Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 32 от 16.IV

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

БЪЛГАРСКИ ВЕТЕРИНАРЕН СЪЮЗ

КОДЕКС

за добра ветеринарномедицинска практика и професионална етика на ветеринарния лекар

Част 1. Въведение

1. Целта на Кодекса за добра ветеринарномедицинска практика и професионална етика (по-долу „Кодекса“) е да определи основните норми на поведение, които трябва да бъдат съблюдавани от ветеринарните лекари, извършващи ветеринарномедицинска дейност на територията на Република България и членуващи в БВС, като по този начин се гарантират интересите на клиента, на пациента, изграждането на доверие в обществото към ветеринарната професия и лоялността на конкуренцията между ветеринарните лекари, упражняващи професията.

2. Упражняването на ветеринарномедицинска дейност не се ограничава само до лечение и отношение лекар – пациент, затова този Кодекс разглежда набор от правила, спазването на които гарантира опазване здравето на животните и тяхното добро състояние, опазване на общественото здраве, околната среда, както и поставя основите на взаимоотношенията ветеринарен лекар – клиент и отношенията между ветеринарните лекари, упражняващи професията.

3. Кодексът за добра ветеринарномедицинска практика има задължителен характер за всички ветеринарни лекари, които членуват в БВС, и информативен за ветеринарните лекари, които не упражняват професията си или са служители в държавната администрация, осъществяваща контрол върху ветеринарномедицинската практика. Всеки член на БВС е длъжен да практикува професията си съобразно принципите, заложени в този Кодекс.

Част 2. Нормативна база

1. Кодексът е в съответствие със:

а) Закона за ветеринарномедицинската дейност;

б) Закона за съсловната организация на ветеринарните лекари в България;

в) Закона за защита на животните;

г) Закона за опазване на околната среда;

д) Кодекса за добра практика на Федерацията на европейските ветеринарни лекари.

Част 3. 10 водещи принципа на практикуващия ветеринарен лекар

1. Търсенето и осигуряването на най-подходяща грижа за повереното животно и неговото здравеопазване е първа грижа на практикуващия ветеринарен лекар.

2. Ветеринарният лекар осигурява хуманно отношение и уважение към животните, лекувани в практиката му.

3. Ветеринарният лекар поддържа и развива професионалните си умения и знания през цялата си кариера.

4. Той поощрява и поддържа добрите отношения с клиентите си, спечелвайки тяхното доверие, уважавайки тяхната гледна точка и пазейки лекарска тайна.

5. Поддържа добрата репутация на ветеринарната професия.

6. Има членство в БВС и ветеринарна диплома.

7. Насърчава и полага усилия да поддържа добри взаимоотношения с колегите от професията.

8. Разбира и спазва законовите разпоредби във връзка с предписването, съхранението и снабдяването с ветеринарномедицински продукти.

9. Ветеринарният лекар се запознава своевременно и спазва законодателството, свързано с ветеринарната професия, с това като член на професионалната общност, като работодател, наемен работник и като собственик на бизнес.

10. Отговаря бързо, цялостно и любезно на оплаквания и критики.

Част 4. Отговорности към пациентите

1. Ветеринарният лекар трябва:

1.1. Да третира всички пациенти независимо от вида им хуманно, с уважение и имайки предвид на първо място благосъстоянието им.

1.2. Ако практиката работи на 24-часов режим, да осигури еднакви грижи както за спешните случаи, така и за тези, дошли в нормално работно време.

1.3. Достигайки до окончателната диагноза, вземайки предвид възрастта на животното, степента на травма или заболявания и вероятното качество на живот след лечението, ветеринарният лекар трябва да направи пълна и реалистична оценка на възможностите за лечение или евтаназия, изхождайки от мисълта за благоденствието на животното.

1.4. Да осигури подходящи условия в помещенията на практиката и в оборудването във връзка с грижата и надзора за поверените хоспитализирани пациенти.

1.5. Отговорно да предписва медицинските продукти.

1.6. Ветеринарният лекар не трябва да предизвиква страдание на пациента чрез:

a) ненужни наранявания;

b) прекомерни рестрикции за ограничаване на естественото му поведение;

c) неосигуряване на подходящо обезболяващо;

d) пренебрегване.

2. Ветеринарният лекар трябва да взема винаги предвид принципа на петте свободи за оценка на хуманното отношение към пациента:

2.1. Да не е жадно и гладно.

2.2. Да е предпазено от нараняване или заболяване.

2.3. Да е предпазено от болка или страдание.

2.4. Да е свободно да проявява естествени норми на поведение.

2.5. Да не е лишено от подслон.

3. Ветеринарният лекар трябва да лекува всички животни, оставени на грижите му.

Част 5. Отговорности към клиента

А. Клиент е всеки човек, който търси професионално ветеринарно обслужване за животно.

1. Партньорството между ветеринарните лекари и клиентите им трябва да е за доброто на животните.

2. Да осигури ясно написана информация за дейността на практиката, включваща обезпечаването и насочването на спешни пациенти извън работно време с приблизителни цени, както и грижа и информация за стационираните пациенти.

3. Да усъвършенства уменията и знанията си.

4. Да поема отговорност и грижа, използвайки професионалните си умения при лечение на пациентите.

5. Да предоставя ясни, точни и подробно написани записки и сметки.

6. Да обясни достатъчно ясно възможностите за терапия, както и прогнозите и възможните странични ефекти.

7. Да получи съгласие от клиента с изключение на случаите, при които изчакването ще застраши здравето на животното (за да даде писмено информирано съгласие, клиентът трябва да е запознат с рисковете).

8. Да потвърди, че персоналът е подходящо обучен и надлежно инструктиран.

9. Да запознае клиента с всички процедури, които ще извършва помощният персонал, за да може клиентът в случай на нужда да помага.

10. (1) Да е наясно, че клиентът има право на избор.

(2) Управителят на ветеринарна практика трябва да постави на видно място името на практиката, която ще поеме клиентите му при негово отсъствие, като уведоми за това областната колегия на БВС.

(3) В случаите по ал. 2 съседните практики трябва да предложат уеднаквен ценоразпис с цел избягване на нелоялна конкуренция.

11. Когато ветеринарният лекар установи, че липсват необходимите условия за осъществяване на ветеринарномедицинска дейност в конкретен случай или осъществяването на такава може да крие рискове за собственото му здраве, трябва да уведоми клиента и да поиска осигуряване на условия за извършване на съответната манипулация. Ако не му бъдат осигурени необходимите безопасни условия за работа, може да откаже ветеринарномедицинска помощ. Ветеринарният лекар трябва да осведоми клиента за необходимите грижи, които трябва да бъдат полагани за пациента след ветеринарномедицинската намеса, с цел ограничаване на загубите, опазване на здравето и доброто състояние на пациента. При установяване на неспазване на предписанията ветеринарният лекар трябва да напомни за тях. Ако и след това предписанията не се спазват, съответните контролни органи (чл. 78, ал. 1 от ЗЗЖ) трябва да бъдат уведомени.

12. Ветеринарният лекар може да откаже да извърши манипулация в случаите, когато:

12.1. Поисканата ветеринарномедицинска намеса противоречи на действащото законодателство и/или на професионалните и етичните норми, заложени в този Кодекс.

12.2. При поискване от страна на клиента на евтаназия на животно, което не може да докаже, че е негова собственост.

12.3. В случая, описан в т. 11.

12.4. Ако ветеринарната намеса, поискана от клиента, ще остави трайни последствия в размножителната способност на животното и клиентът не е в състояние да докаже, че последното е негова собственост.

12.5. Когато ветеринарният лекар е преценил, че няма необходимите специализирани познания, условия и/или оборудване за извършване на съответната манипулация; в този случай е длъжен да препрати пациента при колега, който ще може да окаже съответната ветеринарномедицинска помощ.

12.6. Ветеринарният лекар е в правото си да откаже да извърши лечебна дейност на клиент на негов колега, ако е помолен за това от административната власт.

Б. Взаимоотношенията ветеринар – клиент се основават на взаимно доверие и уважение, за което ветеринарният лекар трябва:

1. Да осигури конфиденциалност за клиента (да пази лекарска тайна).

2. Да уважава клиента и да съблюдава професионалната етика.

3. Да избягва конфликт на интереси.

4. Да обсъжда надлежно желанията и решенията на клиента, когато те не са в конфликт със здравето на пациента.

5. Да предостави подробно написани сметки, ако бъдат поискани.

6. Да откликва бързо, аргументирано, компетентно и благовъзпитано на всички оплаквания и критики.

В. Лекарства, предписани или дадени от ветеринарния лекар:

Ветеринарният лекар трябва:

1. Да се убеди, че е подходящо клиентът да получи рецепта (лекарства от І група могат да се изписват само ако животното е под непосредствена грижа на ветеринарния лекар, рецепти не са необходими за стационирани пациенти).

2. Да се съобрази с всички законови забрани, да осигури адекватна и достатъчна информация за цените на лекарствата, както и за цената на сходните лекарства и продукти.

3. При основателна молба да предостави цената на всеки сходен (релевантен) продукт или медикамент на клиентите си, който се продава или е наличен.

4. Ако е помолен, да информира клиентите за цената на всяко предписано или приложено лекарство.

5. Където е възможно, да информира клиентите си за честотата и таксите, засягащи бъдещи изследвания на животни, изискващи повторни рецепти.

6. При поискване да осигурява фактура на клиента, на която са изписани подробно цената на медикамента и тази на услугата.

Част 6. Отговорност към обществото

Ветеринарната професия играе жизненоважна роля по отношение на образованието за предпазването здравето на животните и общественото здравеопазване.

І. Ветеринарният лекар трябва:

1. Да е запознат с ветеринарното законодателство.

2. Да е сигурен, че ветеринарните лекарства се използват отговорно, особено за продуктивни животни (използвани за храна).

3. Да докладва на съответните органи при съмнения за поява на опасни болести.

4. Да докладва на съответните власти за неблагоприятни реакции от лекарства.

5. Да работи съвместно с колеги и други здравни специалисти, когато е необходимо.

6. Да работи за повишаване отговорността на собствениците на животни и да ги запознава с техните отговорности пред обществото.

7. Да използва професионалния си статут, за да достига до обществото само достоверна информация за ветеринарните продукти или дейности.

8. Да има застраховка „Професионален риск“, обхващаща всички негови дейности. Застраховката може да бъде сключена индивидуално или групово чрез работодателя.

9. Да информира клиентите си за взетите мерки за свеждане до минимум на риска от зоонози, остатъчни вещества, замърсяването и устойчивостта срещу антимикробните вещества.

Част 7. Отговорности към колегите

Публичните скандали между колегите подриват обществения престиж на цялата колегия!

І. Ветеринарният лекар трябва:

1. Винаги да е във връзка с други колеги, когато повече от един ветеринарен лекар е отговорен или ангажиран с група животни.

2. Да осигурява незабавно надлежна информация на колегите си, поели отговорност за даден клиничен случай.

3. Да осигури съответната документация за всички сходни или идентични случаи.

4. Ако рекламира, да го прави само по професионален начин и в съответствие със законодателството.

5. Ветеринарните лекари трябва да поддържат помежду си колегиални отношения. Този, който предизвика конфликт на професионално ниво, трябва да търси начин да изглади недоразуменията. Ако това е невъзможно, трябва да се обърне към областния председател и към областния председател на ККПЕ. Ако спорът касае обществена ветеринарна дейност, лекарят може да се обърне към председателя на НС.

6. Ветеринарните лекари трябва да се поддържат морално, да търсят и да дават професионални съвети и да си вършат професионални услуги.

7. В случай на принудително отсъствие или заболяване на ветеринарен лекар обслужването на неговата клиентела се поема от съседен ветеринарен лекар. Последният трябва да се оттегли, когато титулярят поеме задълженията си, и да го информира за цялата дейност, която е извършил в негово отсъствие.

8. Ветеринарните лекари могат да се сдружават за упражняване на професионалната си дейност. Условията за съвместна дейност трябва да бъдат уточнени чрез писмен договор, който трябва да зачита правото на независимост на всеки ветеринарен лекар и да бъде задължително изпратен до ръководството на областната колегия. То установява дали договорът отговаря на принципите на настоящия Кодекс. Договорът се счита за валиден, ако до 3 месеца от изпращането му до ОК не са получени някакви възражения.

ІІ. Ветеринарният лекар не трябва:

1. Да пише или говори неправомерно срещу друг колега.

2. Да затруднява клиента да премине към друга практика или да разколебава клиент да търси второ мнение.

3. На ветеринарния лекар е забранено да упражнява едновременно със своята професия и друга дейност, която е в разрез с интересите на професионалните му задължения, и по-точно такава дейност, която може да предизвика нелоялна конкуренция с неговите колеги.

4. Ветеринарният лекар не трябва в никакъв случай да упражнява своята професия при условия, които могат да компрометират качеството на професионалните му грижи.

5. Когато даден ветеринарен лекар се намеси в работата на свой колега, той трябва да се въздържа от всякаква открита или прикрита критика относно неговата дейност.

6. Да не привлича клиенти с дъмпингови за пазара на ветеринарномедицинските услуги цени.

7. Освен в случай на обратно споразумение ветеринарен лекар, лекувал в кабинет или клиника като стажант, асистент или заместник, не може да открие професионална практика на радиус не по-малко от 30 км от кабинета или клиниката, където е работил за повече от 30 дни, последователно или не, за срок от 5 години. Разстоянията се изчисляват по най-краткия възможен път. Периодът на забрана започва да тече от датата на напускане.

7.1. За лечение на домашни или спортни животни минималното разстояние е 3 км, ако „чуждият“ ветеринарен кабинет се намира в град с население над 100 000 жители.

8. Ветеринарни лекари, работили в държавната администрация на НВМС и изпълнявали контролни функции, нямат право да разкрият ветеринарна практика в общината, в която са работили за период от 5 години.

9. Пенсионирани ветеринарни лекари сключват договори по ДПП след решение на общото събрание на областната колегия само в случай че няма кандидат в трудоспособна възраст.

10. Управител на ветеринарна практика може да бъде само ветеринарен лекар с три години професионален клиничен стаж.

10.1. Ветеринарен лекар може да стане управител на ветеринарна практика само ако има 3 години професионален клиничен стаж от предходните 5 години преди започване на работа.

10.2. Един ветеринарен лекар може да бъде управител само на едно ветеринарно медицинско лечебно заведение с личен щемпел по образец.

Е. Отговорности пред закона

І. Ветеринарният лекар трябва да е достатъчно запознат и да спазва законодателството, включващо:

1. Ветеринарномедицинско законодателство.

2. Закон за съсловната организация на ветеринарните лекари в България.

3. Устав на БВС и Кодекса.

4. Всички други закони и подзаконови актове, свързани със здравеопазването на животните, хуманното отношение към тях, контрола на заразните болести и зоонозите и обвързаното с тях обществено здравеопазване.

5. Да зачита законите във всичките им форми, включващи също дискриминацията по раса, пол, сексуална ориентация, религия и възраст.

ІІ. Ветеринарният лекар трябва да има професионално чувство на отговорност като свидетел за факти, като ветеринарен експерт към застрахователна компания, а също и като експерт към граждански или криминални дела, в които е поканен да участва.

1. В случай че ветеринарен лекар е помолен от експерт да даде съвет по спорен въпрос, той трябва предварително да бъде информиран за това.

