Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 67 от 28.VII

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

ОБЩИНА АРДИНО

ЗАПОВЕД № 542 от 24 юни 2020 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 12, ал. 2 от ЗОС, чл. 310, ал. 5, чл. 311, ал. 1, чл. 313, ал. 1, т. 3 и чл. 314, ал. 4 от ЗПУО и Решение № 94 от 18.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Ардино, нареждам:

І. 1. Да се преобразува детска градина „Брезичка“ – гр. Ардино, чрез разделяне на групата в с. Горно Прахово в самостоятелна институция в системата на предучилищното и училищното образование като ДГ „Дъга“, с. Горно Прахово, с адрес с. Горно Прахово, ул. Първа, считано от 1.08.2020 г. със седалище, намиращо се на част от първия етаж на сградата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Горно Прахово.

2. Брой на децата, които ще се обучават – 13.

3. На обхванатите деца от закритите детски градини по селата: Башево, Чернигово, Долно Прахово, Дедино, Третак, Търна, Млечино, Богатино, Хромица и Червена скала, се осигурява транспорт съгласно утвърдената транспортна схема на община Ардино.

4. Наличният инвентар и сградният фонд на групата в с. Горно Прахово да се приемат и стопанисват от ДГ „Дъга“, с. Горно Прахово, община Ардино.

5. Числеността на персонала на ДГ „Дъга“ – с. Горно Прахово, да се определи съгласно разпоредбите на Наредба № 4 от 2017 г. за нормиране и заплащане на труда, издадена от МОН.

6. Трудовоправните отношения с персонала на групите в с. Горно Прахово да се уредят при условията и реда на чл. 91 и 123 от Кодекса на труда.

7. Документацията на групите в с. Горно Прахово да се приеме и съхранява в детска градина „Дъга“, с. Горно Прахово.

II. 1. Да се преобразува детска градина „Мир“ – с. Бял извор, чрез разделяне на групата в с. Жълтуша в самостоятелна институция в системата на предучилищното и училищното образование като ДГ „Радост“ – с. Жълтуша, с адрес с. Жълтуша, община Ардино, считано от 1.08.2020 г. със седалище, намиращо се на част от първия етаж на сградата на ОУ „Отец Паисий“, с. Жълтуша.

2. Брой на децата, които ще се обучават – 12.

3. На обхванатите деца от закритите детски градини по селата: Седларци, Гарване, Главник, Еньовче, се осигурява транспорт съгласно утвърдената транспортна схема на община Ардино.

4. Наличният инвентар и сградният фонд на групата в с. Жълтуша да се приемат и стопанисват от ДГ „Радост“, с. Жълтуша, община Ардино.

5. Числеността на персонала на ДГ „Радост“ – с. Жълтуша, да се определи съгласно разпоредбите на Наредба № 4 от 2017 г. за нормиране и заплащане на труда, издадена от МОН.

6. Трудовоправните отношения с персонала на групите в с. Жълтуша да се уредят при условията и реда на чл. 91 и 123 от Кодекса на труда.

7. Документацията на групите в с. Жълтуша да се приеме и съхранява в детска градина „Радост“, с. Жълтуша.

Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на X.X. – началник на отдел „Образование, култура и спорт“ в Община Ардино.

Кмет: И. Шабан

5317

 

ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА

РЕШЕНИЕ № 719 от 16 октомври 2018 г.

На основание чл. 127, ал. 6 от ЗУТ, чл. 21, ал. 1, т. 2, 11 и 23 във връзка с чл. 17, ал. 1, т. 2 от ЗМСМА, чл. 5, ал. 1, т. 10 и 22 и чл. 5, ал. 2 от ПОДОСНКВОА и докладна от кмета на общината с изх. № 6101-125/12.10.2018 г. Общинският съвет – гр. Бяла Слатина, одобрява окончателния проект на общ устройствен план на община Бяла Слатина заедно с правилата и нормативите по неговото прилагане в графичната част и представеното становище по екологична оценка № BP 1-1/2018 на РИОСВ – Враца.

Председател: В. Борисова

5340

 

ОБЩИНА МЪГЛИЖ

РЕШЕНИЕ № 113 от 25 юни 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинския съвет – гр. Мъглиж, одобрява изменение на общия устройствен план на община Мъглиж в частта му за ПИ с идентификатор 87212.800.216, местност Керезлика, в землището на с. Ягода, община Мъглиж, което се състои в промяна от жилищна устройствена зона „Жм“ на имота в устройствена зона за обществено обслужване „Оо“ със следните устройствени показатели:

Плътност на застрояване – до 60 %.

Коефициент на интензивност на застрояване – до 1,2.

Плътност на озеленяване – от 40 %.

Характер на застрояване – свободно нискоетажно, с височина до 10 м.

Предвижда се в имота да бъде изградена къща за гости.

Председател: Ст. Христов

5330

2. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) съобщава, че е издал Разрешение за строеж № РС-56 от 20.07.2020 г. за обект: Модернизация на път I-8 „Калотина – Софийски околовръстен път“, участък от км 4+420 и до км 6+100, съответно за: реконструкция на телекомуникационни кабели и тръбна мрежа ИТС – тръбна мрежа за оптични кабели, при условията на чл. 60 на Административнопроцесуалния кодекс. Предварителното изпълнение може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

5387

29. – Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. X.X.“ – Пловдив, обявява конкурси за прием на докторанти – държавна поръчка, редовна форма на обучение за учебната 2020/2021 г., както следва: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по…, докторска програма „Методика на обучението по музика“ – един; област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.2. Изобразително изкуство, докторска програма „Приложни, изящни изкуства и дизайн“ – двама; област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.3. Музикално и танцово изкуство, докторска програма „Музикознание и музикално изкуство“ – трима; докторска програма „Хореография“ – трима. Срок за подаване на документи – 2 месеца от обнародването на обявата в „Държавен вестник“. Документи се подават в сградата на ректората на АМТИИ „Проф. X.X.“ – Пловдив, на адрес: Пловдив 4000, ул. Тодор Самодумов № 2, стая № 34; тел.: 0877 88 49 55; приемно време от 10 до 12 ч. и от 14 до 16 ч.

5199

6. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за: професори по професионално направление: 1.2. Педагогика (Медийна педагогика) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.2. Педагогика (Предучилищна педагогика) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.3. Методика на обучението по чужд език (Предучилищна и начална училищна възраст) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.3. Педагогика на обучението по… (Физическо възпитание и спорт – баскетбол) – един, за нуждите на ДС; доценти по професионално направление: 1.2. Педагогика (Предучилищна педагогика – психолого-педагогически основи на информационната култура) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.3. Педагогика на обучението по… (История на музиката, История на българската музика) – един, за нуждите на ФНОИ; 8.2. Изобразително изкуство (Концептуални форми, Софтуер за графичен дизайн, Софтуер за видеомонтаж) – един, за нуждите на ФНОИ; 8.3. Музикално и танцово изкуство (Инструментознание, Музикален анализ, Компютърен нотопис и приложна оркестрация) – един, за нуждите на ФНОИ; 8.3. Музикално и танцово изкуство (Музикална естетика, Акустика, Звукотехника) – един, за нуждите на ФНОИ; 4.1. Физически науки (Обща теория на относителността и релативистка астрофизика) – един, за нуждите на ФзФ; 7.4. Обществено здраве (Кинезитерапия) – един, за нуждите на МФ; главни асистенти по професионално направление: 1.2. Педагогика (Социална педагогика) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.2. Педагогика (Специална педагогика) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.3. Педагогика на обучението по… (Методика на обучението по математика в началните класове) – един, за нуждите на ФНОИ; 1.3. Педагогика на обучението по… (Педагогика на изобразителното изкуство в детската градина) – един, за нуждите на ФНОИ; 3.2. Психология (Обща, възрастова и педагогическа психология) – един, за нуждите на ФНОИ; 8.2. Изобразително изкуство (Декоративни изкуства и комбинаторика, Живопис и цветознание, Цветознание и живопис) – един, за нуждите на ФНОИ; 8.2. Изобразително изкуство (Софтуер за графичен дизайн, Графичен дизайн и визуална комуникация, Графичен дизайн) – един, за нуждите на ФНОИ; 3.8. Икономика (Финанси, счетоводство и анализ – Управление на разходите и секторна специализация – на български и английски език) – един, на половин щат, за нуждите на СтФ; 1.3. Педагогика на обучението по… (Математика) – един, за нуждите на ФМИ; 1.3. Педагогика на обучението по… (Методика на обучението по английски език) – един, за нуждите на ФКНФ, всички със срок за подаване на документи 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. X.X.“. Документи се подават в ректората, Информационен център, отдел „Човешки ресурси“, стая № 2, София 1504, бул. Цар Освободител № 15, тел. 02/986-11-83. Приемно време от 15 до 17 ч.

5339

7. – Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурси за приемане на редовни и задочни докторанти по държавна поръчка за учебната 2020 – 2021 г. в съответствие с Решение № 332 от 14.05.2020 г. на Министерския съвет (приложение № 1); за приемане на редовни и задочни докторанти платена форма на обучение (приложение № 2). От 1.09.2020 г. до 31.10.2020 г. кандидатите подават следните документи до ректора на СУ „Св. X.X.“: 1. заявление по образец; 2. декларация по образец; 3. автобиография; 4. оригинал и копие на дипломата за завършена образователно-квалификационна степен „магистър“ и приложението към нея; завършилите при степенна структура на обучение представят оригинали и копия на дипломите за завършени образователно-квалификационни степени „бакалавър“ и „магистър“ и приложенията към тях; оригиналната диплома се връща на кандидата веднага след сверяване с копието; приложеното към документите копие на дипломата не се връща; 4.1. в случай че издаването на дипломата за висше образование е предстоящо, кандидатът подава академична справка – оригинал (или нотариално заверено копие), в която да са отразени средният успех от семестриалните изпити с хорариума на часовете по отделните дисциплини и успехът от държавните изпити; 4.2. за кандидати, завършили Софийския университет „Св. X.X.“, на които издаването на дипломата за висше образование е предстоящо, се допуска да представят уверение, издадено от отдел „Студенти“ към факултета; 4.3. лица, придобили в чужбина образователно-квалификационна степен „магистър“, призната по законодателството на съответната държава, могат да кандидатстват за обучение в докторска степен, след като са преминали процедура по признаване на образованието от Софийския университет; 5. документ, удостоверяващ платена такса за участие в кандидатдокторантски конкурс (50 лв. за първи изпит по специалност и 50 лв. по западен език) – плащането се извършва по банков път от всяка търговска банка: сметката на СУ „Св. X.X.“ е: Българска народна банка – Централно управление, банкова сметка: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01, BIC CODE: BNBGBGSD, титуляр: СУ „Св. X.X.“; вносител: кандидат-докторантът. Задължителната информация, която трябва да съдържа банковият документ, е: трите имена, ЕГН, град по местоживеене, факултетът, към който е обявена докторантурата, и кандидатдокторантската такса. Всички документи се прилагат в папка. За контакти: тел. 02/8462185, 02/9308445 – сектор „Докторанти“, ректорат.

