Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 44 от 29.V

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА

ЗАПОВЕД № Е-РД-16-169 от 27 април 2018 г.

На основание чл. 7, ал. 2, т. 7 и чл. 43, ал. 3 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) нареждам:

1. Да се проведе неприсъствен конкурс за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали, подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 2 от ЗПБ, в площ „Припека“ с размер 0,44 кв. км, разположена на територията на община Димитровград, област Хасково, с координати на граничните точки, приложение № 1 към настоящата заповед.

2. Определям срок на разрешението: две години от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване.

3. Определям изисквания за минимални управленски и финансови възможности, които да притежават кандидатите за допускането им до участие в конкурса, приложение № 2 към настоящата заповед.

4. Определям срок за провеждане на конкурса: до 90 дни от датата на обнародване на заповедта в „Държавен вестник“.

5. Определям срок за закупуване на конкурсните книжа: до 17,30 ч. на 14-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Конкурсните документи се получават в стая 807 на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица № 8, тел.: 02/9263 210, 02/9263 271, след представяне на следните документи:

– копие от платежно нареждане за закупуване на конкурсните книжа на стойност 1000 лв., внесени по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 94 BNBG 9661 3000 1421 01, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ; в платежното нареждане следва да бъде записано: „За закупуване на конкурсни книжа за площ „Припека“; в документа се посочва и името на кандидата, в полза на когото е извършено плащането;

– документ за самоличност на лицето, което получава закупените конкурсни книжа; лицето, което получава закупените книжа, подписва приемно-предавателен протокол и декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в конкурсните документи.

6. Определям срок за приемане на заявленията за участие в конкурса: до 17,30 ч. на 30-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Кандидатите подават в деловодството на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, писмено заявление за участие в конкурса и приложенията към него, изискуеми съгласно българското законодателство, и конкурсните книжа, включително документ за внесена такса в размер 1450 лв. съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по Закона за подземните богатства, одобрена с ПМС № 284 от 17 октомври 2011 г. Таксата се внася по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 94 BNBG 9661 3000 1421 01, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Такса за участие в конкурс за площ „Припека“.

7. Определям депозит за участие – парична вноска в размер 2000 лв., който следва да бъде внесен към датата на подаване на заявлението за участие в конкурса по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 75 BNBG 9661 3300 1421 03, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Депозит за участие в конкурс за площ „Припека“. Същото се прилага към заявлението за участие в конкурса.

8. Определям срок за подаване на офертите: до 17,30 ч. на 55-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Допуснатите до участие в конкурса кандидати подават в деловодството на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, оферта, изготвена съгласно изискванията в конкурсните книжа.

9. Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на X.X. – заместник-министър на енергетиката.

10. Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министър: Т. Петкова

Приложение № 1 към т. 1

Списък на координатите на граничните точки, описващи площ „Припека“

Координатна система 1970 г.

X (m)

Y (m)

1.

4597886,6

9423211,7

2.

4597886,6

9423561,2

3.

4597160,0

9423561,2

4.

4597160,0

9422628,0

5.

4597364,0

9422628,0

6.

4597749,8

9423386,3

 

Приложение № 2 към т. 3

Изисквания за наличие на минимални управленски и финансови възможности

Kандидатът търговец, съответно обединението кандидат, да притежава необходимите за извършване на дейностите по търсенето и проучването минимални управленски и финансови възможности, както следва:

1. Минимални управленски възможности – кумулативното изпълнение на следните условия:

1.1. кандидатът, а когато същият е обединение – всеки един от участниците в него, да представи поне две препоръки от бизнес партньори – оригинали;

1.2. кандидатът да разполага с основен експертен състав, който задължително да включва минимум един геологопроучвател и един минен инженер, всеки с трудов стаж по специалността минимум 2 години;

1.3. кандидатът, а когато същият е обединение – всеки един от участниците в него, да представи декларация за липса на обстоятелствата по чл. 2 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.

Кандидатът може да представи доказателствата за управленски възможности за други физически или юридически лица, при условие че декларира, че ще използва ресурсите им при изпълнение на проекта и представи декларация от третото лице, че ще предостави на разположение на кандидата възможностите си за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми в площ „Припека“, както и декларация от третото лице, че за същото не са налични обстоятелствата по чл. 2 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.

2. Минимални финансови възможности – кандидатът да отговаря на едно от следните изисквания:

2.1. кандидатът търговец или поне един от участниците в обединението кандидат да е реализирал нетни приходи от продажби общо за последните 3 финансови години в зависимост от датата, на която е учреден, не по-малко от 60 000 лв. Когато кандидатът е обединение, което не е юридическо лице, изискването по тази точка се прилага към обединението като цяло;

или

2.2. кандидатът, а когато същият е обединение – поне един от участниците в него, да представи препоръка от банкова или друга финансова институция, че същият разполага с необходимите финансови средства за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми в площ „Припека“;

или

2.3. кандидатът, а когато същият е обединение – поне един от участниците в него, да представи писмо-намерение от банкова или друга финансова институция, че ще му бъдат предоставени необходимите финансови ресурси за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми в площ „Припека“.

Кандидатът, а когато същият е обединение – всички участници в него, да представят декларация за липса на обстоятелствата по чл. 2 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.

Кандидатът може да използва ресурсите на други физически или юридически лица при изпълнение на проекта за проучване, при условие че докаже, че ще има на свое разположение тези ресурси. При условие че кандидатът ползва ресурсите на други физически или юридически лица, за да докаже минимални финансови възможности, същите следва да представят декларация за липса на обстоятелствата по чл. 2 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.

5139

 

ЗАПОВЕД № Е-РД-16-171 от 27 април 2018 г.

На основание чл. 7, ал. 2, т. 7 и чл. 43, ал. 3 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) нареждам:

1. Да се проведе неприсъствен конкурс за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми, подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 1 от ЗПБ, в площ „Възел“ с размер 26,50 кв. км, разположена на територията на община Черноочене и община Кърджали, област Кърджали, с координати на граничните точки, приложение № 1 към настоящата заповед.

2. Определям срок на разрешението: 3 години от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване.

3. Определям изисквания за минимални управленски и финансови възможности, които да притежават кандидатите за допускането им до участие в конкурса, приложение № 2 към настоящата заповед.

4. Определям срок за провеждане на конкурса: до 90 дни от датата на обнародване на заповедта в „Държавен вестник“.

5. Определям срок за закупуване на конкурсните книжа: до 17 ч. на 14-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Конкурсните документи се получават в стая 807 на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, тел. 02/9263 164, след представяне на следните документи:

– копие от платежно нареждане за закупуване на конкурсните книжа на стойност 1000 лв., внесени по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 94 BNBG 9661 3000 1421 01, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ; в платежното нареждане следва да бъде записано: „За закупуване на конкурсни книжа за площ „Възел“; в документа се посочва и името на кандидата, в полза на когото е извършено плащането;

– документ за самоличност на лицето, което получава закупените конкурсни книжа; лицето, което получава закупените книжа, подписва приемно-предавателен протокол и декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в конкурсните документи.

6. Определям срок за приемане на заявленията за участие в конкурса: до 17 ч. на 30-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Кандидатите подават в деловодството на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, писмено заявление за участие в конкурса и приложенията към него, изискуеми съгласно българското законодателство, и конкурсните книжа, включително документ за внесена такса в размер 1450 лв. съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по Закона за подземните богатства, одобрена с ПМС № 284 от 17 октомври 2011 г. Таксата се внася по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 94 BNBG 9661 3000 1421 01, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Такса за участие в конкурс за площ „Възел“.

7. Определям депозит за участие – парична вноска в размер 10 000 лв., който следва да бъде внесен към датата на подаване на заявлението за участие в конкурса, по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 75 BNBG 9661 3300 1421 03, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Депозит за участие в конкурс за площ „Възел“. Същото се прилага към заявлението за участие в конкурса.

8. Определям срок за подаване на офертите: до 17 ч. на 55-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Допуснатите до участие в конкурса кандидати подават в деловодството на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, оферта, изготвена съгласно изискванията в конкурсните книжа.

9. Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на X.X. – заместник-министър на енергетиката.

Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министър: Т. Петкова

Приложение № 1 към т. 1

Списък на координатите на граничните точки, описващи площ „Възел“

Координатна система 1970 г.

X (m)

Y (m)

1.

4556285

9410738

2.

4556285

9414595

3.

4555271

9416751

4.

4553428

9416751

5.

4552326

9413518

6.

4550311

9413518

7.

4550311

9410755

 

Приложение № 2 към т. 3

Изисквания за наличие на минимални управленски и финансови възможности

Kандидатът търговец, съответно обединението кандидат, да притежава необходимите за извършване на дейностите по търсене и проучване минимални управленски и финансови възможности, както следва:

1. Минимални управленски възможности – кумулативното изпълнение на следните условия:

1.1. кандидатът, а когато същият е обединение – всеки един от участниците в него, да представи препоръки от бизнес партньори (оригинали или нотариално заверени), които да удостоверяват техните управленски възможности;

1.2. кандидатът да разполага с основен експертен състав, който задължително да включва минимум един геологопроучвател и един минен инженер, всеки с трудов стаж по специалността минимум 5 години.