2. Ветеринарни лекари, работещи като експерти към застрахователни компании, не могат да преглеждат животни, без предварително да са предупредили лекуващия лекар за деня и часа на тяхното посещение. Консултиращият ветеринарен лекар е длъжен да вземе предвид сведенията, дадени му от лекуващия лекар. Преди прегледа на животното лекуващият и консултиращият ветеринарен лекар провеждат консилиум, на който лекуващият лекар осведомява колегата си за своите наблюдения и интервенции, проведени на лекуваното животно.

3. В случай че е помолен от административната власт да извърши лечебна дейност на пациент, лекуван от друг колега, ветеринарният лекар има право да откаже да изпълни молбата.

4. Забранено е на ветеринарен лекар да извършва превантивни или лечебни дейности на животни, които са обект на групова профилактика, наредена и контролирана от административната власт, когато тези животни са били поверени на друг лекар.

5. Ветеринарните лекари на трудов договор трябва да изпратят на председателя на областната колегия копие от трудовия им договор в срок 1 месец от подписване на документа, както и да уведомят при прекратяване на същия. Този договор трябва да включва клауза, гарантираща на ветеринарните лекари съблюдаването на Ветеринарния кодекс, а също така неговата независимост в случаите, които се отнасят до упражняване на професионалните му задължения.

Ж. Отговорности при критични ситуации

Всички жалби срещу ветеринарния лекар се отнасят до етичната комисия.

1. Всеки клиент трябва да бъде насърчаван на първа инстанция (среща) да дискутира всеки проблем, който може да възникне с ветеринарния лекар, лекуващ неговото животно, или да иска среща с управителя на практиката.

2. При оплакване като отговор ветеринарният лекар трябва да прояви съчувствие и разбиране, а не незабавно да отрича или да се защитава. Проявата на съжаление, когато животното е умряло и стопанинът му е разстроен от случилото се, не трябва да се приема като признание за отговорност.

3. Ветеринарният лекар трябва:

а) да отговаря точно и конструктивно на запитванията от страна на етичната комисия във връзка с всякакви изявления и оплаквания, отправени от клиенти; отказът да го направи може да се приеме сам по себе си като лошо професионално поведение;

б) да бъде готов да обясни и оправдае пред клиента и колегите всяко действие или решение, взето по време на професионалната му работа.

4. Ветеринарният лекар отпада от регистъра при:

а) влязла в сила присъда по доказано криминално престъпление или друго такова, което по мнението на етичната комисия го прави неспособен да практикува ветеринарна медицина;

б) дисциплинарната комисия го признае за виновен в незачитане на професионалния устав;

в) регистрацията му е добита чрез измама;

г) не е платил членски внос повече от 3 месеца.

З. Отговорности на ветеринарния лекар при взаимоотношенията с неветеринарния персонал при лечение на пациенти

І. Ветеринарният лекар трябва:

А. Да е наясно с възраженията, касаещи се до:

1. Собственика на животното, член на семейството или наемен работник, който би могъл да прилага минимални медицински действия.

2. Собственикът на животно или грижещ се за него човек, ангажиран с животновъдство, може да извършва медицинско лечение или минимални медицински манипулации, които не включват навлизане в телесни кухини.

3. Ветеринарни сестри и ветеринарни лаборанти.

4. Студенти по ветеринарна медицина.

5. Регистрирани подковачи и др.

ІІ. Терапията чрез акупунктура, ароматерапия, хомеопатия и други подобни терапии могат да се извършват само от ветеринарни лекари, които имат придобито право за тези процедури.

Част 8. Издаване на информация

А. Тайна на пациента

1. Взаимоотношенията лекар – пациент се основават на доверие и при нормални обстоятелства ветеринарният лекар не трябва да издава информация на трети лица за клиента или неговото животно, придобита от клиента по време на клиничния преглед или при патоанатомичното изследване. Това задължение се отнася и за целия персонал.

2. При обстоятелства, когато клиентът не е дал писмено разрешение за огласяване на данни, които според лекаря са с обществен интерес, лекарят първо трябва да се консултира с ОК на БВС, преди да излезе всякаква информация.

3. Разрешението да се предостави конфиденциална информация може да бъде изказано или дадено косвено (чрез подразбиране). Изказаното разрешение може да бъде писмено или вербално, обикновено като отговор на молба. Разрешението може също да бъде косвено чрез обстоятелства като признания пред застрахователните органи.

Б. Такси и свързаните с тях въпроси

(изм., ОС от 28.03.2015 г.) Таксите са въпрос на договаряне между ветеринарния лекар и клиента.

1. Ветеринарният лекар трябва да проведе разговор с клиента, разяснявайки му обхвата от терапевтични дейности и прогнози и приблизителните такси (включително свързаните с използване на помощни средства или персонал, както и тези за медикаменти, анестетици и вероятното постоперативно лечение) за всеки конкретен случай, така че да е сигурен, че клиентът е в състояние да даде информирано съгласие. Разумно е всяка приблизителна оценка да бъде написана и да включва приблизителните суми по пред- и постоперативните прегледи, всички диагностични тестове и т.н. Собственикът трябва да бъде предупреден, че в случай на усложнения сумите могат да нараснат.

2. Ако през курса на лечение стане видно, че приблизителната сметка или лимитът, даден от клиента, ще бъде надскочен, то клиентът трябва да бъде информиран за това.

3. Съгласието на собственика или на негов представител трябва да бъде писмено и да включва всички приблизителни суми.

В. Представяне на ветеринарна практика

Ветеринарната практика е сборът от ветеринарен лекар, сграда, клиенти и техните пациенти, документация, медикаменти и обслужващ персонал съгласно нар. № 42! Липсата на всяко едно от изброените изисквания автоматично прекратява съществуването на ветеринарната практика.

1. Информация за практиката

Ветеринарните практики трябва да предоставят на своите клиенти, особено на новите, подробна писмена информация за естеството и обхвата на услугите, които извършват. Информацията трябва да включва:

1. Информация за грижите по вътреболничното лечение на пациентите.

2. Начина, по който се приемат оплаквания, и също биха могли да предоставят информация за пълните условия на практиката.

3. Работно време.

4. Дали приема пациенти само с часове.

5. Ценоразпис.

6. Процедури по изпращане при специалист.

7. Как се употребява личната информация за клиентите.

8. Достъп и собственост на картоните на клиентите.

9. Начална цена и условия за подсигуряване на спешна помощ.

Наименование на практиката

2. Основното, което трябва да се спазва при избор на име, е то да не подвежда обществеността, да не създава погрешно впечатление за естеството и обхвата на осъществяваните услуги.

Реклама

3. Рекламната дейност трябва да бъде почтена, честна, отговаряща на истината.

4. Рекламата трябва да бъде такава, че да не дискредитира ветеринарната професия, например неуместната пряка реклама по телефона или в дома на потенциални клиенти.

Твърдение за осъществяване на специални услуги

5. Само ветеринарни лекари, които са специализирали дадена специалност и имат придобито право за това, могат да се рекламират като такива

Обществен живот и връзка с медиите

6. Ветеринарните лекари могат да дадат значителен принос за подобряване благосъстоянието на животните, създаване на отговорност у стопаните за животните, като вземат участие в обществения живот, включително медиите (преса, тв, радио, интернет).

7. Изявявайки се в медиите, ветеринарните лекари трябва да са сигурни, че всяко тяхно твърдение е истинно и аргументирано, подкрепено с точни факти. Трябва ясно да се разграничава личното мнение и политическите убеждения от установения факт. Ветеринарните лекари не би трябвало да изразяват общото мнение на професионалната колегия, ако не са оторизирани от съсловната организация.

Г. Поддържане на стандарти във ветеринарната практика

Сгради

1. Всички помещения трябва да са чисти и безопасни за персонал, клиенти, пациенти. Сградите трябва да са правилно екипирани за услугите, предоставени от практиката.

Продължаващо професионално обучение

2. Ветеринарният лекар трябва да продължи професионалното си образование с осъвременяване на ветеринарната наука като цяло, както и в частност професионалната дейност, която развива. Той трябва да предостави документ за преминат курс като доказателство за това.

3. Работодателите трябва да насърчават и окуражават участието в програми за следдипломно обучение.

4. Новозавършилите трябва да бъдат подпомагани и съветвани от колеги с по-голям стаж, докато станат правоспособни да имат собствена практика. Това е още по-препоръчително за работодатели на новозавършили да ги подкрепят в тяхното следдипломно развитие и образование.

5. Тези, които не са практикували известно време или сменят специалността, трябва да минат през подходящо обучение, за да са компетентни да извършват съответната дейност.

Назначаване на персонал

6. Ветеринарните лекари, които съзнателно или поради небрежност позволяват незаконна практика в техните лечебни заведения, подлежат на санкции за непрофесионално поведение. В рамките на работното време присъствието на ветеринарен лекар е задължително.

Обучение на помощния персонал

7. Ветеринарните лекари трябва да са сигурни, че техният помощен персонал е компетентен, сърдечен и правилно обучен. От особена важност е помощният персонал да бъде инструктиран да не предлага диагнози, да не дава клинично лечение, да поддържа конфиденциалност и да изписва животните само след инструкции на ветеринарния лекар, който е на смяна. Помощният персонал трябва задължително да предаде на ветеринарния лекар на смяна всяка молба за спешна помощ.

Грижа за пациентите във ветеринарната практика

8. Когато едно животно бъде прието за лечение във ветеринарно лечебно заведение, отговорността пада върху лекаря, който го е приел.

Домашни посещения

9. Клиентите често отправят молба болно или ранено животно до бъде прегледано извън практиката. При някои случаи и обстоятелства това наистина е желателно. В редки случаи това може да е необходимо от клинична гледна точка. Във всички случаи ветеринарният лекар е този, който преценява баланса от нуждата на пациента да бъде обслужен извън практиката и правилата за сигурност на персонала на практиката.

Картотека

10. Трябва да включва подробности за лечение, прегледи, предписани лекарства, рентгенови снимки, резултати от лабораторни изследвания. Разумно е да се включват бележки за съвети, дадени на стопанина, включително и по телефона, предварителни сметки, даване или оттегляне на съгласие от страна на клиента.

Комуникация и съгласие

11. Добрите комуникативни умения на лекарския и помощния персонал са изключително важни за ветеринарната практика.

12. Ветеринарните лекари трябва да се уверят, че това, което казват те и техните клиенти, се чува и разбира и от двете страни, и да окуражават клиентите да вземат пълно участие във всяка дискусия. Обясненията трябва да се дават, когато е възможно, на достъпен, немедицински език и ако има съмнение, че клиентът не е разбрал, това трябва да се запише.

13. Информираното съгласие, което е важна част от всеки договор, може да бъде дадено само от клиент, който е имал възможността да разбере възможностите за лечение и важността и рисковете са му били разяснени. Цената също може да има отношение към решението на клиента. Ако има вероятност дадената процедура да бъде изпълнена от студент по ветеринарна медицина, дипломиран ветеринарен техник или от друг член на помощния персонал, клиентът трябва да бъде уведомен за това.

14. Ако съгласието на клиента е ограничено, изрично или специфично въздържано, ветеринарният лекар трябва да приеме, че неговите предпочитания за определени действия не могат да надхвърлят специфичните желания на клиента освен по изключителни съображения за благополучие на пациента.

Евтаназия на здраво животно

15. Никой ветеринарен лекар не е длъжен да убие здраво животно, освен ако не му бъде заповядано от висшестоящи органи. Ветеринарните лекари обаче имат привилегията да облекчат страданията на животните по този начин (чрез евтаназия) в подходящи случаи.

16. Когато ветеринарните лекари срещнат затруднения, например ако собственикът иска да евтаназира напълно здраво животно или иска да задържи животно при обстоятелства, при които евтаназията би била най-подходяща. Първостепенна задача на ветеринарния лекар е да облекчи страданията на животните, но трябва да се има предвид състоянието на стопанина, както и неговите желания. Стопанинът е в правото си да определи съдбата на неговото животно.

Второ мнение

17. Всеки ветеринарен лекар трябва да е наясно кога даден случай е извън неговите възможности, компетентност или специалност и да бъде готов да изпрати пациента при референтен колега, компетентен да постави диагноза и да назначи лечение. Ветеринарният лекар трябва да знае, че клиентът има право да избира както да бъде изпратен при референтен колега, така и да получи второ мнение. Първоначалният контакт трябва да бъде направен от лекуващия лекар, а уговорката за среща да се уреди от самия клиент.

18. Разликата между второ мнение и референтно мнение трябва да е ясна както на ветеринарния лекар, така и на клиента. Второ мнение е потвърждение на вече поставена диагноза, докато референтното дава диагноза и възможното лечение, след което случаят се връща обратно в първата практика. Нито референтната практика, нито тази, дала второ мнение, могат да предявят претенции да поемат случая.

19. Референтният ветеринарен лекар е длъжен да убеди клиента, че е на необходимото експертно ниво, например като „специалист“ с практичен опит или като специалист с взета специалност. Референтният лекар трябва да обсъди случая с клиента и да върне писмен рапорт до първоначалния лекар.

20. Услугата по референтното становище е за сметка на клиента.

21. Ветеринарният лекар не бива да използва колега за референтно мнение с цел да пренасочи труден клиент или такъв, който е известно, че не плаща сметките си.

22. Въпреки свободата на избор на ветеринарен лекар от страна на клиента и от професионална любезност и в интерес на пациента, замесеният ветеринарен лекар не трябва да отнема случай на колега, без да го информира за това, и да вземе клиничната история.

23. При постъпване на нов пациент ветеринарният лекар трябва да се осведоми дали животното вече е получило лечение от друга практика и ако е така, да се свърже с първоначалния ветеринарен лекар, за да разбере историята на заболяването. Това трябва да бъде направено ясно пред клиента, защото е в интерес на пациента. Ако клиентът откаже да предостави тази информация, случаят е желателно да бъде отклонен.

24. При спешност се допуска да се обслужи пациентът и впоследствие да се потърси първичният ветеринарен лекар.

25. Ветеринарният лекар трябва да бъде готов да обсъжда оплакванията и жалбите на клиентите си с тях. Ако трудностите не могат да бъдат решени, клиентът може да се обърне към БВС.

Д. Бизнес отношения

1. Традиционните методи на водене на ветеринарна практика, било то единична или групова, трябва да се развива и разраства, за да посрещне променящите се нужди на професията и клиентите.

2. Само регистрираните в БВС ветеринарни лекари имат правото да упражняват ветеринарна медицина в Република България.

3. Колегиалната юрисдикция постановява, че всеки индивидуален член е задължен да спазва условията по този Кодекс, независимо дали е нает като асистент към фирма, друга организация, или работи като партньор.

4. Ветеринарен лекар може да влиза в партньорство с хора без ветеринарно образование. Това е възможно само ако в партньорското споразумение е записана клауза, че всички въпроси, касаещи клинично решение, се вземат от ветеринарния лекар.

5. При смърт на ветеринарен лекар с индивидуална практика друг ветеринарен лекар може да продължи да поддържа практиката за разумен период от време. БВС винаги е задължен да предложи съвет и съдействие, ако се появи нужда от такова.

Взаимоотношения с колегите

6. Работодателят ветеринарен лекар е длъжен да връчи писмена трудова характеристика на всеки нает към практиката човек с указани условия на работа и задължения. При промяна в обстоятелствата те трябва да бъдат отбелязвани своевременно в трудовата характеристика.

