Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 77 от 1.IX

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – РАЗПЛАЩАТЕЛНА АГЕНЦИЯ

ЗАПОВЕД № 03-РД/2529 от 19 август 2020 г.

На основание чл. 27, ал. 9 и чл. 20а, ал. 1 и 2 от Закона за подпомагане на земеделските производители във връзка с доклад от 17.08.2020 г. нареждам:

Одобрявам Правила за определяне на размера на подлежащата на възстановяване безвъзмездна финансова помощ при установени нарушения по чл. 27, ал. 6 и 7 от Закона за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. съгласно приложението.

Изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция: В. Грудев

Приложение

ПРАВИЛА

за определяне на размера на подлежащата на възстановяване безвъзмездна финансова помощ при установени нарушения по чл. 27, ал. 6 и 7 от Закона за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. Настоящите правила са изготвени в съответствие с член 35 от Делегиран регламент (ЕС) № 640/2014 на Комисията от 11 март 2014 г. за допълнение на Регламент (ЕС) № 1306/2013 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на интегрираната система за администриране и контрол и условията за отказ или оттегляне на плащанията и административните санкции, приложими към директните плащания, подпомагането на развитието на селските райони и кръстосаното съответствие (ОВ, L 181, 20.06.2014 г.).

Чл. 2. (1) Правилата се прилагат в случаи на неспазване на критерии за допустимост, критерии за подбор, ангажименти или други задължения, установени от Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция, при извършване на проверки, определени в националното законодателство и правото на Европейския съюз в периода на мониторинг.

(2) Определянето на размера на подлежащата на възстановяване финансова помощ при установени неспазвания след окончателно плащане на критерии за допустимост, критерии за подбор, ангажименти или други задължения, от страна на бенефициерите по мерките от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР), се извършва на база оторизираната безвъзмездна финансова помощ на съответния бенефициер съгласно приложението.

(3) При определяне на конкретния размер на подлежащата на възстановяване финансова помощ за съответните групи неспазвания са отчетени тежестта, степента, продължителността и системността на нарушението.

(4) При наличие на установени неспазвания на специфични задължения, уредени в нормативен акт, които не попадат в приложението към настоящите правила и неспазването на които води до възстановяване на изплатената финансова помощ, се прилагат правилата за възстановяване и санкциите, предвидени в съответния нормативен акт.

Чл. 3. Правилата не се прилагат за мярка 10 „Агроекология и климат“, мярка 11 „Биологично земеделие“, мярка 12 „Плащания по Натура 2000 и Рамковата директива за водите“, мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“, мярка 14 „Хуманно отношение към животните“, подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Глава втора

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РАЗМЕРА НА ПОДЛЕЖАЩАТА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ФИНАНСОВА ПОМОЩ

Раздел I

Неспазване на критерии за допустимост

Чл. 4. Размерът на подлежащата на възстановяване финансова помощ при установени неспазвания на критерии за допустимост по съответната мярка/подмярка се определя по реда, относим за първа група от приложението.

Чл. 5. (1) При установено неспазване на някой от критериите за допустимост по съответната мярка/подмярка се засяга цялата операция и сумата, подлежаща за възстановяване, е винаги в размер 100 на сто от оторизираната финансова помощ.

(2) Неспазването на критериите за допустимост е винаги с висока тежест и пълна степен, тъй като засяга операцията като цяло.

(3) При установена системност на неспазването на основание чл. 35, пар. 5 от Регламент № 640/2014 г. на Комисията от 11 март 2014 г. за допълнение на Регламент (ЕС) № 1306/2013 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на интегрираната система за администриране и контрол и условията за отказ или оттегляне на плащанията и административните санкции, приложими към директните плащания, подпомагането на развитието на селските райони и кръстосаното съответствие, бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка/подмярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година.

Раздел II

Неспазване на ангажименти и други задължения

Чл. 6. Размерът на подлежащата на възстановяване финансова помощ за установени неспазвания на ангажименти или други задължения по съответната мярка/подмярка се определя по реда, относим за втора и трета група от приложението.

Чл. 7. (1) Когато неспазването засяга неизпълнение на показателите на бизнес плана, подлежащата на възстановяване финансова помощ се определя на база процент от оторизираната финансова помощ по проекта. Процентът се определя, като от процента на изпълнение на бизнес плана, определен в съответната нормативна уредба/условия за изпълнение/договор, се извади установеният при извършване на проверки, определени в националното законодателство и правото на Европейския съюз, процент на изпълнение на бизнес плана, изчислен средноаритметично за проверявания период.

(2) Периодът, за който се проверяват показателите на бизнес плана, е посочен в договора за безвъзмездна финансова помощ.

Чл. 8. (1) Когато неспазването е с висока тежест и пълна степен, сумата, подлежаща за възстановяване, е винаги в размер 100 на сто от оторизираната финансова помощ съгласно приложението.

(2) В случаите по ал. 1 бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка/подмярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година.

Раздел III

Неспазване на критерии за подбор

Чл. 9. (1) Размерът на подлежащата на възстановяване финансова помощ за установени неспазвания на критериите за подбор по съответната мярка/подмярка се определя по реда, относим за четвърта група от приложението.

(2) Когато неизпълнението е по отношение на условие, което е било основание за класиране/избора на кандидата пред други кандидати, и броят на установените в резултат на проверките, определени в националното законодателство и правото на Европейския съюз, точки е по-голям от минималния брой на точките за допустимост на кандидатите, определен в съответната наредба/Условия за кандидатстване, но по-малък от определения при оторизация на окончателното плащане и по-голям от минималния брой на точките, дадени на проектните предложения, за които е бил наличен бюджет, определен в Условията за кандидатстване или в заповедта за съответния прием, в рамките на който е било подадено и одобрено проектното предложение, подлежащата на възстановяване безвъзмездна финансова помощ се определя на база процент от оторизираната финансова помощ съгласно приложението.

(3) При установено неспазване по ал. 2 продължителността се определя пропорционално на времетраенето на неспазването в месеци спрямо периода на мониторинг.

Чл. 10. (1) Когато бенефициерът не поддържа съответствие с критерии за подбор, станали основание за класиране/избора на кандидата пред други кандидати, налице е неспазване на условие/я, което е било основание за класиране/избора на кандидата пред останалите кандидати, и броят на установените точки при извършване на проверки, определени в националното законодателство и правото на Европейския съюз, е по-малък от минималния брой на точките, дадени на проектните предложения, за които е бил наличен бюджет, определен в Условията за кандидатстване или в заповедта за съответния прием, в рамките на който е било подадено и одобрено проектното предложение, подлежащата на възстановяване безвъзмездна финансова помощ се определя на база 100 на сто от оторизираната финансова помощ съгласно приложението.

(2) При установено неспазване по ал. 1 бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година.

Раздел IV

Кумулиране на размера на подлежащата на възстановяване финансова помощ при установени повече от едно неспазвания в една или повече групи

Чл. 11. (1) При установени повече от едно неспазвания, които попадат в една група, съгласно приложението размерът на подлежащата на възстановяване финансова помощ за всяко от неспазванията в рамките на една и съща група не се кумулира. В този случай най-високият определен размер на подлежащата на възстановяване финансова помощ в групата се приема като показателен при определянето на окончателния размер на дължимата за възстановяване безвъзмездна финансова помощ.

(2) При установени неспазвания, които попадат в различни групи, съгласно приложението размерът на подлежащата на възстановяване финансова помощ се кумулира като сбор от най-високите размери, определени за всяко от неспазванията в съответната група, съгласно ал. 1.

Чл. 12. Размерът на подлежащата на възстановяване финансова помощ от всички намаления и оттегляния съгласно настоящите правила не може да надвишава общия размер на оторизираната по договора финансова помощ.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. По смисъла на тези правила:

1. „Критерии за допустимост“ са изисквания, които бенефициерите трябва да спазват, за да бъдат одобрени за подпомагане по съответната мярка за подкрепа от ПРСР, но за които не получават плащане на безвъзмездна финансова помощ и имат за цел да определят дали даден бенефициер и инвестициите, за които се кандидатства по отделните мерки и подмерки от ПРСР, са допустими за участие и получаване на финансова помощ. Критериите следва да се изпълняват както при одобрението на бенефициера по време на изпълнението на договора за безвъзмездна финансова помощ, така и до изтичане на периода на мониторинг по дадената мярка/подмярка.

2. „Ангажименти“ са дейностите, които ползвателите на финансова помощ се ангажират да осъществят и за които им е извършено плащане на безвъзмездна финансова помощ, които се изпълняват и спазват от датата на подаване на заявлението за подпомагане до изтичане на периода на мониторинг.

3. „Други задължения“ са всички изисквания, произтичащи от националното законодателство и европейското право, които са приложими към съответната мярка/подмярка от ПРСР или за съответната подпомагана по мярката/подмярката дейност, които ползвателите са задължени да спазват, но за които не се извършва плащане на безвъзмездна финансова помощ, в това число правилата за отпускане на държавна помощ, спазването на задължителни стандарти и изисквания, лицензионни и разрешителни режими и др., съгласно националното законодателство и/или европейското право и/или посочени в ПРСР.

4. „Критерии за подбор“ са приоритетите, които са станали основание за класиране на кандидата пред други кандидати и са посочени в договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

5. „Тежестта“ на неспазването зависи от значимостта на последствията от неспазването на ангажименти и/или други задължения и/или критерии за подбор и могат да бъдат:

а) неспазвания с ниска тежест са такива, които могат да бъдат отнесени към конкретен актив/и и/или дейност/и;

б) неспазвания със средна тежест са такива, които не могат да бъдат отнесени към конкретен актив/и и/или дейност/и;

в) неспазвания с висока тежест са такива, при които е невъзможно да бъдат отстранени и/или постигането им е невъзможно до края на периода за мониторинг.

6. „Степен“ на неспазването зависи от въздействието му върху операцията като цяло и могат да бъдат:

а) неспазвания с частична степен са тези, за които е определена ниска или средна тежест;

б) неспазвания с пълна степен са тези, за които е невъзможно да бъдат отстранени и/или постигането им е невъзможно до края на периода за мониторинг.

7. „Продължителността“ зависи от времетраенето на въздействието и се определя пропорционално на времетраенето на неспазването спрямо периода на мониторинг, приложим за съответния кандидат, съгласно чл. 71 от Регламент (ЕС) № 1303/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 17 декември 2013 г. за определяне на общоприложими разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство и за определяне на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд и Европейския фонд за морско дело и рибарство и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1083/2006 на Съвета (ОВ, L 347, 20.12.2013 г.) и посочен в договора за безвъзмездна финансова помощ.