По т. 1.2. кандидатът може да представи доказателства за управленски възможности за други физически или юридически лица, при условие че декларира, че ще използва ресурсите им при изпълнение на проекта и представи декларация от третото лице, че ще предостави на разположение на кандидата възможностите си за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Възел“. В случай че използва ресурсите на други физически или юридически лица, същите представят декларация за липса на обстоятелствата по чл. 2 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.

2. Минимални финансови възможности – кандидатът да отговаря на едно от следните изисквания:

2.1. кандидатът търговец или поне един от участниците в обединението кандидат да е реализирал нетни приходи от продажби общо за последните 3 финансови години в зависимост от датата, на която е учреден, не по-малко от 500 000 лв., когато кандидатът е обединение, което не е юридическо лице, изискването по тази точка се прилага към обединението като цяло;

или

2.2. кандидатът, а когато същият е обединение – поне един от участниците в него, да представи препоръка от банкова или друга финансова институция, че същият разполага с необходимите финансови средства за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Възел“;

или

2.3. кандидатът, а когато същият е обединение – поне един от участниците в него, да представи писмо-намерение от банкова или друга финансова институция, че ще му бъдат предоставени необходимите финансови ресурси за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Възел“.

По т. 2 кандидатът може да използва финансовите ресурси на друго физическо или юридическо лице – търговец, при изпълнение на проекта за проучване, при условие че докаже, че ще има на свое разположение тези ресурси. В случай че кандидатът ползва ресурсите на друго физическо или юридическо лице, същото следва да представи декларация за липса на обстоятелствата по чл. 2 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.

5140

 

ЗАПОВЕД № Е-РД-16-172 от 27 април 2018 г.

На основание чл. 7, ал. 2, т. 7 и чл. 43, ал. 3 от Закона за подземните богатства нареждам:

1. Да се проведе неприсъствен конкурс за предоставяне на разрешение за проучване на строителни материали, подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от ЗПБ, в площ „Винище“ с размер 0,75 кв. км, разположена на територията на община Петрич, област Благоевград, с координати на граничните точки – приложение № 1 към настоящата заповед.

2. Определям срок на разрешението: една година от датата на влизане в сила на договора за проучване.

3. Определям изисквания за минимални управленски и финансови възможности, които да притежават кандидатите за допускането им до участие в конкурса – приложение № 2 към настоящата заповед.

4. Определям срок за провеждане на конкурса: до 90 дни от датата на обнародване на заповедта в „Държавен вестник“.

5. Определям срок за закупуване на конкурсните книжа: до 17 ч. на 14-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“ конкурсните документи се получават в стая 813 на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, тел. 02/9263 217, 02/9263 279, след представяне на следните документи:

– копие от платежно нареждане за закупуване на конкурсните книжа на стойност 500 лв., внесени по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 94 BNBG 9661 3000 1421 01, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ; в платежното нареждане да бъде записано: „За закупуване на конкурсни книжа за площ „Винище“; в документа се посочва и името на кандидата, в полза на когото е извършено плащането;

– документ за самоличност на лицето, което получава закупените конкурсни книжа; лицето, което получава закупените книжа, подписва приемно-предавателен протокол и декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в конкурсните документи.

6. Определям срок за приемане на заявленията за участие в конкурса: до 17,30 ч. на 30-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“ кандидатите подават в деловодството на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, писмено заявление за участие в конкурса и приложенията към него, изискуеми съгласно българското законодателство и конкурсните книжа, включително документ за внесена такса в размер 1450 лв. съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по Закона за подземните богатства, одобрена с ПМС № 284 от 17 октомври 2011 г. Таксата се внася по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 94 BNBG 9661 3000 1421 01, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ. В платежното нареждане да бъде записано: „Такса за участие в конкурс за площ „Винище“.

7. Определям депозит за участие – парична вноска в размер 5000 лв., който следва да бъде внесен към датата на подаване на заявлението за участие в конкурса, по сметка на Министерството на енергетиката – IBAN BG 75 BNBG 9661 3300 1421 03, BIC BNBGBGSD, БНБ – ЦУ. В платежното нареждане да бъде записано: „Депозит за участие в конкурс за площ „Винище“. Същото се прилага към заявлението за участие в конкурса.

8. Определям срок за подаване на офертите: до 17,30 ч. на 55-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“ допуснатите до участие в конкурса кандидати подават в деловодството на Министерството на енергетиката, София, ул. Триадица № 8, оферта, изготвена съгласно изискванията в конкурсните книжа.

9. Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на X.X. – заместник-министър на енергетиката.

10. Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министър: Т. Петкова

Приложение № 1 към т. 1

Списък на координатите на граничните точки, описващи площ „Винище“

Координатна система 1970 г.

X (m)

Y (m)

1.

4460379

8475450

2.

4460629

8475793

3.

4459951

8476608

4.

4459706

8476762

5.

4459436

8476790

6.

4459315

8476539

7.

4459700

8476040

 

Приложение № 2 към т. 3

Изисквания за наличие на минимални управленски и финансови възможности

Kандидатът търговец, съответно обединението кандидат, да притежава необходимите за извършване на дейностите по проучване минимални управленски и финансови възможности, както следва:

1. Минимални управленски възможности – кумулативното изпълнение на следните условия:

1.1. кандидатът, а когато същият е обединение – всеки един от участниците в него, да представи препоръки от бизнес партньори (оригинали или нотариално заверени), които да удостоверяват техните управленски възможности – минимум 2 броя;

1.2. кандидатът да разполага с основен експертен състав, който задължително да включва минимум един геологопроучвател и един минен инженер, всеки с трудов стаж по специалността минимум 3 години.

По т. 1.2 кандидатът може да представи доказателства за управленски възможности за други физически или юридически лица, при условие че декларира, че ще използва ресурсите им при изпълнение на проекта и представи декларация от третото лице, че ще предостави на разположение на кандидата възможностите си за изпълнение на дейностите по проучване на строителни материали в площ „Винище“. В случай че използва ресурсите на други физически или юридически лица, същите представят декларация по чл. 3, т. 7 и чл. 4 от ЗИФОДРЮПДКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДКТЛТДС.

2. Минимални финансови възможности – кандидатът да отговаря на едно от следните изисквания:

2.1. кандидатът търговец или поне един от участниците в обединението кандидат да е реализирал нетни приходи от продажби общо за последните 3 финансови години в зависимост от датата, на която е учреден, не по-малко от 100 000 лв.; когато кандидатът е обединение, което не е юридическо лице, изискването по тази точка се прилага към обединението като цяло;

или

2.2. кандидатът, а когато същият е обединение – поне един от участниците в него, да представи препоръка от банкова или друга финансова институция, че същият разполага с необходимите финансови средства за изпълнение на дейностите по проучване на строителни материали в площ „Винище“;

или

2.3. кандидатът, а когато същият е обединение – поне един от участниците в него, да представи писмо-намерение от банкова или друга финансова институция, че ще му бъдат предоставени необходимите финансови ресурси за изпълнение на дейностите по проучване на строителни материали в площ „Винище“.

По т. 2 кандидатът може да използва финансовите ресурси на друго физическо или юридическо лице – търговец, при изпълнение на проекта за проучване, при условие че докаже, че ще има на свое разположение тези ресурси. В случай че кандидатът ползва ресурсите на друго физическо или юридическо лице – търговец, същото следва да представи декларация по чл. 3, т. 7 и чл. 4 от ЗИФОДРЮПДКТЛТДС във връзка с § 1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДКТЛТДС.

5169

 

РАЗРЕШЕНИЕ № 480 от 27 април 2018 г.

за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми – подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 1 от Закона за подземните богатства, в площ „Чуката“, разположена в землищата на Ивайлов- град, с. Свирачи, с. Орешино, с. Белополяне, с. Одринци, с. Сив кладенец, с. Костилково, с. Мандрица, с. Долно Луково и с. Меден бук, община Ивайловград, област Хасково

На основание чл. 49, ал. 2, чл. 50, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 5, т. 1, чл. 7, ал. 2, т. 7, чл. 39, ал. 1, т. 1 от Закона за подземните богатства, § 63 от ПЗР на ЗИ на Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори (ДВ, бр. 14 от 2015 г.) и протоколно решение по т. 14 от протокол № 11 от заседанието на Министерския съвет на 14 март 2018 г. разрешавам на „Източни Ресурси“ – ООД, София, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията, ЕИК 203263097, със седалище и адрес на управление – София, район „Средец“, ул. Авицена № 32, да извърши за своя сметка търсене и проучване на метални полезни изкопаеми – подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 1 от Закона за подземните богатства, в площ „Чуката“, разположена в землищата на Ивайловград, с. Свирачи, с. Орешино, с. Белополяне, с. Одринци, с. Сив кладенец, с. Костилково, с. Мандрица, с. Долно Луково и с. Меден бук, община Ивайловград, област Хасково, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 3 години.

2. Размерът на площта е 69,55 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейностите по търсене и проучване, както и правата и задълженията на титуляря се определят в договора за търсене и проучване.

5. Видовете и обемите на работите по търсене и проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за търсене и проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на енергетиката.

Министър: Т. Петкова

Приложение към т. 3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Чуката“

Координатна система 1970 г.

X (m)

Y (m)

1.

4528740

9471214

2.