7. Никой ветеринарен лекар няма право да говори или пише пренебрежително или презрително за друг колега в трето лице, тъй като това уронва обществения престиж на колегията.

8. Това не важи в случаите, когато се дават показания в съда и където в интерес на правосъдието всеки трябва да говори свободно.

9. Изследване от страна на застрахователна компания и прегледи пост мортем. Постморталният доклад е собственост на клиента.

10. Когато различни ветеринарни лекари лекуват едно и също животно или група от животни, всеки може да предписва лекарства за прием от тези животни. Всеки лекар е длъжен да информира останалите лекари за изследванията на животните, съответната клинична информация и приложените лекарства, ако има такива. Това е с цел да се избегне възможността от даването на противоречиви съвети или медикаменти с антидотно действие поради несъвместими комбинации.

11. Дори когато двама лекари лекуват различни групи животни на един и същ клиент, те пак е необходимо да се информират един друг за всеки проблем, който може да повлияе работата им.

12. Всеки ветеринарен лекар, нает от търговска компания и помолен да посети ферма, е длъжен да уведоми обслужващата я ветеринарна практика за целта на посещението и за съветите, които е дал.

Спорове между ветеринарни лекари

13. В интерес на цялата професионална общност ветеринарните лекари трябва да положат усилия да разрешават споровете си извън съда.

14. Това може да наложи да се определи независим консилиум, който да спомогне за намиране на взаимно приемливо решение. Консилиумът няма силата да налага решение.

Е. Оплаквания и въпроси, свързани с дисциплината

1. БВС е задължен да разследва всяко оплакване срещу ветеринарен лекар, член на Съюза, което може да прерасне в твърдение за лош професионализъм. БВС може да получи оплаквания по различни въпроси и всички трябва да бъдат обстойно обследвани, за да се прецени дали са в неговата юрисдикция, а също за да се оправдаят очакванията на обществото, че БВС е регулаторен орган.

2. Дисциплинарните нарушения се разследват от ККПЕ.

3. Нейно задължение е да разследва и изясни всички оплаквания срещу ветеринарни лекари, които съдържат твърдения за неспазване на професионалния кодекс, както и в случаи на регистрация с фалшиви документи, както и всички изявления срещу ветеринарни лекари, които биха довели до отписване на съответния ветеринарен лекар от регистъра на БВС.

4. Ако ККПЕ установи, че обвиненията срещу обвиняемия са достоверни, то тя може да нареди името на некоректния да отпадне от регистъра на БВС за определен период от време.

Настоящият Кодекс е приет от Първото общо събрание на БВС, проведено на 28.03.2009 г., и изменен на общо събрание, проведено на 28.03.2015 г.

Председател: Тр. Цветков

2766

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-172 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Богданци, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2639

 

ЗАПОВЕД № РД-18-173 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Богомилци, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2640

ЗАПОВЕД № РД-18-174 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Голяма вода, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2641

 

ЗАПОВЕД № РД-18-175 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Голям извор, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2642

 

ЗАПОВЕД № РД-18-176 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Желязковец, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2643

 

ЗАПОВЕД № РД-18-177 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кара Михал, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2644

ЗАПОВЕД № РД-18-178 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Кривица, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2645

 

ЗАПОВЕД № РД-18-179 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Ножарово, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2646

 

ЗАПОВЕД № РД-18-180 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Пчелина, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2647

 

ЗАПОВЕД № РД-18-181 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Самуил, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2648

ЗАПОВЕД № РД-18-182 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Хума, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2649

 

ЗАПОВЕД № РД-18-183 от 25 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Хърсово, община Самуил, област Разград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2650

 

ЗАПОВЕД № РД-18-184 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Манастирище, община Хайредин, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2651

 

ЗАПОВЕД № РД-18-185 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Михайлово, община Хайредин, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2652

ЗАПОВЕД № РД-18-186 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Рогозен, община Хайредин, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2653

 

ЗАПОВЕД № РД-18-187 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Хайредин, община Хайредин, област Враца.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2654

 

ЗАПОВЕД № РД-18-188 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Вишовград, община Павликени, област Велико Търново.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2655

 

ЗАПОВЕД № РД-18-189 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Рилци, община Благоевград, област Благоевград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2656

ЗАПОВЕД № РД-18-190 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Полена, община Симитли, област Благоевград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2657

 

ЗАПОВЕД № РД-18-191 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Тросково, община Симитли, област Благоевград.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2658

 

ЗАПОВЕД № РД-18-192 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Белимел, община Чипровци, област Монтана.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2659

 

ЗАПОВЕД № РД-18-193 от 27 март 2019 г.

На основание § 33, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър (ДВ, бр. 57 от 2016 г.) одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия в землището на с. Горна Лука, община Чипровци, област Монтана.

Заповедта влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2660

ЗАПОВЕД № РД-18-195 от 27 март 2019 г.

На основание чл. 49, ал. 1 от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР), Решение № 797 от 17.02.2012 г. на Административния съд – София-град, постановено по адм. дело № 4255/2011 г., Решение № 6178 от 11.10.2013 г. на Административния съд – София-град, постановено по адм. дело № 2628/2013 г., и Решение № 6565 от 15.05.2014 г. на Върховния административен съд на Република България, постановено по адм. дело № 15967/2013 г., одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри в частта относно границата между поземлени имоти с идентификатори 68134.2040.514 и 68134.2040.513, район „Витоша“, Столична община, област София (столица).

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 от ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 от ЗКИР кадастралната карта и кадастралните регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2661

 

ЗАПОВЕД № КД-14-12 от 27 март 2019 г.

На основание чл. 53б, ал. 5, т. 2 от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР) във връзка с чл. 53б, ал. 1 и 2 от ЗКИР, заявление вх. № 09-8377/31.01.2019 г. на СГКК – Софийска област, и приложените към него документи и материали, определени по чл. 58 и 75 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г. на МРРБ за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри и за отстраняване на явна фактическа грешка одобрявам изменението в кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Драготинци, EKATTE 23474, община Сливница, одобрени със Заповед № РД-18-48 от 3.06.2016 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в КККР:

поземлен имот с идентификатор 23474.14.98, площ: 146 кв. м, водно течение, река;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.106, площ: 129 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.107, площ: 1202 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.108, площ: 1790 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.109, площ: 141 кв. м, водно течение, река;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.110, площ: 177 кв. м, водно течение, река;

поземлен имот с идентификатор 23474.30.760, площ: 141 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.31.159, площ: 38 кв. м, за местен път;

поземлен имот с идентификатор 23474.31.160, площ: 59 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.33.310, площ: 362 кв. м, за друг вид застрояване;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.346, площ: 367 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.347, площ: 125 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.348, площ: 618 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.37.26, площ: 50 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.37.27, площ: 557 кв. м, друг вид земеделска земя, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 23474.42.158, площ: 141 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.42.159, площ: 752 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.310, площ: 14 кв. м, нива;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.31, площ: 244 кв. м, нива;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.312, площ: 7217 кв. м, пасище, собственост на Община Сливница;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.313, площ: 1953 кв. м, пасище, собственост на Община Сливница;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.314, площ: 100 кв. м, пасище, собственост на Община Сливница;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.329, площ: 28 кв. м, пасище;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.332, площ: 880 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.333, площ: 492 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.63.164, площ: 57 кв. м, ливада, собственост на Община Сливница;

поземлен имот с идентификатор 23474.63.166, площ: 133 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.64.15, площ: 271 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.64.16, площ: 849 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.65.179, площ: 972 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.73.170, площ: 58 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.73.171, площ: 21 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.77.217, площ: 133 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.79.201, площ: 39 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.87.322, площ: 383 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.87.323, площ: 1419 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.325, площ: 116 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.326, площ: 227 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.327, площ: 51 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.328, площ: 501 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.91.22, площ: 66 кв. м, друг вид земеделска земя;

поземлен имот с идентификатор 23474.92.319, площ: 430 кв. м, друг вид земеделска земя.

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 23474.14.18, пасище, собственост на Община Сливница, данни преди промяната: площ: 872 кв. м, данни след промяната: площ: 676 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.21, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0882 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 763 кв. м, данни след промяната: площ: 748 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.22, гори и храсти в земеделска земя, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 3572 кв. м, данни след промяната: площ: 3350 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.23, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0882 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 892 кв. м, данни след промяната: площ: 543 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.31, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници от 29.04.2015 г., данни преди промяната: площ: 577 кв. м, данни след промяната: площ: 222 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.32, пасище, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 41 от 29.04.2015 г., данни преди промяната: площ: 1235 кв. м, данни след промяната: площ: 691 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.33, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници от 29.04.2015 г., данни преди промяната: площ: 3102 кв. м, данни след промяната: площ: 2369 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.14.82, водно течение, река, собственост на държавата, данни преди промяната: площ: 4347 кв. м, данни след промяната: площ: 4276 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.30.45, за друг вид застрояване, мах. Весанова-2, данни преди промяната: площ: 1954 кв. м, данни след промяната: площ: 1813 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.30.397, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 1820 кв. м, данни след промяната: площ: 1806 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.31.1, за друг вид застрояване, мах. Ливаге, данни преди промяната: площ: 6523 кв. м, данни след промяната: площ: 6646 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.31.154, за местен път, собственост на Община Сливница, данни преди промяната: площ: 12911 кв. м, данни след промяната: площ: 12487 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.33.1, за друг вид застрояване, данни преди промяната: площ: 3908 кв. м, данни след промяната: площ: 5947 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.23, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 18 830 кв. м, данни след промяната: площ: 14 243 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.24, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0882 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 3593 кв. м, данни след промяната: площ: 3546 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.29, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ПР68 от 23.04.2001 г., данни преди промяната: площ: 2597 кв. м, данни след промяната: площ: 2503 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.36.336, за друг вид застрояване, мах. Весанова-1, данни преди промяната: площ: 10 297 кв. м, данни след промяната: площ: 10 311 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.37.5, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 402 кв. м, данни след промяната: площ: 396 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.37.6, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 491 кв. м, данни след промяната: площ: 469 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.37.16, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 682 кв. м, данни след промяната: площ: 560 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.42.1, гори и храсти в земеделска земя, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 1521 кв. м, данни след промяната: площ: 1426 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.42.2, пасище, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0623 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 1012 кв. м, данни след промяната: площ: 804 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.42.3, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 12 274 кв. м, данни след промяната: площ: 9401 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.3, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 199 кв. м, данни след промяната: площ: 192 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.54.10, нива, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 4840 кв. м, данни след промяната: площ: 4589 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.1, ливада, собственост на „Агробурел“ – ЕООД, съгласно н.а. № 120, том 3, рег. 734, дело № 535 от 9.05.2014 г., данни преди промяната: площ: 298 кв. м, данни след промяната: площ: 261 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.2, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0773 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 779 кв. м, данни след промяната: площ: 620 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.3, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ПР6 от 1.02.2000 г., данни преди промяната: площ: 1126 кв. м, данни след промяната: площ: 1076 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.5, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0592 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 2229 кв. м, данни след промяната: площ: 1276 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.19, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 494 кв. м, данни след промяната: площ: 402 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.26, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0666 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 295 кв. м, данни след промяната: площ: 288 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.55.36, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 9465 кв. м, данни след промяната: площ: 9456 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.60.316, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 1157 кв. м, данни след промяната: площ: 1151 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.63.6, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 16 643 кв. м, данни след промяната: площ: 14 447 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.64.2, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 817 кв. м, данни след промяната: площ: 793 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.64.5, пасище, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д1438 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 726 кв. м, данни след промяната: площ: 727 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.65.1, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 8773 кв. м, данни след промяната: площ: 8686 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.65.13, ливада, собственост на „Агробурел“ – ЕООД, съгласно договор за продажба по чл. 27, ал. 1 от ЗОС № 126, том 3, рег. 724, дело № 539 от 29.04.2013 г. на СВ – Сливница, данни преди промяната: площ: 1312 кв. м, данни след промяната: площ: 1274 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.65.14, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0366 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 1570 кв. м, данни след промяната: площ: 1067 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.65.171, за друг вид застрояване, махала Ерина, данни преди промяната: площ: 4216 кв. м, данни след промяната: площ: 3330 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.73.8, ливада, собственост на Арсо и Генади Петрови Митови съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д1159 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 4268 кв. м, данни след промяната: площ: 4257 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.79.7, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0982 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 760 кв. м, данни след промяната: площ: 759 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.79.8, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0982 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 1272 кв. м, данни след промяната: площ: 1271 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.79.9, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ПР24 от 15.05.2000 г., данни преди промяната: площ: 2184 кв. м, данни след промяната: площ: 2172 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.79.10, нива, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 1633 кв. м, данни след промяната: площ: 1602 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.21, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ВП 18 от 19.08.2005 г., данни преди промяната: площ: 678 кв. м, данни след промяната: площ: 676 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.63, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ВП7 от 31.03.2005 г., данни преди промяната: площ: 1078 кв. м, данни след промяната: площ: 1095 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.67, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ПР131 от 17.04.2003 г., данни преди промяната: площ: 2088 кв. м, данни след промяната: площ: 1946 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.84, нива, собственост на X.X., Велин и Георги съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ВП 18 от 19.08.2005 г., данни преди промяната: площ: 1243 кв. м, данни след промяната: площ: 593 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.214, за друг вид застрояване, мах. Мальовите, данни преди промяната: площ: 14 844 кв. м, данни след промяната: площ: 18 875 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.87.4, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0698 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 1885 кв. м, данни след промяната: площ: 1735 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.87.16, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници, данни преди промяната: площ: 1396 кв. м, данни след промяната: площ: 1359 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.2, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ПР68 от 23.04.2001 г., данни преди промяната: площ: 3333 кв. м, данни след промяната: площ: 3228 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.8, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0592 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 1734 кв. м, данни след промяната: площ: 1714 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.88.41, пасище, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ПР51 от 22.11.2000 г., данни преди промяната: площ: 5768 кв. м, данни след промяната: площ: 5706 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.91.1, за друг вид застрояване, мах. Югова, данни преди промяната: площ: 11 306 кв. м, данни след промяната: площ: 11 766 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.91.10, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № Д0479 от 20.09.1999 г., данни преди промяната: площ: 2840 кв. м, данни след промяната: площ: 1971 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.91.18, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 121 от 5.09.2013 г., данни преди промяната: площ: 5703 кв. м, данни след промяната: площ: 5622 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.104.35, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на X.X.X. съгласно решение по чл. 13, ал. 5 ЗВСГЗГФ № 1438Г от 17.08.2001 г., данни преди промяната: площ: 1000 кв. м, данни след промяната: площ: 911 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.104.37, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на X.X.X. съгласно решение по чл. 13, ал. 5 ЗВСГЗГФ № Д609Г от 17.08.2001 г., данни преди промяната: площ: 1000 кв. м, данни след промяната: площ: 865 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 23474.700.1, за друг обществен обект, комплекс, с. Драготинци, данни преди промяната: площ: 227 054 кв. м, данни след промяната: площ: 235 546 кв. м.