Приложение № 1

Предложения за броя на приеманите за обучение докторанти, български граждани и граждани на Европейския съюз и на ЕИП, в СУ „Св. X.X.“ за учебната 2020 – 2021 г., утвърдени с Решение № 332 от 14.05.2020 г. на Министерския съвет

(брой)

Шифър

Професионално направление

Докторска програма

Образователна

и научна степен „доктор“

редовно

задочно

Факултет по математика и информатика

1.

4.5.

Математика

Математическа логика и приложенията й

2

2.

4.5.

Математика

Геометрия

1

3.

4.5.

Математика

Математически анализ

1

1

4.

4.5.

Математика

Изчислителна математика

1

5.

4.5.

Математика

Математическо моделиране и приложение на математиката (Математическо моделиране)

1

6.

4.5.

Математика

Математическо моделиране и приложение на математиката (Мехатроника и роботика)

1

1

7.

4.5.

Математика

Математическо моделиране и приложение на математиката в икономиката

1

8.

4.5.

Математика

Теория на вероятностите и математическа статистика

2

9.

4.5.

Математика

Изследване на операциите

2

10.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Компютърни науки (Мрежово програмиране)

1

1

11.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Компютърни науки (Интернет на нещата)

1

1

12.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Компютърни науки (Машинно самообучение)

3

13.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни технологии (Интернет на нещата)

1

14.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни технологии (Образователен софтуер с VR/AR)

1

15.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни технологии (Големи обеми от данни)

1

16.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Софтуерни технологии (Софтуерно инженерство)

4

3

17.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Софтуерни технологии (Откриване на знания)

2

1

18.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Софтуерни технологии (Управление на знанията)

1

19.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни системи (Бази от данни)

2

1

20.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни системи (Системи, основани на знания)

2

1

21.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни системи (Паралелни и разпределени системи)

1

1

22.

4.6.

Информатика и компютърни науки

Информационни системи (Вградени и автономни системи)

1

1

23.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението по математика и информатика (Методика на обучението по математика)

1

24.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението по математика и информатика (Методика на обучението по информатика и ИТ)

1

Общо

35

12

Физически факултет

25.

4.1.

Физически науки

Астрономия и астрофизика

2

1

26.

4.1.

Физически науки

Метеорология

1

1

27.

4.1.

Физически науки

Физика на океана, атмосферата и околоземното пространство

1

28.

4.1.

Физически науки

Физика на атомите и молекулите

2

29.

4.1.

Физически науки

Теоретична и математическа физика

2

30.

4.1.

Физически науки

Радиофизика и физическа електроника

2

31.

4.1.

Физически науки

Физика на плазмата и газовия разряд

1

32.

4.1.

Физически науки

Физика на вълновите процеси (вкл. нелинейна оптика и квантова електроника)

3

33.

4.1.

Физически науки

Физика на кондензираната материя

1

34.

4.1.

Физически науки

Ядрена физика

2

35.

4.1.

Физически науки

Физика на елементарните частици и високите енергии

4

36.

4.1.

Физически науки

Оптометрия

1

37.

4.1.

Физически науки

Биофизика

1

38.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по физика

2

Общо

25

2

Факултет по химия и фармация

39.

4.2.

Химически науки

Аналитична химия

1

40.

4.2.

Химически науки

Теоретична химия

2

41

4.2.

Химически науки

Теоретична химия (Изчислителна химия)

1

42.

4.2.

Химически науки

Органична химия

3

43.

4.2.

Химически науки

Органична химия (Функционални багрила)

1

44.

4.2.

Химически науки

Химия на твърдото тяло

1

45.

4.2.

Химически науки

Неорганична химия

1

46.

4.2.

Химически науки

Физикохимия

2

47.

4.2.

Химически науки

Физикохимия (Макрокинетика)

2

48.

4.2.

Химически науки

Полимери

1

49.

7.3.

Фармация

Технология на лекарствените форми и биофармация

4

1

50.

7.3.

Фармация

Социална медицина, организация на здравеопазването и фармацията

2

51.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по химия

1

Общо

21

2

Биологически факултет

52.

4.3.

Биологически науки

Зоология (Зоология на безгръбначните животни)

1

53.

4.3.

Биологически науки

Зоология (Зоология на гръбначните животни)

2

54.

4.3.

Биологически науки

Ентомология

1

55.

4.3.

Биологически науки

Паразитология и хелминтология

1

1

56.

4.3.

Биологически науки

Микробиология

2

57.

4.3.

Биологически науки

Генетика (Генетика на човека)

1

58.

4.3.

Биологически науки

Генетика (Генетика на рака)

1

59.

4.3.

Биологически науки

Генетика (Бактериална генетика)

1

60.

4.3.

Биологически науки

Генетика (Генно инженерство)

1

61.

4.3.

Биологически науки

Генетика (Синтетична биология)

1

1

62.

4.3.

Биологически науки

Физиология на животните и човека (Телесна хомеостаза)

1

63.

4.3.

Биологически науки

Молекулярна биология

2

64.

4.3.

Биологически науки

Молекулярна биология (Молекулярна имунология)

1

65.

4.3.

Биологически науки

Ботаника (Систематика на водорасли и гъби)

1

66.

4.3.

Биологически науки

Екология и опазване на екосистемите (Хидроекология)

1

67.

4.3.

Биологически науки

Екология и опазване на екосистемите (Поведенческа екология)

2

68.

4.3.

Биологически науки

Физиология на растенията

2

69.

4.3.

Биологически науки

Клетъчна биология

1

70.

5.11.

Биотехнологии

Технология на биологичноактивните вещества

1

71.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по биология

2

2

Общо

26

4

Геолого-географски факултет

72.

4.4.

Науки за земята

Картография (Тематично географско картографиране) – Географски информационни системи

2

73.

4.4.

Науки за земята

Картография (Тематично географско картографиране) – Дистанционни изследвания

1

74.

4.4.

Науки за земята

География на страните (Регионална и политическа география)

2

75.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география (Регионално развитие на индустриализацията)

1

76.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география (Социално-икономически профили на селските райони в България)

1

77.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география (Транспортът като фактор за развитието на селските райони)

1

78.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география (Териториална идентичност и регионално развитие)

1

1

79.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география

2

80.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география (Регионално развитие на транспортната инфраструктура и комуникациите)

1

81.

4.4.

Науки за земята

Икономическа и социална география (Социално-икономическо райониране и административно-териториално деление)

1

82.

4.4.

Науки за земята

География на населението и селищата (Миграции и бежански вълни)

1

83.

4.4.

Науки за земята

Регионална геология

1

1

84.

4.4.

Науки за земята

Климатология

2

1

85.

4.4.

Науки за земята

Хидрология на сушата и водните ресурси

1

1

86.

4.4.

Науки за земята

Геоморфология и палеогеография

1

87.

4.4.

Науки за земята

География на рекреацията и туризма

3

88.

4.4.

Науки за земята

Физическа география и ландшафтознание

2

1

89.

4.4.

Науки за земята

Биогеография и география на почвите

2

1

90.

3.7.

Администрация и управление

Регионално развитие

5

91.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по география

1

1

Общо

31

8

Богословски факултет

92.

2.4.

Религия и теология

Теология (Свещено Писание на Новия Завет)

1

1

93.

2.4.

Религия и теология

Теология (Свещено Писание на Стария Завет)

2

94.

2.4.

Религия и теология

Теология (Химнология)

1

95.

2.4.

Религия и теология

Теология (Християнска апологетика)

1

96.

2.4.

Религия и теология

Теология (Психология на религията)

1

97.

2.4.

Религия и теология

Теология (Християнска философия)

1

98.

2.4.

Религия и теология

Теология (История на православното богословие през ХХ в.)

1

1

99.

2.4.

Религия и теология

Теология (Патрология)

2

100.

2.4.

Религия и теология

Теология (Нехристиянски религиозни учения)

1

101.

2.4.

Религия и теология

Теология (Литургика)

1

1

102.

2.4.

Религия и теология

Теология (Пастирско богословие)

1

1

Общо

13

4

Стопански факултет

103.

3.8.

Икономика

Приложна иконометрия и икономическо моделиране

2

2

104.

3.8.

Икономика

Аналитични изследвания върху данни (Data Science)

3

3

105.

3.8.

Икономика

Приложение на изчислителната техника в икономиката

3

3

106.

3.8.

Икономика

Икономика и управление (индустрия)

4

2

107.

3.8.

Икономика

Икономика и икономическа политика

4

2

108.

3.7.

Администрация и управление

Стопанско управление

6

1

Общо

22

13

Философски факултет

109.

2.3.

Философия

Онтология

2

110.

2.3.

Философия

Теория на познанието

1

111.

2.3.

Философия

Философия на историята

1

112.

2.3.

Философия

Философия на науката

1

113.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (Философска антропология)

2

114.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (Философия на образованието)

1

115.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (Философия на изкуството)

1

116.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (Метафизика)

1

117.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (Философия на религията)

1

118.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (История на религиите)

1

119.

2.3.

Философия

Философия на културата, политиката, правото и икономиката (Философия в средните училища)

1

2

120.

2.3.

Философия

Етика

1

121.

2.3.

Философия

Етика (Биоетика)

1

122.

2.3.

Философия

Етика (Постмодерна етика)

1

123.

2.3.

Философия

Логика

1

124.

2.3.

Философия

Логика (Приложна логика)

1

125.

2.3.

Философия

Логика (Логика в континенталната традиция)

1

126.

2.3.

Философия

Логика (Философска логика)

1

127.

2.3.

Философия

Естетика

2

128.

2.3.

Философия

Философия с преподаване на английски език

7

1

129.

2.3.

Философия

История на философията (Антична философия)

1

130.

2.3.

Философия

История на философията (Философия на Средновековието и Ренесанса)

1

131.

2.3.

Философия

История на философията (Философия на Новото време – XVII – XVIII век)

1

132.

2.3.

Философия

История на философията (Нова философия – XIX век)

1

133.

2.3.

Философия

История на философията (Съвременна философия)

2

134.