4528774

9472982

3.

4527905

9473204

4.

4527759

9473878

5.

4526918

9474238

6.

4527004

9474758

7.

4522753

9475979

8.

4520548

9477591

9.

4519722

9477652

10.

4517095

9476372

11.

4517123

9469034

12.

4517264

9469026

13.

4517255

9468814

14.

4517124

9468782

15.

4517130

9467153

16.

4517324

9467242

17.

4517305

9467375

18.

4517499

9467421

19.

4517534

9467338

20.

4527134

9471916

Изключена площ

21.

4526135

9472605

22.

4526138

9472713

23.

4526049

9472715

24.

4526047

9472606

Изключена площ

25.

4525736

9471885

26.

4525830

9472083

27.

4525460

9472328

28.

4525040

9472211

29.

4525009

9472096

Изключена площ

30.

4519587

9469282

31.

4519590

9469541

32.

4519382

9469544

33.

4519385

9469284

Изключена площ

34.

4519789

9470978

35.

4519789

9471202

36.

4519606

9471205

37.

4519604

9470979

Изключена площ

38.

4518891

9469366

39.

4518893

9469570

40.

4518681

9469572

41.

4518678

9469361

Изключена площ

42.

4518667

9475445

43.

4519029

9476652

44.

4518870

9476803

45.

4517950

9475803

46.

4518028

9475280

 

5170

 

МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО

ЗАПОВЕД № ЛС-04-230 от 4 април 2018 г.

На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията във връзка с чл. 655, ал. 2, т. 7, предложение второ от Търговския закон и молба с рег. № 94-И-76/2.04.2018 г. от X.X.X. за изключване по собствено желание от Списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици в производства по несъстоятелност по ТЗ нареждам:

Изключвам X.X.X. с адрес: Плевен, ул. Лайка № 31, ап. 6, от Списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици в производства по несъстоятелност по Търговския закон, утвърден със Заповед № ЛС-И-545 от 14.05.2014 г. (обн., ДВ, бр. 44 от 2014 г.; изм., бр. 83 от 2014 г., бр. 101 от 2015 г., бр. 10, 37, 51, 61, 66 и 94 от 2016 г., бр. 28 от 2017 г.; доп., бр. 35 от 2017 г.; изм., бр. 3, 11, 19 и 30 от 2018 г.).

Настоящата заповед да се съобщи на X.X.X. – за сведение.

Заповедта подлежи на оспорване пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването.

Министър: Ц. Цачева

5159

 

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КЪМ

МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА

ЗАПОВЕД № 304 от 4 май 2018 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и на нейната администрация и решение на Комисията по т. 28 съгласно протокол № 11 от 12.04.2018 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 71, ал. 1 и 2, чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс и изискванията на стандарт БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки. Част 1: Механични и физични свойства“, т. 8.2. „Малки части“ и т. 8.4. „Изпитване на опън“, нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните стоки, имитиращи храна:

– ароматна свещ под формата на мъфин, опакована в пластмасова кутия, с различна глазура;

– ароматна свещ под формата на напитка в стъклена чаша с глазура и добавка на канела или бисквитка,

като стоки, представляващи сериозен риск и опасност за здравето на потребителите.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Гореописаните стоки, имитиращи храна, са във видимо несъответствие с изискванията за безопасност съгласно БДС EN 71-1:2015 „Безопасност на играчки. Част 1: Механични и физични свойства“, т. 8.2. „Малки части“ и т. 8.4. „Изпитване на опън“, поради възможност за лесно отделяне на малки части, които влизат изцяло в цилиндъра за малки части, и съгласно Наредбата за стоките, имитиращи храни. Поради това, че макар че не са храна, стоките имат такава форма, цвят, външен вид и размер, поради което са привлекателни за деца до 3-годишна възраст и може да ги объркат с храна, да ги поставят в устата си, да ги отхапят или да погълнат малка част от тях, което може да съдържа рискове за здравето и безопасността им и да причини задавяне.

На основание чл. 74 във връзка с чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с изискванията за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до риск от задавяне на малки деца до 3 г.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Д. Маргаритов

5105

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗЦУ-550 от 20 април 2018 г.

На основание чл. 8, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) във връзка с т. III.2 от Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) нареждам:

1. В приложение № 1 към Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите да се впише следното задължено лице, за което Териториална дирекция (ТД) на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители“ (ГДО) е компетентна, съгласно т. I.4 от заповедта:

1148

175010739

ЖИВОТОЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ИНСТИТУТ АД

 

2. Заповедта влиза в сила от 2.05.2018 г. и допълва Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на НАП (ДВ, бр. 1 от 2018 г.).

Изпълнителен директор: Г. Димитрова

5203

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-16-3 от 3 май 2018 г.

На основание чл. 35, ал. 1 и 2 от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР) и искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър вх. № 09-37 от 25.04.2018 г. от кмета на община Дулово откривам производство по създаване на кадастрална карта и кадастрални регистри за урбанизираната територия на с. Орешене, община Дулово, област Силистра.

1. Правоспособното лице, на което се възлага изработването на кадастралната карта и кадастралните регистри, е „Геодезия и кадастър“ – ЕООД, вписано в регистъра по чл. 12, т. 8 от ЗКИР със Заповед № 208 от 14.05.2001 г. на изпълнителния директор на Агенцията по кадастъра.

2. Графикът за извършване на дейностите да се обяви в Службата по геодезия, картография и кадастър – Силистра, общината и кметството.

3. В срок 30 дни от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“ собствениците са длъжни да означат на свои разноски границите на поземлените имоти, намиращи се на територията на района, в съответствие с актовете за собственост.

Изпълнителен директор: М. Киров

5079

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

РЕШЕНИЕ № 1200 от 27 април 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 134, ал. 1 и 2 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Берковица, реши:

Одобрява подробен устройствен план (ПУП) за улична регулация на гр. Берковица, като регулационните граници на улиците минават по кадастралните граници от одобрената кадастрална карта на гр. Берковица.

Възлага на кмета на община Берковица да проведе процедурите по ЗУТ и ЗОС.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението може да бъде обжалвано чрез Община Берковица до Административния съд – Монтана.

Председател: Ив. Кирилов

5206

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА

РЕШЕНИЕ № 712 от 26 април 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 и чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Горна Оряховица, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план – план за застрояване (ПЗ) и парцеларен план (ПП) за елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии с обхват поземлен имот № 100070 (проектен № 100072), местност Самоводски път, по картата на възстановената собственост на землището с. Първомайци, община Горна Оряховица, област Велико Търново, собственост на X.X.X., с цел промяна предназначението от земя за земеделско ползване в терен за предимно производствена дейност.

Председател: Д. Костадинов

5172

 

ОБЩИНА ГУРКОВО

РЕШЕНИЕ № 400 от 29 март 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Гурково, реши:

Одобрява ПУП – ПП (парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура) за изграждане на подпорни стени с трасе, преминаващо през поземлени имоти с идентификатори 18157.98.297, 18157.98.581, 18157.98.983, 18157.98.987, 18157.98.989, 18157.98.990, 18157.187.91 и 18157.501.501 по КК на гр. Гурково, за изпълнение на обект: „Изграждане на инфраструктура за предотвратяване на наводнения, корекция и почистване на речното корито на р. Лазова, гр. Гурково, община Гурково“.

На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Гурково до Административния съд – Стара Загора.

Председател: Н. Нейков

5187

 

ОБЩИНА СТРАЛДЖА

РЕШЕНИЕ № 369 от 30 април 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Стралджа, одобрява „Хидротехническа схема и ПУП – парцеларен план за обект: „Отводнително поле „Мараш – Мочурица“, землище с. Воденичане, община Стралджа“ – реконструкция на отводнително поле „Веселиново – Зимница“, при засегнати имоти съгласно приложения списък, който е неделима част от решението.

Председател: Ж. Ангелов

5142

5. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 4 от ЗУТ обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-36 от 16.05.2018 г. за строеж: Присъединяване на обекти в ИЗ „София – Божурище“ към електоразпределителната мрежа чрез изграждане на три подземни кабелни линии 20 kV на територията на две области, съоръжения за присъединяване, три кабелни пръстена в зоната и нов трафопост в УПИ I, кв. 12а на ПИ 000273 от оборудвани килии на п/ст „Модерно предградие“, с допуснато предварително изпълнение по реда на чл. 60, ал. 1 от АПК. Предварителното изпълнение на разрешението за строежа може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обнародване на съобщението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 149, ал. 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересованите лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