3. Заличени обекти от КККР:

поземлен имот с идентификатор 23474.54.29: площ: 11 662 кв. м, пасище, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници;

поземлен имот с идентификатор 23474.63.1: площ: 576 кв. м, ливада, собственост на Община Сливница съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.68: площ: 1719 кв. м, ливада, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ВП7 от 31.03.2005 г.;

поземлен имот с идентификатор 23474.84.83: площ: 1536 кв. м, нива, собственост: X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № ВП18 от 19.08.2005 г. и X.X.X. съгласно н.а. № 62, том X, рег. 2508, дело № 205 от 16.11.2007 г.;

поземлен имот с идентификатор 23474.500.1: площ: 4314 кв. м, за друг вид застрояване, с. Драготинци.

Заповедта да се съобщи по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР на заинтересованите лица.

Съгласно чл. 53б, ал. 8 ЗКИР заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред административния съд по местонахождение на имотите.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2662

 

ЗАПОВЕД № КД-14-13 от 27 март 2019 г.

На основание чл. 53б, ал. 5, т. 2 ЗКИР и във връзка със заявление вх. № 09-15476/25.02.2019 г. на СГКК – Бургас, и приложените към него документи и материали, определени по чл. 58 и 75 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г. на МРРБ за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, и за отстраняване на явна фактическа грешка одобрявам изменението в кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Габър, ЕКАТТЕ 14249, община Созопол, одобрени със Заповед № РД-18-251 от 24.08.2017 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 14249.40.383, площ: 474 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.121.9, площ: 933 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.29, площ: 1477 кв. м, пасище, собственост на общината съгласно документ № 7500 от 15.04.1999 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.30, площ: 3867 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.125.4, площ: 44 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.2002, площ: 1052 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.2003, площ: 563 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.2004, площ: 77 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.129.10, площ: 115 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.132.4, площ: 19 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.162.10, площ: 318 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.164.362, площ: 53 кв. м, пасище, собственост на общината съгласно документ № 7500 от 15.04.1999 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.164.363, площ: 690 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 14249.888.9902: площ: 1286 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост.

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 14249.40.10, изоставена орна земя, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 17, ал. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на правото на собственост с план за земеразделяне № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 18 139 кв. м, данни след промяната: площ: 18 026 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.40.382, за местен път, собственост на Община Созопол съгласно акт за публична общинска собственост № 10532 от 23.07.2009 г., данни преди промяната: площ: 5941 кв. м, данни след промяната: площ: 5962 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.119.269, пасище, собственост на Община Созопол съгласно документ № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 31 273 кв. м, данни след промяната: площ: 31 273 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.121.1, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 330 кв. м, данни след промяната: площ: 296 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.121.7, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 787 кв. м, данни след промяната: площ: 786 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.3, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 1735 кв. м, данни след промяната: площ: 1043 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.4, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 344 кв. м, данни след промяната: площ: 252 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.6, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 108 кв. м, данни след промяната: площ: 103 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.7, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 17, ал. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на правото на собственост с план за земеразделяне № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 3081 кв. м, данни след промяната: площ: 3002 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.8, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 3316 кв. м, данни след промяната: площ: 3000 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.9, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 269 кв. м, данни след промяната: площ: 303 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.11, нива, собственост на Община Созопол съгласно акт за частна общинска собственост № 30, том 16, рег. 5766 от 4.05.2018 г. на СВ – Бургас, данни преди промяната: площ: 7885 кв. м, данни след промяната: площ: 7882 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.15, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 132 кв. м, данни след промяната: площ: 130 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.16, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 146 кв. м, данни след промяната: площ: 6 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.17, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 43 кв. м, данни след промяната: площ: 31 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.18, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 203 кв. м, данни след промяната: площ: 4 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.20, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 848 кв. м, данни след промяната: площ: 850 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.26, пасище, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 3099 кв. м, данни след промяната: площ: 1222 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.27, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 274 кв. м, данни след промяната: площ: 269 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.122.28, дере, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 50 кв. м, данни след промяната: площ: 27 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.123.1, нива, собственост на X.X.X. съгласно договор за продажба на земеделска земя от ОПФ на граждани и юридически лица № 82, том 22, рег. 7132 от 27.06.2013 г., данни преди промяната: площ: 574 кв. м, данни след промяната: площ: 228 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.124.4, пасище, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 227 кв. м, данни след промяната: площ: 170 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.124.6, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 27 кв. м, данни след промяната: площ: 6 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.124.8, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 44 кв. м, данни след промяната: площ: 5 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.124.280, дере, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 5056 кв. м, данни след промяната: площ: 4967 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.125.1, нива, собственост на X.X.X. съгласно н.а. № 105, том 46, рег. 14573, дело № 7901 от 19.11.2013 г., договор за делба на земеделски имот с нотариално заверени подписи № 92, том 4, рег. 13947 от 13.12.2012 г., данни преди промяната: площ: 255 кв. м, данни след промяната: площ: 158 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.125.2, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 345 кв. м, данни след промяната: площ: 198 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.125.3, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 174 кв. м, данни след промяната: площ: 151 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.281, дере, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 16 680 кв. м, данни след промяната: площ: 16 428 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.292, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 1699 кв. м, данни след промяната: площ: 1576 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.400, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 257 кв. м, данни след промяната: площ: 201 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.500, нива, собственост на X.X.X., X.X.X., X.X.X. съгласно договор за делба на земеделски имот с нотариално заверени подписи № 139, том 4, рег. 6523 от 26.05.2006 г., данни преди промяната: площ: 327 кв. м, данни след промяната: площ: 322 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.1001, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 337 кв. м, данни след промяната: площ: 311 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.129.1, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 64 кв. м, данни след промяната: площ: 2 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.129.2, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 1042 кв. м, данни след промяната: площ: 154 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.129.9, нива, собственост на „Дизара“ – ООД, съгласно н.а. № 177, том XXVI, рег. 8557, дело № 4511 от 26.07.2013 г., данни преди промяната: площ: 5685 кв. м, данни след промяната: площ: 1512 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.3, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 466 кв. м, данни след промяната: площ: 113 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.4, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 380 кв. м, данни след промяната: площ: 283 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.6, нива, собственост на X.X.X. съгласно н.а. № 10, том 7, рег. 2128, дело 1086 от 5.03.2013 г., данни преди промяната: площ: 594 кв. м, данни след промяната: площ: 562 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.7, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 228 кв. м, данни след промяната: площ: 78 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.8, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 254 кв. м, данни след промяната: площ: 153 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.9, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 180 кв. м, данни след промяната: площ: 166 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.10, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 916 кв. м, данни след промяната: площ: 902 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.11, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 668 кв. м, данни след промяната: площ: 657 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.13, нива, собственост на X.X.X. съгласно н.а. № 174, том 42, рег. 13471, дело № 7335 от 30.10.2013 г., данни преди промяната: площ: 711 кв. м, данни след промяната: площ: 169 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.14, нива, собственост на X.X.X. съгласно н.а. № 136, том XXXIX, рег. 13345, дело № 7003 от 9.10.2015 г., данни преди промяната: площ: 602 кв. м, данни след промяната: площ: 171 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.16, друг вид поземлен имот без определено стопанско предназначение, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 2288 кв. м, данни след промяната: площ: 2292 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.17, пасище, собственост на Община Созопол съгласно документ № РД 11-107 от 13.11.2008 г., издаден от ОД „Земеделие“ – Бургас, данни преди промяната: площ: 6349 кв. м, данни след промяната: площ: 6340 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.132.1, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 117 кв. м, данни след промяната: площ: 99 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.132.3, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 735 кв. м, данни след промяната: площ: 716 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.133.3, за друг вид застрояване, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 2404 кв. м, данни след промяната: площ: 313 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.146.293, изоставено трайно насаждение, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 230 168 кв. м, данни след промяната: площ: 229 987 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.151.394, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 1230 кв. м, данни след промяната: площ: 1036 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.153.1, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 4630 кв. м, данни след промяната: площ: 4527 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.154.295, пасище, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 6403 кв. м, данни след промяната: площ: 4820 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.161.1, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 17, ал. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на правото на собственост с план за земеразделяне № 7500 от 15.04.1999 г., данни преди промяната: площ: 2917 кв. м, данни след промяната: площ: 2912 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.161.16, пасище, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 14 245 кв. м, данни след промяната: площ: 11 165 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.161.17, пасище, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 3265 кв. м, данни след промяната: площ: 2924 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.161.825, за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 3526 кв. м, данни след промяната: площ: 3177 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.162.6, нива, собственост на X.X.X. съгласно договор за продажба на земеделска земя от ОПФ на граждани и юридически лица № 68, том XXIV, рег. 8356 от 3.07.2015 г., данни преди промяната: площ: 1570 кв. м, данни след промяната: площ: 1112 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.162.8, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 966 кв. м, данни след промяната: площ: 40 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.162.100, друг вид земеделска земя, собственост на X.X.X. съгласно договор № 187, том 36, рег. 12399 от 9.09.2016 г., данни преди промяната: площ: 10 218 кв. м, данни след промяната: площ: 10 031 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.164.5, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г., данни преди промяната: площ: 303 кв. м, данни след промяната: площ: 34 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.164.361, пасище, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 2644 кв. м, данни след промяната: площ: 2298 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.888.4, дере, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 253 кв. м, данни след промяната: площ: 248 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.888.5, дере, собственост на общината, данни преди промяната: площ: 2093 кв. м, данни след промяната: площ: 1722 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 14249.888.9901, за друг обществен обект, комплекс, с. Габър, данни преди промяната: площ: 204 553 кв. м, данни след промяната: площ: 220 207 кв. м.

3. Изменение на местоположението на границите, без да се променят взаимното разположение и площите, на:

поземлен имот с идентификатор 14249.161.4, изоставена орна земя, собственост на X.X.X. съгласно договор за делба на земеделски имот с нотариално заверени подписи № 250, том 9, рег. 10476 от 19.12.2002 г., площ: 3998 кв. м.

4. Заличени обекти от кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 14249.124.7, площ: 77 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.300, площ: 17 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.127.2001, площ: 221 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.129.3, площ: 466 кв. м, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.129.7, площ: 27 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.5, площ: 18 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.130.15, площ: 1005 кв. м, нива, собственост на X.X.X., X.X.X., X.X.X. съгласно договор за делба на земеделски имот с нотариално заверени подписи № 139, том 4, рег. 6523 от 26.05.2006 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.131.1, площ: 42 кв. м, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.131.2, площ: 626 кв. м, нива, собственост на X.X.X. съгласно решение на ПК по чл. 14, ал. 1, т. 1 ЗСПЗЗ за възстановяване на право на собственост в стари реални граници № 7500 от 15.04.1999 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.131.4, площ: 312 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.133.1, площ: 413 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.133.2, площ: 264 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.;

поземлен имот с идентификатор 14249.162.2, площ: 923 кв. м, нива, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ съгласно протокол на ПК № 5 от 15.10.2008 г.

Заповедта да се съобщи по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР на заинтересованите лица.

Съгласно чл. 53б, ал. 8 ЗКИР заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред административния съд по местонахождение на имотите.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

2663

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЗАПОВЕД № СОА18-РД09-930 от 7 септември 2018 г.

В изпълнение на Решение № 617 по протокол № 58 от 26.07.2018 г. на Столичния общински съвет и доклад № СОА18-ВК08-5595/24.07.2018 г. на основание чл. 44, ал. 1, т. 1, 5, 7 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 12, ал. 1 от ЗОС, чл. 12 от Наредбата за общинската собственост и чл. 310, ал. 5 от Закона за училищното и предучилищното образование нареждам:

1. Да се разкрие втора сграда към ДГ № 76 „Сърничка“, представляваща по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. София сграда на 2 етажа с идентификатор 68134.4089.869.1, със застроена площ 2228 кв. м. Двуетажната сграда е изградена в поземлен имот с идентификатор 68134.4089.869, с площ на имота 7077 кв. м, представляващ по действащия ПУП УПИ II, отреден за ДГ – акт № 2364 от 16.08.2018 г. за публична общинска собственост.

2. Предоставям сградата и прилежащия й терен с адрес: София, район „Младост“, ж.к. Младост, ул. Детска мечта № 20, за управление на ДГ № 76 „Сърничка“.

3. Увеличавам бюджета и числеността на персонала, необходими за нормалното функциониране на 10 групи (8 градински и 2 яслени) в сграда 2 към ДГ № 76 „Сърничка“, както следва: 20 педагогически щатни бройки, 20 непедагогически щатни бройки, 2 медицински сестри по дейност 437 „Здравни кабинети“ и 4 медицински сестри по дейност 431 „Детски ясли“.

Възлагам на директора на дирекция „Образование“ – СО, да предприеме необходимите действия за обнародване на заповедта в „Държавен вестник“.

Препис от заповедта да се връчи на директора на дирекция „Образование“ и на кмета на район „Младост“ за сведение и изпълнение, а на зам.-кмета на Столичната община Т. Чобанов – за контрол.

За кмет: Д. Барбалов

2712

 

ОБЩИНА БАТАК

РЕШЕНИЕ № 478 от 28 февруари 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Батак, реши:

1. Одобрява подробен устройствен план – план за регулация и план за застрояване във връзка с процедура по промяна предназначението на земеделски земи за поземлен имот с идентификатор 02837.504.149, м. Дъното, по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Батак, като с плана за регулация се обособяват нови урегулирани поземлени имоти: УПИ II-149 „Вилно строителство“, УПИ III-149 „Вилно строителство“ и УПИ IV-149 „Транспортна алея“. С плана за застрояване за новообразуваните урегулирани поземлени имоти се предвиждат строителни петна със следните параметри на застрояване: етажност – 1 – 2 етажа; „свободно застрояване“; плътност на застрояване – максимум 20 %; Кинт. – 1,2, и минимум 50 % зелени площи, съгласно проекта.

2. Одобрява схема за електрозахранване към плана за регулация и застрояване за УПИ II-149, УПИ III-149 и УПИ IV-149 (ПИ с идентификатор 02837.504.149) в м. Дъното по КККР на гр. Батак.

3. Одобрява В и К схеми към плана за регулация и застрояване за УПИ II-149 „Вилно строителство“, УПИ III-149 „Вилно строителство“ и УПИ IV-149 „Транспортна алея“.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Батак пред Административния съд – Пазарджик.

Председател: К. Ангелова

2752

 

РЕШЕНИЕ № 480 от 28 февруари 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Батак, реши:

1. Одобрява подробен устройствен план (ПУП – ПР) за обект: Частично изменение на плана за регулация на улица от о.т. 53 до о.т. 61 по регулационния план на гр. Батак, община Батак, област Пазарджик.

2. Възлага на кмета на община Батак изпълнението на решението.

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Община Батак пред Административния съд – Пазарджик.

Председател: К. Ангелова

2753

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

РЕШЕНИЕ № 1421 от 28 март 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 3, ал. 3, т. 2 и чл. 4, ал. 4 от ЗПСК Общинският съвет – гр. Велико Търново, реши:

1. Открива процедура за приватизация на общински нежилищен имот със стопанско предназначение, представляващ: „Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 10447.509.281.2.4 по КККР на гр. Велико Търново, с административен адрес ул. Цар Иван Шишман № 2, разположен на етаж 0 в сграда № 2, построена в ПИ с идентификатор 10447.509.281, представляващ магазин със сервизно помещение и принадлежащ към него склад, заедно с 6,71 % ид.ч. от общите части на сградата и отстъпено право на строеж съобразно ЗП върху ПИ с идентификатор 10447.509.281“ – собственост на Община Велико Търново.