2.3.

Философия

История на философията (Източна философия)

1

135.

2.3.

Философия

Реторика (История на реториката)

1

136.

2.3.

Философия

Реторика (Съвременна реторика)

1

137.

2.3.

Философия

Реторика (Невербална комуникация в реториката)

1

138.

2.3.

Философия

Реторика (Политическа реторика)

2

139.

2.3.

Философия

Реторика (Реторика във виртуалната среда)

2

140.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Социология (Обща социология)

3

1

141.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Социология (Трансформации в труда)

1

142.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Социология (Икономическа социология)

1

143.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Културология (Културата в политиките за градско развитие)

1

144.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Културология (Младежта в България. Публични дебати, социални действия, движения, идеологии, политически режими и институционални структури от края на ХІХ и ХХ век)

1

145.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Културология (Медии и популярна култура)

1

146.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Културология (История на жените и половете)

1

147.

3.2.

Психология

Консултативна психология

1

148.

3.2.

Психология

Педагогическа психология

1

149.

3.2.

Психология

Клинична психология

1

150.

3.2.

Психология

Социална психология

1

1

151.

3.2.

Психология

Психология на здравето

2

152.

3.2.

Психология

Културна и диференциална психология

1

153.

3.2.

Психология

Културна и диференциална психология (на английски език)

1

154.

3.2.

Психология

Културна и диференциална психология (Психология на виртуалния свят)

1

155.

3.2.

Психология

Обща психология (Психологическо измерване и оценяване – Психодиагностика)

1

156.

3.2.

Психология

Психология на развитието в детска и юношеска възраст

1

157.

3.3.

Политически науки

Политология (Международни отношения)

2

158.

3.3.

Политически науки

Политология (Български политически процес)

2

159.

3.3.

Политически науки

Политология (Сравнителна политология)

2

160.

3.3

Политически науки

Публична администрация

2

2

161.

3.3

Политически науки

Европеистика (Политики на разширяване на ЕС)

1

162.

3.3

Политически науки

Европеистика (Исторически изследвания на ЕС)

1

163.

3.3

Политически науки

Европеистика (Икономически изследвания на ЕС)

1

1

164.

3.3

Политически науки

Европеистика (Медийна политика и право на ЕС)

1

165.

3.3

Политически науки

Европеистика (Правни изследвания на ЕС)

1

166.

3.3

Политически науки

Европеистика (Политологични изследвания на ЕС)

1

1

167.

3.3

Политически науки

Европеистика (Политологични изследвания на ЕС – Европейска идентичност)

1

1

168.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Книгознание, библиотекознание и библиография (Информационни ресурси )

1

169.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Книгознание, библиотекознание и библиография (Потребители и ползване на библиотеките)

1

170.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Книгознание, библиотекознание и библиография (История на книгата и четенето – Читатели и четене през българския 19 век)

1

171.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Книгознание, библиотекознание и библиография (Библиотеките през ХІХ и ХХ век)

1

172.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Книгознание, библиотекознание и библиография (Дигитализация в институциите на паметта – библиотеки, архиви, музеи)

1

173.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Теория на научната информация (Информационно осигуряване)

1

Общо

84

10

Исторически факултет

174.

2.2.

История и археология

История на България (История на средновековна България)

1

175.

2.2.

История и археология

История на България (История на българските земи XV – XVII в.)

1

176.

2.2.

История и археология

История на България (История на Българското възраждане)

1

177.

2.2.

История и археология

История на България (Нова българска история 1878 – 1944)

2

178.

2.2.

История и археология

История на България (Съвременна българска история)

2

179.

2.2.

История и археология

История на България (История на българското образование)

1

1

180.

2.2.

История и археология

Документалистика, архивистика, палеография (Историография)

1

181.

2.2.

История и археология

Документалистика, архивистика, палеография (Архивистика)

1

1

182.

2.2.

История и археология

Средновековна обща история (Западна Европа и Византия)

1

183.

2.2.

История и археология

Средновековна обща история (Средновековна балканска история – Балкански взаимоотношения в периода на османското нашествие)

1

184.

2.2.

История и археология

Стара история (Стара история)

1

185.

2.2.

История и археология

Стара история (Тракология)

1

186.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (Нова история)

2

187.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (Съвременна история)

2

188.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (История на Евразия и Русия)

2

189.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (X.X. история)

2

190.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (Съвременна балканска история – Социална история на Балканите)

1

191.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (Съвременна балканска история – Международни отношения)

2

192.

2.2.

История и археология

Нова и най-нова обща история (Нова и съвременна балканска история – Нова и съвременна история на Хърватия)

1

193.

2.2.

История и археология

Археология (Праистория: Енеолит)

1

194.

2.2.

История и археология

Археология (Праистория: Неолит – Енеолит)

1

195.

2.2.

История и археология

Археология (Праистория: Бронзова епоха)

1

196.

2.2.

История и археология

Археология (Тракийска археология)

1

197.

2.2.

История и археология

Археология (Класическа археология: Гърция)

1

198.

2.2.

История и археология

Археология (Класическа археология: Рим)

1

199.

2.2.

История и археология

Археология (Археология на късната античност)

1

200.

2.2.

История и археология

Археология (Методи в археологията)

1

201.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Етнология (Политическа антропология)

1

202.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Етнология (Антропология на прехода)

1

203.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Етнология (Всекидневен живот в постсоциалистическа България)

1

204.

3.1.

Социология, антропология и науки за културата

Етнология (Етнопсихологически модели в образованието)

1

Общо

38

2

Факултет по славянски филологии

205.

2.1.

Филология

Общо и сравнително езикознание (Общо езикознание)

1

1

206.

2.1.

Филология

Общо и сравнително езикознание (Балканско езикознание)

1

1

207.

2.1.

Филология

Общо и сравнително езикознание (Индоевропейско езикознание)

1

1

208.

2.1.

Филология

Български език (Фонетика)

1

1

209.

2.1.

Филология

Български език (Морфология)

1

1

210.

2.1.

Филология

Български език (Синтаксис)

1

1

211.

2.1.

Филология

Български език (Лексикология)

1

1

212.

2.1.

Филология

Български език (Социолингвистика)

1

1

213.

2.1.

Филология

Български език (История на българския книжовен език)

1

1

214.

2.1.

Филология

Български език (История на българския език)

1

215.

2.1.

Филология

Български език (Старобългарски език)

1

216.

2.1.

Филология

Славянски езици (Чешки език)

1

217.

2.1.

Филология

Славянски езици (Полски език)

1

218.

2.1.

Филология

Славянски езици (Сръбски и хърватски език)

1

219.

2.1.

Филология

Славянски езици (Словенски език)

1

220.

2.1.

Филология

Славянски езици (Словашки език)

1

221.

2.1.

Филология

Славянски езици (Украински език)

1

222.

2.1.

Филология

Славянски езици (История на руския книжовен език)

1

223.

2.1.

Филология

Славянски езици (История на руския език)

1

224.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Сравнително балканско литературознание)

1

1

225.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Румънска литература)

1

1

226.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Албанска литература)

1

1

227.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Новогръцка литература)

1

1

228.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Западноевропейска литература)

2

229.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (История на полската литература)

1

230.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (История на сръбската литература)

1

231.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (История на чешката литература )

1

232.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Азия, Африка и Австралия (История на украинската литература)

1

233.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (История на словашката литература)

1

234.

2.1.

Филология

Руска литература (Руски фолклор и етнология)

1

235.

2.1.

Филология

Руска литература (Стара руска литература)

1

236.

2.1.

Филология

Руска литература (Руска литература на XVIII век)

1

237.

2.1.

Филология

Руска литература (Руска литература на XIX век)

1

238.

2.1.

Филология

Руска литература (Руска литература на XX век)

1

239.

2.1.

Филология

Руска литература (Съвременна руска литература – XXI век)

1

240.

2.1.

Филология

Българска литература (Българска възрожденска литература)

1

241.

2.1.

Филология

Българска литература (Българска литература от Освобождението до Втората световна война)

2

242.

2.1.

Филология

Българска литература (Стара българска литература)

1

243.

2.1.

Филология

Българска литература (Българска литература на XX век)

1

244.

2.1.

Филология

Теория и история на литературата (Теория на литературата)

2

245.

2.1.

Филология

Фолклористика (Антропология на българите. Български фолклор)

1

246.

2.1.

Филология

Теория и практика на превода (Теория на превода на славянските езици)

1

247.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението по литература

2

2

Общо

47

15

Факултет по класически и нови филологии

248.

2.1.

Филология

Семитско-хамитски езици (Арабско езикознание)

1

1

249.

2.1.

Филология

Романски езици (Стилистика – португалски език)

1

250.

2.1.

Филология

Романски езици (Съвременно румънско езикознание)

1

251.

2.1.

Филология

Романски езици (Анализ на дискурса – френски език)

2

252.

2.1.

Филология

Общо и сравнително езикознание (на английски език)

1

253.

2.1.

Филология

Общо и сравнително езикознание (Новогръцки език)

1

254.

2.1.

Филология

Общо и сравнително езикознание (Унгарски и български език)

1

255.

2.1.

Филология

Езици на народите на Азия, Африка и Америка (Китайско езикознание)

1

256.

2.1.

Филология

Езици на народите на Азия, Африка и Америка (Китайски език)

1

257.

2.1.

Филология

Езици на народите на Азия, Африка и Америка (Японски език)

1

258.

2.1.

Филология

Езици на народите на Азия, Африка и Америка (Съвременен корейски език – практическа лингвистика)

1

259.

2.1.

Филология

Езици на народите на Азия, Африка и Америка (Индийски езици и култура)

1

260.

2.1.

Филология

Езици на народите на Азия, Африка и Америка (Персийско езикознание)

1

261.

2.1.

Филология

Теория и практика на превода (Немски език)

1

262.

2.1.

Филология

Теория и практика на превода (арабски – български)

1

1

263.

2.1.

Филология

Теория и практика на превода (Класически езици)

1

264.

2.1.

Филология

Теория и практика на превода (Новогръцки език)

1

265.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Арабско литературознание)

1

1

266.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Арабско обществознание – Близкоизточни изследвания и ислямознание)

1

1

267.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Испанска литература XVIII – XXI век)

1

268.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Съвременна испаноамериканска литература XX – XXI век)

1

269.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Съвременна бразилска литература XX – XXI век)

1

270.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия – Британски и американски модернизъм (на английски език)

1

271.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия – Най-нови тенденции в американската литература от XXI век (на английски език)

1

272.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия – Викторианска литература (на английски език)

1

273.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия – Английска литература: от Ренесанс до Барок (на английски език)

1

274.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Японско обществознание)

1

275.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Японска литература и култура)

1

276.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Индийска литература и култура)

2

277.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Персийско литературознание)

1

278.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Съвременна турска литература)

1

279.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Нова румънска литература)

1

280.

