автоматиката, програмни продукти, икономически консултации и услуги и фотоуслуги, и с уставен фонд 10000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

2561

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11. ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 96 от 4.I.1990 г. Дружествена фирма "Проксима'89" със седалище София, община "Овча купел", ул. Овчо поле 28, с предмет на дейност: проектиране, разработване, изработване, внедряване, монтаж, пуск, наладка, поддържане и ремонт на силнотокови и слаботокови инсталации и уредби, монтаж и ремонт на водоснабдителни, канализационни, отоплителни и вентилационни и съобщителни инсталации, ремонтно-строителна и строително- монтажна дейност (без едропанелно строителство); фаянс, подови настилки, облицовки, почистване, канали, шахти, септични ями, строително бояджийство, препокриване покриви, вкл. с ламарина и с други изолационни материали, стъклопоставяне и други ремонтно-строителни и монтажни работи, производство на детайли, възли, съоръжения за промишлеността и кооперирани детайли от метал (без благородни метали), каучук и пластмаси, резервни части за автомобили: стопове, огледала, контакти, спирачни и хидравлични маркучи и части от електромеханичната част на автомобилите; проектиране, производство и монтаж на метални конструкции, производство на заготовки за монтажна дейност, гофриране ламарина, нестандартно оборудване, инструментална екипировка, ремонт и поддържане жп коловози и подкранови пътища, производство и пласмент на изделия от пластмаси, каучук, термопласти, метал (без благородни метали, скъпоценни камъни и дивечови кожи), стоки за народно потребление и учебни пособия (одобрени от компетентните органи), производство и пласмент на специално работно облекло и работно облекло по мярка, галванизация, ремонт на канцеларска, електронна и съобщителна техника, технологична помощ и сервиз на битова и промишлена електроника, създаване и внедряване програмни продукти, участие в кооперирано производство на научно-технически изделия, организиране квалификационни центрове за усвояването им, ремонт на електромотори, производство на хидроизолационни и топлоизолационни материали, рекламен маркетинг и рекламни услуги с всички канали и средства за разпространение, предпечатна подготовка на издания в областта на рекламната дейност, финансово- счетоводна, икономическа помощ и услуги за други фирми, и с уставен фонд 29900 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

2529

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност, вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1498 от 17.ХI.1989 г. Еднолична фирма "Бона Фидес" със седалище София, община "Искър", ж. к. Дружба 2, бл. 266, вх. Б, ет. 2, ап. 37, и с предмет на дейност: юридически консултации и правни услуги (без процесуално представителство) на граждани и фирми на граждани. Фирмата се представлява от X.X.X.-X..

16903

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1516 от 20.ХI.1989 г. Еднолична фирма "Астел" със седалище София, община "Люлин", ж. к. Люлин, бл. 302, вх. Б, ап. 60, и с предмет на дейност: инженеринг, маркетинг, научно-приложна, организационна, посредническа, предпечатна подготовка за рекламна, типизационна и каталожна дейност, комплексни проектантски услуги за проучване, проектиране, тръжни книжа, оферти, експертизи, рецензии, консултации, авторски надзор, инвеститорски контрол, качествен технически контрол, техническа помощ, макетиране, моделиране, дизайн, синтез, интериор и обемно-пространствено оформяне инвестиционни обекти от производствената и извънпроизводствената сфера, градоустройство; проучване, проектиране и изпълнение произведения на декоративно-приложните, монументалните и изящните изкуства; чертожна дейност. Фирмата се представлява от X.X.X..

16905

Софийският градски съд обявява, че на. основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1617 от 28.ХI.1989 г. Еднолична фирма "X.X.X." със седалище София, община "Слатина", ж. к. "Христо Смирненски", ул. Червена армия, бл. 20, вх. Б, ет. 4, ап. 42, и с предмет на дейност: таксиметров превоз на хора и товари с автомобил. Фирмата се представлява от X.X.X..

16912

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1684 от 5.ХII.1989 г. Еднолична фирма "Нико" със седалище София, община "Възраждане", кв. Априлски, бл. 16, вх. И, ап. 165, и с предмет на дейност: леки таксиметрови услуги на граждани и предприятия с автомобил. Фирмата се представлява от X.X.X..

16913

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1643 от 29.ХI.1989 г. Еднолична фирма "X.X.X." със седалище София, община "Овча купел", кв. Овча купел, ул. 686 № 12, и с предмет на дейност: лек таксиметров превоз. Фирмата се представлява от X.X.X..

16914

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за еднолични и колективни фирми под № 1515 от 20.ХI.1989 г. Еднолична фирма "Модул - 89" със седалище София, община "Красна поляна", ж. к. Красна поляна, бл. 42, вх. Б, ап. 43, и с предмет на дейност: инженеринг, маркетинг, научно-приложна, организационна, посредническа, предпечатна подготовка за рекламна, типизационна и каталожна дейност, комплексни проектантски услуги за проучване и проектиране, тръжни книжа, оферти, експертизи, рецензии, консултации, авторски надзор, инвеститорски контрол, качествен технически контрол, техническа помощ, макетиране, моделиране, дизайн, синтез, интериор и обемно-пространствено оформяне инвестиционни обекти от производствената и извънпроизводствената сфера, градоустройството; проучване, проектиране и изпълнение на произведения на декоративно-приложните, монументалните и изящните изкуства; чертожни услуги; продажба на готов стоков продукт в рамките на предмета на дейност. Фирмата се представлява от X.X.X..

16915

Поправка. В Закона за академична автономия на висшите учебни заведения (ДВ, бр. 10 от 1990 г.) в чл. 13 ал. 2 да се чете: "(2) Народното събрание при приемане на държавния бюджет определя бюджета на висши учебни заведения."

2

Промени настройката на бисквитките