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имота, сключването на договори с предмет имотът по т. 1: за придобиване дялово участие, за наем, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания и поемане на менителнични задължения освен с разрешение на общинския съвет.

3. Възлага на Общинската агенция за приватизация да подготви и осъществи приватизационната сделка за имота по установения от закона ред и приетите решения от общинския съвет.

Председател: В. Спирдонов

2709

 

РЕШЕНИЕ № 1422 от 28 март 2019 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК, чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 45 от ЗДДС, чл. 5, 6 и чл. 14, ал. 4 от Наредбата за търговете и конкурсите във връзка със свои решения № 688 от 25.05.2017 г. (ДВ, бр. 46 от 2017 г.) и № 787 от 31.08.2017 г. (ДВ, бр. 76 от 2017 г.) Общинският съвет – гр. Велико Търново, реши:

1. Намалява с 20 на сто приетата с Решение № 787 от 31.08.2017 г. на ВТОбС начална цена и определя нова начална цена в размер 17 040 лв., в която не е включена стойността на дължимия ДДС, за продажба на общински нежилищен имот със стопанско предназначение, представляващ: „Застроен УПИ І-426 от кв. 82 по ПУП – ПР на с. Плаково заедно с построена в него сграда (бивше килийно училище)“ – собственост на Община Велико Търново. Сделката се облага частично с ДДС.

2. Определя начин за продажба на посочения в т. 1 обект чрез публичен търг с явно наддаване при стъпка на наддаване в размер 852 лв.

3. Търгът да се проведе при следните условия: дата на търга – на 21-вия ден след датата на обнародване на това решение в „Държавен вестник“, като в случай че 21-вият ден съвпада с неработен ден, търгът ще се проведе в първия следващ работен ден; начало на търга – 14 ч.; място на търга – стая 419 в сградата на Община Велико Търново.

4. Утвърждава тръжна документация и договор за продажба за обекта. Определя цена за продажба на комплект тръжна документация в размер 300 лв. (с ДДС). Цената на тръжната документация да се заплаща по сметка № BG 95 SOMB 9130 3124 7614 00 на Общинската агенция за приватизация (ОбАП) при „Общинска банка“ – АД, клон Велико Търново, BIC код SOMBBGSF. Тръжната документация да се получава след представяне в ОбАП на документ за извършено плащане – стая 419 в сградата на Община Велико Търново, всеки работен ден и до 10 ч. на деня, предхождащ датата на търга.

5. За допускане до участие в търга кандидатите да внесат депозит в размер 5112 лв. Депозитът да бъде внесен по сметка № BG 59 SOMB 9130 3324 7614 01 на ОбАП при „Общинска банка“ – АД, клон Велико Търново, BIC код SOMBBGSF, до 16 ч. на деня, предхождащ датата на търга.

6. Заплащането на договорената цена и сключването на договор за продажба да се извършат в 30-дневен срок от датата на заповедта за определяне на купувач. Дължимата сума заедно с начисления ДДС и представляваща разлика между договорената цена и внесения депозит да се заплати в български левове по сметка № BG 95 SOMB 9130 3124 7614 00 на ОбАП при „Общинска банка“ – АД, клон Велико Търново, BIC код SOMBBGSF. Непарични платежни средства не се приемат.

За обекта се допуска и разсрочено плащане при следните условия: начална вноска – не по-малка от 30 на сто от достигнатата на търга продажна цена (без ДДС), срок за издължаване на остатъка от продажната цена – до 12 месеца считано от датата на сключване на договора, на равни вноски, всяка от които е дължима през не повече от шест месеца считано от предходната вноска по разсроченото плащане.

7. Срок за оглед на обекта – всеки работен ден и до 12 ч. на деня, предхождащ датата на търга, като в случай че този ден съвпада с неработен ден, срокът изтича в последния работен ден, предхождащ датата на търга.

8. Документи за участие в търга се подават в стая 419 в сградата на Община Велико Търново – всеки работен ден и до 17 ч. на деня, предхождащ датата на търга, като в случай че този ден съвпада с неработен ден, срокът изтича в последния работен ден, предхождащ датата на търга.

9. Възлага на ОбАП да организира приватизационната сделка за обекта по установения от закона ред и взетите решения от ВТОбС.

10. При неявяване на купувачи повторен търг да се проведе 14 дни след датата на търга при същите условия, като в случай че така определеният ден съвпада с неработен ден, търгът ще се проведе в първия следващ работен ден.

11. В случай на неявяване на купувачи и за обявения повторен търг да се проведат последващи поредни търгове на 28-ия ден след обявената дата за съответния повторен търг при условията на настоящото решение, като в случай че така определеният ден съвпада с неработен ден, търгът се провежда в първия следващ работен ден.

Председател: В. Спирдонов

2710

 

РЕШЕНИЕ № 1423 от 28 март 2019 г.

На основание чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 4, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК, чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 45 от ЗДДС, чл. 5, 6 и чл. 14, ал. 4 от Наредбата за търговете и конкурсите във връзка със свои решения № 721 от 29.06.2017 г. (ДВ, бр. 57 от 2017 г.) и № 761 от 27.07.2017 г. (ДВ, бр. 68 от 2017 г.) Общинският съвет – гр. Велико Търново, реши:

1. Намалява с 20 на сто приетата с Решение № 761 от 27.07.2017 г. на ВТОбС начална цена и определя нова начална цена в размер 52 339 лв., в която не е включена стойността на дължимия ДДС, за продажба на общински нежилищен имот със стопанско предназначение, представляващ: „Застроен УПИ ІІ-450 от кв. 25 по ПУП – ПР на с. Къпиново заедно с построената в него сграда (бивше училище)“ – собственост на Община Велико Търново. Сделката се облага частично с ДДС.

2. Определя начин за продажба на посочения в т. 1 обект чрез публичен търг с явно наддаване при стъпка на наддаване в размер 2600 лв.

3. Търгът да се проведе при следните условия: дата на търга – на 21-вия ден след датата на обнародване на това решение в „Държавен вестник“, като в случай че 21-вият ден съвпада с неработен ден, търгът ще се проведе в първия следващ работен ден; начало на търга – 14 ч.; място на търга – стая 419 в сградата на Община Велико Търново.

4. Утвърждава тръжна документация и договор за продажба за обекта. Определя цена за продажба на комплект тръжна документация в размер 300 лв. (с ДДС). Цената на тръжната документация да се заплаща по сметка № BG 95 SOMB 9130 3124 7614 00 на Общинската агенция за приватизация (ОбАП) при „Общинска банка“ – АД, клон Велико Търново, BIC код SOMBBGSF. Тръжната документация да се получава след представяне в ОбАП на документ за извършено плащане – стая 419 в сградата на Община Велико Търново, всеки работен ден и до 10 ч. на деня, предхождащ датата на търга.

5. За допускане до участие в търга кандидатите да внесат депозит в размер 15 700 лв. Депозитът да бъде внесен по сметка № BG 59 SOMB 9130 3324 7614 01 на ОбАП при „Общинска банка“ – АД, клон Велико Търново, BIC код SOMBBGSF – до 16 ч. на деня, предхождащ датата на търга.

6. Заплащането на договорената цена и сключването на договор за продажба да се извършат в 30-дневен срок от датата на заповедта за определяне на купувач. Дължимата сума заедно с начисления ДДС и представляваща разлика между договорената цена и внесения депозит да се заплати в български левове по сметка № BG 95 SOMB 9130 3124 7614 00 на ОбАП, при „Общинска банка“ – АД, клон Велико Търново, BIC код SOMBBGSF. Непарични платежни средства не се приемат.

За обекта се допуска и разсрочено плащане при следните условия: начална вноска – не по-малка от 30 на сто от достигнатата на търга продажна цена (без ДДС), срок за издължаване на остатъка от продажната цена – до 24 месеца считано от датата на сключване на договора, на равни вноски, всяка от които е дължима през не повече от шест месеца считано от предходната вноска по разсроченото плащане.

7. Срок за оглед на обекта – всеки работен ден и до 12 ч. на деня, предхождащ датата на търга, като в случай че този ден съвпада с неработен ден, срокът изтича в последния работен ден, предхождащ датата на търга.

8. Документи за участие в търга се подават в стая 419 в сградата на Община Велико Търново – всеки работен ден и до 17 ч. на деня, предхождащ датата на търга, като в случай че този ден съвпада с неработен ден, срокът изтича в последния работен ден, предхождащ датата на търга.

9. Възлага на ОбАП да организира приватизационната сделка за обекта по установения от закона ред и взетите решения от ВТОбС.

10. При неявяване на купувачи повторен търг да се проведе 14 дни след датата на търга при същите условия, като в случай че така определеният ден съвпада с неработен ден, търгът ще се проведе в първия следващ работен ден.

11. В случай на неявяване на купувачи и за обявения повторен търг да се проведат последващи поредни търгове на 28-ия ден след обявената дата за съответния повторен търг при условията на настоящото решение, като в случай че така определеният ден съвпада с неработен ден, търгът се провежда в първия следващ работен ден.

Председател: В. Спирдонов

2711

 

ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД

РЕШЕНИЕ № 44 от 26 март 2019 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – Ивайловград, одобрява изменението на ПУП – ПР/ИПУР (изменение на план за улична регулация) от о.т. 12, о.т. 13, о.т. 14 до о.т. 15 покрай квартали 7, 8 и 2 по ПУП на с. Гугутка, ЕКАТТЕ 18054, община Ивайловград.

Председател: Д. Кисьова-Зафирова

2783

 

ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

РЕШЕНИЕ № 651 от 7 март 2019 г.

На основание чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ и чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА Общинският съвет – гр. Панагюрище, реши:

Одобрява проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ), обхващащ територия с площ 150 ха в следните граници: на север – (неусвоени терени в регулация) – фирма „Ритон“ – стадиона, източни квартали по ул. Драгулин и ул. 30 април; на изток – ул. Тодор Влайков, ул. Иван Комитата, ул. Одрин, парка зад мемориал „Априлци“ (строителната граница на града); на юг – ул. Братя Дейкови, ул. Ауе и продължението на ул. Георги Бенковски; на запад – р. Луда Яна, и преодобрява запазващите се работни устройствени планове за всички квартали в обхвата на плана съгласно приетата графична и текстова част на документацията, неразделна част от решението.

Проектът се намира в общинската администрация – Панагюрище, пл. 20 април № 13, ет. 2, стая 212, и може да се прегледа от заинтересуваните лица.

Решението може да бъде оспорвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Панагюрище, пред Административния съд – Пазарджик.

Председател: Хр. Калоянов

2724

 

ОБЩИНА ШУМЕН

РЕШЕНИЕ № 919 от 25 октомври 2018 г.

На основание чл. 127, ал. 6 от ЗУТ във връзка с Решение № 570 от 28.09.2017 г. Общинският съвет – гр. Шумен, одобрява актуален вариант на ОУП на гр. Шумен, с отстранени явни фактически грешки при прилагане на чл. 103а от ЗУТ за имоти с влезли в сила подробни устройствени планове преди 10.08.2011 г. (годината на одобряване на плана), подробно описани в текстови и графични материали, неразделна част от настоящото решение, представляващи: схема на отразени забележки в ОУП на гр. Шумен с изх. № 424 от 11.10.2018 г. – М 1:10 000 – актуален вариант на ОУП на гр. Шумен към 2018 г. с изх. № 425 от 11.10.2018 г. – М 1:5000.

Председател: Б. Беджев

2791

19. – Министърът на енергетиката на основание постъпило заявление за проучване на подземни богатства и във връзка с чл. 39, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства открива производство по предоставяне на разрешение за проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 6 от Закона за подземните богатства – скалнооблицовъчни материали, в площ „Фреди“, разположена в землищата на с. Горна Кремена, с. Кален и с. Царевец, община Мездра, област Враца, описана със следните гранични точки в координатна система БГС 2005, зона 34:

Х (m)

Y (m)

1.

4786012

724167

2.

4786026

724687

3.

4785899

724821

4.

4785915

725430

5.

4785285

725447

6.

4785266

724717

7.

4785476

724712

8.

4785473

724602

9.

4785193

724609

10.

4785182

724189

 

2826

77. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, дирекция „Събиране“, отдел „Публични вземания“, на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С190022-091-0000230/3.04.2019 г. възлага на „Коин консулт“ – ЕООД, ЕИК 202303820, ул. Позитано № 15, офис 3, София, следния недвижим имот: магазин, намиращ се в София, община Столична, район „Витоша“, бул. Цар Борис III № 253, целият с площ 165,42 кв. м, разположен на две нива: на кота 0,00 метра е търговското помещение, при граници: север – бул. Цар Борис III, изток – вътрешен двор, вътрешен коридор и асансьор, юг – апартамент № 2, вътрешен коридор и асансьор, запад – рампа, и на кота -2,70 м – склад към магазина и тоалетна, при граници: север – бул. Цар Борис III, изток – мазета № 7, № 8, № 9 и № 10, вътрешен коридор, машинно и асансьор, юг – паркомясто № 1 и паркомясто № 2, запад – рампа, заедно със 17,218 % ид. части от общите части на сградата и от правото на строеж върху урегулиран поземлен имот, намиращ се в София, община Столична, район „Витоша“, бул. Цар Борис IIІ № 253, целият с площ 434 кв. м, съставляващ съгласно Заповед № РД-20-228 от 24.03.1995 г., Заповед № РД-09-50-255 от 19.06.1996 г. на главния архитект на София и Решение № 85 по протокол № 56/6.08.2003 г. на СОС УПИ II-424 в кв. 200 по плана на София, местност Павлово – Бъкстон.

2808

12. – Техническият университет – София, обявява конкурс за Факултета по електроника и автоматика в Пловдив за главен асистент, висше училище в професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Електрически мрежи и системи“ – един за нуждите на катедра „Електротехника“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се приемат във Филиала на Техническия университет – София, в Пловдив, ул. Цанко Дюстабанов № 25, тел. 032/659 552.

2790

255. – Медицинският университет – София, Факултет по обществено здраве, обявява конкурс за главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт по професионално направление 7.4. Обществено здраве и научна специалност „Хигиена (вкл. трудова, комунална, радиационна, училищна и др.)“ – един за Катедрата по трудова медицина, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. За справки и подаване на документи: 1527 София, ул. Бяло море № 8, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, Факултет по обществено здраве, ет. 5, тел./факс +359 2 9432 579 (сектор „Наука“ – ФОЗ).

2828

310. – Националният център по заразни и паразитни болести – София, обявява конкурс за приемане на редовни докторанти по държавна поръчка за учебната 2018 – 2019 г. в съответствие с Решение № 341 от 21.05.2018 г. на Министерския съвет по научна специалност „Имунология“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Кандидатите подават следните документи: 1. заявление до директора за участие в конкурса; 2. автобиография (европейски образец със снимка); 3. нотариално заверено копие на дипломата за завършена образователно-квалификационна степен „магистър“ и приложението към нея; 4. удостоверение за признато висше образование, ако дипломата е издадена от чуждестранно висше училище; 5. документ за трудов стаж, ако има такъв; 6. медицинско свидетелство; 7. свидетелство за съдимост; 8. списък на публикациите, ако има такива; 9. сертификат или диплома за владеене на чужди езици; 10. две снимки; 11. други документи, удостоверяващи интересите и постиженията в съответната научна област. Документи се подават в УНОМД на НЦЗПБ, София 1504, бул. Янко Сакъзов № 26, тел. за справка: 02/846-83-07.