2.1.

Филология

Литература на народите на Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия (Стара френска литература – Средновековие, Ренесанс, Класицизъм)

1

281.

1.3.

Педагогика на обучението по....

Методика на обучението по чужд език (Немски език)

1

Общо

36

4

Факултет по журналистика и масова комуникация

282.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Антропология на медиите)

2

283.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Визуална комуникация)

4

284.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Електронни медии)

3

285.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Интегрирани маркетингови комуникации)

2

286.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (История на българската журналистика)

2

287.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Интеркултурна комуникация)

2

288.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Култура и медии)

3

289.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Медиен език и стил)

2

290.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Медиен мениджмънт и комуникация)

2

291.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Международна журналистика)

3

292.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Онлайн журналистика и комуникация)

2

293.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Пресжурналистика)

3

294.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Спортна журналистика)

1

295.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Теория и история на рекламата)

2

296.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Теория на журналистиката и медиите)

2

297.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Теория на четенето)

1

298.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Типология и комуникация на книгата)

3

299.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Убеждаваща комуникация)

3

300.

3.5.

Обществени комуникации и информационни науки

Медии и комуникации (Управление на медийно съдържание в аудио-визуалните платформи)

3

Общо

45

Юридически факултет

301.

3.6.

Право

Теория на държавата и правото. Политически и правни учения (Обща теория на правото)

2

2

302.

3.6.

Право

Теория на държавата и правото. Политически и правни учения (Защита правата на човека)

1

1

303.

3.6.

Право

Римско частно право

1

304.

3.6.

Право

Граждански процес

1

305.

3.6.

Право

Гражданско и семейно право (Търговско право)

1

1

306.

3.6.

Право

Гражданско и семейно право (Вещно право)

1

1

307.

3.6.

Право

Трудово право и обществено осигуряване

1

1

308.

3.6.

Право

Финансово право

2

2

309.

3.6.

Право

Административно право и административен процес

2

2

310.

3.6.

Право

Конституционно право

2

1

311.

3.6.

Право

Криминалистика

1

1

312.

3.6.

Право

Наказателно право (Криминология)

1

313.

3.6.

Право

Наказателнопроцесуално право

1

1

314.

3.6.

Право

Международно публично право

1

1

315.

3.6.

Право

Международно частно право

1

1

316.

3.6.

Право

Право на Европейския съюз

2

2

317.

3.3.

Политически науки

Международни отношения

1

1

Общо

22

18

Факултет по науки за образованието и изкуствата

318.

1.2.

Педагогика

Социална педагогика

1

319.

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактиката (Теория на възпитанието)

1

320.

1.2.

Педагогика

Сравнително образование

1

321.

1.2.

Педагогика

Гражданско образование

1

322.

1.2.

Педагогика

Предучилищна педагогика

3

323.

1.2.

Педагогика

Медийна педагогика

3

324.

1.2.

Педагогика

Специална педагогика

3

1

325.

1.2.

Педагогика

Логопедия

2

1

326.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението в детската градина и началното училище по български език и литература

1

327.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението в детската градина и началното училище по домашен бит и техника

1

328.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението в детската градина и началното училище по математика и информационни технологии

1

1

329.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението в детската градина и началното училище по родинознание и природознание

1

330.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението по музика

4

2

331.

1.3.

Педагогика на обучението по...

Методика на обучението по изобразително изкуство

2

2

Общо

24

8

Факултет по педагогика

332.

1.1.

Теория и управление на образованието

Образователен мениджмънт

1

333.

1.1.

Теория и управление на образованието

Образователен мениджмънт (Мениджмънт на учебни групи и среди)

1

334.

1.2.

Педагогика

История на педагогиката и българското образование

1

335

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактиката (Основи на неформалното образование)

1

336.

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактиката (Философия на образованието)

1

1

337.

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактиката (Педагогическо общуване)

1

338.

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактиката (Електронно обучение)

1

339.

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дидактиката (Андрагогия)

1

340.

1.2.

Педагогика

Теория на възпитанието и дикдактиката (Теория на възпитанието)

1

341.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по философски дисциплини

1

1

342.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по български език и литература в началния етап на образованието

1

343.

3.4.

Социални дейности

Социални дейности (Социална работа по проект)

1

344.

3.4.

Социални дейности

Социални дейности (Ценностни аспекти на социалната работа)

1

Общо

6

9

Медицински факултет

345.

7.1.

Медицина

Педиатрия

1

346.

7.1.

Медицина

Имунология

1

347.

7.1.

Медицина

Ортопедия и травматология

1

348.

7.1.

Медицина

Акушерство и гинекология

1

Общо

4

Общо

479

111

 

Приложение № 2

Предложения за приемане на редовни и задочни докторанти срещу заплащане в СУ „Св. X.X.“ за учебната 2020 – 2021 г.

(брой)

Шифър

Професионално направление

Докторска програма

Образователна и научна степен „доктор“

редовно

задочно

Факултет по науки за образованието и изкуствата

1.

1.2.

Педагогика

Специална педагогика (с обучение на английски език)

10

2.

1.2.

Педагогика

Предучилищна педагогика (Интеркултурно възпитание) с обучение на английски език

15

3.

1.2.

Педагогика

Медийна педагогика (с обучение на английски език)

5

4.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по музика (с обучение на английски език)

5

5.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението по изобразително изкуство (с обучение на английски език)

2

6.

1.3.

Педагогика на обучението по…

Методика на обучението в детската градина и началното училище по домашен бит и техника

1

Философски факултет

7.

3.3.

Политически науки

Публична администрация

5

2

8.

3.3.

Политически науки

Политология (Международни отношения)

2

9.

3.3.

Политически науки

Политология (Сравнителна политология)

2

10.

2.3.

Философия

Философия с преподаване на английски език

1

1

 

5347

81. – Техническият университет – Варна, обявява конкурси за: главни асистенти: в професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника, учебна дисциплина „Софтуерни технологии“, факултет „ФИТА“, катедра „Софтуерни и интернет технологии“ – един; в професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника, учебна дисциплина „Администриране на локални и интернет мрежи“, факултет „ФИТА“, катедра „Компютърни науки и технологии“ – един; в професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника, учебна дисциплина „Специализирани компютърни системи“, факултет „ФИТА“, катедра „Компютърни науки и технологии“ – един; доцент в професионално направление 5.1. Машинно инженерство, научна специалност „Технология на машиностроенето“, факултет „МТФ“, катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в университета, отдел „Човешки ресурси“, тел. 052/383-284.

5332

56. – Медицинският университет – Плевен, обявява конкурс за главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Обща хирургия“ – един, в катедра „Пропедевтика на хирургическите болести“ на факултет „Медицина“ за нуждите на Отделението по колопроктология и гнойно-септична хирургия“ на УМБАЛ „Г. Странски“ – ЕАД, Плевен, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – Медицински университет – Плевен, ул. Кл. Охридски № 1, ректорат, ет. 1, научен секретар, стая 139, тел. 064/884-172.

5364

44. – Медицинският университет – Плевен, обявява конкурс за главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Пневмология и фтизиатрия“ – един, в катедра „Кардиология, пулмология и ендокринология“ на факултет „Медицина“ за нуждите на Клиниката по пневмология и фтизиатрия на УМБАЛ „Г. Странски“ – ЕАД, Плевен, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – Медицински университет – Плевен, ул. Кл. Охридски № 1, ректорат, ет. 1, научен секретар, стая 139, тел. 064/884-172.

5365

44а. – Медицинският университет – Плевен, обявява конкурс за главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност „Кардиология“ – един, в катедра „Кардиология, пулмология и ендокринология“ на факултет „Медицина“ за нуждите на Първа кардиологична клиника на УМБАЛ „Г. Странски“ – ЕАД, Плевен, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – Медицински университет – Плевен, ул. Кл. Охридски № 1, ректорат, ет. 1, научен секретар, стая 139, тел. 064/884-172.

5366

174. – Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН – София, обявява конкурс за академичната длъжност главен асистент в професионално направление 2.1. Филология, научна специалност „Български език“, за нуждите на Секцията за българска лексикология и лексикография със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи в канцеларията на института, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 5, стая 504, тел. 02/872-23-02.

5358

6. – Геологическият институт при БАН – София, обявява конкурси за: доцент – един за нуждите на секция „Хидрогеология“ по професионално направление 4.4. Науки за Земята, специалност „Хидрогеология“; професори: един за нуждите на секция „Геология на земетресенията“ по професионално направление 4.4. Науки за Земята, специалност „Литология“, и един за нуждите на секция „Палеонтология, стратиграфия и седиментология“ по професионално направление 4.4. Науки за Земята, специалност „Литология“, всички със срок за подаване на документите 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Кандидатите могат да подават заявления и документи в канцеларията на Геологическия институт при БАН, София, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 24, стая № 205. За справки – тел. 02/979 2288.

5360

185. – Институтът по катализ при БАН – София, обявява конкурс за доцент в професионално направление 4.2. Химически науки, научна специалност „Химична кинетика и катализ“ (01.05.16) за нуждите на лаборатория „Нови хетерогенни катализатори за чиста енергия и опазване на околната среда“ със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документите се подават в канцеларията на института – София 1113, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 11, стая 201, тел. 02/979 35 63 и 02/979 25 51.

5333

620. – Институтът по физика на твърдото тяло – БАН, София, обявява конкурси за академична длъжност главен асистент по: професионално направление 4.1. Физически науки, научна специалност „Физика на кондензираната материя“, за нуждите на направление „Физика на меката материя“ – един; професионално направление 4.1. Физически науки, научна специалност „Лазерна физика, физика на атомите, молекулите и плазмата и физика на вълновите процеси“, за нуждите на лаборатория „Атомна спектроскопия“ – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – в канцеларията на института – 1784 София, бул. Цариградско шосе № 72, тел. 02/8773492.