5220

17. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за: професори по професионално направление: 4.1. Физически науки (Обща физика) – един; 4.3. Биологически науки (Вирусология – молекулярна вирусология) – един; 4.3. Биологически науки (Приложна молекулярна и клетъчна биология) – един; 2.1. Филология (Славянски езици – чешки език) – един; 2.1. Филология (Славянски езици – сравнителна граматика на славянските езици) – един; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Журналистика – телевизионно програмиране и телевизионна среда) – един; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Медиен език и стил) – един; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Етика и комуникация) – един; 4.4. Науки за Земята (Климатология) – един; 2.3. Философия (Логика) – един; 2.3. Философия (Онтология, Предметна онтология, Субектна онтология) – един; доценти по професионално направление: 4.1. Физически науки (Обща физика) – един; 1.3. Педагогика на обучението по ... (Методика на обучението по биология – информационни и комуникационни технологии в професионалната подготовка на учителя и педагогически подкрепяща среда) – един; 1.3. Педагогика на обучението по ... (Методика на обучението по биология – съдържание на биологичното образование и рефлексивни технологии) – един; 4.3. Биологически науки (Генетика – генетика на човека) – един, на половин щат; 4.3. Биологически науки (Генетика – фармакогенетика и епигенетика) – един, на половин щат; 4.3. Биологически науки (Хидробиология – Биологичен контрол) – един; 2.4. Религия и теология (Пастирско богословие) – един; 3.6. Право (Гражданско и семейно право) – един; 4.2. Химически науки (Органична и органометална химия) – един; 4.4. Науки за Земята (Палеонтология и стратиграфия) – един; 4.4. Науки за Земята (Физическа география и ландшафтна екология) – един; 4.4. Науки за Земята (Магмена петрология) – един; 7.4. Обществено здраве (Социална медицина) – един; 7.1. Медицина (Хирургически болести – детска трансплантология) – един; 2.3. Философия (Антична и средновековна философия) – един; 2.3. Философия (Естетика) – един; 2.3. Философия (Етика) – един; главни асистенти по професионално направление: 4.5. Математика (Геометрия) – един; 4.6. Информатика и компютърни науки (Информационни технологии) – един; 7.1. Медицина (Акушерство и гинекология) – един; 7.1. Медицина (Ортопедия и травматология) – един; 2.3. Философия (Антична и Средновековна философия) – един; 2.1. Филология (Терминология на институциите на ЕС – испански език) – един; 3.5. Обществени комуникации и информационни науки (Медиен дизайн и комуникация) – един; 2.1. Филология (Славянски езици – руски език) – един; 1.3. Педагогика на обучението по ... (Методика на учебния физичен експеримент) – един, с изисквания към кандидатите: придобита магистърска или бакалавърска степен по професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по … (Методика на обучението по физика) и докторска степен по професионално направление 4.1. Физически науки или 1.3. Педагогика на обучението по … (Методика на обучението по физика); 2.1. Филология (Превод и Общество и култура на Великобритания – английски език) – един; 2.1. Филология (Съвременна японска литература и култура) – един; по чл. 68, ал. 1, т. 3 от КТ по 2.1. Филология (Български език – приложна лингвистика) – един; 4.3. Биологически науки (Физиология на растенията – симбиотични взаимоотношения при растенията) – един; 4.3. Биологически науки (Хистология и ембриология) – един; 4.3. Биологически науки (Зоология на безгръбначните животни, паразитология) – един; 4.3. Биологически науки (Физиология на животните и човека) – един; 2.4. Религия и теология (Източно църковно пеене) – един; 7.5. Здравни грижи – един; 3.1. Социология, антропология и науки за културата (Социология – Икономическа социология) – един; 3.1. Социология, антропология и науки за културата (Социология – Социология на властта и история на социологията) – един, всички със срок 3 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. Кл. Охридски“. Документи се подават в ректората, Информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел. 02/986-11-83. Приемно време – от 15 ч. до 17 ч.

5201

48. – Областният управител на област Благоевград на основание чл. 149, ал. 4 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че на основание чл. 148, ал. 3, т. 1 от ЗУТ е издадено Разрешение за строеж № РС-046 от 21.05.2018 г. за строителството на обект: „МВЕЦ на река Ощавска“, първи етап: „Гравитачен канал, Изравнител, Напорен тръбопровод, 700, МВЕЦ на река Ощавска – сградоцентрала, Изтичало и Електропровод 20 kV“, и са одобрени работните инвестиционни проекти. Съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „д“ от ЗУТ и Наредба № 1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи строежът е трета категория. Възложител: „Темида – 2005“ – ЕООД, със седалище и адрес на управление: Благоевград, ул. Тодор Александров № 75, ет. 3. Местоположението на обекта е на територията на с. Ощава, община Кресна, област Благоевград, и с. Сенокос, община Симитли, област Благоевград. Съгласно чл. 149, ал. 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересованите лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез областната администрация – Благоевград.

5207

98. – Община гр. Божурище, Софийска област, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план – план за регулация (ПУП – ПР) в обхват улица с осови точки 241, 237а, 230, 339 между квартал 22 и квартал 90 и УПИ І – общ. за обществено обслужване, УПИ ІІ – общ. за пешеходна зона, озеленяване и паркинг, кв. 22, по плана на гр. Божурище, Софийска област. С проекта за ПУП – ПР се заличава улица с о.т. 241, 237а, 230 и 339, като част от нея се приобщава към УПИ І – общ. за обществено обслужване, и УПИ ІІ – общ. за пешеходна зона, озеленяване и паркинг, кв. 22, гр. Божурище, а на останалата част с о.т. 229, 352 и 338 се запазва с ширина 6,0 м. Проектът за изменение на ПУП – ПР е изложен за разглеждане в Община Божурище. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

5161

6. – Община Горна Оряховица на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, Решение № 572 от протокол № 35 от 26.10.2017 г. на Общинския съвет – гр. Горна Оряховица, и заявление с вх. № У0107а-23 от 11.08.2017 г. и вх. № У0107b-3 от 29.01.2018 г. от X.X.X. съобщава, че е изработен проект за ЧИ на ПУП – (ПЗ и ПП) за ПИ № 62.1650, м. Бабенец, по плана на новообразуваните имоти по § 4 на гр. Горна Оряховица с цел: В част „План за застрояване (ПЗ)“ за ПИ № 61.1650 се създава устройствена зона за изграждане на основно застрояване с жилищни функции – зона Жм, със следните устройствени показатели: устройствена зона – Жм; плътност на застрояване – 60 %; Кинт. – 1,2; максимална височина – 10 м (3 ет.); % на озеленяване – 40 %; начин на застрояване – е (свободно). В част „Парцеларен план (ПП)“ за ПИ № 61.583 се предвижда електроснабдяване от съществуващо отклонение и прокарване на електропровод през имот – частна собственост, съгласно договор за безвъзмездно учредяване на сервитут – право на преминаване, от 19.06.2017 г., вписан в СВ с вх. рег. № 3796/23.06.2017 г., акт № 82, т. ХІІ. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите собственици на недвижими имоти могат да се запознаят с проекта в стая 215 на Община Горна Оряховица и при необходимост да направят мотивирани писмени възражения до кмета на община Горна Оряховица в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

5189

8. – Община Казанлък на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на водопровод за захранване на поземлен имот № 27499.221.5 – собственост на X.X., преминаващ през ПИ № 27499.221.338 – „За селскостопански, горски, ведомствен път“, и № 27499.91.1 – „За друг вид производствен и складов обект“ в местност Каменно мостче, всички в землището на с. Енина, община Казанлък, с дължина на трасето 85 м и сервитут 59 кв. м. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да разгледат проекта в стая 18 на Община Казанлък и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ.

5208

9. – Община Казанлък на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на водопровод за захранване на поземлен имот № 35167.119.768 – собственост на „Тони трейд ауто“ – ЕООД, преминаващ през ПИ № 35167.107.64, № 35167.119.658 – с НТП – „За селскостопански, горски, ведомствен път“, и № 35167.119.310 – с НТП – „За републикански път“, в местност Армагански път, всички в землището на Казанлък, с дължина на трасето 267 м и сервитут 171 кв. м. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да разгледат проекта в стая 18 на Община Казанлък и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ.

5209

42. – Община гр. Куклен, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава, че е постъпил проект за ПУП – парцеларен план за обект: „Право на преминаване през ПИ 014182, държавна частна собственост (иглолистна гора), намиращ се в землището на с. Руен, местност Св. Георги, община Куклен, с ЕКАТТЕ 63238, за осигуряване на достъп до ПИ 59, § 4, землище на с. Руен, община Куклен“. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на обявлението на основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ пряко заинтересованите страни могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация Куклен. Проектът е изложен в стая № 109, ет. 1 в сградата на общинската администрация – Куклен. Приемни дни: вторник от 8,30 до 11,30 ч. и четвъртък от 13,30 до 16,30 ч.

5188

1. – Община Перник на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план – план за регулация и план за застрояване (ПУП – ПР и ПЗ) на част от квартал 37 по регулационния план на с. Дивотино, община Перник, като: 1. с план за регулация в част от терена на квартал 37 (тротоар) се образува нов урегулиран поземлен имот (УПИ) XIV „За помпена станция“; 2. с план за застрояване се ситуира едноетажно петно в новообразувания урегулиран поземлен имот (УПИ) XIV „За помпена станция“ при условията на устройствена зона Жм. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация. Проектът се намира в сградата на общинската администрация – Перник, ет. 12, стая 6, сл. тел. 076/684-260.

5247

16. – Община Пловдив на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект „Оптично отклонение от съществуваща мрежа на „Недгард“ – ООД, в кв. Беломорски – Пловдив“. Проектът е изложен за запознаване в сградата на Община Пловдив, пл. Централен № 1, ст. 6, ет. 8. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до администрацията на Община Пловдив.