8. „Системност на неспазването“ е налице, когато са установени други подобни случаи на неспазване при същия бенефициер и същата мярка или същия вид операция през последните четири години или през целия програмен период 2014 – 2020 г., или при подобна мярка през програмния период 2007 – 2013 г.

9. „Период на мониторинг“ е период, определен за съответния кандидат, съгласно чл. 71 от Регламент (ЕС) № 1303/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 17 декември 2013 г. за определяне на общоприложими разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство и за определяне на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд и Европейския фонд за морско дело и рибарство и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1083/2006 на Съвета и посочен в договора за безвъзмездна финансова помощ.

10. „Операция“ е съгласно чл. 2, точка 9) от Регламент (ЕС) № 1303/2013 на Европейския парламент и на Съвета.

11. „Мярка“ е дадена мярка за подпомагане, определена в ПРСР и по която бенефициер има сключен договор за предоставяне на финансово подпомагане.

12. „Подмярка“ е дадена подмярка за подпомагане, определена в ПРСР и по която бенефициер е сключил договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. Настоящите правила се приемат на основание чл. 27, ал. 9 от Закона за подпомагане на земеделските производители.

§ 3. Настоящите правила не се прилагат в случаите на установени неспазвания, посочени в Наредбата за посочване на нередности, представляващи основания за извършване на финансови корекции, и процентните показатели за определяне размера на финансовите корекции по реда на Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, приета с ПМС № 57 от 2017 г. (ДВ, бр. 27 от 2017 г.).

§ 4. В Правилата за определяне на размера на подлежащата на възстановяване безвъзмездна финансова помощ при установени нарушения по чл. 27, ал. 6 и 7 от Закона за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ДВ, бр. 69 от 2019 г.) в т. 4 от допълнителната разпоредба думите „за които не се“ се заменят с думите „за които се“.

Приложение към чл. 2, ал. 2

Група неспазвания

Основа за изчисляване на сумата за възстановяване при установени неспазвания

Тежест

Степен

Продължителност

Размер на сумата за възстановяване на база установената продължителност

Системност на неспазването

I. Група – Неспазване на „Критерии за допустимост“ по съответната мярка/подмярка

100 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Висока

Пълна

Непр.

Колона 2

Бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година

II. Група – Неспазване на „Ангажименти“ по съответната мярка/подмярка

100 на сто от размера на оторизираната финансова помощ за актива/дейността

Ниска

Частична

Установеното времетраене на нарушението в месеци, отнесено към периода на мониторинг в месеци

Колона 2 * Колона 5

При установена системност се налагат допълнителни 5 на сто от колона 6, но не повече от 100 на сто от оторизираната финансова помощ

100 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Средна

Частична

Установеното времетраене на нарушението в месеци, отнесено към периода на мониторинг в месеци

Колона 2 * Колона 5

При установена системност се налагат допълнителни 5 на сто от колона 6, но не повече от 100 на сто от оторизираната финансова помощ

100 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Висока

Пълна

Непр.

Колона 2

Бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година

III. Група – Неспазване на „Други задължения“ по съответната мярка/подмярка

5 на сто от размера на оторизираната финансова помощ за актива/дейността

Ниска

Частична

Установеното времетраене на нарушението в месеци, отнесено към периода на мониторинг в месеци

Колона 2 * Колона 5

При установена системност се налагат допълнителни 5 на сто от колона 6, но не повече от 100 на сто от оторизираната финансова помощ

5 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Средна

Частична

Установеното времетраене на нарушението в месеци, отнесено към периода на мониторинг в месеци

Колона 2 * Колона 5

При установена системност се налагат допълнителни 5 на сто от колона 6, но не повече от 100 на сто от оторизираната финансова помощ

Процент от оторизираната финансова помощ по проекта в случай на неспазване на показателите на бизнес плана

Средна

Частична

За съответния проверяван период съгласно договора

Колона 2

При установена системност се налагат допълнителни 5 на сто от колона 6, но не повече от 100 на сто от оторизираната финансова помощ

100 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Висока

Пълна

Непр.

Колона 2

Бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година

IV. Група – Неспазване на „Критерии за подбор“ по съответната мярка/подмярка

Ползвателят не поддържа съответствие с приоритетите, станали основание за избор пред другите кандидати. Неизпълнението е по отношение на условие, което е било основание за класиране/избора на кандидата пред

други кандидати и броят на точките е по-голям от минималния брой на точките, определен в съответната

наредба/Условия

за кандидатстване, но по-малък от определения при оторизация на окончателното плащане и по-голям от минималния брой на точките, дадени на проектните предложения, за които е бил наличен бюджет, определен в Условията за кандидатстване или в заповедта за съответния прием, в рамките, на който е било подадено и одобрено проектното предложение.

25 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Средна

Частична

Установеното времетраене на нарушението в месеци, отнесено към периода на мониторинг в месеци

Колона 2 * Колона 5

При установена системност се налагат допълнителни 5 на сто от колона 6, но не повече от 100 на сто от оторизираната финансова помощ

Ползвателят не поддържа съответствие с приоритетите, станали основание за избор пред другите кандидати. Неизпълнението е по отношение на условие, което е било основание за класиране/избора на кандидата пред останалите кандидати и броят на точките е по-малък от минималния брой на точките, дадени на проектните предложения, за които е бил наличен бюджет, определен в Условията за кандидатстване или в заповедта за съответния прием, в рамките, на който е било подадено и одобрено проектното предложение.

100 на сто от размера на оторизираната финансова помощ по проекта

Висока

Пълна

Непр.

Колона 2

Бенефициерът се изключва от възможността да получава подпомагане по същата мярка или същия вид операция за календарната година на констатацията и за следващата календарна година

 

6496

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗЦУ-1097 от 12 август 2020 г.

На основание чл. 8, ал. 4 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) във връзка с т. III.2 от Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) (ДВ, бр. 1 от 2018 г.) нареждам:

1. В приложение № 1 към Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите да се впише следното задължено лице, за което Териториална дирекция (ТД) на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители“ (ГДО) е компетентна, съгласно т. II от заповедта:

1170

206161418

ПУЛСИО АД

 

2. Заповедта влиза в сила от 1.09.2020 г. и допълва Заповед № ЗЦУ-1739 от 20.12.2017 г. на изпълнителния директор на НАП.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички заинтересовани служители за сведение и изпълнение.

На основание чл. 8, ал. 4 от ДОПК заповедта да се обнародва в „Държавен вестник“.

Изпълнителен директор: Г. Димитрова

6559

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № КД-14-93 от 10 август 2020 г.

На основание чл. 53б, ал. 5, т. 2 ЗКИР във връзка със заявления вх. № 09-85372-30.09.2019 г. и вх. № 09-80530-13.09.2019 г. от СГКК – Сливен, и приложените към тях документи и материали, определени по чл. 58 и 75 от Наредба № РД-02-20-5 от 2016 г. на МРРБ за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, и за отстраняване на явна фактическа грешка одобрявам изменението в кадастралната карта и кадастралните регистри на:

I. С. Братан, EKATTE 06135, община Котел, одобрени със Заповед № РД-18-1589 от 12.09.2018 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 06135.10.201: площ: 125 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.202: площ: 431 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.203: площ: 185 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.204: площ: 2360 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.205: площ: 2 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.206: площ: 1234 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.207: площ: 158 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.208: площ: 249 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.209: площ: 190 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.210: площ: 365 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.211: площ: 99 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.213: площ: 176 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.214: площ: 310 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.215: площ: 344 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.216: площ: 412 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.217: площ: 140 кв. м, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.218: площ: 842 кв. м, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.219: площ: 138 238 кв. м, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.220: площ: 106 576 кв. м, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.379: площ: 57 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.380: площ: 64 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.381: площ: 598 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.382: площ: 94 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.383: площ: 483 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.384: площ: 93 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.385: площ: 287 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.386: площ: 254 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.387: площ: 189 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.388: площ: 60 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.389: площ: 611 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.390: площ: 61 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.391: площ: 138 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.392: площ: 130 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.393: площ: 341 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.394: площ: 34 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.395: площ: 166 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.396: площ: 515 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.397: площ: 485 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.398: площ: 20 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.399: площ: 708 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.400: площ: 161 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.401: площ: 53 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.402: площ: 4167 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.403: площ: 192 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.404: площ: 213 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.405: площ: 1435 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.406: площ: 546 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.407: площ: 309 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост.