5367

183. – Институтът по философия и социология при БАН, София, обявява конкурси за: доцент по специалност „Социология“, професионално направление 3.1. Социология, антропология и науки за културата, за нуждите на секция „Публични политики и социални промени“ – един; доцент по специалност „Социология“ (социология на цифровата икономика и новите технологии), професионално направление 3.1. Социология, антропология и науки за културата, за нуждите на секция „Общество на знанието: наука, образование, иновации“ – един; доцент по професионално направление 2.3. Философия (естетика) за нуждите на секция „Култура, естетика, ценности“ – един; главен асистент по специалност „Социология“ (социология на образованието и социалните иновации), професионално направление 3.1. Социология, антропология и науки за културата, за нуждите на секция „Общество на знанието: наука, образование, иновации“ – един; главен асистент по професионално направление 2.3. Философия (философия на езика) за нуждите на секция „Знание и реалност: модели, методологии и евристики“ – един; главен асистент по професионално направление 2.3. Философия (философия на изкуствения интелект) за нуждите на секция „Знание и реалност: модели, методологии и евристики“ – един; главен асистент по професионално направление 2.3. Философия (философия на политиката) за нуждите на секция „Социални теории, стратегии и прогнози“ – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – в Института по философия и социология, София 1000, ул. Сердика № 4, ет. 1, тел. 02/981 79 46.

5361

17. – Столичната община на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 227 по протокол № 15 от 11.06.2020 г. на Столичния общински съвет е одобрен подробен устройствен план – изменение на план за регулация (ИПР) на м. Кв. Бояна, кв. 65, УПИ І-486, УПИ ІІ-486, УПИ ІІІ-486, УПИ XXІІІ-488, изменение на задънена улица от о.т. 618а – о.т. 615 – о.т. 614 до о.т. 613, създаване на нови УПИ І-1255 „за жил. стр.“, УПИ ІІ-1255, 1256 „за жил. стр.“, УПИ ІІІ-1275 „за жил. стр.“ и свързаното с това изменение на УПИ XXVІІІ „за озеленяване и паркова експозиция“ и УПИ XXIX „за озеленяване“, кв. 65, м. Кв. Бояна, район „Витоша“. Решението и проектът са изложени в район „Витоша“. Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 от ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“. Жалбите се подават в район „Витоша“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“ на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община.

5362

24. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1, 2 и 10 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – изменение на плана за регулация и застрояване за кв. 2, нови УПИ I, ІІІ, V, VI, VII и VIIІ и за кв. 2б, нови УПИ III, IV и V; отпадане на улица по о.т. 3 – о.т. 4и; нова улица по о.т. 3а – 3б по плана на с. Войняговци, поземлени имоти с кадастрални идентификатори 11884.5615.26 и 11884.5615.239 от кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Войняговци, район „Нови Искър“, който е изложен в район „Нови Искър“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица мога да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта чрез район „Нови Искър“ – СО.

5363

19. – Столичната община на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че са изработени проект за подробен устройствен план – изменение на план за улична регулация на ул. Нешо Бончев в участъка от ул. Първа Българска армия до бул. История Славянобългарска от о.т. 70 през о.т. 70а до о.т. 70в и ИПР на УПИ І, кв. 1, м. Орландовци – Малашевци, УПИ І и ІІ, кв. 22, м. Задгарова артерия, УПИ ІІІ-529, кв. 1, м. Софийски централни гробища, и план-схеми по чл. 108 от ЗУТ. Проектите са изложени за запознаване в район „Сердика“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общината чрез район „Сердика“.

5376

1. – Община Варна на основание чл. 28б, ал. 4 от ППЗСПЗЗ съобщава, че с протоколи № 135 от 15.05.2020 г., № 136 от 5.06.2020 г., № 137 от 16.06.2020 г. и № 138 от 18.06.2020 г. на комисията по чл. 28б, ал. 2 от ППЗСПЗЗ, назначена със Заповед № РД-17-7706-215 от 19.06.2017 г. на областния управител на област с административен център Варна, са изработени и приети проекти за план на новообразувани имоти в случаите по § 4к, ал. 6 ПЗРЗСПЗЗ (в изпълнение на съдебни решения) на зони по §4 ЗСПЗЗ за: СО местност Кочмар („Възраждане“ V – VI м.р.), част от КР 505, землище гр. Варна, община Варна, относно поземлени имоти № 35, 82, 311, 374, 503, КР 505; местност Горна Тракаселищно образувание, землище кв. Виница, община Варна, относно поземлени имоти № 1062, 1063, 1065, 1066, 1067, 1068, 9519; местност Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата – селищно образувание, землище кв. Виница, община Варна, относно поземлени имоти № 305, 510, 4267 КР 516 и 882, 891, 2107, 2108, 2434, 5364 КР 517; местност Тракатаселищно образувание, землище кв. Виница, община Варна, относно поземлен имот № 123, КР 520; местност Сотира – селищно образувание, землище гр. Варна, община Варна, относно поземлени имоти № 1001, 1016, КР 508 и сграда с идентификатор 10135.2508.1001.1 по КККР на гр. Варна; местност Боровец-север – селищно образувание, землище кв. Галата, община Варна, като част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, относно поземлени имоти № 2221 (по ПКП), 2222 (по ПКП) и поземлени имоти по ПНИ № 2221, 2222, 3279, 9540, 9600 КР 5401; местност Боровец-юг – селищно образувание, землище кв. Галата, община Варна, относно поземлен имот № 4687, 3896 КР 404; СО „Прибой“, КР 405 – зона за отдих, землище кв. Галата, община Варна, относно поземлен имот № 3003. Проектите за изменение са предоставени за разглеждане в Община Варна, ет. 12, стая 1205, отдел „Земеделие“, дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“. На основание чл. 28б, ал. 5 ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени искания и възражения по проектите до кмета на общината.

5324

84. – Община Каварна на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че с Решение № 130 от 30.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Каварна, е одобрен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за линеен обект на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания, представляващ електропровод от ВЕЛ 20 kV до нов трафопост в имот с идентификатор 35064.17.62 в землището на гр. Каварна, община Каварна, област Добрич, със следните засегнати имоти: имот с идентификатор 35064.17.61 (с начин на трайно ползване – нива) – частна собственост, и имот с идентификатор 35064.17.62 (с начин на трайно ползване – нива) в землище гр. Каварна, община Каварна, област Добрич. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 от ЗУТ пред Административния съд – Добрич, чрез Общинския съвет – гр. Каварна.

5368

113. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 113 от 26.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Куклен, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Уличен водопровод за еднофамилна жилищна сграда и гараж в УПИ I-008006 – за жилищно строителство, идентичен с ПИ с ИД 87179.8.96, местност Кара Мандра, землище с. Яврово, община Куклен“. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Куклен, пред Административния съд – Пловдив.

5369

114. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 114 от 26.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Куклен, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Уличен водопровод в общински път с ИД 40467.116.77 за захранване на ПИ 40467.16.43 по КВС на гр. Куклен, община Куклен“. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Куклен, пред Административния съд – Пловдив.

5370

118. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 118 от 26.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Куклен, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Външно кабелно ел. захранване за ПИ 000169, местност Юрукалан, землище на с. Гълъбово, община Куклен“. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Куклен, пред Административния съд – Пловдив.

5371

119. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 119 от 26.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Куклен, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Нова въздушна кабелна линия 1 kV за външно електрозахранване на еднофамилна жилищна сграда в УПИ II-003359 (ПИ 003486), местност Царина, землище на с. Гълъбово, община Куклен“. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Куклен, пред Административния съд – Пловдив.

5372

120. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 120 от 26.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Куклен, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Изграждане на нова физическа инфраструктура за електронна съобщителна мрежа от съществуваща шахта на територията на община Куклен“. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Куклен, пред Административния съд – Пловдив.

5373

121. – Община Куклен на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че с Решение № 121 от 26.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Куклен, е одобрен подробен устройствен план – парцеларен план за обект: „Изграждане на нова физическа инфраструктура за електронна съобщителна мрежа на „А1 България“ – ЕАД, за захранване на нови абонати в местност Капсида, община Куклен“. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – гр. Куклен, пред Административния съд – Пловдив.

5374

4. – Община гр. Мъглиж, област Стара Загора, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 114 от 25.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Мъглиж, е одобрен проект на ПУП – парцеларен план за обект „ВиК захранване на ПИ с идентификатор 49494.506.11 в землището на гр. Мъглиж от съществуващ водопровод в ПИ с идентификатор 49494.506.1010 в землището на гр. Мъглиж, община Мъглиж“. Трасето на ВиК провода започва от съществуващ водопровод в поземлен имот с идентификатор 49494.504.1010 – селскостопански път, собственост на Община Мъглиж, преминава през поземлен имот с идентификатор 49494.504.283 – напоителен канал, държавна собственост, поземлени имоти с идентификатори 49494.505.6, 49494.505.5, 49494.505.4, 49494.505.3 – ниви, и достига до поземлен имот с идентификатор 49494.506.11 (урбанизирана територия, предназначен за производство на селскостопанска продукция) в землището на гр. Мъглиж, община Мъглиж, собственост на възложителя. Общата дължина на трасето за външно ВиК захранване е 226 м, а площта на сервитута е 158,20 м. Решението може да бъде оспорвано в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез общинската администрация – Мъглиж, пред Административния съд – Стара Загора.

5331

74. – Община Несебър на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че е изработен проект за ПУП – ПП за обект: „Уличен водопровод от съществуващ водопровод ПЕВП 160 по ул. Несебър за ПИ 61056.56.49, м. Хендек тарла, землище с. Равда, община Несебър, като елемент на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии. Трасето на външния питеен водопровод е с обща дължина 219,53 м изцяло в ПИ 61056.56.101 – земеделска територия. Трасето на водопровода започва от съществуващ водопровод в ПИ 61056.501.501 с площ 7136 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „За второстепенна улица“, публична общинска собственост, веднага преминава в ПИ 61056.56.101 с площ 3638 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „За селскостопански, горски, ведомствен път“, публична общинска собственост, и достига до ПИ 61056.56.49, м. Хендек тарла, землище с. Равда. Ограниченият режим на ползване е определен на 3 м от оста на трасето, като не се разрешава строителство и разполагане на трайни насаждения. Площите с ограничение попадат в земеделска и урбанизирана територия, като 938 кв. м попадат в ПИ 61056.56.101 – земеделска територия, 11 кв. м в ПИ 61056.56.49 с площ 5265 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „За друг вид застрояване“, частна собственост, 114 кв. м попадат в ПИ 61056.56.50 с площ 5547 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „Незастроен имот за жилищни нужди““, частна собственост, 98 кв. м попадат в ПИ 61056.56.51 с площ 5451 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „За друг курортно-рекреационен обект“, 92 кв. м попадат в ПИ 61056.56.52 с площ 5535 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „За друг курортно-рекреационен обект“ и 65 кв. м попадат в ПИ 61056.56.66 с площ 4219 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „Ниско застрояване (до 10 м)“. Общо площите с ограничение са 1318 кв. м. Проектът за ПУП – ПП е изложен в сградата на общинската администрация – Несебър, ул. Еделвайс № 10, ет. 3 стая 36. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Несебър.