2767

15. – Столичната община, район „Сердика“, София, съобщава, че на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ е одобрен проект за изменение на плана за регулация на м. Орландовци – Малашевци, кв. 164, УПИ V – „За ЖС, магазини и трафопост“, УПИ VII-1605 – „За склад и офиси“, УПИ IV-397, УПИ II-395, УПИ IIА-395А, УПИ I-394 и кв. 165, УПИ III-367 и проект за изменение на плана за застрояване на м. Орландовци – Малашевци, кв. 164, УПИ VIII-393 – „За склад и офиси (нов)“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ могат да се направят предложения и възражения.

2807

67. – Общинската служба по земеделие – Варна, на основание чл. 18д, ал. 4, 5 и 6 във връзка с чл. 28, ал. 3, т. 3 и чл. 18б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ съобщава на всички заинтересувани лица, че във връзка с изработването на помощен план, план на новообразуваните имоти и регистри към тях в цифров и графичен вид на основание разпоредбите на § 4к, ал. 1 от ПЗРЗСПЗЗ ще се извърши съвместно уточняване (анкетиране) на границите на имотите, които са разположени в територии по § 4 от ПЗРЗСПЗЗ, за следните землища в община Белослав, област Варна: землище с. Страшимирово, община Белослав, област Варна – поземлен имот с идентификатор 69763.28.16 с площ 5,899 дка по кадастралната карта, местност Газ станция; землище с. Езерово, община Белослав, област Варна – поземлен имот с идентификатор 27125.503.78 с площ 11,201 дка по кадастралната карта, местност Рибарско селище. Уточняването на границите на земеделските земи (анкетирането) ще се извърши по график, който започва 14 дни след обнародването на обявлението в „Държавен вестник“. Графикът ще е изложен на информационните табла в сградите на ОСЗ – Варна, община Белослав, кметствата на с. Страшимирово и с. Езерово. При явяване за анкетиране бившите собственици да предоставят на фирмата изпълнител решенията на ПК (ОСЗ) – Белослав/Варна, за признато право на собственост в територии по § 4 от ПЗРЗСПЗЗ, а ползвателите – документите за права върху имота (заповед на кмета, удостоверения, протоколи за оценка, вносни бележки за плащане, нотариални актове и други документи). Земите с неустановени граници поради неявяване на заявители или упълномощени от тях лица на основание чл. 18д, ал. 5 от ППЗСПЗЗ се предоставят за стопанисване от общината.

2792

419. – Община Исперих на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за ПУП – ПП (парцеларен план) – ел. схема за обект „Ел. захранване на ПИ 15953.65.597, с. Голям Поровец, община Исперих, с кабел 20 kV и БКТП 250 kVA, 20/kV, по кадастралната карта на с. Голям Поровец, община Исперих, област Разград. Проектът е изложен в стая № 18 на Община Исперих. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до Община Исперих в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2780

87. – Община Костинброд на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че в общинската администрация е постъпил проект за изменение на подробния устройствен план – плана за улична регулация на улица с о.т. 571 и о.т. 57 (част от ул. Филип Тотю) по съществуващите на място имотни граници на поземлен имот с идентификатор 38978.900.5754 по одобрената кадастрална карта на гр. Костинброд и изменението на плана за регулация за урегулиран поземлен имот № VIII-1100 в кв. 163 и урегулирани поземлени имоти № IX-1027 и № X-1028 в кв. 172 по действащия регулационен план на гр. Костинброд. Проектът е изложен във входното фоайе на таблото за съобщения в сградата на общинската администрация – Костинброд, ул. Охрид № 1, и на интернет страницата на Община Костинброд на адрес: http://www.kostinbrod.bg. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Костинброд в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2793

103. – Община Костинброд на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че в общинската администрация е постъпил проект за ПУП – ПП (подробен устройствен план – парцеларен план) за елементи на техническата инфраструктура за „Довеждащо водоснабдяване на с. Дръмша, с. Дреново и с. Чибаовци, община Костинброд“, с трасе на водопровода – път II-81 София – Лом, път ІІІ-8102 Бучин проход, Дръмша, Дреново и в землището на селата: землище на с. Бучин проход през поземлени имоти 07171.0.119, 07171.0.120 – полски пътища, общинска собственост, 07171.0.121 – водни течения и площи, държавна собственост, 07171.68.19, 07171.68.20, 07171.68.31, 07171.68.32, 07171.68.34, 07171.68.49, 07171.68.53, 07171.68.54 – ниви, частна собственост, 07171.68.30, 07171.68.40, 07171.68.52 – ниви, общинска собственост, 07171.68.55 – гори в земеделски земи, стопанисвани от общината, 07171.77.182 – мера и пасища, общинска собственост, 07171.104.10 – гори, частна собственост, 07171.104.20, 07171.105.15 – гори, държавна собственост, и 07171.85.20, 07171.85.17 – ливади, частна собственост; землище на с. Дреново през поземлени имоти 23707.0.264 – водни течения и площи, общинска собственост, 23707.29.136, 23707.29.116, 23707.29.115 – ливади, общинска собственост, 23707.0.134 – транспортни територии, общинска собственост, 23707.0.177, 23707.0.142 – полски пътища, общинска публична собственост, 23707.0.417 – водни течения и площи, държавна собственост, 23707.23.27 – гори в земеделски земи, стопанисвани от общината, 23707.72.1 – гори, частна собственост, 23707.72.3 – горски пътища, държавна собственост, 23707.72.4, 23707.72.5 – гори, държавна собственост; землище на с. Дръмша през поземлени имоти 23844.0.135, 23844.0.53, 23844.0.114, 23844.0.401 – полски пътища, общинска собственост, 23844.0.45 – транспортни територии, общинска собственост, 23844.0.306 – ливада, държавна собственост, 23844.21.9, 23844.21.10 – ливади, частна собственост, 23844.12.104 – ливади, общинска собственост; землище на с. Понор през поземлени имоти 57529.0.20, 57529.25.4, 57529.0.120 – гори, държавна собственост, 57529.0.21 – полски пътища, общинска собственост, 57529.0.25, 81356.0.39, 57529.0.24, 57529.0.158 – водни течения и площи, общинска собственост, 57529.0.30 – полски пътища, общинска собственост, 57529.0.166, 57529.19.18, 57529.19.72, 57529.0.28 и 57529.19.89 – ниви, общинска собственост, 57529.19.48, 57529.19.68, 57529.19.69 – ниви, частна собственост; землище на с. Чибаовци през поземлени имоти 81356.0.23 – мера и пасища, общинска собственост, 81356.0.39 – водни течения и площи, общинска собственост, 81356.39.4, 81356.39.12 – ниви, частна собственост, 81356.64.3 – гори, частна собственост. Проектът е изложен в стая № 34, ет. 3 в сградата на общинската администрация – Костинброд, ул. Охрид № 1, и е публикуван на интернет страницата на Община Костинброд на адрес: http://www.kostinbrod.bg. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на община Костинброд в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2797

1. – Община гр. Лясковец, област Велико Търново, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изготвен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за техническата инфраструктура за определяне на трасе за външно ел. захранване на „Център за комплексно обслужване на маркираща техника и консумативи“ в урегулиран поземлен имот (УПИ) VII-79, 677 в кв. 48 по ПУП на с. Мерданя, община Лясковец. Трасето на техническата инфраструктура е отразено в графичната част на изготвения парцеларен план със съответния цвят. Заинтересуваните лица могат да се запознаят с проекта на ПУП – ПП в стая № 17 на Община Лясковец и на основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2726

24. – Община Панагюрище на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че във връзка с влязъл в сила общ устройствен план на Община Панагюрище, чл. 16, ал. 1, чл. 109, ал. 1, т. 3 и чл. 110, ал. 1, т. 1 от ЗУТ е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) с обхват поземлен имот с № 000300 в землището на с. Поибрене, община Панагюрище. Проектът се намира в общинската администрация – Панагюрище, пл. 20 април № 13, ет. 2, стая 212, и може да се прегледа от заинтересуваните лица. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2725

1. – Община Плевен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици в м. Стража в землището на гр. Плевен, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура на трасе на кабел НН и водопроводно отклонение за ПИ 56722.701.3300, намиращ се в местността Стража в землището на гр. Плевен. Проектът се намира в стая № 98 на общината и може да бъде прегледан в дните от понеделник до петък от 9 до 11 ч. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмено възражение, предложение и искане по проекта до информационния център при Община Плевен – зала „X.X.“.

2781

2. – Община Плевен на основание чл. 128, ал. 1 ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици на поземлени имоти с идентификатори 87597.31.57 и 87597.33.428 в м. Азманското в землището на с. Ясен, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура за прокарване на трасета на водопроводни отклонения до поземлен имот с идентификатор 87597.31.20, м. Клисовица в землището на с. Ясен, община Плевен. Проектът се намира в стая № 94 на общината и може да бъде прегледан в дните от понеделник до петък от 9 до 11 ч. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация чрез центъра за административно обслужване на гражданите – зала „X.X.“.

2784

1. – Община гр. Провадия, област Варна, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че е изработен проект за ПУП – ПП (парцеларен план) за „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ – ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница, етап „Линейна част“, част Б1: „Станция за очистване на газопровода (СОГ) и Кранов възел (КВ) „Златина“, на територията на с. Златина, община Провадия, област Варна, представляващ елемент на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии, ситуирани в ПИ № 3.32, 3.33 и 3.34 от землището на с. Златина, ЕКАТТЕ 31005. Засегнатите имоти от сервитута на трасето на проектния газопровод с дължина 141,30 м са земеделска територия, частна собственост: № 3.32 – X.X.X., № 3.33 – X.X.X., и № 3.34 – „К-ЕИ-Г“ – АД. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2727

2. – Община гр. Провадия, област Варна, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните за изработен проект за ПУП – ПП (парцеларен план) за обект на техническата инфраструктура извън границите на населените места – „Кабелна линия 20 kV от съществуващ ЖР стълб от ВЕЛ „Ерека“ към ВС „Провадия“ до ново БКТП в ПИ № 58503.171.7 по КККР на гр. Провадия, собственост на „Кейсинг България“ – ЕООД. Дължината на проектното трасе, предмет на плана, е 340 м. Трасето на кабелната линия преминава през имоти, както следва: ПИ № 58503.171.332 – нива, частна собственост на „ДДД Превент“ – ЕООД, ПИ № 58503.171.5 – нива, частна собственост на X.X.X., ПИ № 58503.171.143 – общински път на Община Провадия, ПИ № 58503.171.6 – нива, частна собственост на X.X.X., и ПИ № 58503.171.7 – собственост на „Кейсинг България“ – ЕООД. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2779

8. – Областният управител на Софийска област на основание чл. 149, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е издадено Разрешение за строеж № 1 от 25.03.2019 г. от областния управител на Софийска област за строеж: „Ремонт на съществуваща въздушна електропроводна линия (ВЕЛ) 110 kV „Правец“ (от п/ст „Етрополе до п/ст Ботевград“), по съществуващо трасе и сервитут с подмяна на старата стълбова мрежа и монтаж на нови стълбове върху съществуващи фундаменти с размери 9,0/9,0 л. м на територията на община Етрополе, община Правец и община Ботевград, Софийска област, с дължина на трасето 23 416,71 л. м. На основание чл. 149, ал. 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез областния управител на Софийска област.

2796

39. – Община Ямбол на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че са изработени проекти за: подробен устройствен план – парцеларен план (ПП) за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на населените места за трасе на ел. кабел ниско напрежение за захранване на поземлен имот с идентификатор 87374.574.241 по кадастралната карта на гр. Ямбол, м. Манаф чаир, и подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на уличен водопровод и водопроводно отклонение за захранване на поземлен имот с идентификатор 87374.574.241 по кадастралната карта на гр. Ямбол, м. Манаф чаир. Трасето на подземната кабелна линия е с начало от трафопост „Гробища Ямбол-0“, извод СрН „Кукорево“, подстанция Ямбол, намиращ се в поземлен имот с идентификатор 87374.32.225 – урбанизирана територия, НТП – за паркинг, общинска публична собственост, пресича поземлен имот с идентификатор 87374.32.223 – територия на транспорта, НТП – за път от републиканската пътна мрежа – път III-5304, държавна публична собственост, продължава през ПИ с идентификатор 87374.574.58 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, и ПИ 87374.574.243 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, и достига до ПИ 87374.574.241 – земеделска територия, НТП – за земеделски труд и отдих (съгласно § 4 от ПРЗЗСПЗЗ). Новопроектираното трасе на уличния водопровод е с начало от одобрен проект за уличен водопровод ПЕ – ВП 90 за ПИ с идентификатор 87374.574.59 с начало в ПИ с идентификатор 87374.574.58 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, пресича ПИ 87374.574.243 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, и достига до ПИ 87374.574.241 – земеделска територия, НТП – за земеделски труд и отдих (съгласно § 4 от ПРЗЗСПЗЗ). Проектите за ПУП – парцеларен план, са изложени за разглеждане в Община Ямбол, стая 303. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проектите до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2785

40. – Община Ямбол на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява, че са изработени проекти за: подробен устройствен план – парцеларен план (ПП) за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на населените места – трасе на ел. кабел ниско напрежение за захранване на поземлен имот с идентификатор 87374.574.244 по кадастралната карта на гр. Ямбол, м. Манаф чаир, и подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на уличен водопровод и водопроводно отклонение за захранване на поземлен имот с идентификатор 87374.574.244 по кадастралната карта на гр. Ямбол, м. Манаф чаир. Трасето на подземната кабелна линия е с начало от трафопост „Гробища Ямбол“, извод СрН „Кукорево“, подстанция Ямбол, намиращ се в поземлен имот с идентификатор 87374.32.225 – урбанизирана територия, НТП – за паркинг, общинска публична собственост, пресича поземлен имот с идентификатор 87374.32.223 – територия на транспорта, НТП – за път от републиканската пътна мрежа – път III-5304, държавна публична собственост, продължава през ПИ с идентификатор 87374.574.58 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, и достига до ПИ 87374.574.244 – урбанизирана територия, с начин на трайно ползване „незастроен имот за производствен, складов обект“. Трасето на уличния водопровод е с начало от одобрен проект за уличен водопровод ПЕ – ВП 90 за ПИ с идентификатор 87374.574.59 с начало в ПИ с идентификатор 87374.574.58 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, пресича ПИ 87374.574.245 – земеделска територия, НТП – за второстепенна улица, общинска публична собственост, и достига до ПИ 87374.574.244 – урбанизирана територия, с начин на трайно ползване „незастроен имот за производствен, складов обект“. Проектите за ПУП – парцеларен план, са изложени за разглеждане в Община Ямбол, стая 303. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проектите до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2786

 

СЪДИЛИЩА

Върховният административен съд на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от „Ултино“ – ЕООД, със седалище и адрес на управление с. Калугерово, област Пазарджик, община Лесичово, ул. Седемнадесета № 40, представлявано от управителя X.X.X. срещу Заповед № РД-08-531 от 5.12.2018 г. на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията – в частта по т.1.1 „минимум една година от датата на заявяване“, по което е образувано адм. д. № 2314/2019 г. по описа на Върховния административен съд, насрочено за 30.09.2019 г. от 11 ч. в зала № 3.