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 06135.10.8: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2588 кв. м, площ след промяната: 2127 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.9: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 1994 кв. м, площ след промяната: 1608 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.11: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 2016 кв. м, площ след промяната: 1812 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.13: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 2400 кв. м, площ след промяната: 2077 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.14: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 5270 кв. м, площ след промяната: 4985 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.17: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 9407 кв. м, площ след промяната: 9297 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.24: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 1749 кв. м, площ след промяната: 1679 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.26: ливада, собственост на „С.И.Г.“ – ООД, площ преди промяната: 2222 кв. м, площ след промяната: 2204 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.30: ливада, собственост на „С.И.Г.“ – ООД, площ преди промяната: 594 кв. м, площ след промяната: 429 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.33: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3411 кв. м, площ след промяната: 3387 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.34: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 15 361 кв. м, площ след промяната: 15 356 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.35: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 2683 кв. м, площ след промяната: 2498 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.36: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3950 кв. м, площ след промяната: 3908 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.37: ливада, собственост на „С.И.Г.“ – ООД, площ преди промяната: 4832 кв. м, площ след промяната: 4763 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.38: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 2692 кв. м, площ след промяната: 2184 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.39: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2831 кв. м, площ след промяната: 2605 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.40: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3622 кв. м, площ след промяната: 2969 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.41: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 2482 кв. м, площ след промяната: 2239 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.42: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5799 кв. м, площ след промяната: 5642 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.43: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 1682 кв. м, площ след промяната: 1440 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.44: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 10 474 кв. м, площ след промяната: 10 378 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.45: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 563 кв. м, площ след промяната: 205 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.47: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 6996 кв. м, площ след промяната: 6882 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.48: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3999 кв. м, площ след промяната: 3846 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.49: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5169 кв. м, площ след промяната: 4356 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.79: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 5891 кв. м, площ след промяната: 5806 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.81: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 5708 кв. м, площ след промяната: 5432 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.90: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 5813 кв. м, площ след промяната: 5150 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.91: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 4086 кв. м, площ след промяната: 3536 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.92: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3382 кв. м, площ след промяната: 3310 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.105: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 1939 кв. м, площ след промяната: 1691 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.106: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 3624 кв. м, площ след промяната: 3522 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.113: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 8695 кв. м, площ след промяната: 8175 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.114: ливада, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 13 997 кв. м, площ след промяната: 13 732 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.116: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3728 кв. м, площ след промяната: 2626 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.121: ливада, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 673 кв. м, площ след промяната: 465 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.144: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 829 кв. м, площ след промяната: 813 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.145: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 183 кв. м, площ след промяната: 159 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.149: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 964 кв. м, площ след промяната: 933 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.152: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 3771 кв. м, площ след промяната: 3712 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.163: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 39 083 кв. м, площ след промяната: 36 509 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.164: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 5063 кв. м, площ след промяната: 4706 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.165: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 81 364 кв. м, площ след промяната: 78 833 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.166: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 128 730 кв. м, площ след промяната: 128 135 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.187: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 164 959 кв. м, площ след промяната: 164 804 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.316: за местен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 77 152 кв. м, площ след промяната: 93 249 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.42: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3057 кв. м, площ след промяната: 3053 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.43: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 6752 кв. м, площ след промяната: 6747 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.316: за местен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 54 751 кв. м, площ след промяната: 57 428 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.326: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 152 508 кв. м, площ след промяната: 143 878 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.328: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 1 803 532 кв. м, площ след промяната: 1 801 982 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.13.329: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 105 524 кв. м, площ след промяната: 104 154 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.14.312: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 1786 кв. м, площ след промяната: 1770 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.14.314: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 710 952 кв. м, площ след промяната: 707 913 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.15.169: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ, площ преди промяната: 1 798 727 кв. м, площ след промяната: 1 797 440 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 06135.15.305: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 3510 кв. м, площ след промяната: 3506 кв. м.

3. Заличени обекти от кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 06135.10.156: площ: 142 379 кв. м, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ;

поземлен имот с идентификатор 06135.10.157: площ: 109 050 кв. м, друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – ДЛ.

II. С. Остра могила, EKATTE 54300, община Котел, одобрени със Заповед № РД-18-1594 от 12.09.2018 г. на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, състоящо се във:

1. Нанасяне на нови обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 54300.43.40: площ: 44 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.41: площ: 215 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.42: площ: 27 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.43: площ: 23 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.44: площ: 89 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.45: площ: 333 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.46: площ: 38 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.47: площ: 101 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.48: площ: 494 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.49: площ: 47 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.50: площ: 163 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.51: площ: 54 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.52: площ: 231 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.53: площ: 698 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.54: площ: 1000 кв. м, поземлен имот с недефиниран начин на трайно ползване, няма данни за собственост.

2. Промяна в границите на съществуващи обекти в кадастралната карта и кадастралните регистри:

поземлен имот с идентификатор 54300.10.4: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 11 995 кв. м, площ след промяната: 11 961 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.10.36: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 4383 кв. м, площ след промяната: 4381 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.10.54: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – Държавно лесничейство, площ преди промяната: 2696 кв. м, площ след промяната: 2687 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.11.67: пасище, собственост на земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 2841 кв. м, площ след промяната: 2460 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.11.73: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – Държавно лесничейство, площ преди промяната: 27 784 кв. м, площ след промяната: 27 350 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.12.54: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 1689 кв. м, площ след промяната: 1648 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.13.3: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 302 кв. м, площ след промяната: 290 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.13.51: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 8711 кв. м, площ след промяната: 7346 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.14.1: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 8997 кв. м, площ след промяната: 8778 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.14.4: нива, собственост на X.X.X., площ преди промяната: 8998 кв. м, площ след промяната: 8790 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.14.59: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3702 кв. м, площ след промяната: 3695 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.14.61: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – Държавно лесничейство, площ преди промяната: 66 594 кв. м, площ след промяната: 66 482 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.15.24: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 2824 кв. м, площ след промяната: 2814 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.15.31: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – Държавно лесничейство, площ преди промяната: 9379 кв. м, площ след промяната: 9275 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.15.55: за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 7438 кв. м, площ след промяната: 7246 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.16.23: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – Държавно лесничейство, площ преди промяната: 748 234 кв. м, площ след промяната: 747 439 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.16.81: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 12 016 кв. м, площ след промяната: 11 976 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.20: за местен път, собственост на Община Котел, площ преди промяната: 22 083 кв. м, площ след промяната: 26 810 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.25: друг вид дървопроизводителна гора, собственост на МЗГ – Държавно лесничейство, площ преди промяната: 580 091 кв. м, площ след промяната: 576 312 кв. м;

поземлен имот с идентификатор 54300.43.39: пасище, земи по чл. 19 ЗСПЗЗ, площ преди промяната: 3325 кв. м, площ след промяната: 2790 кв. м.

Заповедта да се съобщи по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР на заинтересованите лица.

Съгласно чл. 53б, ал. 8 ЗКИР заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред административния съд по местонахождение на имотите.

Изпълнителен директор: В. Коритарова

6498

 

ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ

РЕШЕНИЕ № 83 от 29 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 6 във връзка с чл. 105, т. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Бойчиновци, одобрява общ устройствен план (ОУП) на община Бойчиновци. Неразделна част от ОУП са Екологичната оценка и Оценката за съвместимост на плана.

Съгласно чл. 215, ал. 6 от ЗУТ общите устройствени планове, както и техните изменения, не подлежат на обжалване.

Председател: Сл. Костодинов

6448

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ЗАПОВЕД № ОА04-5678 от 19 август 2020 г.

На основание § 4к, ал. 6 от ПЗРЗСПЗЗ и чл. 28б, ал. 8 от ППЗСПЗЗ одобрявам плана на новообразуваните имоти в М 1:1000 на земеделските земи, предоставени за ползване въз основа на актовете по § 4 от ПЗРЗСПЗЗ на имоти с идентификатори 65766.28.117 и 65766.28.114, м. Краище 1 А-Б, 65766.32.135, м. Краище 2, 65766.30.5, м. Острица, 65766.612.25, м. Люляците 2, 65766.33.4, 65766.33.1, м. Трите бряста, 65766.43.4, 65766.43.8 и 65766.44.2, м. Павлолията, 65766.41.1, 65766.41.3, 65766.41.4 и 65766.42.2, м. Враняк 1, 65766.42.1, 65766.42.10, 65766.42.8, 65766.42.3 и 65766.42.5, м. Враняк 2, 65766.44.1 и 65766.44.4, м. Карамански път 1, 65766.45.1, м. Карамански път 2, 65766.46.1, 65766.46.2 и 65766.46.3, м. Карамански път 3, 65766.49.4 и 65766.49.217, м. X.X. чешма, 65766.48.2, м. Тотева чешма, 65766.52.4, м. Драчево бърдо 1, 65766.51.7, м. Драчево бърдо 2, 65766.50.7, 65766.50.4 и 65766.50.2, м. Драчево бърдо 3-4, и 65766.55.3, 65766.55.1 и 65766.657.32, м. Остри могили 2-3, всички в землището на гр. Свищов, област Велико Търново.

Одобреният план може да бъде обжалван чрез областния управител на област Велико Търново пред Районния съд – Свищов, в 14-дневен срок от обнародване на настоящата заповед в „Държавен вестник“.

Областен управител: Л. Попова

6474

 

ОБЩИНА ДОБРИЧ

РЕШЕНИЕ № 11-20 от 28 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 6 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Добрич, одобрява проект за частично изменение (ЧИ) на общ устройствен план на община (ОУПО) Добрич за УПИ II-257 и УПИ III-260 в кв. 24 на ЦГЧ – гр. Добрич, за промяна от „Централна устройствена зона 2 – Ц2“ в „Централна устройствена зона 1 – Ц1“ с устройствени показатели: Пл. на застр. – от 40 до 70 %, Кинт. – до 2,3, и Пл. на озел. – от 30 до 50 %.

Възлага на кмета на община Добрич да извърши последващите съгласно закона действия.

Председател: М. Димитрова

6512

 

РЕШЕНИЕ № 11-21 от 28 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 6 във връзка с чл. 134, ал. 1, т. 1, чл. 103, ал. 4 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Добрич, одобрява проект за частично изменение (ЧИ) на общ устройствен план на община (ОУПО) Добрич за ПИ 72624.902.145 в землището на гр. Добрич за промяна от „Земи без право на промяна предназначение – Ссб“ в „Устройствена зона за вилен отдих – Ов“, с устройствени параметри: Пл. застр. – до 40 %, Кинт. – до 0,8, Пл. озел. – мин. 50 %, и Н – до 7,0 м.

Възлага на кмета на община Добрич да извърши последващите съгласно закона действия.

Председател: М. Димитрова

6513

 

ОБЩИНА ДУПНИЦА

ЗАПОВЕД № РД-04-831 от 24 август 2020 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 310, ал. 5 и чл. 311, ал. 2, т. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование във връзка с Решение № 98 от 17.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Дупница, нареждам:

1. Промяна на сградите, в които се провежда обучението в детска градина „Зора“, гр. Дупница: Детска градина „Зора“ с официален адрес: гр. Дупница, ул. Клисура № 2, и групи с адреси: четири целодневни групи с адрес: гр. Дупница, ул. Клисура № 2; една целодневна група с адрес: гр. Дупница, ул. Еделвайс № 12; една яслена група и една целодневна група с адрес: с. Самораново, ул. Митко Палаузов № 8, и три целодневни групи с адрес: гр. Дупница, ул. Изгрев № 24А.

2. Промяна на сградите, в които се провежда обучението в детска градина „Детелина“, гр. Дупница: Детска градина „Детелина“ с официален адрес: гр. Дупница, ул. Витоша № 2, състояща се от: четири целодневни групи с адрес: гр. Дупница, ул. Витоша № 2; две яслени групи и две целодневни групи с адрес: с. Бистрица.

3. Промяна на сградите, в които се провежда обучението в детска градина „Слънце“, гр. Дупница: Детска градина „Слънце“ с официален адрес: гр. Дупница, ул. Бачо Киро № 18, и групи с адрес четири групи с адрес: гр. Дупница, ул. Бачо Киро № 18, и три групи с адрес: гр. Дупница, ул. Свети Мина № 1.

Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на X.X. – зам.-кмет „Социални дейности“ в Община Дупница.

Копие от настоящата заповед да се връчи на заинтересованите лица за сведение и изпълнение.

Кмет: М. Чимев

6530

 

ОБЩИНА МЪГЛИЖ

РЕШЕНИЕ № 134 от 30 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Мъглиж, одобрява изменение на общия устройствен план на община Мъглиж в частта му за ПИ с идентификатор 87212.81.902 в землището на с. Ягода, община Мъглиж, като в имота се установи жилищна устройствена зона Жм със следните устройствени показатели:

плътност на застрояване – до 60%;

коефициент на интензивност на застрояване – до 1,2;

плътност на озеленяване – от 40%;

характер на застрояване – свободно нискоетажно, с височина до 10 м.

Устройствените показатели не надвишават нормативните показатели съгласно Наредба № 7 за Правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.

Председател: Ст. Христов

6478

 

РЕШЕНИЕ № 144 от 30 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Мъглиж, одобрява изменение на общия устройствен план на община Мъглиж в частта му за ПИ с идентификатор 49494.774.8041 в землището на гр. Мъглиж, област Стара Загора, като в имота се установи предимно производствена устройствена зона (Пп) със следните устройствени показатели:

плътност на застрояване – до 80%;

коефициент на интензивност на застрояване – до 2,5;

плътност на озеленяване – от 20%;

височина на застрояването – до 10 м.

Устройствените показатели не надвишават нормативните показатели съгласно Наредба № 7 за Правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.

Председател: Ст. Христов

6479

 

ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ

РЕШЕНИЕ № 220 от 16 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК и чл. 2, ал. 1, т. 3, чл. 5, 6 и глава V, раздел І от НТК Общинският съвет – гр. Павел баня, реши:

1. Да започне процедура по продажба на общински нежилищен имот – частна общинска собственост, невключен в имуществото на общинско търговско дружество, представляващ: втори етаж със самостоятелен вход от юг с площ 220 кв. м (състоящ се от стълбище, антре, коридор, основна зала, складово помещение, две стаи и санитарен възел) от масивна двуетажна сграда, намираща се в УПИ VІІ-636 за одо в кв. 11 по плана на с. Осетеново, одобрен със Заповед № 176 от 13.07.1998 г., изменен със Заповед № РД-14-26 от 2.06.2020 г., с площ 973 кв. м, ведно със съответните идеални части от правото на строеж върху общинския терен и от общите части на сградата, при граници и съседи: улица, УПИ ІІ-125, УПИ VІ-123, УПИ VІІІ-637 в кв. 11, съставен АОС № 4313/7.07.2020 г., чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване.

2. Определя минимална тръжна цена в размер 66 500 лв. без ДДС; стъпка за наддаване в размер 5 % от началната тръжна цена, или 3325,00 лв.

3. Утвърждава правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка.

4. Утвърждава тръжна документация за продажбата на имота.

5. Тръжната документация се закупува в сградата на Община Павел баня в срок до 20 календарни дни от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“. Цената на документацията е 150 лв. без ДДС и се заплаща в касата на Община Павел баня или по банкова сметка BG 91 UNCR 9660 8400 3003 10, BIC UNCRBGSF, код 44 70 00, при банка „УниКредит Булбанк“, клон Казанлък, до изтичане на срока за подаване на документите за участие.

6. Депозит за участие в размер 10 % от началната тръжна цена, внесен като парична сума по сметка BG 56 UNCR 9660 3300 3003 18, BIC UNCRBGSF, при банка „УниКредит Булбанк“, клон Казанлък. Краен срок за внасяне на депозита – до изтичане на срока за подаване на предложенията за участие в търга.

7. Срок за извършване на оглед на обекта: всеки работен ден от 10 до 17 ч. в срока за подаване на предложения за участие.

8. Срок за подаване на предложенията за участие в търга – до 17 ч. на последния работен ден преди датата на провеждането на търга.

9. Дата и място на провеждане на търга – в сградата на Община Павел баня на 35-ия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ от 14 ч.

10. Определя тръжна комисия и резервни членове към нея по реда на чл. 8 от Наредбата за търговете и конкурсите.

11. Общинският съвет – гр. Павел баня, възлага на кмета на община Павел баня организацията и провеждането на търга. След приключване на процедурата да внесе предложение в Общинския съвет – гр. Павел баня, за определяне на спечелилия търга участник.

12. Общинският съвет – гр. Павел баня, упълномощава кмета на община Павел баня да подпише от името на органа по приватизация договор за приватизационна продажба със спечелилия търга участник.

Председател: М. Паунова

6524

 

ОБЩИНА СЛИВЕН

РЕШЕНИЕ № 291 от 30 юли 2020 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 127, ал. 6, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 136, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – Сливен, одобрява изменение на общ устройствен план на община Сливен за територия, в която попадат поземлени имоти с идентификатори 67338.828.10 и 67338.828.26 в местност Къра и 67338.828.27, 67338.828.7 и 67338.828.25 в местност Речиченски път, землище гр. Сливен – кв. Речица, с промяна на зоната в „Пп – устройствена зона предимно за производства“.

Председател: Д. Митев

6483

50. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е издал Разрешение за строеж № РС-69 от 27.08.2020 г. за обект: АМ „Хемус“, участък от края на ПВ „Дерманци“ до пресичането с път III-3005, включително ПВ „Каленик“, от км 103+060 до км 122+260, при условията на чл. 60 от АПК. Предварителното изпълнение може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от съобщаването в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

6557

54. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от ЗУТ обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-68 от 25.08.2020 г. за обект: „Навес над кабините за паспортно-визов контрол на „тежък“ трафик на вход и изход на ГКПП „Капитан Андреево“, намиращ се в ПИ с идентификатор № 36110.33.578 по КККР, м. Саксон Алча, с. Капитан Андреево, община Свиленград, област Хасково, с допуснато предварително изпълнение по реда на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс. Предварителното изпълнение на разрешението за строеж може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обнародване на съобщението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

6536

51. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, отдел „Публични вземания“, съобщава, че на основание чл. 253 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с постановление за възлагане на недвижим имот № С200022-091-0000386/20.08.2020 г. възлага на X.X., София, ж.к. Дружба, бл. 61, вх. А, ап. 11, следния недвижим имот: хижа „Тихия кът“ намираща се в имот с идентификатор 31044.152.1 по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-53 от 21.06.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, намираща се в Стара планина на надморска височина 1540 м и на 300 м източно от общинска хижа „Свещи плаз“ на Община Златица, представляваща масивна триетажна сграда със застроена площ 121 кв. м, състояща се на първия етаж от входно преддверие, столова, кухня, спалня, баня, коридор и стълба, на втория етаж от четири спални, коридор, стълба, и на третия етаж от дневна, две спални и стълба, площ 121 кв. м.

6482

8. – Техническият университет – София, обявява конкурс за Факултета по машиностроене и уредостроене в Пловдив за главен асистент, висше училище, в професионално направление 5.1. Машинно инженерство, специалност „Технологии, машини и системи в леярското производство“ – един за нуждите на катедра „Машиностроителна техника и технологии“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се приемат във Филиала на Техническия университет – София, в Пловдив, ул. Цанко Дюстабанов № 25, тел. 032/659 552.

6475

38. – Икономическият университет – Варна, на основание решение на академичния съвет и Решение № 332 от 14.05.2020 г. на Министерския съвет обявява конкурси за прием на докторанти за учебната 2020/2021 г. по следните докторски програми:

Професионално направление

Докторска програма

Държавна

поръчка

ред.

зад.

1.

3.7. Администрация и управление

Социално управление

3

2.

3.8. Икономика

Политическа икономия (обща икономическа теория)

1

3.

3.8. Икономика

Финанси

3

4.

3.8. Икономика

Статистика и демография

1

5.

3.8. Икономика

Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност

4

6.

3.8. Икономика

Икономика и управление /строителство и недвижима собственост/

2

7.

3.8. Икономика

Икономика и управление /търговия/

2

8.

3.8. Икономика

Индустриален бизнес

2

9.

3.8. Икономика

Аграрен бизнес

2

10.

3.8. Икономика

Стокознание

1

11.

3.8. Икономика

Оптимално управление на икономически системи

1

12.

3.8. Икономика

Маркетинг

3

13.

3.8. Икономика

Световно стопанство и международни икономически отношения

2

14.

3.8. Икономика

Приложение на изчислителната техника в икономиката

3

15.

3.9. Туризъм

Икономика и управление/туризъм/

4

16.

4.6. Информатика и компютърни науки

Информатика

3

Общо:

37

 

Срок за подаване на документи в отдел НИДД – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. За документи и информация – отдел „Научноизследователска дейност и докторантура“, каб. 503, тел. 052/830 813, e-mail: doktoranti@ue-varna.bg, e.kirecheva@ue–varna.bg.

6484

63. – Националният военен университет „X.X.“ – Велико Търново, обявява конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висшето образование 9. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.2. Военно дело и научна специалност „Организация и управление на Въоръжените сили“ за нуждите на първично звено катедра „Артилерия“ на приемащо структурно звено факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „X.X.“ – 1 място, за военнослужещ. Условията, изискванията към кандидатите и необходимите документи за кандидатстване по конкурса са обявени със Заповед № ОХ-653 от 18.08.2020 г. на министъра на отбраната на Република България, линк: https://www.nvu.bg/node/2507. Срок за подаване на документи – 2 месеца от обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Документи се подават в регистратурата за некласифицирана информация на университета. За дата на подаване на документите се счита датата на завеждане в регистратурата. За контакти: тел. (062) 61-88-75; Siemens: 62075; GSM 0888-131-479; e-mail: georgiev_ga@nvu.bg.