5318

30. – Община Самоков на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 333 от 29.06.2020 г. на Общинския съвет – гр. Самоков, е одобрен ПУП – (ПП) парцеларен план за трасе на подземен тласкателен водопровод 315 от водовземна шахта в имот 83291.9.164 (стар идентификатор 83291.9.91) до границата на с. Горни Окол заедно с необходимите съоръжения, засягащ имоти с идентификатори 83291.9.163 (стар идентификатор 83291.9.91), 83291.9.164 (стар идентификатор 83291.9.91), 83291.9.84, 83291.9.100, 83291.9.85, 83291.9.86, 83291.9.88, 83291.9.89, 83291.8.76, 16599.75.37 и 16599.89.682, подземен електропровод 20 kV за захранване на помпени станции, засягащ имоти с идентификатори 83291.9.163 (стар идентификатор 83291.9.91), 83291.9.164 (стар идентификатор 83291.9.91), 83291.9.84, 83291.9.100, 16599.89.682 и 16599.76.842, и съгласува план за застрояване за площадка на помпена станция в землището на с. Горни Окол и с. Широки дол, община Самоков, в имот с идентификатор 83291.9.164 (стар идентификатор 83291.9.91/83291.9.91) като свързана част от елементите на техническата инфраструктура. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване чрез Общинския съвет – гр. Самоков, пред Административния съд – София област.

5323

46. – Община Сопот на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (план за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии) за линеен обект: Уличен водопровод 90 от землището на гр. Карлово, община Карлово, от имот 36498.9.96 до поземлен имот 68080.406.207 в землището на гр. Сопот, община Сопот, на територията на две общини в област Пловдив (в частта, попадаща в землището на гр. Сопот, община Сопот). На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община Сопот и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

5328

98. – Община Троян на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за улична регулация (ПУП – ПУР) с цел създаване на нова улица-тупик с осови точки (ОТ) 2285-2286 (поземлен имот с идентификатор 73198.507.592) и нова улица-тупик с ОТ 2287-2288-2289-2290-2291 (поземлен имот с идентификатор 73198.507.593) за транспортно обслужване на поземлен имот с идентификатор 73198.507.591 по кадастралната карта и кадастралния регистър на недвижимите имоти на гр. Троян, УПИ XXII-266 в кв. 152 по регулационния план на гр. Троян, община Троян, област Ловеч. Проектът е изложен в сградата на Община Троян в стая № 30 от 9 до 12 ч. всеки работен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

5338

386. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на оптичен кабел. Трасето минава през поземлени имоти с идентификатори 05308.35.151, 05308.44.323, 05308.44.317, 05308.44.316 – с НТП за селскостопански, горски, ведомствен път, общинска публична собственост, по КККР, намиращи се в землището на с. Болярско, през поземлени имоти с идентификатори 05952.43.57, 05952.43.38, 05952.35.536, 05952.35.548, 05952.39.63, 05952.38.82 – с НТП за селскостопански, горски, ведомствен път, общинска публична собственост, 05952.35.465 – с НТП отводнителен канал, държавна публична собственост, и 05952.84.1 – с НТП пасище, стопанисвано от общината, по КККР, намиращи се в землището на с. Бояджик, община „Тунджа“, област Ямбол. Дължината на трасето е 7326,40 м, от които 3658,10 м са в землището на с. Болярско и 3668,30 м са в землището на с. Бояджик, община „Тунджа“, област Ямбол. Проектът с пълна текстова и графична част на парцеларния план е на разположение за разглеждане и обществен достъп в стая № 103 в сградата на Община „Тунджа“ – Ямбол, с административен адрес: гр. Ямбол, пл. Освобождение № 1, всеки работен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

5325

386а. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на оптичен кабел на „Диана кабел ТВ“ – ООД, от с. Ханово до с. Генерал Инзово. Трасето на оптичния кабел преминава в землището на с. Ханово през следните имоти: ПИ 77150.12.186, ПИ 77150.23.249, ПИ 77150.25.206 – с НТП полски пътища, общинска публична собственост. В землището на с. Генерал Инзово преминава през ПИ 32740.8.609, ПИ 32740.7.71, 32740.7.687, 32740.10.687, 32740.13.687, 32740.14.691 – с НТП полски пътища, общинска публична собственост, и ПИ 32740.13.234 – с НТП пасище, мера – общинска публична собственост. Дължината на трасето е 8135,80 м, от които 3567,50 м са в землището на с. Ханово и 4568,30 м са в землището на с. Генерал Инзово. Проектът на подробен устройствен план е на разположение на заинтересуваните лица, отдел „АТО и С“ на общината. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

5326

386б. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на оптичен кабел на „Диана кабел ТВ“ – ООД, от с. Роза до с. Ботево. Трасето на кабела преминава през ПИ 62921.23.362, ПИ 62921.75.362, ПИ 62921.75.324 с НТП полски път – общинска публична собственост, по КККР на землище с. Роза и през ПИ 05863.30.389, ПИ 05863.30.391, ПИ 05863.29.200, ПИ 05863.31.101, ПИ 05863.31.428, ПИ 05863.29.154, ПИ 05863.33.430, ПИ 05863.33.433, ПИ 05863.41.664, ПИ 05863.39.629 с НТП полски път – общинска публична собственост, ПИ 05863.29.75 с НТП ливада – стопанисвана от общината, ПИ 05863.29.202 с НТП водно течение, държавна публична собственост, ПИ 05863.42.50 с НТП пасище, мера – стопанисвана от общината, ПИ 05863.205.389 с НТП др. вид терит. – общинска публична собственост по КККР в землището на с. Ботево, община „Тунджа“, област Ямбол. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

5327

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд Пазарджик, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжната прокуратура – Пазарджик, подаден против чл. 10, ал. 5 от Наредбата за отглеждане на животни-компаньони, селскостопански животни, птици и устройване на пчелини на територията на община Панагюрище, приета с Решение № 515 от 26.04.2018 г. на Общинския съвет – гр. Панагюрище, впоследствие допълвана и изменяна. По протеста е образувано адм. д. № 691 по описа на Административния съд – Пазарджик, за 2020 г.

5389

Административният съд – София-град, на основание чл. 218, ал. 2 от Закона за устройство на територията съобщава, че е постъпила жалба от X.X.X. и X.X.X. срещу Решение № 550 по протокол № 80 от 25.07.2019 г на Столичния общински съвет в частта му относно ПРЗ за ПИ 68134.1505.1214 по КККР на СО, одобрени със Заповед № РД-18-27 от 3.04.2012 г. на изпълнителния директор на АГКК, за който е отреден УПИ І-1214 „за обществено обслужване и офиси“ в кв. 3, м. Ж.к. Дружба 2 – I част, по която е образувано адм. д. № 1335/2020 г. по описа на Административния съд – София-град, II отделение, 53 състав, насрочено за 27.10.2020 г. от 10 ч. Заинтересованите лица могат да подадат молба за конституиране като ответници в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

5390

Административният съд – Стара Загора, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 във връзка с чл. 188 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжната прокуратура – Стара Загора, с искане за прогласяване нищожността на Наредбата за организацията на пожарна безопасност и защита на населението на територията на община Братя Даскалови, по което е образувано адм. д. № 402/2020 г. по описа на Административния съд – Стара Загора, насрочено за 16.09.2020 г. от 14 ч.

5407

Монтанският окръжен съд съобщава на Менсур Латович, роден на 25.12.1990 г., гражданин на Република Сърбия, без постоянен и настоящ адрес в Република България и с неизвестен адрес в чужбина, че по искова молба с правно основание чл. 62, ал. 2 СК от X.X.X. от гр. Монтана е образувано гр. д. № 79/2020 г. по описа на Монтанския окръжен съд и в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ същият да се яви в деловодството на Монтанския окръжен съд за получаване на препис от ИМ и приложенията към нея за отговор по чл. 131 от ГПК. В случай че не се яви, за да получи книжата в указания срок, делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

5320

Варненският районен съд, 51-ви състав, призовава X.X.X., гражданка на Руската федерация, родена на 30.11.1952 г., с неизвестен адрес, като ответница по гр.д. № 1112/2020 г. по описа на Варненския районен съд, 51-ви състав, заведено от „Свети свети Константин и Елена Холдинг“ – АД, ЕИК 813194292, с правно основание на иска чл. 79 във връзка с чл. 86 от ЗЗД, да се яви в РС – Варна, в канцеларията на деловодството на 51-ви състав в двуседмичен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“, за да получи препис от исковата молба и приложенията към нея по чл. 131 от ГПК. При неявяване книжата ще се смятат редовно връчени и на ответницата ще бъде назначен особен представител на основание чл. 48, ал. 2 ГПК.

5386

Районният съд – Каварна, гражданска колегия, призовава Велибор Илич с последен адрес Сърбия, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 16.09.2020 г. в 10,15 ч. като ответник по гр.д. № 190/2020 г., заведено от Таня А. Антонова, образувано по иск с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК, за получаване на съдебни книжа. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

5385

Казанлъшкият районен съд съобщава на Нусрет Саити, гражданин на Република Северна Македония, без адресна регистрация в страната и с неизвестен адрес, да се яви в канцеларията на съда в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ за получаване на съдебни книжа от X.X.X. – ищец по гр. д. № 554/2020 г. по описа на РС – Казанлък, с правно основание чл. 132 СК. Указва на Нусрет Саити, че ако не се яви в този срок, делото ще бъде разгледано при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

5350

Районният съд – Нови пазар, гражданска колегия, I състав, призовава Айкут Дурукан, гражданин на Република Австрия, с неизвестен адрес, да се яви в съда на 21.08.2020 г. в 8,30 ч. като ответник по гр. д. № 268/2020 г., заведено от Мюмюн Р. Мюмюн с правно основание чл. 124 от ГПК. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

5348

Районният съд – Русе, 5 гр. състав, призовава X.X.X., с неизвестен адрес, да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в деловодството на съда за получаване на препис от исковата молба и доказателствата за отговор по чл. 131 ГПК по гр.д. № 2482/2020 г. на РС – Русе, заведено от X.X.X., иск за развод, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК, като му се назначи особен представител.