5162

54. – Община Ямбол на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) на УПИ I – „За озеленяване“, УПИ II – „За ОДО“, и УПИ IIІ – „За ЖС, трафопост и ОДО“ в кв. 12, УПИ I – „За ЖС и озеленяване“ в кв. 13, УПИ I – „За ЖС“ в кв. 14, УПИ I – „За ЖС“ в кв. 15, по плана на гр. Ямбол – ЦГЧ, улица от о.т. 247 до о.т. 248, между кв. 14, 15 и 12 и улица от о.т. 245 до о.т. 246, между УПИ I и УПИ IV в кв. 14 на гр. Ямбол – ЦГЧ. Проектът за ПУП – ПРЗ е изложен за разглеждане в Община Ямбол, стая 303. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

5143

79. – Община Ямбол на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на населените места – трасе на кабелна линия на ел. кабел 1 kV – ниско напрежение, за захранване на поземлен имот с идентификатор 87374.37.105, като новопроектираното трасе е с начало от трафопост „Калея“, извод СрН „Люпилня“, намиращ се в поземлен имот с идентификатор 87374.37.103 – урбанизирана територия, НТП – за друг вид производствен, складов обект, частна собственост, преминава през поземлен имот с идентификатор 87374.37.869 – земеделска територия, НТП – селскостопански път, общинска публична собственост, и достига до ПИ 87374.37.105 – земеделска територия, НТП – нива, собственост на възложителите, и парцеларен план за трасе на уличен водопровод и водопроводно отклонение. Новопроектираното трасе на уличния водопровод е с начало от съществуващ водопровод 90 (ПЕ-ВП), намиращ се в поземлен имот с идентификатор 87374.552.62 – НТП – второстепенна улица, общинска публична собственост, урбанизирана територия, преминава през ПИ с идентификатори 87374.36.250 – земеделска територия, НТП – селскостопански път, общинска публична собственост, ПИ 87374.36.251 – земеделска територия, НТП – селскостопански път, общинска публична собственост, пресича ПИ 87374.37.438 – път от републиканската пътна мрежа, държавна публична собственост, вид територия – за нуждите на транспорта, път II-53 „Сливен – Ямбол – Калчево“ (обход „Юг“) и ПИ 87374.37.869 – земеделска територия, НТП – селскостопански път, общинска публична собственост, и достига до поземлен имот с идентификатор 87374.37.105. Проектът за ПУП – парцеларен план е изложен за разглеждане в Община Ямбол, стая 303. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

5076

193. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – план-схема за газификация на с. Кабиле за захранване на всички потенциални потребители в населеното място чрез подвързване към съществуващия газопровод, захранващ обект „Лидл България ЕООД енд Ко“ – КД, преминаващ по улица Севтополис в с. Кабиле, община „Тунджа“, област Ямбол. Трасето на газопровода ще премине през имоти – публична общинска собственост, като ще обхване всички улици на населеното място с обща дължина приблизително 17,3 км, съгласно приложената скица-проект. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

5210

3. – Община с. Иваново, област Русе, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект на подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Външно електрозахранване за силозно стопанство със зърносушилня“ за УПИ ІV-1174 в кв. 121 по регулационния план на Стопански двор № 3, с. Тръстеник, община Иваново, област Русе. Проектът може да се разгледа в стая № 6 на дирекция „СА“, на ет. 1 в административната сграда на Община Иваново, ул. Олимпийска № 75. Заинтересованите лица могат да подават в общината писмени възражения, предложения и искания по проекта в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ.

5212

 

СЪДИЛИЩА

Върховният административен съд, пето отделение, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от X.X., прокурор при Върховната административна прокуратура, срещу чл. 18, ал. 1, изречение второ, чл. 22, ал. 1, изречение второ, чл. 24, ал. 2, чл. 25, ал. 1, изречение второ, чл. 33, ал. 1, изречение трето и чл. 46, ал. 2, изречение второ от Правилника за издаване на българските лични документи (ПИБЛД), приет с Постановление № 13 от 8.02.2010 г. на Министерския съвет (ДВ, бр. 12 от 2010 г.), по което е образувано адм. дело № 2776/2018 г. по описа на Върховния административен съд.

5153

Върховният административен съд на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от Община Мъглиж против задължителното тълкуване на чл. 36, ал. 1, т. 1 във връзка с приложение № 11 към чл. 36, ал. 1, т. 1 от Наредба № 12 от 2016 г. за прилагане на подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, издадено от министъра на земеделието, храните и горите (ДВ, бр. 51 от 2017 г.), по което оспорване е образувано адм. д. № 11311/2017 г. по описа на Върховния административен съд, насрочено за 11.02.2019 г. от 10,30 ч.

5160

Върховният административен съд на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от „КИПС“ – ООД, София, против Наредбата за работното време, почивките и отпуските, приета с Постановление на МС от 30.12.1986 г., по което е образувано адм. дело № 3915/2018 г. по описа на Върховния административен съд, второ отделение, което е насрочено за 25.09.2018 г. в 9 ч.

5174

Административният съд – Пазарджик, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Пазарджик, против разпоредбите на чл. 5, ал. 1, т. 5 и чл. 24, т. 2 от Наредбата за рекламна дейност на Община Лесичово, приета с Решение № 123 от 26.09.2008 г. на Общинския съвет – с. Лесичово. По протеста е образувано адм. дело № 348 по описа на Административния съд – Пазарджик, за 2018 г., насрочено за разглеждане на 27.06.2018 г. от 9,45 ч.

5216

Административният съд – Пазарджик, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Пазарджик, против Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пещера, приета с Решение № 581 от 31.08.2010 г. на Общинския съвет – гр. Пещера. По протеста е образувано адм. дело № 415 по описа на Административния съд – Пазарджик, за 2018 г., насрочено за разглеждане на 27.06.2018 г. от 9,45 ч.

5217

Административният съд – Перник, обявява на основание чл. 181, ал. 1 от АПК, че е постъпило оспорване по протест на Окръжна прокуратура – Перник, срещу разпоредбата на чл. 23, ал. 8 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – с. Ковачевци, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, приет с Решение № 25 по протокол № 6 от 1.02.2016 г. на Общинския съвет – с. Ковачевци. Образувано е адм. дело № 274/2018 г. по описа на Административния съд – Перник.

5214

Административният съд – Перник, обявява на основание чл. 181, ал. 1 от АПК, че е постъпило оспорване от Окръжна прокуратура – Перник, срещу разпоредбата на чл. 17, ал. 10 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет – гр. Перник, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, приет с Решение № 6 от 28.11.2011 г. на Общинския съвет – гр. Перник, впоследствие изменен и допълнен с Решение № 206 от 28.06.2012 г., Решение № 250 от 19.09.2012 г., Решение № 330 от 22.11.2012 г., Решение № 660 от 20.01.2014 г., Решение № 773 от 13.03.2014 г., Решение № 77 от 13.01.2016 г. и Решение № 634 от 5.10.2017 г. Образувано е административно дело № 279/2018 г. по описа на Административния съд – Перник.

5115

Административният съд – Перник, обявява на основание чл. 181, ал. 1 от АПК, че е постъпило оспорване от Окръжна прокуратура – Перник, срещу разпоредбите на чл. 32 и 33 от Наредбата за реда и условията за упражняване на правата на Община Перник върху общинската част на капитала на търговските дружества, приета с Решение № 86 по протокол № 8 от 17.06.2004 г. на Общинския съвет – гр. Перник. Образувано е административно дело № 280/2018 г. по описа на Административния съд – Перник.

5116

Административният съд – Пловдив, съобщава, че е постъпила жалба от „Ситигаз България“ – ЕАД, с която се оспорва Заповед № ДС-12-5 от 14.12.2017 г. на областния управител – Пловдив, с която е одобрен подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план по чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ за линеен обект: „Директен газопровод с Рраб=0,6 МРа“ на „Симид агро“ – ЕООД, от АГРС „ОЦ-Юг“ – Пловдив, до площадка „Симид агро“ – ЕООД, в поземлен имот 56784.536.1702, гр. Пловдив, ул. Кукленско шосе № 1, за което е образувано адм. д. № 356 по описа на съда за 2018 г., І състав.

5107

Административният съд – Пловдив, второ отделение, Х състав, на основание чл. 181 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от Окръжна прокуратура – Пловдив, на чл. 10, ал. 2, т. 1 и т. 4, буква „е“ и чл. 21, ал. 4 от Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета, регламентиране регистрацията и стопанисването на домашни кучета на територията на община Асеновград, приета с Решение № 715, взето с протокол № 26 от 30.01.2013 г., по което е образувано адм. дело № 1312/2018 г. по описа на Административния съд – Пловдив.

5148

Административният съд – Силистра, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжна прокуратура – Силистра, на чл. 3, чл. 4, ал. 1, т. 3, 5, т. 7, букви „е“ и „ж“, т. 12, чл. 11, ал. 1, т. 6, чл. 23, ал. 4 в частта „упълномощени от него длъжностни лица“ от Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Кайнарджа, по което е образувано адм. дело № 87/2018 г. по описа на Административния съд – Силистра.