2768

Върховният административен съд на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс обявява, че е образувано адм. д. № 3936/2018 г. по жалба на X.X.X. и X.X.X. против Заповед № РД-02-15-52 от 1.06.2017 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството, с която е одобрен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за участък Елин Пелин – Ихтиман, в частта относно землището на с. Вакарел, махала Полиовци. Всички заинтересовани лица могат да се конституират като ответници по делото чрез подаване на заявление до съда в едномесечен срок от деня на обнародване на обявлението в „Държавен вестник“, като с това заявление е недопустимо да се правят искания за отмяна на заповедта, както и за присъединяване към подадената жалба.

2769

Административният съд – Варна, на основание чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава за постъпил протест от прокурор от Окръжната прокуратура – Варна, против разпоредбите на чл. 53, ал. 3 в частта „или упълномощено от него лице“, чл. 54, ал. 2, т. 2 и 3 от Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на територията на община Девня, приета от Общинския съвет – гр. Девня, с Решение № 77 по протокол № 6 от 27.03.2018 г. Във връзка с оспорването е образувано адм. д. № 685/2019 г. по описа на Административния съд – Варна, ХХV състав, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 9.05.2019 г.

2770

Административният съд – Видин, на основание чл. 189, ал. 1, чл. 191, ал. 2 и чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване по протест от заместник-прокурор при Окръжната прокуратура – Видин, против Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване под наем и продажба на жилища на територията на община Ружинци, приета с Решение № 274 от заседание на 28.11.2008 г. на Общинския съвет – с. Ружинци, по което е образувано адм. д. № 109/2019 г. по описа на Административния съд – Видин, което е насрочено за разглеждане на 18.06.2019 г. от 9,30 ч.

2822

Административният съд – Враца, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжната прокуратура – Враца, с който са оспорени текстовете на чл. 28, ал. 2, чл. 39, ал. 1, 2 и 3, чл. 40, ал. 3, т. 1, чл. 44, ал. 2, т. 1 и 4 и чл. 59, ал. 7 от Наредба № 22 за реда за управление на горските територии, собственост на Община Роман, по който е образувано адм. дело № 266/2019 г. по описа на Административния съд – Враца, насрочено за 18.06.2019 ч. от 10,30 ч.

2823

Административният съд – Габрово, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Районна прокуратура – Габрово, против разпоредбите на чл. 36, ал. 1, т. 2, 5, 6 и 7 и чл. 38 от Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Трявна, приета с Решение № 170 от 22.12.2008 г. на Общинския съвет – гр. Трявна, по което е образувано адм. д. № 71/2019 г. по описа на Административния съд – Габрово, насрочено за 22.05.2019 г. от 11 ч.

2814

Административният съд – Габрово, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор в Районна прокуратура – Габрово, срещу Наредбата за управление на общинските горски територии в община Трявна, приета с Решение № 142 по протокол № 14 от заседание на Общинския съвет – гр. Трявна, проведено на 20.09.2012 г., във връзка с което е образувано адм. дело № 69/2019 г. по описа на Административния съд – Габрово, насрочено за 29.05.2019 г. от 10 ч.

2815

Административният съд – Добрич, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е постъпил протест на X.X. – прокурор от Окръжната прокуратура – Добрич, срещу чл. 19, ал. 1 и чл. 30, ал. 1, т. 1 в частта „…или на други изключителни обстоятелства…“ от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на граждани, за настаняване в общински жилища, ползване и управление, приета с Решение № 543 по протокол № 38 от 27.03.2014 г. на Общинския съвет – гр. Балчик. По протеста е образувано адм. д. № 212/2019 г. по описа на Административния съд – Добрич, насрочено за 14.05.2019 г. от 13,15 ч.

2746

Административният съд – Кърджали, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпило оспорване от „Рейсър ауто“ – ЕООД, София, на разпоредбата на чл. 30, ал. 1 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Кърджали в частта относно въведеното изискване за притежаване на разрешение по Закона за управление на отпадъците, за извършване на дейности по събиране на излезли от употреба МПС, по което е образувано адм. д. № 108/2019 г. на Административния съд – Кърджали. Същото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 15.05.2019 г. от 10,05 ч.

2771

Административният съд – Кюстендил, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпила жалба на „Рейсър ауто“ – ЕООД, със седалище и адрес на управление София, ж.к. Кремиковци, бл. 29, ет. 1, ап. 3, ЕИК 201327590, подадена от процесуалния пълномощник на дружеството адв. X.X., против разпоредбата на чл. 34, ал. 1 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Дупница в частта относно въведеното изискване за притежаване на съответно разрешение по чл. 67 от ЗУО за извършване на дейности по събиране на излезли от употреба МПС. По оспорването е образувано адм. дело № 120/2019 г. по описа на Административния съд – Кюстендил. По делото е насрочено открито съдебно заседание на 22.05.2019 г. от 10 ч.

2908

Административният съд – Ловеч, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжната прокуратура – Ловеч, против чл. 26а, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Тетевен, по който е образувано адм. дело № 254/2018 г. по описа на Административния съд – Ловеч.

2909

Административният съд – Перник, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК обявява, че е постъпило оспорване по протест на Окръжната прокуратура – Перник, срещу разпоредбата на чл. 25, ал. 1, т. 1 и чл. 37, ал. 3 от Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища на територията на община Трън, приета с протокол № 6, Решение № 58 от 18.06.2008 г. на Общинския съвет – гр. Трън. Образувано е адм. д. № 203/2019 г. по описа на Административния съд – Перник.

2745

Административният съд – Пловдив, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че е образувано адм.д. № 837 по описа за 2019 г. на Административния съд – Пловдив, ХVІ състав, по протест на Окръжната прокуратура – Пловдив, против чл. 29, ал. 4, чл. 29, ал. 7, чл. 29, ал. 8 и чл. 40, ал. 3, т. 4 от Наредбата за управление на общинските горски територии, собственост на Община Брезово.

2742

Административният съд – Пловдив, на основание чл. 181 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм.д. № 836 по описа за 2019 г. на Административния съд – Пловдив, по протест на Окръжната прокуратура – Пловдив, срещу чл. 19, ал. 1, т. 1 и ал. 6, чл. 24, ал. 4 от Наредбата за общинския жилищен фонд на Община Брезово.

2743

Административният съд – Пловдив, на основание чл. 181 във връзка с чл. 188 от АПК съобщава, че е образувано адм.д. № 862 по описа за 2019 г. на Административния съд – Пловдив, по протест на Окръжната прокуратура – Пловдив, срещу чл. 20, ал. 2, чл. 32, чл. 37, ал. 2, т. 1 и 4 от Наредба № 22 за управление на горските територии на Община Куклен.

2744

Административният съд – Пловдив, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 813 по описа за 2019 г. на Административния съд – Пловдив, ХХVІІІ състав, по жалба на „Рейсър ауто“ – ЕООД, против разпоредбата на чл. 32, ал. 1 от Наредба № 17 за управление на отпадъците на територията на Община Куклен.

2816

Административният съд – Пловдив, ІХ състав, обявява на заинтересованата страна по адм. д. № 3362/2018 г. – Петя Михел, че е изготвено Определение № 414 от 19.02.2019 г., с което: Оставя без разглеждане жалбата на X.X. срещу Заповед № 48РОА447 от 31.08.2018 г. на кмета на район „Южен“ – Община Пловдив, с която е одобрен проект за РУП за УПИ VІ-530.1008 – жилищно застрояване, и УПИ VІІ-1009, 1010, 1011 от кв. 22 – нов, 94 стар, по плана на кв. Въстанически – север, Пловдив, в качеството си на собственик в съседен поземлен имот – УПИ V-1012. Прекратява производството по адм. д. № 3362/2018 г. по описа на Административния съд – Пловдив, ІХ състав. Определението подлежи на оспорване с частна жалба за участващите в днешното съдебно заседание в 7-дневен срок от днес, а за останалите – в 7-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд на Република България.

2819

Административният съд – Пловдив, ІХ състав, обявява на заинтересованата страна по адм. д. № 3362/2018 г. – Ема Марквард, че е изготвено Определение № 414 от 19.02.2019 г., с което: Оставя без разглеждане жалбата на X.X. срещу Заповед № 48РОА447 от 31.08.2018 г. на кмета на район „Южен“ – Община Пловдив, с която е одобрен проект за РУП за УПИ VІ-530.1008 – жилищно застрояване, и УПИ VІІ-1009, 1010, 1011 от кв. 22 – нов, 94 стар, по плана на кв. Въстанически – север, Пловдив, в качеството си на собственик в съседен поземлен имот – УПИ V-1012. Прекратява производството по адм. дело № 3362/2018 г. по описа на Административния съд – Пловдив, ІХ състав. Определението подлежи на оспорване с частна жалба за участващите в днешното съдебно заседание в 7-дневен срок от днес, а за останалите в 7-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд на Република България.

2820

Административният съд – Разград, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор в Окръжната прокуратура – Разград, с искане да бъде отменена като незаконосъобразна разпоредбата на чл. 49, ал. 3 от Наредба № 18 за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Завет в частта „…или упълномощено от него лице…“, приета с решение на Общинския съвет – гр. Завет, по който е образувано адм. д. № 89/2019 г. по описа на Административния съд – Разград, насрочено за 14.05.2019 г. от 11 ч. Всеки, който има правен интерес, може да се присъедини към оспорването или да встъпи като страна до началото на устните състезания при всяко положение на делото съгласно чл. 189, ал. 2 от АПК.

2772

Административният съд – Русе, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор при ОП – Русе, срещу Наредба № 14 за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Две могили, приета с Решение на ОбС № 314 по протокол № 26 от 23.01.2009 г., както следва: отмяна изцяло на разпоредбите на чл. 29, ал. 1, чл. 31, ал. 1, чл. 32, чл. 39, ал. 2; отмяна на разпоредбата на чл. 48 в частта й „…. и управителя на „Черни Лом 2008“ – ЕООД, град Две могили“; отмяна изцяло на разпоредбата на чл. 49, ал. 2 и отмяна на разпоредбата на чл. 49, ал. 5, изр. 2 в частта му „…… от „Черни Лом 2008“ – ЕООД, град Две могили ……“. По оспорването е образувано адм. д. № 176/2019 г. по описа на Административния съд – Русе, VІІІ състав, насрочено за 22.05.2019 г. от 10,30 ч. Оспорваща страна по делото е прокурор от ОП – Русе, с адрес: гр. Русе, ул. Александровска № 57.

2748

Административният съд – София област, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е образувано адм. дело № 551/2019 г. по описа на съда по протест на прокурор от Окръжна прокуратура – София, с който се оспорва като незаконосъобразна и се иска отмяната на Наредбата за условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, преработването, оползотворяването и обезвреждането на битови, строителни и масово разпространени отпадъци на територията на община Годеч, приета с Решение № 38 по протокол № 4 от заседание на Общинския съвет – гр. Годеч, проведено на 8.06.2006 г. Административно дело № 551/2019 г. е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 29.05.2019 г. от 10 ч.

2736

Административният съд – София област, осми състав, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че в Административния съд – София област, е образувано адм. дело № 521/2019 г. по описа на съда по протест на Окръжна прокуратура – София, което е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 12.06.2019 г. от 10 ч. и по което предмет на оспорване са разпоредбите на чл. 51, ал. 3 в частта „или упълномощено от него лице“, чл. 52, ал. 2, т. 2, 3 и 6 от Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Мирково, приета с Решение № 53 по протокол № 9 от 21.04.2008 г. на Общинския съвет – с. Мирково. Конституирани страни в производството са: Окръжната прокуратура – София, ответник по оспорването: Общинският съвет – с. Мирково, представляван от председателя му.

2813

Административният съд – Търговище, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от Окръжната прокуратура – Търговище, против чл. 30, ал. 4 от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища, собственост на Община Антоново, приета с Решение № 178 по протокол № 5 от 31.05.2005 г. на Общинския съвет – гр. Антоново. По протеста е образувано адм. д. № 68/2019 г. по описа на Административния съд – Търговище, със страни: Окръжната прокуратура – Търговище, и Общинският съвет – гр. Антоново. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 7.05.2019 г. от 10,30 ч.

2880

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, с който се оспорва чл. 28, ал. 1, т. 3 от Наредба № 7 за условията и реда за управление и разпореждане с общинския жилищен фонд, приета от Общинския съвет – гр. Маджарово, по който е образувано адм. д. № 398/2019 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 15.05.2019 г. от 10 ч.

2860

Административният съд – Хасково, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест срещу чл. 50, ал. 3, чл. 51, ал. 1, т. 5, 6 и 9 от Наредба № 16 за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Харманли, по който е образувано адм. дело № 373/2019 г. по описа на Административния съд – Хасково, насрочено за 8.05.2019 г. от 10,20 ч.

2778

Кюстендилският окръжен съд, търговско отделение, ІІІ състав, постановява ответникът X.X. с последен известен адрес Кюстендил, ул. Дондуков № 57, ет. 3, ап. 7, да бъде уведомен чрез „Държавен вестник“, че има качеството на ответник по т. д. № 86/2018 г. на Окръжния съд – Кюстендил, образувано по предявен иск с ищец „Банка ДСК“ – ЕАД, София, за признаване за установено, че ответникът дължи на ищеца по договор за кредит за текущо потребление от 21.12.2016 г. сума в общ размер 14 840,82 евро, от които главница 13 933,80 евро, ведно със законната лихва от 10.01.2018 г. договорна лихва в размер 700,80 евро за периода 20.05.2017 г. – 9.01.2018 г., лихвена надбавка за забава за периода 20.06.2017 г. – 9.01.2018 г. в размер 146,19 евро, както и 60 евро такса изискуемост, начислена при превръщане на кредита в предсрочно изискуем, за което е издадена заповед за изпълнение по ч. гр. д. № 133/2018 г. на РС – Кюстендил, като му указва, че следва да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в канцеларията на съда в Кюстендил, ул. Гороцветна № 31, за да получи препис от исковата молба и приложенията, след което в двуседмичен срок от получаването има възможност да даде отговор съгласно постановеното по делото разпореждане от 7.11.2018 г. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа, съдът ще му назначи особен представител по делото. Определението не подлежи на обжалване.

2749

Добричкият районен съд, гражданска колегия, уведомява X.X.X., роден на 17.04.1965 г. в Москва, руски гражданин, че в Районния съд – Добрич, е образувано гр.д. № 937/2018 г. по описа на ДРС, заведено от „Енерго-Про Продажби“ – АД, по което същият е ответник. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2882

Кюстендилският районен съд призовава X.X.X., родена на 3.04.1950 г. в Русия, Тюменска област, без адресна регистрация в Република България и с неизвестен адрес в чужбина, като ответница по гр. д. № 364 по описа на съда за 2019 г., образувано по предявени от X.X.X. с адрес: с. Шишковци, община Кюстендил, ул. Васил Коларов № 18, брачен иск с правно основание чл. 49, ал. 1 от Семейния кодекс и небрачен иск е правно основание чл. 53 от Семейния кодекс, в двуседмичен срок от обнародването на настоящото съобщение в „Държавен вестник“ да се яви в канцеларията на Кюстендилския районен съд, за да получи преписи от исковата молба и приложенията към нея за отговор по чл. 131 от Гражданския процесуален кодекс. Ако въпреки публикацията X.X.X. не се яви в съда, за да получи преписи от исковата молба и приложенията към нея, съдът ще й назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от Гражданския процесуален кодекс.