5427

Софийският районен съд, III гр. отделение, 138 състав, е образувал гр. д. № 17271/2019 г. по предявен иск от „ Топлофикация София“ – ЕАД, против Abdelmalek Adel, роден на 28.09.1966 г. в Алжир, с паспорт № 7378903 и Mohamed Adel, роден на 1.08.1968 г. в Алжир, с паспорт № 8648270, които като ответници в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ могат да подадат писмен отговор по реда на чл. 131 ГПК на исковата молба, след като получат препис от исковата молба и приложенията към нея, които се намират в деловодството на съда, като следва да посочат и съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 ГПК.

5349

Софийският районен съд, ІІІ гражданско отделение, 139 състав, уведомява Ричард Лий Йенси, роден на 21.07.1981 г., гражданин на САЩ, че има качеството на ответник по гр.д. № 3404/2020 г. по описа на СРС, ІІІ ГО, 139 състав, образувано по предявен иск от X.X.X. с административен адрес: София, ул. Алабин № 33, вх. А, ет. 2, кантора 238, в качеството й на ищца, че в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на СРС, ІІІ ГО, 139 състав, за връчване на съобщението по чл. 49, ал. 1 СК ведно с исковата молба и приложенията към нея.

5426

Ямболският районен съд, гражданско отделение, уведомява Хайме Алфредо Пинеда Кинтаниля, гражданин на Коста Рика, с неизвестен адрес и без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, че е ответник по гр. д. № 1460/2020 г., заведено от X.X.X.-X. с правно основание чл. 49, ал. 1 от Семейния кодекс, като му указва, че следва да се яви в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ в деловодството на ЯРС за връчване на книжата по делото по чл. 131 ГПК. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48 ГПК.

5321

 

Окръжният съд – Бургас, на основание чл. 155, ал. 1 от ЗПКОНПИ обявява, че е образувано гр. д. № 757/2020 г. по описа на съда по предявена на 4.03.2020 г. искова молба на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с правно основание по чл. 153, ал. 1 от ЗПКОНПИ и цена на иска – 152 887,07 лв., за отнемане в полза на държавата на следното имущество, както следва:

От X.X.X. на основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 ЗПКОНПИ сума в общ размер 150 387,07 лв., а именно:

– сумата 2500 лв., представляваща равностойността на придобити дружествени дялове от капитала на „Аполон Груп“ – ЕООД, ЕИК 147122236;

– сумата 40 741,30 лв., представляваща вноски на каса по разплащателна сметка в левове IBAN BG91CECB97901086273900, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 64 255,07 лв., представляваща получени средства от трети лица по разплащателна сметка в левове IВАN BG91CECB97901086273900, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 5,77 лв., представляваща изплатени лихви по разплащателна сметка IBAN BG91CECB97901086273900, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 480,70 лв., представляваща вноски на каса за погасяване на кредитен лимит по разплащателна сметка в левове IBAN BG64CECB97901086273901, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 2050,45 лв., представляваща получени средства от трети лица по разплащателна сметка в левове IBAN BG64CECB97901086273901, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 120 лв., представляваща трансферирани вноски от трети лица от IBAN BG91CECB97901086273900 по разплащателна сметка IBAN BG64CECB97901086273901, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X..

– сумата 19 434,76 евро с левова равностойност 38 011,09 лв., представляваща получени средства от трети лица по разплащателна сметка в евро BG73CECB97901486273900, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 4130,31 лв., представляваща вноска на каса по разплащателна сметка в левове IBAN BG70UBBS80021013531240, открита в „Обединена българска банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 420 лв., представляваща получени средства от трети лица по разплащателна сметка в левове IBAN BG70UBBS80021013531240, открита в „Обединена българска банка“ – АД, с титуляр X.X.X.;

– сумата 172,38 лв., представляваща погасителни вноски по кредитна карта в EUROLINE, открита в „Юробанк България“, с титуляр X.X.X..

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 18.11.2020 г. от 13,30 ч. В двумесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на настоящото обявление третите заинтересовани лица, които претендират самостоятелни права върху имуществото, предмет на отнемане в настоящия процес, могат да встъпят в делото, като предявят съответния иск пред Бургаския окръжен съд в настоящото дело.

5375

Окръжният съд – Бургас, на основание чл. 155, ал. 1 от ЗПКОНПИ обявява, че е образувано гр. д. № 1300/2019 г. по описа на съда по предявен на 27.08.2019 г. иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с правно основание по чл. 153, ал. 1 от ЗПКОНПИ и цена на иска – 50 458,07 лв., за отнемане в полза на държавата на имущество, както следва:

I. От X.X.X. на основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ имущество на стойност 16 985,46 лв.:

– Сумата в размер 170 лв., представляваща вноски на каса по картова сметка в левове по издадена ДК „Маестро“ с IBAN BG52 RZBB 9155 1073 7325 85 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 117,80 лв., представляваща непреобразувани вноски на каса по разплащателна сметка в EUR с IBAN BG92 RZBB 9155 1473 7325 11 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 12 206,56 лв., представляваща непреобразувани средства, получени от трети лица по разплащателна сметка в EUR с IBAN BG92 RZBB 9155 1473 7325 11 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 9,82 лв., представляваща непреобразувани вноски на каса по стандартен едномесечен депозит в левове с IBAN BG11 UNCR 7000 2520 0072 01 в „УниКредит Булбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 4261,28 лв., представляваща преобразуваните средства, получени от трети лица от сметка с IBAN BG92 RZBB 9155 1473 7325 11, по разплащателна сметка в EUR с IBAN BG98 СЕСВ 9790 14С1 7790 00 в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 220 лв., представляваща вноски на каса по разплащателна сметка в левове с IBAN BG84 СЕСВ 9790 10С1 7790 00 с титуляр X.X.X..

II. X.X.X.X. на основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 4 и чл. 141 от ЗПКОНПИ имущество на стойност 33 472,61 лв.:

– Сумата в размер 1668,83 лв., представляваща непреобразувани вноски на каса по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 UBBS 8002 1053 7699 20 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 225,28 лв., представляваща непреобразувани средства, получени от трети лица по разплащателна сметка в левове с IBAN BG39 UBBS 8002 1053 7699 20 в „ОББ“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата размер на 5056,33 лв., представляваща вноски на каса по картова сметка в USD по издадена ДК „Виза“ с IBAN BG52 RZBB 9155 4173 7323 05 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 2364,38 лв. представляваща преобразувани средства, получени от трети лица, от сметка с IBAN BG92 RZBB 9155 1473 7325 11 в картова сметка в USD по издадена ДК „Виза“ с IBAN BG52 RZBB 9155 4173 7323 05 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 498,50 лв., представляваща непреобразувани вноски на каса по картова сметка в левове по издадена ДК „Маестро“ с IBAN BG58 RZBB 9155 1073 7323 80 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 620 лв., представляваща средства, получени от трети лица, по картова сметка в левове по издадена ДК „Маестро“ с IBAN BG58 RZBB 9155 1073 7323 80 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 11 223,41 лв., представляваща непреобразувани вноски на каса по картова сметка в EUR по издадена ДК „Виза“ с IBAN BG60 RZBB 9155 4473 7323 06 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 7785,46 лв., представляваща непреобразувани средства, получени от трети лица по картова сметка в EUR по издадена ДК „Виза“ с IBAN BG60 RZBB 9155 4473 7323 06 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 100,22 лв. представляваща преобразувани средства, получени трети лица, от сметка с IBAN BG98 СЕСВ 9790 14С1 7790 00 по картова сметка в EUR по издадена ДК „Виза“ с IBAN BG60 RZBB 9155 4473 7323 06 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 935,57 лв., представляваща изплатени печалби от хазартни залози по картова сметка в EUR по издадена ДК „Виза“ с IBAN BG60 RZBB 9155 4473 7323 06 в „Райфайзенбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 150,10 лв., представляваща сбор от средства, получени от трети лица, и изплатена лихва върху тях по спестовна сметка в левове с IBAN BG08 ТТВВ 9400 4524 3127 51 в „Сосиете женерал експресбанк“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 2844,53 лв., представляваща погасителни вноски по кредитна карта по погасителна сметка в левове по КК с IBAN BG06 UNCR 7000 1506 5315 03 с титуляр X.X.X..

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 10.11.2020 г. от 13,30 ч. В двумесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на настоящото обявление третите заинтересовани лица, които претендират самостоятелни права върху имуществото, предмет на отнемане в настоящия процес, могат да встъпят в делото, като предявят съответния иск пред Бургаския окръжен съд в настоящото дело.

5391

Разградският окръжен съд обявява, че на основание чл. 74, ал. 1 от ЗОПДНПИ е образувано гр. дело № 55/2020 г. по предявено на 5.03.2020 г. мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с адрес Варна, ул. Алеко Константинов № 17, представлявана от председателя X.X.X. срещу Селахаттин Тунч с постоянен и настоящ адрес: област Разград, община Разград, с. Радинград, ул. Христо Ботев № 10, и X.X.X. с постоянен и настоящ адрес: област Разград, община Разград, с. Радинград, ул. Христо Ботев № 12, на правно основание чл. 153, ал. 2 от ЗПКОНПИ с цена на иска 125 004,81 лв., формирана като сбор от следните компоненти:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от Селахаттин Тунч, ЕГН **********, с цена на иска 100 лв., в т. ч.:

– Сумата в размер 100 лв., представляваща равностойността на 100 дружествени дяла от капитала на „Атакса“ – ООД.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 5 и с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X., ЕГН **********, с цена на иска 124 904,81 лв., в т. ч.:

– Сумата в размер 3400 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил, марка „Форд“, модел „Транзит“, рег. № РР6811АР, дата на първоначална регистрация – 14.08.1992 г., рама № WF0HXXGBVHNC72014, двигател № NC72014.

– Сумата в размер 2301,49 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил, марка „Опел“, модел „Астра“, рег. № РР8501АТ, дата на първоначална регистрация – 1.12.1998 г., рама № W0L0TGF08X5095598, двигател: XEL20F35286.

– Сумата в размер 1900 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил, марка „Рено“, модел „Клио“, рег. № РР8005ВА, дата на първоначална регистрация – 20.05.1999 г., рама № VF1BB0E0F20286568, двигател: F80K630C267240.

– Сумата в размер 3100 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на товарен автомобил, марка „Форд“, модел „Транзит 150 Л“, рег. № РР2989АТ, дата на първоначална регистрация – 24.06.1996 г., рама № WF0LXXGBVLTC07015, двигател: без номер.