5073

Административният съд – Силистра, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжна прокуратура – Силистра, на чл. 3, ал. 1, т. 2 (предложение 2), т. 7, букви „е“ и „ж“, т. 9 (в частта във връзка с чл. 3, ал. 1, т. 7, буква „е“) и т. 12, ал. 2, т. 2.5 с изключение на чл. 3, ал. 1, т. 14, чл. 10, ал. 1, т. 6, буква „б“ и чл. 27, ал. 4 в частта относно „упълномощени от него длъжностни лица“ от Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета и регистрацията на домашни кучета на територията на община Ситово, по което е образувано адм. дело № 89/2018 г. по описа на Административния съд – Силистра.

5149

Административният съд – Силистра, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжна прокуратура – Силистра, на чл. 85, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, приет от Общинския съвет – гр. Дулово, по което е образувано адм. д. № 90/2018 г. по описа на Административния съд – Силистра.

5150

Административният съд – София област, пети състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 469/2018 г. по описа на АССО, което ще бъде разгледано в открито съдебно заседание на 4.07.2018 г. от 10 ч. Образувано е по протест на Окръжна прокуратура – София, против чл. 5, ал. 4, т. 1 и 2 и чл. 7, ал. 2, т. 6 от Наредба № 19 за притежание и отглеждане на кучета на територията на община Етрополе, приета с Решение № 161 по протокол № 16 от 29.10.2008 г. на Общинския съвет – гр. Етрополе.

5192

Административният съд – Шумен, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжна прокуратура – Шумен, срещу Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, приета от Общинския съвет – гр. Каспичан, с Решение № 308 по протокол № 18 от 29.01.2009 г. Въз основа на протеста е образувано адм. дело № 178/2018 г. по описа на Административния съд – Шумен, насрочено за 18.06.2018 г. от 9 ч.

5215

Варненският окръжен съд, гр. отделение, по гр.д. № 2776/2017 г. по описа на Окръжния съд – Варна, гр. отделение, шести състав, призовава Навийд Сабир от Кипър, с настоящ адрес: Варна, роден на 10.06.1975 г., в качеството на ответник по гр.д. № 2776/2017 г. по описа на Окръжния съд – Варна, гр. отделение, шести състав, образувано по предявен иск с правно основание чл. 62, ал. 2 от СК от X.X.X. от Суворово, ул. Острата чешма № 49, чрез адв. X.X.X. от Адвокатска колегия – Варна, съдебен адрес: Варна, ул. Драган Цанков № 21, като в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ да се яви в гр. деловодство на Окръжния съд – Варна, с адрес: Варна, пл. Независимост № 2, за връчване на книжата по делото, като в противен случай ще му бъде назначен особен представител.

5218

Варненският районен съд, 10 състав, призовава Махер Торк, роден на 17.04.1965 г. в Сирия, с последен адрес: Варна, ул. Страхил войвода № 6, ет. 2, ап. 8, сега с неизвестен адрес, като ответник по предявения от X.X.X. иск с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК по гр. дело № 3595/2018 г. по описа на ВРС, 10 състав. Ответникът Махер Торк следва да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК, като указва на призованото лице, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в съда, за да получи препис от исковата молба и приложенията.

5181

Русенският районен съд, 4 гр. състав, призовава X.X.X. с постоянен адрес Руска федерация, сега с неизвестен адрес, да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в деловодството на съда за получаване на препис от исковата молба и доказателствата за отговор по чл. 131 от ГПК по гр. д. № 12/2018 г. по описа на РРС на основание чл. 48, ал. 1 от ГПК, заведено от X.X.X., за развод по чл. 49 от СК. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай ще й бъде назначен особен представител.

5182

Софийският районен съд, І гр. отделение, 34 състав, призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ Еирини Сотириадоу, гражданка на Република Гърция, с неизвестен адрес в Република България, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, І гр. отделение, 34 състав, София, бул. Цар Борис ІІІ № 54, да получи препис от исковата молба и приложенията, подадена от X.X.X.. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще й назначи особен представител.

5183

Софийският градски съд, гражданско отделение – първоинстанционни състави, 2-ри състав, на основание чл. 76, ал. 1 от ЗОПДНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 12011/2016 г. въз основа на постъпило мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу X.X.X. и X.X.X.-X. за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, описано, както следва:

Имущество, предмет на искането:

1. От X.X.X. и от X.X.X.-X.:

1.1. гараж 1 заедно с 0,345 кв. м от общите части на сградата и 1,32 % ид. части от правото на строеж върху поземления имот, в който е построен гаражът; гаражът се намира в София, Столична община, район „Витоша“, ул. Резньовете № 31, на приземния етаж на жилищна сграда с гаражи на етап груб строеж; гаражът е с идентификатор 68134.1937.736.1.101 и площ 20,39 кв. м; сградата е в поземлен имот с идентификатор 68134.1937.736, с номер от предходен план УПИ I-736 от кв. 225 по плана на гр. София, местност Гърдова глава;

1.2. 10/12 ид. части от поземлен имот с площ 778 кв. м и 10/12 ид. части от построената в него временна постройка с площ 35 кв. м, на един етаж; имотът се намира в землището на с. Елешница, община Елин Пелин, и съставлява имот с планоснимачен № 12;

1.3. 20 620 лв., представляващи разликата между пазарната стойност на недвижимия имот (177 086,39 лв.) и 156 466,40 лв., получен кредит от „ОББ“ – АД;

1.4. 29 900 лв., пазарната стойност при продажбата на лек автомобил „Опел Инсигния“, с рег. № СА 5210 РР, рама W0LGT67F991000510, двигател A28NETHN041614, дата на първа регистрация 25.09.2008 г.

2. От X.X.X.:

2.1. 100 000 лв., представляващи отпуснат заем от X.X. на „П и М Груп БГ“ – ООД, ЕИК 175295341;

2.2. 300 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 02 UNCR 9660 4044 03 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X.;

2.3. 40 000 лв., преобразувани от сметки № BG 02 UNCR 9660 4044 03 и № BG 34 UBBS 8002 4099 8416 10 и внесени на каса по сметка № BG 86 UBBS 8002 2019 0663 20 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X.;

2.4. 15 150 лв., получени от трети лица по сметка № BG 86 UBBS 8002 2019 0663 20 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X.;

2.5. 149 633,78 лв., внесени на каса от проверяваното лице по сметка № BG 86 UBBS 8002 2019 0663 20 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X.;

2.6. 11 884,79 лв., представляващи начислени лихви по сметка BG 86 UBBS 8002 2019 0663 20 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X.;

2.7. 8115,36 лв., преобразувани от сметка № BG 97 UBBS 8002 1056 7547 30 и внесени на каса по сметка BG 31 UBBS 8002 1440 7533 10 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X.;

2.8. 1631,64 лв., изтеглени в брой от кредитната карта по картова сметка № BG 79 RZBB 9155 4056 1358 09 в левове в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.;

2.9. 900 лв. от продажбата на девет дяла по 100 лв. всеки от капитала на „Александрина Сълюшънс“ – ООД.

3. От X.X.X.-X.:

3.1. 1248,23 лв., изтеглени в брой от револвираща кредитната карта, обслужвана по разплащателна сметка в левове № BG 55 FINV 9150 1000 1925 20 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.2. 1422,84 лв., получени от трето лице по разплащателна сметка № BG 75 FINV 9150 1004 3784 86 в щатски долари в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.3. 2106,77 лв., представляващи изтеглена на каса сума ведно с начислените лихви по сметка № BG 39 FINV 9150 2015 3739 53 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.4. 100 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 81 FINV 9150 2000 1846 46 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.5. 146,25 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 89 FINV 9150 2003 7782 55 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.6. 172,60 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 88 FINV 9150 2004 2562 89 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.7. 144,94 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 57 FINV 9150 2004 5000 26 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.8. 140,17 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 76 FINV 9150 2014 6511 22 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.9. 462,34 лв., представляващи начислена лихва по сметка № BG 02 FINV 9150 2014 9362 76 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.10. 5640 лв., получени от трети лица по сметка № BG 72 FINV 9150 1000 1846 48 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.11. 742 лв., внесени на каса по сметка № BG 72 FINV 9150 1000 1846 48 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.12. 880 лв., получени по сметка № BG 06 FINV 9150 2014 9588 05 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.13. 2523,37 лв., преобразувани от сметка BG 06 FINV 9150 2014 9588 05 по сметка № BG 66 FINV 91502015454268 в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.14. 642,94 лв., представляващи разликата между преобразуваната сума в размер 6827,40 лв. и изтеглената в размер 7470,34 лв. от сметка № BG 38 DEMI 9240 1000 0083 76 в „Търговска банка Д“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.15. 7586 лв., преобразувани от сметка BG 38 DEMI 9240 1000 0083 76 и довнесени на каса в сметка № 1832003248840500 в „Търговска банка Д“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.16. 13 363,48 лв., преобразувани от сметка № BG 72 FINV 9150 1000 1846 48 и довнесени на каса, ведно с начислените лихви в сметка № BG 29 PIRB 9170 4604 0360 00 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.17. 2272,55 лв., внесени на каса в сметка № BG 88 PIRB 9170 4604 1364 00 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.18. 65 лв. начислени лихви по сметка № 13074275 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.19. 39 лв. начислени лихви по сметка № 13539747 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.20. 78,43 лв. начислени лихви по сметка № 13809248 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.21. 500 лв., непреобразувани по други сметки по сметка № 13809248 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.-X.;

3.22. 6036,12 лв., представляващи преобразувана сума, ведно с лихвите по сметка № 1438320413809248 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X.-X..