2750

Пловдивският районен съд, VІІІ гр. състав, съобщава на Патриция Сули, родена на 5.12.1964 г., сега с неизвестен адрес, че в двуседмичен срок считано от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на Районния съд – Пловдив, и да получи съдебните книжа (препис от исковата молба и приложенията към нея) като ответница по гр.д. № 6850/2018 г. на ПдРС, VІІІ гр. състав, заведено от ДЗИ „Общо Застраховане“ – ЕАД, с оглед депозиране на писмен отговор по чл. 131 от ГПК. Ако въпреки публикацията ответницата не се яви в съда при разглеждане на делото, съдът й назначава особен представител.

2775

Районният съд – гр. Сандански, призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ ответницата X.X.X., родена на 30.10.1980 г., гражданка на Република България, с постоянен адрес: Благоевград, ул. Арсений Костенцев № 19, ет. 4, ап. 7, и с настоящ адрес Гърция, да се яви в канцеларията на Районния съд – гр. Сандански, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея по гр. д. № 1539/2018 г. по описа на съда, заведено от X.X.X. от гр. Сандански, по чл. 53, ал. 2 от ЗКИР. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще й назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2751

Районният съд – гр. Сандански, призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ ответника Хемайет Ислам Митун, роден на17.08.1988 г., гражданин на Народна република Бангладеш, без регистриран постоянен и настоящ адрес в страната и с неизвестен адрес в чужбина, да се яви в канцеларията на Районния съд – гр. Сандански, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея по гр.д. № 155/2019 г. по описа на съда, заведено от X.X.X. от с. Дамяница, за развод. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2776

Софийският районен съд съобщава на Реджендра Мишра, индийски гражданин, роден на 1.03.1975 г. в Джайпур, Индия, без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, че има качеството на ответник по гр.д. № 9776/2019 г. по описа на СРС, ІІІ ГО, 80-и състав, образувано по предявен от X.X.X. от София, ж.к. Илинден, бл. № 124, вх. Г, ет. 4, ап. 4, против него иск с правно основание чл. 127а от СК за заместване съгласието на ответника за пътуване на роденото от брака им дете Самрат Мишра, родено на 3.11.2014 г., извън пределите на Република България до държави – членки на ЕС, Великобритания, Турция и Сърбия, без ограничение във времето, алтернативно да пътува до Турция в периода 4.10.2019 г. – 13.10.2019 г., като се укаже на същия, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на СРС, ІІІ ГО, за връчване на книжата по делото. Ответникът следва да посочи съдебен адресат в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2859

Пловдивският окръжен съд, търговско отделение, на основание чл. 679 от Търговския закон призовава кредиторите на „Транс Сити“ – АД – в несъстоятелност, ЕИК 160083578, да се явят по ч.т.д. № 274/2019 г., ХІІ състав, за съдебно заседание, което ще се проведе на 13.05.2019 г. в 10 ч. в зала № 8 на Пловдивския окръжен съд, бул. Шести септември № 167, за разглеждане на молбите на „НКБ Сервиз“ – ООД, ЕИК 200512860, „Никан Лайн Груп“ – ООД, ЕИК 112056417, и на „Транс Сити“ – АД – в несъстоятелност, за отмяна на решенията, взети на събрание на кредиторите на „Транс Сити“ – АД – в несъстоятелност, проведено на 27.03.2019 г.

2881

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение „Българска асоциация на футболните агенти“ (БАФА) на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква годишно общо събрание на 29.05.2019 г. в 13 ч. в София, ул. Незабравка № 25, Парк-хотел „Москва“, зала „Конферанс 3“, при следния дневен ред: 1. приемане на доклад и отчет за дейността на сдружение „БАФА“ за 2018 г.; проект за решение – ОС приема доклад и отчет за дейността на сдружение „БАФА“ за 2018 г.; 2. приемане на бюджет на сдружение „БАФА“ за 2019 г.; проект за решение – ОС приема доклад и отчет за дейността на сдружение „БАФА“ за 2019 г.; 3. обсъждане и приемане на изменения в устава на сдружение „БАФА“; проект за решение – ОС приема изменение на устава на сдружение „БАФА“; 4. освобождаване и избор на членове на управителния съвет; 5. обсъждане и утвърждаване на решение на управителния съвет за приемане членове на сдружението и трансформирането им от „асоциирани“ в членове с право на глас; проект за решение – ОС потвърждава решение на УС на сдружение „БАФА“; 6. други. Канят се всички членове да присъстват на събранието, като се регистрират от 12,50 ч. до 13 ч. в деня на събранието и се легитимират с представяне на документ за самоличност. Материалите по дневния ред са на разположение на членовете на адреса на управление всеки работен ден от 9 до 17 ч. При липса на кворум на основание чл. 18, ал. 5 от устава на сдружението и чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 14 ч. на същото място и при същия дневен ред.

2867

91. – Управителят на фондация „Деца на БА“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 12.2.1 от учредителния акт на фондацията свиква заседание на контролния съвет на фондация „Деца на БА“ на 12.06.2019 г. в 10 ч. в сградата на Министерството на отбраната в София, ул. Дякон Игнатий № 3, в заседателна зала № 298 в Щаба на отбраната, при следния дневен ред: 1. приемане на промени в учредителния акт на фондация „Деца на БА“; 2. промени в състава на контролния съвет; 3. промени в състава на управителния съвет; 4. избиране на нов управител; 5. приемане на доклад за дейността на фондацията през 2018 г. и годишен финансов отчет за 2018 г.

2831

11. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство X.X.“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква извънредно общо събрание на членовете на сдружението на 14.06.2019 г. в 18 ч. на адреса на седалището на сдружението – София, ж.к. Обеля 2, 140 СОУ „X.X.“, при следния дневен ред: 1. избиране на нови членове на управителния съвет; 2. приемане на годишен доклад за дейността на сдружението за 2018 г.; 3. приемане на годишен финансов отчет на сдружението за 2018 г.; 4. приемане на годишен доклад за дейността на управителния съвет на сдружението за 2018 г. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе един час по-късно на същото място и при същия дневен ред.

2829

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „РС Карантината“, Варна, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 16, т. 1, 2 и 3 от устава на сдружението свиква по своя инициатива общо събрание на 15.06.2019 г. в 10 ч. във Варна, кв. Аспарухово, Аспарухов парк, рибарско селище „Карантината“, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за периода 2018 – 2019 г.; 2. финансов отчет на сдружението; 3. освобождаване на настоящия управителен съвет на сдружението съгласно чл. 15, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 20 от устава на сдружението; 4. приемане на промени в устава на сдружението, а именно: чл. 16, ал. 3 от устава се променя, като придобива следната редакция: „Поканата се обявява в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията, и се поставя на мястото за обявления в сградата, в която се намира управлението на сдружението, най-малко един месец преди насрочения ден.“; член 20 от устава се променя, като придобива следната редакция: „Управителният съвет се състои от трима души, които се избират за срок от пет години.“; 5. избор на нов управителен съвет съгласно чл. 15, ал. 1, т. 3 от устава на сдружението; 6. прекратяване на членствени отношения с членове на сдружението на основание чл. 28, ал. 1, т. 5 във връзка с ал. 3 от устава на сдружението; 7. приемане на нови членове; 8. възлагане на мандат и правомощия на управителния съвет с разработване и проектиране на рибарско селище „Карантината“; 9. други. Всички материали по свикване и провеждане на общото събрание ще бъдат на разположение на членовете на адреса на управление на сдружението.

2890

1. – Управителният съвет на Атлетически клуб „Орловец-93“ – Габрово, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно събрание на 12.06.2019 г. в 18 ч. в Габрово, стадион „Хр. Ботев“, в клуба на спортиста, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на управителния съвет за дейността на клуба през 2018 г.; 2. отчет на контролния съвет за дейността на клуба през 2018 г.; 3. промени в устава на сдружението; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч. на същото място и при същия дневен ред. Поканват се всички членове на клуба да присъстват на общото събрание.

2870

25. – Управителният съвет на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция – Пловдив, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ свиква редовно общо годишно отчетно-изборно събрание на асоциацията на 30.05.2019 г. в 13 ч. в офиса на БАПОП на ул. Добротич № 12 в Пловдив при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет през 2018 г.; 2. отчет на контролния съвет за дейността на асоциацията през 2018 г.; 3. приемане на баланса и годишния счетоводен отчет за 2018 г.; 4. утвърждаване решенията на управителния съвет през 2018 г.; 5. предложение за освобождаване от отговорност членовете на управителния съвет за дейността им през 2018 г.; 6. приемане на план за работа на асоциацията през 2019 г.; 7. определяне размера на членския внос за 2019 г.; 8. приемане на бюджет на асоциацията за 2019 г.; 9. предложения за допълнения и промени в устава на асоциацията; 10. избор на управителен съвет и председател на УС; 11. избор на контролен съвет и председател на КС. Поканват се всички членове на асоциацията да вземат участие в събранието. На основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ при липса на кворум събранието ще се проведе същия ден в 14 ч. на същото място и при същия дневен ред. Материалите за събранието са на разположение на адреса на управление на асоциацията – Пловдив, ул. Добротич № 12.

2899

5. – Управителният съвет на Сдружение на общопрактикуващите лекари в София област, Самоков, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 9 от устава на сдружението свиква общо събрание на 11.06.2019 г. в 17,30 ч. в конферентната зала на Бизнес център „Сердика“ – София, бул. Акад. X.X.X. № 2Е, ет. 2, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за дейността на СОЛСО през отчетния период; 2. доклад на контролната комисия на СОЛСО; 3. избор на нов управителен съвет на СОЛСО и нова контролна комисия; 4. промяна в устава на СОЛСО; 5. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 18,30 ч., на същото място и при същия дневен ред.

2809

36. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Ян Бибиян – 2001“ – Силистра, на основание чл. 21, ал. 3 от устава на сдружението и чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 10.06.2019 г. в 17,30 ч. на адреса на управление на сдружението в Силистра, ул. Патриарх Евтимий № 59 (в сградата на ДГ „Ян Бибиян“), при следния дневен ред: 1. актуализиране на устава на сдружението; 2. избор на нов управителен съвет; 3. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 22 от устава на сдружението събранието ще се проведе същия ден в 18,30 ч. на същото място и при същия дневен ред. Всички писмени материали по провеждане на събранието са на разположение на членовете на сдружението в канцеларията на директора на ДГ „Ян Бибиян“ всеки делничен ден от 9 ч. до 17 ч. Поканват се всички членове на сдружението или техни пълномощници (с писмено пълномощно) да присъстват на събранието.

2806

3. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „ЦДГ Добруджа – 2001“ – Силистра, на основание чл. 11, ал. 2 от устава на сдружението и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 10.06.2019 г. в 17,30 ч. на адреса на управление на сдружението в Силистра, ул. Изворите № 39 (в сградата на ДГ „Добруджа“), при следния дневен ред: 1. актуализиране на устава на сдружението; 2. избор на нов управителен съвет; 3. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 14 от устава на сдружението събранието ще се проведе същия ден в 18,30 ч. на същото място и при същия дневен ред. Всички писмени материали по провеждане на събранието са на разположение на членовете на сдружението в канцеларията на директора на ДГ „Добруджа“ всеки делничен ден от 9 до 17 ч. Поканват се всички членове на сдружението или техни пълномощници (с писмено пълномощно) да присъстват на събранието.

2811

4. – Управителният съвет на СНЦ „Здраве и морал“ – Стара Загора, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 20, ал. 3 и 4 от устава свиква редовно общо събрание на 14.06.2019 г. в 18 ч. на адреса на управление на сдружението – Стара Загора, бул. X.X.X. № 7, вх. Г, ап. 11, при следния дневен ред: 1. отчет на сдружението за календарната 2018 г.; проект за решение: ОС приема отчетния доклад за дейността на сдружението през 2018 г.; 2. промяна на седалището и адреса на управление на сдружението; проект за решение: ОС променя седалището и адреса на управление на сдружението, както следва: Стара Загора 6000, ул. Д. Наумов № 44, вход – южен; 3. промени в състава на управителния съвет на сдружението – освобождаване на председателя на УС в качеството му на председател и като член на УС на сдружението по негова молба и избор на нов член и председател на УС на сдружението; проект за решение: ОС освобождава председателя на УС в качеството му на председател и като член на УС на сдружението по негова молба и избира X.X.X. за нов член и председател на УС на сдружението; 4. приемане на годишния финансов отчет с приложенията му за 2017 г., отчета за приходите и разходите за 2017 г., отчета на паричните потоци на сдружението за 2017 г.; проект за решение: ОС приема годишния финансов отчет с приложенията му за 2017 г.; 5. приемане на годишния финансов отчет с приложенията му за 2018 г., отчета за приходите и разходите за 2018 г., отчета на паричните потоци на сдружението за 2018 г.; проект за решение: ОС приема годишния финансов отчет с приложенията му за 2018 г.; 6. освобождаване от отговорност членовете на управителния съвет за дейността им през 2018 г.; проект за решение: ОС освобождава от отговорност членовете на управителния съвет за дейността им през 2018 г.; 7. промени в устава на сдружението и приемане на нов устав; проект за решение: ОС приема предложените промени в устава на сдружението и приема нов устав. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе един час по-късно на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове.

2865

1. – Управителният съвет на СНЦ „Спортен клуб ТЕ КАМИ“ – Стара Загора, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 18 и сл. от устава на сдружението свиква редовно общо събрание на 14.06.2019 г. в 10 ч. в седалището и адреса на управление на сдружението – Стара Загора, ул. Боруйград № 16, вх. Б, ет. 2, ап. 38, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за дейността на сдружението през 2018 г.; проект за решение: ОС приема отчетния доклад за дейността на сдружението през 2018 г.; 2. приемане на годишния финансов отчет с приложенията му за 2017 г., отчета на приходите и разходите за 2017 г., отчета на паричните потоци на сдружението за 2017 г.; проект за решение: ОС приема годишния финансов отчет с приложенията му за 2017 г.; 3. приемане на годишния финансов отчет с приложенията му за 2018 г., отчета на приходите и разходите за 2018 г., отчета на паричните потоци на сдружението за 2018 г.; проект за решение: ОС приема годишния финансов отчет с приложенията му за 2018 г.; 4. освобождаване от отговорност членовете на управителния съвет за дейността им през 2018 г.; проект за решение: ОС освобождава от отговорност членовете на управителния съвет за дейността им през 2018 г.; 5. промени в състава на управителния съвет и избор на нови членове; проект за решение: ОС приема предложените промени в управителния съвет и избира предложените членове на управителния съвет; 6. промени – допълване на целите и предмета на дейност; проект за решение: ОС приема предложените промени за допълване на целите и предмета на дейност на сдружението; 7. промени в устава и приемане на нов устав; проект за решение: ОС приема предложените промени в устава на сдружението и приема нов устав. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и може да се проведе, колкото и членове да се явят.

2866

1. – Управителният съвет на Училищното настоятелство при ОУ „X.X.“ – с. Самоводене, община Велико Търново, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 7.06.2019 г. в 18 ч. в сградата на ОУ „X.X.“ – с. Самоводене, община Велико Търново, при следния дневен ред: 1. отчет на ръководството; 2. гласуване на промени в устава; 3. приемане на нови членове; 4. избор на нов управителен съвет. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе един час по-късно.

2788

Промени настройката на бисквитките