6531

82. – Агенцията по геодезия, картография и кадастър на основание чл. 51, ал. 4 ЗКИР съобщава, че започва производство по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за отстраняване на явна фактическа грешка въз основа на проекти, изработени от правоспособно лице по ЗКИР. Изменението засяга поземлени имоти с идентификатори: за гр. Костинброд, община Костинброд – 38978.621.13, 38978.621.27, 38978.621.33, 38978.621.34, 38978.621.43, 38978.621.44, 38978.621.49, 38978.621.52, 38978.621.57, 38978.621.59, 38978.621.60, 38978.621.61, 38978.621.62, 38978.621.63, 38978.621.66, 38978.621.67, 38978.621.68, 38978.621.69, 38978.624.97, 38978.33.1, 38978.44.23, 38978.45.11, 38978.45.21, 38978.45.83, 38978.84.1; за с. Безден, община Костинброд – 03191.16.99, 03191.17.5, 03191.17.7, 03191.4.90, 03191.13.222, 03191.15.224, 03191.15.25, 03191.16.17; за с. Богьовци, община Костинброд – 04813.20.33, 04813.20.34, 04813.20.35, 04813.20.36, 04813.20.37, 04813.20.92, 04813.21.1, 04813.21.119, 04813.22.1, 04813.22.2, 04813.22.3, 04813.22.4, 04813.22.5, 04813.22.6, 04813.22.7, 04813.22.8, 04813.22.9, 04813.22.10, 04813.22.11, 04813.22.12, 04813.22.13, 04813.22.14, 04813.22.15, 04813.22.16, 04813.22.17, 04813.22.97, 04813.22.98, 04813.22.99; за с. Градец, община Костинброд – 17449.38.32, 17449.39.16, 17449.39.18, 17449.39.49, 17449.39.50, 17449.39.51, 17449.39.175, 17449.39.183, 17449.39.257, 17449.39.651, 17449.39.654, 17449.39.655, 17449.39.656, 17449.39.657, 17449.39.688, 17449.58.3, 17449.59.7, 17449.59.9, 17449.59.259; за с. Петърч, община Костинброд – 56215.31.3, 56215.31.6, 56215.31.7, 56215.31.8, 56215.31.17, 56215.31.18, 56215.35.596, 56215.36.94, 56215.36.95, 56215.36.114, 56215.36.115, 56215.36.116, 56215.37.587, 56215.37.589, 56215.40.1, 56215.40.570, 56215.172.710, 56215.173.1, 56215.173.2, 56215.173.3, 56215.173.4, 56215.173.5, 56215.173.6, 56215.173.7, 56215.173.8, 56215.173.57, 56215.40.759, 56215.40.648; за с. Царичина, община Костинброд – 78197.9.318, 78197.9.566, 78197.51.35, 78197.51.344, 78197.60.666, 78197.105.320, 78197.105.321, 78197.105.322, 78197.105.815, 78197.105.830, 78197.107.3, 78197.107.323, 78197.107.350, 78197.107.351, 78197.107.576, 78197.107.616, 78197.107.617, 78197.107.618, 78197.889.9903. Проектите за изменение се намират в Службата по геодезия, картография и кадастър – Софийска област. В 14-дневен срок от обявяването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проектите и да изразят писмено становище с представяне на доказателства.

6522

1. – Община гр. Аксаково, област Варна, на основание чл. 198, ал. 5 от ЗУТ съобщава, че е издадена Заповед № 591 от 14.08.2020 г. на кмета на община Аксаково за изменение на негова Заповед № 515 от 6.08.2019 г. за налагане на строителна забрана на основание чл. 198, ал. 1, 2, 4 и 5 от ЗУТ и чл. 44, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗМСМА, съгласно която се налага строителна забрана за цялата територия на гр. Аксаково в обхвата на действащия ЗРП на населеното място. На основание чл. 198, ал. 4 от ЗУТ строителната забрана спира прилагането на влезлия в сила подробен устройствен план (ПУП) за частите на територията, за които се отнася, с изключение на:

– ПУП в частта за имоти, за които към датата на датата на влизане в сила на настоящата заповед са налице издадени разрешения за строеж за реализацията на бъдещи инвестиционни намерения, инвестиционни проекти, предвиждащи изграждането на техническа и/или инженерна инфраструктура, както и за строителството на еднофамилни жилищни сгради и необходимото за тяхното функциониране допълващо застрояване;

– ПУП за прилагане на допуснатите със заповед и/или решение на Общинския съвет – Аксаково, проекти за изменение на действащия план;

– ПУП в частта за имоти, в които се предвижда извършването на строителство без необходимост от издаване на разрешение за строеж по смисъла на чл. 151, ал. 1 от ЗУТ;

– ПУП в частта за имоти, за които към датата на влизане в сила на настоящата заповед са налице започнати производства по издаване на разрешения за строеж; за „започнато производство по издаване на разрешения за строеж“ по смисъла на тази заповед се счита денят на подаването на заявление за издаване на разрешение за строеж от главния архитект на община Аксаково; за започнато производство се счита и наличието на съгласуван и/или одобрен от главния архитект на община Аксаково инвестиционен проект;

– възможност за допускане и реализиране на строителство в урегулиран поземлен имот (УПИ) XXIV-1787, кв. 112, и урегулиран поземлен имот (УПИ) VIII-2121, 941, кв. 81, и двата имота по плана на гр. Аксаково.

Съгласно чл. 198, ал. 5 от ЗУТ заповедта може да бъде обжалвана по реда и условията на чл. 215 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Аксаково пред Административния съд – Варна. На основание чл. 72, ал. 1 от АПК пълният текст на Заповед № 591 от 14.08.2020 г. е публикуван на официалната интернет страница на община Аксаково – http://www.aksakovo.net/, и изнесен на таблото за съобщения в административната сграда на Община Аксаково – гр. Аксаково, ул. Георги Петлешев № 58Б, ет. 1, Център за услуги и информация на гражданите.

6470

4. – Община Казанлък на основание чл. 30 от ЗПСК обявява, че през август 2020 г. е извършена продажба на общински нежилищен имот, представляващ: поземлен имот с идентификатор 35167.501.8041 с площ 991 кв. м по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-88 от 26.11.2015 г. на изпълнителния директор на АГКК, посл. изм. със Заповед № 18-5151 от 21.05.2019 г. на началника на СГКК – Стара Загора, Казанлък, п.к. 6100, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: незастроен имот за жилищни нужди, при съседи: 35167.501.572, 35167.501.8799, 35167.501.8797, 35167.501.603, 35167.501.602, по ПУП на гр. Казанлък, одобрен с Решение № 777 от 2013 г. на ОбС – гр. Казанлък, имотът представлява УПИ І-8041 за „Обществено делово обслужване“ в кв. 470, за сумата 43 582 лв. без ДДС, платени изцяло към момента на подписване на договора за покупко-продажба по реда на чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК.

6476

5. – Община гр. Мъглиж, област Стара Загора, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 136 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Мъглиж, е одобрен проект на ПУП – парцеларен план за обект: „Оптична свързаност Мъглиж – Тулово“, на територията на община Мъглиж, област Стара Загора. Трасето за оптична свързаност Мъглиж – Тулово се предвижда да започне от съществуващ стълб от ел.мрежата на гр. Мъглиж (начална точка № 1), преминава през ПИ с идентификатори 49494.21.1022, 49494.25.44, 49494.25.1023 (за селскостопански, горски, ведомствен път, общинска публична собственост), 49494.25.1024 (друг поземлен имот за движение и транспорт, общинска публична собственост), 49494.25.30, 49494.388.891, 49494.390.87, 49494.390.103 (за селскостопански, горски, ведомствен път, общинска публична собственост), 49494.500.242 (напоителен канал, държавна частна собственост), 49494.701.2776 (за второстепенна улица, общинска публична собственост), 49494.852.4, 49494.852.5, 49494.852.41 (за селскостопански, горски, ведомствен път, общинска публична собственост) в землището на гр. Мъглиж, ПИ с идентификатори 73420.17.229 (води и водни площи, държавна частна собственост), 73420.17.309, 73420.17.314, 73420.17.315 (за селскостопански, горски, ведомствен път, общинска публична собственост), 73420.888.9901 (населено място – с. Тулово) и достига до съществуващ стълб от ел. мрежата на с. Тулово (крайна точка № 166).

Параметри на трасето за гр. Мъглиж:

Парцеларен план – обща дължина 3730,48 м и обща площ на сервитута 1492,16 кв. м.

Специализирана план-схема в урбанизираната територия на гр. Мъглиж – обща дължина 12,86 м и обща площ на сервитута 5,15 кв. м.

Право на прокарване и преминаване през публични общински имоти – обща дължина на трасето 3740,21 м и обща площ 1496,06 кв. м.

Право на прокарване и преминаване през частни държавни имоти – обща дължина на трасето 3,13 м и обща площ 1,25 кв. м.

Параметри на трасето за с. Тулово:

Парцеларен план – обща дължина 603,65 м и обща площ на сервитута 361,45 кв. м.

Специализирана план-схема в урбанизираната територия на с. Тулово – обща дължина 16,96 м и обща площ на сервитута 6,51 кв. м.

Право на прокарване и преминаване през публични общински имоти – обща дължина на трасето 897,50 м и обща площ 358,99 кв. м.

Право на прокарване и преминаване през частни държавни имоти – обща дължина на трасето 6,15 м и обща площ 2,46 кв. м.

Право на прокарване и преминаване през съсобствени имоти – обща дължина на трасето 16,96 м и обща площ 6,51 кв. м.

Не се предвижда изменение на естествения релеф, като средното ниво на прилежащия терен за трасето е съобразен с условието да не се предвиждат промени. Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Мъглиж до Административния съд – Стара Загора.