Съгласно определение от 23.01.2018 г. по гр. дело № 12011/2016 г. Софийският градски съд, гражданско отделение – първоинстанционни състави, 2-ри състав, всички заинтересовани лица могат да предявят претенциите си върху имуществото в едномесечен срок от обнародването на настоящото съобщение в „Държавен вестник“. Те могат да направят това чрез писмена молба, която да подадат в регистратурата на СГС, като в нея впишат номера на настоящото дело – гр.д. № 12011/2016 г. на СГС, 2-ри състав. В молбата си всяко заинтересовано лице следва ясно да посочи срещу кое от имуществата, описани в т. 2 от настоящото обявление, има претенции, като посочи и в коя точка на настоящото обявление е описано имуществото. При неизпълнение съдът ще наложи глоба.

Съдът определя дата на първото открито съдебно заседание за 21.09.2018 г. от 15 ч.

5111

Софийският градски съд на основание чл. 17, ал. 1, т. 8 от ЗПП вписва промени по ф.д. № 6553/2006 г. на Политическа партия „ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ „ЦЕЛОКУПНА БЪЛГАРИЯ“, както следва: вписва промяна в наименованието на политическата партия от „ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ „ЦЕЛОКУПНА БЪЛГАРИЯ“ на „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ДЕМОКРАТИЧЕН СЪЮЗ „ЦЕЛОКУПНА БЪЛГАРИЯ“; вписва изменения в устава на партията, приети с решение на Националното събрание, проведено на 18.02.2018 г.

5219

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

32. – Пенсионноосигурителна компания „ДСК – Родина“ – АД, на основание чл. 189 от Кодекса за социално осигуряване обнародва:

Отчет за финансовото състояние

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Активи

Парични средства и парични еквиваленти

19 611

18 781

Инвестиции по справедлива стойност през печалбата

47 519

34 538

Вземания от пенсионни фондове

2 186

2 186

Машини, съоръжения и оборудване

426

359

Нематериални активи

176

164

Отсрочени данъчни активи

88

81

Други активи

4 720

4 350

Общо активи

74 726

60 459

Пасиви

Задължения към персонала и осигурителни институции

716

637

Търговски задължения

29

54

Данъчни задължения

191

113

Други задължения

404

333

Общо пасиви

1 340

1 137

Капитал и специализирани резерви

Основен акционерен капитал

6 010

6 010

Резерви

629

641

Неразпределена печалба

48 557

38 245

Специализирани резерви

18 190

14 426

Общо капитал и специализирани резерви

73 386

59 322

Общо капитал, специализирани резерви и пасиви

74 726

60 459

 

Отчет за всеобхватния доход

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Приходи от управление на Универсален пенсионен фонд

20 141

17 467

Приходи от управление на Професионален пенсионен фонд

1 778

1 608

Приходи от управление на Доброволен пенсионен фонд

1 543

813

Приходи от управление на Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми

193

125

Приходи от лихви

988

815

Нетни печалби от оценка на финансови активи

1 667

874

Други финансови приходи/(разходи), нетно

2

(8)

Други доходи, нетно

14

10

Общо приходи

26 326

21 704

Разходи за комисионни на осигурителни посредници

(4 397)

(3 844)

Разходи за персонала

(4 117)

(3 885)

Разходи за амортизации

(187)

(181)

Други административни разходи и разходи за банка попечител

(2 337)

(2 052)

Разходи за провизии

(63)

(29)

Общо разходи

(11 101)

(9 991)

Печалба преди данъци

15 225

11 713

Разход за данък върху печалбата

(1 149)

(900)

Нетна печалба за годината

14 076

10 813

Друг всеобхватен доход

Позиции, които не следва да бъдат рекласифицирани последващо в печалба или загуба

Преоценки на задължение по план с дефинирани доходи

Данъчни ефекти, свързани с тези компоненти

(12)

-

(2)

-

Друг всеобхватен доход за годината, нетно от данъци

(12)

(2)

Общо всеобхватен доход за годината

14 064

10 811

 

Отчет за паричните потоци

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Парични потоци от основна дейност

Получени такси от пенсионните фондове

23 661

19 522

Плащания към доставчици

(1 403)

(1 313)

Плащания на персонала, осигурителни посредници и за социално осигуряване

(8 871)

(8 425)

Платени данъци върху печалбата

(1 084)

(889)

Плащания за такси

(728)

(506)

Други парични потоци, нетно

(170)

(175)

Нетни парични потоци от оперативна дейност

11 405

8 214

Парични потоци от инвестиционна дейност

Постъпления от продажба на инвестиции

8 398

38 755

Плащания за покупка на инвестиции

(19 645)

(36 775)

Получени лихви

930

723

Парични потоци, свързани с дълготрайни активи, нетно

(258)

(104)

Нетни парични потоци (използвани в)/от инвестиционна дейност

(10 575)

2 599

Нетно увеличение на парични средства и парични еквиваленти за годината

830

10 813

Парични средства и парични еквиваленти в началото на годината

18 781

7 968

Парични средства и парични еквиваленти в края на годината

19 611

18 781

 

Отчет за промените в собствения капитал и специализираните резерви

В хил. лв.

Основен капитал

Законови резерви

Резерв от последващи оценки

Неразпределена печалба

Специализирани резерви

Общо капитал и специализирани резерви

Салдо към 1 януари 2016 г.

6 010

652

(9)

30 171

11 687

48 511

Промени през 2016 г.

Общ всеобхватен доход за годината, в т.ч.:

Нетна печалба за годината

-

-

-

10 813

-

10 813

Преоценки на задължение по план с дефинирани доходи, нетно от данъци

-

-

(2)

-

-

(2)

Общо всеобхватен доход за годината

-

-

(2)

10 813

-

10 811

Изменение в специализираните резерви

-

-

-

(2 739)

2 739

-

Салдо към 31 декември 2016 г.

6 010

652

(11)

38 245

14 426

59 322

Промени през 2017 г.

Общ всеобхватен доход за годината, в т.ч.:

Нетна печалба за годината

-

-

-

14 076

-

14 076

Преоценки на задължение по план с дефинирани доходи, нетно от данъци

-

-

(12)

-

-

(12)

Общо всеобхватен доход за годината

-

-

(12)

14 076

-

14 064

Изменение в специализираните резерви

-

-

-

(3 764)

3 764

-

Салдо към 31 декември 2017 г.

6 010

652

(23)

48 557

18 190

73 386

Главен изпълнителен директор:

Регистрирани одитори:

Н. Марев

А. Димов

Финансов директор:

Р. Йорданова

Ем. Велева

 

32а. – Универсален пенсионен фонд „ДСК – Родина“ на основание чл. 189 от Кодекса за социално осигуряване обнародва:

Отчет за нетните активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Активи

Парични средства и парични еквиваленти

130 363

116 352

Инвестиции по справедлива стойност

1 535 747

1 202 572

Деривативни активи, държани с цел управление на риска

1 650

1 255

Вземания

1 747

1 997

Общо активи

1 669 507

1 322 176

Задължения

Деривативни пасиви, държани с цел управление на риска

528

769

Задължения

3 314

4 498

Общо задължения

3 842

5 267

Нетни активи на разположение на осигурените лица

1 665 665

1 316 909

 

Отчет за промените в нетните активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Увеличения

Доход от управление на финансови активи

Приходи от лихви

26 945

20 652

Нетни печалби от оценка на финансови активи

126 120

35 285

Приходи дивиденти

9 567

6 454

Нетна печалба от валутна преоценка

-

3 687

Други приходи

19

52

162 651

66 130

Осигурителни вноски

Вноски за осигурени лица по сключени договори

175 936

156 228

Постъпили средства за осигурени лица, прехвърлени от други пенсионни фондове

129 555

122 767

Други увеличения

-

100

305 491

279 095

Общо увеличения

468 142

345 225

Намаления

Разходи/загуба от управление на финансови активи

Нетни загуби от сделки с финансови актви

3 307

1 694

Нетна загуба от валутна преоценка

25 123

-

Разходи за обезценка

1 076

3 405

Други разходи

228

222

29 734

5 321

Намаления, произтичащи от осигурителна дейност

Изплатени средства на осигурени лица и техни наследници

2 871

1 804

Преведени суми на други пенсионни фондове

60 569

45 440

Средства на лица, променили осигуряването си от УПФ във фонд на ДОО

6 071

22 758

Начислени такси и удръжки за пенсионноосигурителното дружество

20 141

17 467

89 652

87 469

Общо намаления

119 386

92 790

Увеличение на нетните активи за годината

348 756

252 435

Нетни активи в началото на годината

1 316 909

1 064 474

Нетни активи в края на годината

1 665 665

1 316 909

 

Отчет за паричните потоци

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Парични потоци от оперативна дейност

Нетни парични потоци от осигурени лица и техните наследници

173 085

154 425

Средства на осигурени лица, прехвърлени от и към други пенсионни фондове

68 986

77 327

Средства на осигурени лица, прехвърлени от УПФ към фонд на ДОО

(7 306)

(22 934)