– Сумата в размер 18 734,66 лв., представляваща непреобразувани вноски на каса по разплащателна сметка в евро с IBAN: BG59 UBBS 8002 2444 2403 10 в „Обединена българска банка“ – АД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 282,24 лв., представляваща непреобразувана лихва по разплащателна сметка в евро с IBAN: BG59 UBBS 8002 2444 2403 10 в „Обединена българска банка“ – АД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 2014,95 лв., представляваща погасителни вноски по кредит по разплащателна сметка в левове с IBAN: BG72 PRCB 9230 1009 0310 25 в „ПроКредитбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 1155,80 лв., представляваща погасителни вноски по кредит по разплащателна сметка в левове с IBAN: BG34 PRCB 9230 1009 0310 30 в „ПроКредитбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 2924,25 лв., представляваща погасителни вноски по кредит от трето лице по разплащателна сметка в левове с IBAN: BG34 PRCB 9230 1009 0310 30 в „ПроКредитбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 14 541,15 лв., представляваща вноски на каса по депозитна сметка в евро с IBAN: BG20 PRCB 9230 2409 0310 21 в „ПроКредитбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 544,80 лв., представляваща начислена лихва по депозитна сметка в евро с IBAN: BG20 PRCB 9230 2409 0310 21 в „ПроКредитбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр X.X.X., ЕГН **********.

– Сумата в размер 74 005,47 лв., представляваща погасителни вноски по кредит по разплащателна сметка в евро с IBAN: BG61 PRCB 9230 1409 0305 11 в „ПроКредитбанк (България)“ – ЕАД, с титуляр „Тунч – Импекс“ – ООД, с ЕИК 826052478.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 25.11.2020 г. от 14 ч. в Окръжния съд – Разград, пл. Независимост № 1. Указва на заинтересованите лица, че могат да предявят своите претенции върху посоченото имущество, предмет на искането в двумесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“.

5345

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

352. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Българска асоциация на архитектите и инженерите – консултанти“ (БААИК) на основание чл. 26, ал. 3 от ЗЮЛНЦ свиква годишно общо отчетно-изборно събрание на членовете на сдружението на 17.09.2020 г. в 9 ч. в София, бул. Княгиня Мария-Луиза № 58, офис център „Проджект Лаб“, зала „Роял“, при следния дневен ред: 1. регистрация на делегатите; 2. откриване на събранието и отчет за дейността на БААИК от януари 2020 г. до момента; 3. приемане на годишния финансов отчет за 2019 г., счетоводен финансов отчет от началото на януари 2020 г. до август 2020 г., приемане на проектобюджет за 2021 г.; 4. отчет на контролния съвет за работата на УС от началото на 2020 г. до момента, освобождаване от финансова отговорност на председателя и членовете на УС на БААИК; 5. избор на председател на УС на БААИК поради изтичане на първия мандат на инж. Ангелов, избор на член на КС на БААИК поради изтичане на втория мандат на инж. Спасова; 6. разни; 7. закриване на събранието. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ годишното общо отчетно събрание ще се проведе същия ден в 10 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5200

2. – Управителният съвет на Българския институт за стандартизация на основание чл. 12, ал. 6 от ЗНС свиква редовно общо събрание на Българския институт за стандартизация на 18.09.2020 г. в 11 ч. в зала 4 „X.X.“, ет. 3 на Националния дом на науката и техниката в София, ул. Г. С. Раковски № 108, при следния дневен ред: 1. приемане на членове на БИС; 2. преустановяване на правата на членове на БИС; 3. приемане на проект за изменение и допълнение на устава на Българския институт за стандартизация; 4. избор на двама членове на управителния съвет от група 3 и група 4 за остатъка до края на мандата; 5. приемане на отчета за дейността на БИС за 2019 г.; 6. приемане на отчета за изпълнение на бюджета на БИС за 2019 г.; 7. приемане на бюджета на БИС за 2020 г.; 8. разни. Регистрацията на упълномощените представители на членовете на Българския институт за стандартизация започва в 9,30 ч. и ще се извършва срещу представено писмено пълномощно. При липса на кворум на основание чл. 13 от ЗНС и чл. 30 от устава на БИС събранието ще се проведе същия ден в 12 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5322

1. – Управителният съвет на сдружение Българска асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции „БУЛ НОЗО“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 12.11.2020 г. в 17,30 ч. в София, ул. Димитър Моллов № 1, УМБАЛ „Света Анна“ – София, в конферентния център на болницата при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението през 2019 г. и 2020 г.; 2. годишен финансов отчет за 2019 г. и 2020 г.; 3. освобождаване от отговорност на членовете на УС за досегашната им дейност и избор на следващ УС; 4. организационни въпроси; разни. Материалите са на разположение в седалището на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 18,30 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5225

32. – Управителният съвет на сдружение „Българско войнство 21“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 8.09.2020 г. в 10 ч. в сградата на СОСЗР, бул. Христо Ботев № 48, при следния дневен ред: 1. отчет на УС на сдружението за периода 2019 – 2020 г.; 2. финансов отчет на сдружението за периода 2019 – 2020 г.; 3. освобождаване на досегашни и приемане на нови членове на сдружението; 4. приемане на бюджета за 2021 г.; 5. приемане на изменения и допълнения в устава на сдружението; 6. освобождаване на досегашния и избор на нов управителен съвет; 7. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе на същия ден, на същото място в 11 ч. и при същия дневен ред.

5336

12. – Управителният съвет на сдружение „Инициативи за младежко и академично развитие“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 28.08.2020 г. в 18,30 ч. в каб. 155 в ректората на Софийския университет „Св. X.X.“ на адрес: 1504 София, бул. Цар Освободител № 15, при следния дневен ред: 1. отчет за изпълнението на проект „Международен преводачески паспорт“ 2018-1-BG01-KA203-047873 по програма Еразъм+ на ЕС; 2. годишен финансов отчет и отчет на дейността на сдружението; 3. избор на председател; 4. други.

5352

14. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация на родители на деца с епилепсия“ – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 29.08.2020 г. в 10 ч. в Дневен център за деца и лица с увреждания с приоритет епилепсия в София, бул. Сливница № 212Е, при следния дневен ред: 1. представяне на отчет на АРДЕ за 2019 г.; 2. представяне на финансов отчет за 2019 г.; 3. промяна в устава на организацията; 4. предложение от член на АРДЕ за промяна в състава на УС; 5. приемане на проектобюджет за 2021 г.; 6. разни.

5351

3. – Управителният съвет на Гръцки Бизнес Съвет в България – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 16.09.2020 г. в 18 ч. в София, пл. Света Неделя № 5, „София Хотел Балкан“, при следния дневен ред: 1. разглеждане и приемане отчета за дейността на управителния съвет на сдружението за 2019 г.; 2. одобряване на годишния финансов отчет на сдружението за 2019 г.; 3. освобождаване от отговорност на членовете на управителния съвет за дейността им през 2019 г.; 4. обсъждане и приемане на бюджета на сдружението за 2020 г.; 5. освобождаване на член/ове от състава на управителния съвет; 6. избор на нов/и член/ове на управителния съвет; 7. изменения на устава на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5329

15. – Управителният съвет на Спортен клуб по тенис на маса „Комфорт“ – Варна, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква годишно общо събрание на 14.09.2020 г. в 17 ч. във Варна, Дворец на културата и спорта, при следния дневен ред: 1. приемане на доклад за дейността на клуба; 2. приемане на годишния финансов отчет на клуба за 2019 г.; 3. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

5201

3. – Управителният съвет на Съюза на собствениците за развитие на к.к. Златни пясъци – Варна, на основание чл. 25, т. 2 и 3 и чл. 26 от устава на съюза и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо отчетно събрание на 10.09.2020 г. в 14 ч. в хотел „Марина“ в к.к. Златни пясъци при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на УС за периода 27.07.2018 г. – 10.09.2020 г.; 2. доклад на КС за дейността в периода 27.07.2018 г. – 10.09.2020 г.; 3. освобождаване от отговорност на председателите на УС и членове на КС за дейността им до 10.09.2020 г.; 4. разни. При липса на кворум на основание чл. 26 от устава на съюза и чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден един час по-късно при същия дневен ред.

5359

12 – Управителният съвет на Ловно-рибарско дружество – Котел, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ кани всички свои членове на общо събрание на 4.09.2020 г. в 10 ч. в Котел, парк Изворите, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет, дейността на СЛРД за 2019 г. и финансов отчет за 2019 г.; 2. отчет за дейността на КС на СЛРД за 2019 г.; 3. приемане на финансов план за 2021 г.; 4. приемане на план за дейността на СЛРД за 2021 г.; 5. утвърждаване на размера на членския внос за 2021 г.; 6. приемане на доклада и отчета за дейността и освобождаване от отговорност на УС и председателя; 7. избор на делегати за общото събрание на НЛРС – СЛРБ, на 17.09.2020 г.; 8. промени в устава на СЛРД – Котел: 8.1. по отношение на обнародването – да може да се публикува в „Държавен вестник“ и/или в един национален седмичник съгласно срока; 8.2. по отношение на организационния строеж на СЛРД – Котел: 8.1.1. промяна в броя на дружинките в СЛРД – Котел, от 12 на 13 бр. – новосъздадена в с. Ябланово; 8.1.2. промяна в броя на членовете на УС – от 13 на 15 бр., като се включи организаторът на лова в СЛРД предвид обстоятелството за възможност за квалифицирано мнозинство при гласуване; 9. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе един час по-късно същия ден и на същото място независимо от броя на присъстващите.

5337

39. – Съветът на Адвокатската колегия – Ямбол, на основание чл. 83 във връзка с чл. 89, т. 16 от Закона за адвокатурата свиква извънредно общо събрание на Адвокатска колегия – Ямбол, на 11.09.2020 г. в 13 ч. в синия салон на читалище „Съгласие“ – Ямбол, при дневен ред: служебни защити и евентуалното им отчитане. При липса на кворум събранието се отлага за 14 ч.

5287

12. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел ФК „Костиево“ – с. Костиево, област Пловдив, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението в Кметство с. Костиево на 14.09.2020 г. в 17 ч. при следния дневен ред: 1. вземане на решение за освобождаване на досегашния председател на сдружение с нестопанска цел ФК „Костиево“, с. Костиево; 2. избиране на нов председател на сдружение с нестопанска цел ФК „Костиево“, с. Костиево; 3. вземане на решение за освобождаване на досегашния управителен съвет на сдружение с нестопанска цел ФК „Костиево“; 4. избиране на нов управителен съвет на ФК „Костиево“; 5. промяна на устава на ФК „Костиево“ – отпадане на чл. 12, ал. 4; 6. други. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове на общото събрание.

5224

Промени настройката на бисквитките