6480

6. – Община Несебър на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП), приет с протоколно решение т. 7 от протокол № 4 от 20.05.2020 г. на ОбЕСУТ при Община Несебър за обект „Външен водопровод от помпена станция „Приселци“ до регулационната граница на гр. Обзор“ в землището на с. Приселци и землището на гр. Обзор. Имотите попадат в зона „Б“ съгласно чл. 11, ал. 1 от ЗУЧК. Представен е проект за ПУП – парцеларен план за обект „Външен водопровод от помпена станция „Приселци“ до регулационната граница на гр. Обзор“ в землището на с. Приселци и землището на гр. Обзор. Предвижда се реконструкция на външен водопровод с проектна дължина на трасето 3838 м. Трасето попада в следните имоти: ПИ 58431.21.1 с площ 188 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Горска територия“ и начин на трайно ползване „Дървопроизводителни горски площи“, частна собственост, ПИ 58431.21.2 с площ 1813 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 58431.23.42 с площ 8244 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, ПИ 58431.37.9 с площ 3000 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 58431.37.16 с площ 564 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „полски път“, частна общинска собственост, ПИ 58431.39.21 с площ 1017 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, ПИ 58431.40.26 с площ 1418 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, ПИ 58431.44.31 с площ 600 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, ПИ 58431.120.2 с площ 135 192 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Горска“ и начин на трайно ползване „Дървопроизводителни горски площи“, частна държавна собственост, в землището на с. Приселци и в ПИ 53045.105.104 с площ 6421 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.105.400 с площ 32 471 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна държавна собственост, ПИ 53045.108.8 с площ 6555 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.108.9 с площ 28 798 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.108.10 с площ 14 376 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.108.11 с площ 10 074 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.108.110 с площ 3799 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.108.401 с площ 14 326 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна държавна собственост, ПИ 53045.116.111 с площ 14 843 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.124.2 с площ 3840 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.11 с площ 9023 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.12 с площ 2886 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.13 с площ 6908 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.14 с площ 6414 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.15 с площ 7201 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.16 с площ 4801 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.18 с площ 4077 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.19 с площ 4076 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.23 с площ 22 620 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.124.200 с площ 5748 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.128.1 с площ 7145 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.200.1 с площ 1619 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.200.118 с площ 6026 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.200.314 с площ 90 961 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, ПИ 53045.200.321 с площ 40 839 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Добив на полезни изкопаеми“ и начин на трайно ползване „Водни течения“, частна държавна собственост, ПИ 53045.200.412 с площ 6154 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Територии на водностопански, хидромелиоративни съоръжения“, частна държавна собственост, ПИ 53045.200.680 с площ 37 763 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, ПИ 53045.210.1 с площ 15 599 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, ПИ 53045.210.107 с площ 863 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.560.15 с площ 2 217 461 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Горска“ и начин на трайно ползване „Широколистни дървесни видове“, частна общинска собственост, ПИ 53045.560.23 с площ 7489 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.560.25 с площ 2502 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Пасище, мера“, общинска собственост, ПИ 53045.560.26 с площ 6927 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Пасище, мера“, публична общинска собственост, ПИ 53045.560.27 с площ 808 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, и ПИ 53045.560.621 с площ 20 310 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Дере“, частна общинска собственост, в землището на гр. Обзор в земеделска и горска територия. Създава се сервитут по 3 м от двете страни по оста на трасето на водопровода. Площите с ограничение са общо 3714 кв. м в землището на с. Приселци и 18 335 кв. м в землището на гр. Обзор, в земеделска и горска територия в следните имоти: 5 кв. м в ПИ 58341.21.1, 4 кв. м в ПИ 58341.21.2, 1753 кв. м в ПИ 58341.23.42, 238 кв. м в ПИ 58341.37.9, 25 кв. м в ПИ 58341.37.16, 698 кв. м в ПИ 58341.39.21, 927 кв. м в ПИ 58341.40.26, 5 кв. м в ПИ 58341.44.31 и 59 кв. м в ПИ 58341.120.2 в землището на с. Приселци и 3453 кв. м в ПИ 53045.105.104, 3218 кв. м в ПИ 53045.105.400, 4 кв. м в ПИ 53045.108.8, 68 кв. м в ПИ 53045.108.9, 87 кв. м в ПИ 53045.108.10, 38 кв. м в ПИ 53045.108.11, 1243 кв. м в ПИ 53045.108.110, 184 кв. м в ПИ 53045.108.401, 1610 кв. м в ПИ 53045.116.111, 164 кв. м в ПИ 53045.124.2, 257 кв. м в ПИ 53045.124.11, 112 кв. м в ПИ 53045.124.12, 255 кв. м в ПИ 53045.124.13, 236 кв. м в ПИ 53045.124.14, 274 кв. м в ПИ 53045.124.15, 180 кв. м в ПИ 53045.124.16, 150 кв. м в ПИ 53045.124.18, 153 кв. м в ПИ 53045.124.19, 17 кв. м в ПИ 53045.124.23, 285 кв. м в ПИ 53045.124.200, 135 кв. м в ПИ 53045.138.1, 180 кв. м в ПИ 53045.200.1, 3400 кв. м в ПИ 53045.200.118, 58 кв. м в ПИ 53045.200.314, 46 кв. м в ПИ 53045.200.321, 93 кв. м в ПИ 53045.200.412, 1026 кв. м в ПИ 53045.200.680, 82 кв. м в ПИ 53045.210.1, 19 кв. м в ПИ 53045.210.107, 69 кв. м в ПИ 53045.560.15, 866 кв. м в ПИ 53045.560.23, 25 кв. м в ПИ 53045.560.25, 280 кв. м в ПИ 53045.560.26, 24 кв. м в ПИ 53045.560.27 и 14 кв. м в ПИ 53045.560.621 в землището на гр. Обзор. Проектът е изложен в сградата на Кметство Обзор, ет. 2, стая № 8, с административен адрес Обзор, ул. Иван Вазов № 2. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – тел. 0556/351-15.

6504

7. – Община Несебър на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП), приет с протоколно решение т. 8 от протокол № 4 от 20.05.2020 г. на ОбЕСУТ при Община Несебър за обект ПУП – парцеларен план за определяне на трасе на елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за обект „Външен водопровод от границата на регулацията на гр. Обзор до напорен водоем „Обзор“ V=4500 м3“ в поземлен имот с идентификатор № 53045.521.3 по кадастралната карта на гр. Обзор, землище на гр. Обзор. Видно от приложеното задание се предвижда изграждане на водопровод с проектна дължина 728 м. Трасето попада в следните имоти: ПИ 53045.139.6 с площ 4014 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.139.21 с площ 144 307 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна държавна собственост, ПИ 53045.140.1 с площ 86 105 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, общинска собственост, ПИ 53045.140.544 с площ 6123 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.521.4 с площ 942 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, общинска собственост, ПИ 53045.521.188 с площ 1336 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, ПИ 53045.521.517 с площ 4797 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Други територии, заети от селското стопанство“, частна собственост, ПИ 53045.522.413 с площ 1505 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Изоставени, територии за трайни насаждения“, частна собственост, ПИ 53045.522.426 с площ 776 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Изоставени територии за трайни насаждения“, частна собственост, ПИ 53045.522.427 с площ 1071 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Урбанизирана“ и начин на трайно ползване „Индивидуално застрояване“, частна собственост, ПИ 53045.522.430 с площ 1872 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Лозови насаждения, нетерасирани“, частна собственост, ПИ 53045.522.431 с площ 1042 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Лозови насаждения, нетерасирани“, частна собственост, ПИ 53045.531.2 с площ 73 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Пасище, мера“, публична общинска собственост, ПИ 53045.531.3 с площ 982 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Пасище, мера“, публична общинска собственост, ПИ 53045.531.8 с площ 423 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Други територии, заети от селското стопанство“, общинска собственост, ПИ 53045.531.28 с площ 5483 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Пасище, мера“, публична общинска собственост, ПИ 53045.531.30 с площ 1056 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Добив на полезни изкопаеми“ и начин на трайно ползване „Територии на водностопански, хидромелиоративни съоръжения“, частна държавна собственост, ПИ 53045.531.439 с площ 244 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Други територии, заети от селското стопанство“, общинска собственост, ПИ 53045.531.507 с площ 5726 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Други територии, заети от селското стопанство“, общинска собственост, ПИ 53045.531.530 с площ 1566 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Полски път“, частна общинска собственост, и ПИ 53045.531.843 с площ 973 кв. м, с начин на трайно предназначение на територията „Земеделска“ и начин на трайно ползване „Нива, орна земя“, частна собственост, в земеделска и урбанизирана територия. Създава се сервитут по 3 м от двете страни по оста на трасето на водопровода. Площите с ограничение са общо 3652 кв. м, в земеделска и урбанизирана територия в следните имоти: 39 кв. м в ПИ 53045.139.6, 270 кв. м в ПИ 53045.139.21, 35 кв. м в ПИ 53045.140.1, 44 кв. м в ПИ 53045.140.544, 178 кв. м в ПИ 53045.521.4, 254 кв. м в ПИ 53045.521.188, 310 кв. м в ПИ 53045.521.517, 6 кв. м в ПИ 53045.522.413, 40 кв. м в ПИ 53045.522.426, 51 кв. м в ПИ 53045.522.427, 133 кв. м в ПИ 53045.522.430, 91 кв. м в ПИ 53045.522.431, 23 кв. м в ПИ 53045.531.2, 93 кв. м в ПИ 53045.531.3, 93 кв. м в ПИ 53045.531.3, 10 кв. м в ПИ 53045.531.8, 321 кв. м в ПИ 53045.531.28, 159 кв. м в ПИ 53045.531.30, 74 кв. м в ПИ 53045.531.439, 509 кв. м в ПИ 53045.531.507, 896 кв. м в ПИ 53045.531.530 и 116 кв. м в ПИ 53045.531.843 в земеделска и 843 кв. м в земеделска и урбанизирана територия. Проектът е изложен в сградата на Кметство Обзор, ет. 2, стая № 8, с административен адрес Обзор, ул. Иван Вазов № 2. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – тел. 0556/351-15.