Нетни плащания към пенсионноосигурителното дружество

(20 108)

(17 139)

Получени лихви

23 973

18 135

Получени дивиденти

9 561

6 531

Нетни потоци от покупка и продажба на финансови активи

(233 786)

(151 353)

Парични потоци от сделки с чуждестранна валута

(394)

(344)

Други парични потоци

-

(1)

Нетно увеличение на паричните средства и паричните еквиваленти за годината

14 011

64 647

Парични средства и парични еквиваленти в началото на годината

116 352

51 705

Парични средства и парични еквиваленти в края на годината

130 363

116 352

Главен изпълнителен директор:

Регистрирани одитори:

Н. Марев

А. Димов

Финансов директор:

Р. Йорданова

Ем. Велева

 

32б. – Професионален пенсионен фонд „ДСК – Родина“ на основание чл. 189 от Кодекса за социално осигуряване обнародва:

Отчет за нетни активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Активи

Парични средства и парични еквиваленти

7 720

7 256

Инвестиции по справедлива стойност

145 781

118 792

Деривативни активи, държани с цел управление на риска

159

122

Вземания

29

10

Общо активи

153 689

126 180

Задължения

Деривативни пасиви, държани с цел управление на риска

53

77

Задължения

311

417

Общо задължения

364

494

Нетни активи на разположение на осигурените лица

153 325

125 686

 

Отчет за промените в нетните активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Увеличения

Доход от управление на финансови активи

Приходи от лихви

2 566

2 035

Нетни печалби от оценка на финансови активи

12 391

3 199

Приходи от дивиденти

911

584

Нетна печалба от валутна преоценка

-

361

15 868

6 179

Осигурителни вноски

Вноски за осигурени лица по сключени договори

13 981

13 249

Постъпили средства за осигурени лица, прехвърлени от други пенсионни фондове

13 612

13 114

27 593

26 363

Общо увеличения

43 461

32 542

Намаления

Разходи/загуба от управление на финансови активи

Нетни загуби от сделки с финансови активи

Нетна загуба от валутна преоценка

Разходи за обезценка

 

330

2 425

35

 

175

-

348

Други разходи

22

22

2 812

545

Намаления, произтичащи от осигурителна дейност

Изплатени средства на осигурени лица и техните наследници и средства, преведени към НОИ

4 269

3 383

Преведени суми на други пенсионни фондове

6 963

5 573

Начислени такси и удръжки за пенсионноосигурителното дружество

1 778

1 608

13 010

10 564

Общо намаления

15 822

11 109

Увеличение на нетните активи за годината

27 639

21 433

Нетни активи в началото на годината

125 686

104 253

Нетни активи в края на годината

153 325

125 686

 

Отчет за паричните потоци

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Парични потоци от оперативна дейност

Нетни парични потоци от осигурени лица и техни наследници

13 174

12 755

Изплатени средства към НОИ

(2 858)

(2 453)

Средства на осигурени лица, прехвърлени от ППФ към фонд на ДОО

(695)

(195)

Средства на осигурени лица, прехвърлени от и към други пенсионни фондове

6 649

7 541

Нетни плащания към пенсионноосигурителното дружество

(1 792)

(1 574)

Получени лихви

2 369

1 809

Получени дивиденти

910

592

Нетни потоци от покупка и продажба на инвестиции

(17 252)

(15 295)

Нетни парични потоци от сделки с чуждестранна валута

(41)

(36)

Нетно увеличение на паричните средства и парични еквиваленти за годината

464

3 144

Парични средства и парични еквиваленти в началото на годината

7 256

4 112

Парични средства и парични еквиваленти в края на годината

7 720

7 256

Главен изпълнителен директор:

Регистрирани одитори:

Н. Марев

А. Димов

Финансов директор:

Р. Йорданова

Ем. Велева

 

32в. – Доброволен пенсионен фонд „ДСК – Родина“ на основание чл. 189 от Кодекса за социално осигуряване обнародва:

Отчет за нетни активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Активи

Парични средства и парични еквиваленти

10 678

869

Инвестиции по справедлива стойност

88 186

73 264

Деривативни активи, държани с цел управление на риска

100

76

Вземания

95

82

Общо активи

99 059

74 291

Задължения

Деривативни пасиви, държани с цел управление на риска

24

34

Задължения

139

151

Общо задължения

163

185

Нетни активи на разположение на осигурените лица

98 896

74 106

 

Отчет за промените в нетните активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Увеличения

Приходи от лихви

1 489

1 261

Нетни печалби от оценка на финансови активи

7 611

2 391

Приходи от дивиденти

601

423

Нетна печалба от валутна преоценка

-

246

9 701

4 321

Осигурителни вноски

Вноски за осигурени лица по сключени договори

28 876

14 905

Постъпили средства за осигурени лица, прехвърлени от други пенсионни фондове

236

93

29 112

14 998

Общо увеличения

38 813

19 319

Намаления

Разходи/загуба от управление на финансови активи

Нетни загуби от сделки с финансови активи

201

104

Нетна загуба от валутна преоценка

1 518

-

Разходи за обезценка

31

265

Други разходи

13

13

1 763

382

Намаления, произтичащи от осигурителна дейност

Изплатени средства на осигурени лица и пенсионери

10 549

10 346

Изплатени средства към държавния бюджет

29

11

Преведени суми на други пенсионни фондове

141

208

Начислени такси и удръжки за пенсионноосигурителната компания

1 541

810

12 260

11 375

Общо намаления

14 023

11 757

Увеличение на нетните активи за годината

24 790

7 562

Нетни активи в началото на годината

74 106

66 544

Нетни активи в края на годината

98 896

74 106

 

Отчет за паричните потоци

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Парични потоци от оперативна дейност

Нетни парични потоци от осигурени лица и техни наследници

22 506

8 476

Парични потоци към осигурени лица, придобили право на пенсия

(4 157)

(3 863)

Изплатени пенсии

(45)

(65)

Средства на осигурени лица, прехвърлени от и към други пенсионни фондове

95

(115)

Нетни плащания към пенсионноосигурителното дружество

(1 558)

(730)

Получени лихви

1 406

1 118

Получени дивиденти

601

428

Нетни потоци от покупка и продажба на финансови активи

(9 013)

(8 154)

Парични потоци от сделки с чуждестранна валута

(26)

(22)

Нетно увеличение/(намаление) на паричните средства и паричните еквиваленти за годината

9 809

(2 927)

Парични средства и парични еквиваленти в началото на годината

869

3 796

Парични средства и парични еквиваленти в края на годината

10 678

869

Главен изпълнителен директор:

Регистрирани одитори:

Н. Марев

А. Димов

Финансов директор:

Р. Йорданова

Ем. Велева

 

32г. – Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми „ДСК – Родина“ на основание чл. 189 от Кодекса за социално осигуряване обнародва:

Отчет за нетните активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Активи

Парични средства и парични еквиваленти

546

482

Инвестиции по справедлива стойност

13 593

11 349

Деривативни активи, държани с цел управление на риска

16

12

Вземания

-

1

Общо активи

14 155

11 844

Задължения

Деривативни пасиви, държани с цел управление на риска

6

9

Задължения

12

32

Общо задължения

18

41

Нетни активи на разположение на осигурените лица

14 137

11 803

 

Отчет за промените в нетните активи на разположение на осигурените лица

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Увеличения

Доход от управление на финансови активи

Приходи от лихви

235

192

Нетни печалби от оценка на финансови активи

1 192

329

Нетни печалби от сделки с финансови активи

-

8

Приходи от дивиденти

98

68

Нетна печалба от валутна преоценка

-

36

1 525

633

Осигурителни вноски

Вноски за осигурени лица по сключени договори

1 577

1 502

Общо увеличения

3 102

2 135

Намаления

Разходи/загуба от управление на финансови активи

Нетна загуба от валутна преоценка

240

-

Нетни загуби от сделки с финансови активи

34

-

Разходи за обезценка

-

25

Други разходи

2

2

276

27

Намаления, произтичащи от осигурителна дейност

Изплатени средства на осигурени лица

299

237

Начислени такси и удръжки за пенсионноосигурителното дружество

193

125

492

362

Общо намаления

768

389

Увеличение на нетните активи за годината

2 334

1 746

Нетни активи в началото на годината

11 803

10 057

Нетни активи в края на годината

14 137

11 803

 

Отчет за паричните потоци

В хил. лв.

2017 г.

2016 г.

Парични потоци от оперативна дейност

Нетни парични потоци от осигурени лица

1 286

1 272

Парични потоци, свързани с пенсионери

(8)

(7)

Нетни плащания към пенсионноосигурителното дружество

(213)

(90)

Получени лихви

228

177

Получени дивиденти

98

69

Нетни потоци от покупка и продажба на финансови активи

(1 323)

(1 321)

Парични потоци от сделки с чуждестранна валута

(4)

(4)

Нетно увеличение на паричните средства и паричните еквиваленти за годината

64

96

Парични средства и парични еквиваленти в началото на годината

482

386

Парични средства и парични еквиваленти в края на годината

546

482

Главен изпълнителен директор:

Регистрирани одитори:

Н. Марев

А. Димов

Финансов директор:

Р. Йорданова

Ем. Велева

 

5204

Промени настройката на бисквитките