6505

3. – Областният управител на област Пловдив в изпълнение на чл. 149, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че на основание чл. 148, ал. 3, т. 1 от ЗУТ е издадено Разрешение за строеж № ДС-09-8 от 21.08.2020 г. на възложителя: „Дафчев груп“ – ООД, Пловдив, с ЕИК 205642338, да извърши строително-монтажни работи съгласно одобрения от областния управител на област Пловдив на 20.08.2020 г. технически инвестиционен проект за обект: „Временна пътна връзка за УПИ 010521 – общественообслужваща, търговска и складова дейност“, ПИ с идентификатор 06077.10.581 по КК на с. Браниполе, община „Родопи“, попадащ на териториите на община „Родопи“ и община Пловдив в област Пловдив. Разрешението за строеж може да бъде обжалвано от заинтересуваните лица чрез областния управител на област Пловдив пред Административния съд – Пловдив, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6492

2. – Община Русе на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за техническата инфраструктура извън урбанизираната територия – захранващ водопровод и кабел ниско напрежение до имот с идентификатор 63427.43.23 в м. Кадишева нива, землище на гр. Русе, през следните имоти: 63427.43.17 и 63427.95.17 с НТП „За селскостопански, горски, ведомствен път“ – общинска публична собственост, и 63427.146.190 с НТП „За местен път“ – общинска публична собственост. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

6472

4. – Община Русе на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за техническата инфраструктура извън урбанизираната територия – довеждащ водопровод и електропровод до имот с идентификатор 47336.10.331 в м. Вехтите лозя, землище на гр. Мартен, през следните имоти: 47336.63.369 с НТП „Пасище“ – общинска публична собственост; 47336.64.75 с НТП „За път от републиканската пътна мрежа“ – държавна публична собственост, и 47336.10.70 с НТП „Лозе“ – частна собственост. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

6471

6. – Община Русе на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за техническата инфраструктура извън урбанизираната територия – довеждащ водопровод и електропровод до имот с идентификатор 63427.299.42 в м. Саръ баир, землище на гр. Русе, през следните имоти: 63427.299.26 и 63427.300.31 с НТП „За селскостопански, горски, ведомствен път“ – общинска публична собственост, и 63427.299.42 с НТП „Нива“ – частна собственост. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

6473

86. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 499 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, е одобрен ПУП – парцеларен план за външно ел. захранване за ПИ с идентификатор № 04738.90.24, м. Божи рид, землище на с. Богомилово, община Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6540

87. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 500 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, е одобрен ПУП – парцеларен план за външно ел. захранване за ПИ с идентификатор № 68850.46.14, м. Каймака, землище на гр. Стара Загора, община Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6541

88. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 501 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, е одобрен ПУП – парцеларен план за външен водопровод и изменение на ВиК схема за ПИ с идентификатор № 68850.205.22, м. Джената, землище на гр. Стара Загора, община Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6542

89. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 502 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, е одобрен ПУП – парцеларен план за изместване на съществуващ въздушен електропровод – ВСН „Труд“, в ПИ с идентификатор № 68850.258.9530 по КККР на гр. Стара Загора, община Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6543

90. – Община Стара Загора на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 503 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Стара Загора, е одобрен ПУП – парцеларен план и ел. схема за външно ел. захранване за ПИ с идентификатор № 68850.111.13, м. Вадата, землище на гр. Стара Загора, община Стара Загора. Решението подлежи на обжалване съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ чрез Община Стара Загора пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

6544

40. – Община Тутракан на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните, че на основание Решение № 156 от 30.07.2020 г. на Общинския съвет – гр. Тутракан, е одобрен проект: „Подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) на кабел 0,4 kV към ПИ 73496.19.266 по КККР на гр. Тутракан, община Тутракан“ (за изграждане елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия). На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Община Тутракан до Административния съд – Силистра.

6495

33. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (парцеларен план) за трасе на подземен ел. кабел СрН 20 kV от УПИ I-25 с идентификатор 23501.31.25 с дължина 269 м през поземлени имоти с идентификатори 23501.18.134 – с НТП „селскостопански, горски, ведомствен път“, публична общинска собственост, 23501.18.136 – с НТП „местен път“, публична общинска собственост, и 23501.19.192 – с НТП „селскостопански, горски, ведомствен път“, публична общинска собственост, до ЖР 18 от електропровод КЛ/ВЛ 20 Дражево по КККР на с. Дражево, община „Тунджа“. Проектът за подробен устройствен план е на разположение на заинтересуваните лица в отдел „АТО и С“ на общината. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

6217

38. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за съоръжение от техническата инфраструктура. Трасето на външен водопровод започва от съществуващ водопровод в населеното място на с. Могила, преминава през поземлен имот с идентификатор 48787.16.310 – с НТП „За път от републиканската пътна мрежа“, държавна публична собственост, и поземлен имот с идентификатор 48787.15.275 – с НТП „За път от републиканската пътна мрежа“, държавна публична собственост, и захранва обект „Бензиностанция, газостанция, пълначно за туристически бутилки, ТИР паркинг и търговска сграда със заведение за бързо хранене“ в поземлен имот с идентификатор 48787.15.51 по КККР, намиращи се в землището на с. Могила, община „Тунджа“, област Ямбол. Проектът с пълна текстова и графична част на парцеларния план е на разположение за разглеждане и обществен достъп в стая № 103 в сградата на Община „Тунджа“ – Ямбол, с административен адрес: Ямбол, пл. Освобождение № 1, всеки работен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

6514

38а. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за пътна връзка към обект: „Бензиностанция, газостанция, пълначно за туристически бутилки, ТИР паркинг и търговска сграда със заведение за бързо хранене“, в поземлен имот с идентификатор 48787.15.51 по КККР, намиращ се в землището на с. Могила, община „Тунджа“, област Ямбол. Трасето минава през поземлен имот с идентификатор 48787.15.275 – с НТП „За път от републиканската пътна мрежа“, държавна публична собственост, и поземлен имот с идентификатор 48787.16.310 – с НТП „За път от републиканската пътна мрежа“, държавна публична собственост, по КККР, намиращи се в землище с. Могила, община „Тунджа“, област Ямбол. Проектът с пълна текстова и графична част на парцеларния план е на разположение за разглеждане и обществен достъп в стая № 103 в сградата на Община „Тунджа“ – Ямбол, с административен адрес: Ямбол, пл. Освобождение № 1, всеки работен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

6515

38б. – Община „Тунджа“ – Ямбол, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за съоръжение от техническата инфраструктура. Трасето на външно електрозахранване за кабел 20 kV минава през поземлен имот с идентификатор 48787.15.275 – с НТП „За път от републиканската пътна мрежа“, държавна публична собственост, и захранва обект: „Бензиностанция, газостанция, пълначно за туристически бутилки, ТИР паркинг и търговска сграда със заведение за бързо хранене“, в поземлен имот с идентификатор 48787.15.51 по КККР, намиращи се в землището на с. Могила, община „Тунджа“, област Ямбол. Проектът с пълна текстова и графична част на парцеларния план е на разположение за разглеждане и обществен достъп в стая № 103 в сградата на Община „Тунджа“ – Ямбол, с административен адрес: Ямбол, пл. Освобождение № 1, всеки работен ден. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

6516

148. – Община с. Никола Козлево, област Шумен, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че с Решение № 66 по протокол № 11 от 13.08.2020 г. е одобрен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищни образувания – трасе за изграждане на нов водопровод за допълнително водоснабдяване на с. Църквица за обект „Изграждане на нов водопровод за допълнително водоснабдяване на с. Църквица от съществуваща помпена станция в с. Хърсово, община Никола Козлево“. Проектът с решението за одобряването му е изложен в сградата на Община Никола Козлево, стая № 31. Списъкът на засегнатите имоти е част от разработката на ПУП – ПП. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Никола Козлево.

6494

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Русе, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпила жалба от X.X.X. от гр. Сеново, община Ветово, област Русе, против разпоредбите на чл. 8а, ал. 1, в частта й по отношение на думите „в срок до 31 октомври“, и чл. 21, ал. 5, в частта й по отношение на думите „до 31 октомври“, от Наредба № 8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ветово. По жалбата е образувано адм. дело № 476/2020 г. по описа на Административния съд – Русе, насрочено за 23.09.2020 г. от 10 ч.

6523

Административният съд – София-град, II отделение, 59 състав, по адм. д. № 7357/2019 г. на основание чл. 181, ал. 1 АПК съобщава, че е постъпил протест от X.X. – прокурор от Софийска градска прокуратура, срещу Правилата за дейността на работната група към СО за прием на деца в общинските детски градини и подготвителните групи в общинските училища, утвърдени със Заповед № СОА18-РД91-294 от 21.08.2018 г. на кмета на СО (след направено уточнение).

6545

 

Разградският окръжен съд на основание чл. 74, ал. 2 от ЗОПДНПИ обявява, че е образувано гр. дело № 260/2018 г. по предявено на 8.10.2018 г. мотивирано искане от Комисията за противодействие на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу X.X.X., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: област Разград, община Исперих, с. Драгомъж, ул. Елин Пелин № 27, следното имущество на стойност 285 891,87 лв., а именно:

На основание чл. 63, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X., ЕГН **********:

Недвижим поземлен имот с начин на ползване – дворно място, намиращо се в чертите на гр. Исперих, ул. Цар Симеон № 25, община Исперих, област Разград, за което по скица № 434/13.09.2010 г. на община Исперих е отреден УПИ XXI-746 от кв. 102 с площ 727 кв. м, ведно със застроените в имота:

– самостоятелен обект с начин на трайно ползване – жилищна сграда, със застроена площ 84 кв. м ведно с прилежащото избено помещение с полезна площ 14 кв. м;

– самостоятелен обект с начин на трайно ползване – второстепенна сграда, със застроена площ 13 кв. м и подобрения, при граници и съседи: от двете страни – улица, УПИ ХХ-745 и имот пл. № 747 от кв. 102 по плана на града. Пазарната стойност към настоящия момент е в размер 26 000 лв.

– Лек автомобил марка „Форд“, модел „Ескорт“, рег. № РР 2408 АК, дата на първа регистрация 26.04.1991 г., рама № WF0NXXGCANME74132, двигател № МЕ74132, собственост на X.X.X.. Пазарната стойност към настоящия момент е 600 лв.

– Лек автомобил марка „Мерцедес“, модел „Ц 320 ЦДИ“, рег. № РР 9833 ВА, дата на първа регистрация 2.05.2000 г., рама № WDB2200261A127345, двигател № 61396030020785, собственост на X.X.X.. Пазарната стойност към настоящия момент е 5500 лв.

– Лек автомобил марка „Опел“, модел „Фронтера“, рег. № РР 7130 ВС, дата на първа регистрация 12.05.2000 г., рама № W0L06B1VFYV628040, двигател № 871834, собственост на X.X.X.. Пазарната стойност към настоящия момент е 3000 лв.

– Сумата в размер 34 094,52 лв., представляваща вноски по банкова сметка в евро № BG 14 UBBS 8002 1434448810 в „Обединена българска банка“ – АД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер общо 1060,29 лв., представляваща вноски по разплащателна сметка в евро № 17496719 в „Банка ДСК“ – ЕАД, в периода 2009 – 2010 г., с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 5760 лв., представляваща вноски по сметка по разплащателна сметка в левове № 23194592 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер общо 245,25 лв., представляваща вноски по срочен депозит в левове № 16119209 в „Банка ДСК“ – ЕАД, и начислени лихви през 2008 г., с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер общо 1300 лв., представляваща вноски по сметката през 2009 г., по срочен депозит в левове № 17496565 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 3146 лв., представляваща вноски по сметката по срочен депозит в левове № 17555966 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 3000 лв., представляваща вноски по сметката по срочен депозит в левове № 17621941 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 804,18 лв., представляваща вноски по сметката по срочен депозит в левове № 17790677 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 700 лв., представляваща вноски по сметката през 2009 г. от трети лица по срочен депозит в левове № 17926340 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 450 лв., представляваща вноски по сметката и начислени лихви през 2009 г. по срочен депозит в левове № 17979390 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 2000 лв., представляваща вноски по сметката и начислени лихви през 2009 г. по срочен депозит в левове № 17999034 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 6461,03 лв., представляваща вноски по сметката и начислени лихви през периода 2009 – 2010 г. по срочен депозит в левове № 18004459 в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 66 426,42 лв., представляваща вноски по сметката в периода 17.11.2008 г. – 2016 г. по разплащателна сметка в левове № BG 95 RZBB 91551066628113 в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 11 315,85 лв., представляваща вноски по сметката от трети лица през 2012 г. по разплащателна сметка в левове № BG 95 RZBB 91551066628113 в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

– Сумата в размер 20 028,33 лв., представляваща вноски по сметката и начислени лихви през 2011 г. по депозит в левове в „Райфайзенбанк България“ – ЕАД, с титуляр X.X.X..

На основание чл. 72 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 1 и чл. 62 от ЗОПДНПИ (отм.) от X.X.X., ЕГН **********:

– Сумата в размер 74 500 лв., представляваща равностойност на придобитото право на пристрояване и надстрояване в имот, намиращ се в гр. Исперих, ул. Ахинора № 21, община Исперих, област Разград.

– Сумата в размер 15 000 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил марка „Линкълн“, модел „Таункар“, рег. № РР 4060 АТ, дата на първа регистрация 18.04.2002 г., рама № 1L1FM81W2XY701115, без номер на двигател, отчужден от X.X.X..

– Сумата в размер 4500 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил марка „Опел“, модел „Зафира“, рег. № РР 8770 АХ, дата на първа регистрация 31.03.2004 г., рама № W0L0TGF7542158915, двигател № 17Н84693, отчужден от X.X.X..

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 19.01.2021 г. от 14 ч. в Окръжния съд – Разград, пл. Независимост № 1.

Указва на заинтересованите лица, че могат да предявят своите претенции върху посоченото имущество, както и датата, за която се насрочва първото по делото заседание, чрез предявяване на иск в двумесечен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“.

6526

Софийският окръжен съд на основание чл. 155, ал. 1 ЗПКОНПИ във връзка с § 5, ал. 2 от ПЗРЗПКОНПИ съобщава, че е образувано гр. д. № 20/2020 г. по иск с правно основание чл. 153, ал. 2 от ЗПКОНПИ, предявен от държавата, действаща чрез Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), против X.X.X. от с. Новачене, община Ботевград, X.X.X. от Ботевград и X.X.X. от Ботевград чрез законните му представители X.X.X. и X.X.X. за отнемане на следното имущество:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 3 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. от Ботевград чрез законните му представители X.X.X. и X.X.X.:

– Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 05815.304.744.3.6 по кадастралната карта и кадастралните регистри на Ботевград, одобрени със Заповед № РД-18-49 от 14.10.2011 г. на изпълнителния директор на АГКК с адрес на имота: Ботевград, п.к. 2140, ж.к. Васил Левски бл. 56/9, вх. А, ет. 2, ап. 6, като самостоятелният обект се намира в сграда № 1, разположена в поземлен имот с идентификатор 05815.304.744, с предназначение: жилище, апартамент на едно ниво с площ 74,89 кв. м заедно с прилежащото му избено помещение № 6 с площ 8,02 кв. м, както и 5,83 % идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху имота, при съседи – самостоятелни обекти на същия етаж: 05815.304.744.3.5, под обекта: 05815.304.744.3.3, над обекта: 05815.304.744.3.9, и представляващ апартамент № 6, намиращ се на втори жилищен етаж в жилищен блок № 56 (стара номерация бл. № 91), вх. А, ж.к. Васил Левски, Ботевград, състоящ се от две стаи, кухня със столова и сервизни помещения, със застроена площ 74,89 кв. м, при съседи на апартамента: стълбище, апартамент № 5, двор и улица, заедно с прилежащото му избено помещение № 6 със светла площ 8,02 кв. м, при съседи на мазето: коридор, мазе № 5 и коридор, както и 5,83 % идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото, като имотът е собственост на X.X.X., придобит с н.а. за покупко-продажба № 185/8.05.2015 г., том I, pег. № 1870, дело № 162/2015 г., вписан в СВ – Ботевград, вх. pег. № 925/8.05.2015 г.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Сумата в размер 2850 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил марка „Мерцедес“, модел „А 190“, pег. № СО1718ВК, рама № WDB1680321J322000, двигател № 16699030271609, цвят: черен металик, дата на първоначална регистрация 13.12.1999 г.

– Сумата в размер 21 500 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаване на лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Пасат ЦЦ“, рег. № СО8926ВМ, рама № WVWZZZ3CZBE700639, двигател без номер, цвят: сив, дата на първоначална регистрация 29.06.2010 г.

– Сумата в размер 950 лв., представляваща пазарната стойност към датата на отчуждаването на лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“, рег. № СО2378АХ, рама № WVWZZZ1HZNW287664, двигател № ABD075385, цвят: тъмносив металик, дата на първоначална регистрация 22.05.1993 г.

– Сумата в общ размер 33 063 лв., представляваща получени средства от трети лица чрез системи за бързи плащания.

– Сумата в общ размер 46 785 лв., представляваща изпратени средства на трети лица чрез системи за бързи разплащания.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 5 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Сумата в общ размер 1236,63 лв., представляваща внесени суми за погасяване на кредитните задължения към „Изи Асет Мениджмънт“ – ЕАД, „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“ – ЕАД, „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ С.А., клон България.

– Сумата в общ размер 2855,82 лв., представляваща получени средства от трети лица чрез системи за бързи разплащания.

– Сумата в общ размер 100 лв., представляваща изпратени средства на трети лица чрез системи за бързи разплащания.

Съдът указва на третите лица, които претендират самостоятелни права върху това имущество, че могат да встъпят в делото, като предявят съответния иск чрез Софийския окръжен съд в едномесечен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“. Делото е насрочено за 4.02.2021 г. от 13,30 ч.

6532

Софийският окръжен съд на основание чл. 155, ал. 1 от ЗПКОНПИ във връзка с § 5, ал. 2 от ПЗР на ЗПКОНПИ съобщава, че е образувано гр.д. № 94/2019 г. по иск с правно основание чл. 153, ал. 2 от ЗПКОНПИ, предявен от държавата, действаща чрез Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), против X.X.X., X.X.X. и „Патрия“ – ООД, ЕИК 131077425, София, за отнемане на следното имущество:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 141 ЗПКОНПИ от X.X.X.:

– Сумата в размер 8751 лв., представляваща непреобразувана част от направени вноски на каса от проверяваното лице по разплащателна сметка в левове с IBAN BG72UNCR70001521704025 с кредитна карта, открита в „УниКредит Булбанк“ – ЕАД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер общо 145 787,32 лв., представляваща вноски по банкови сметки от титуляря по спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 26 900 лв., изтеглена от разплащателна сметка в левове с IBAN BG60FINV91501004608064, открита в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X., и внесена по спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 881,15 лв., представляваща преведени средства от трети лица по спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 5972,01 лв., представляваща начислени лихви по спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 101 242,49 лв., представляваща сбор от: сума в размер общо 3742,49 лв., представляваща вноски по банкова сметка от титуляря с IBAN BG15KORP92202039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X., сума в размер 69 500 лв., представляваща прехвърлени средства от спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X. по депозитна сметка в левове с IBAN BG15KORP92202039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X., и сума в размер 28 000 лв., изтеглена от свободен депозит в левове с IBAN BG49FINV91502015863235, с титуляр X.X., открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, и внесена по спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 7618,17 лв., представляваща начислени лихви по депозитна сметка в левове с IBAN BG15KORP92202039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 2950 лв., представляваща прехвърлени средства от спестовна сметка в левове с IBAN BG22KORP92204039394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X. по спестовна сметка в евро с IBAN BG04KORP92204439394601, открита в „Корпоративна търговска банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер общо 20 675 лв., представляваща вноски по банкова сметка от титуляря по разплащателна сметка в левове с IBAN BG50CECB97901001365300, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 1795,43 лв., представляваща преведени средства от трети лица без установено основание по разплащателна сметка в левове с IBAN BG50CECB97901001365300, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер общо 10 839,05 лв., представляваща вноски по банкови сметки от титуляря по депозитна сметка в евро с IBAN BG84CECB97902401365300, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 1083,09 лв., представляваща преведени средства от трети лица по депозитна сметка в евро с IBAN BG84CECB97902401365300, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 14 287,75 лв., формирана като сбор от 12 587,75 лв. – вноски по банкова сметка от титуляря с IBAN BG12CECB97904001365300, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X., и от 1700 лв. – прехвърлени средства от разплащателна сметка в левове с IBAN BG50CECB97901001365300, с титуляр X.X., открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, по универсална сметка в левове с IBAN BG12CECB97904001365300, открита в „Централна кооперативна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 1282,83 лв., представляваща непреобразувана част от направени вноски на каса от проверяваното лице по кредитна карта „Аmех Green“, открита в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 2119 лв., представляваща преведени средства от трети лица по разплащателна сметка с IBAN BG06FINV915010BGN0VNDH с кредитна карта, открита в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 55 113,04 лв., представляваща изтеглени средства от свободен депозит в евро с IBAN BG07FINV91502004518192, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 9800 лв., представляваща прехвърлени средства от свободен депозит в евро с IBAN BG92FINV91502004071238, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X. по разплащателна сметка в левове с IBAN BG60FINV91501004608064, открита в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 17,59 лв., представляваща преведени средства от трети лица по разплащателна сметка в левове с IBAN BG60FINV91501004608064, открита в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 132 000 лв., представляваща допълнителна вноска от собственика в „ЕМГ ТРЕЙДИНГ“ – ЕООД, с ЕИК 831516859.

От X.X.X.:

– Сумата в размер общо 7288,99 лв., представляваща погасителни вноски по кредит в размер 35 000 лв., по разплащателна сметка в левове с IBAN BG44STSA9300008334120, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 1988,06 лв., представляваща преведени средства от трети лица по разплащателна сметка в левове с IBAN BG44STSA9300008334120, открита в „Банка ДСК“ – ЕАД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 1341,02 лв., представляваща непреобразувана част от направени вноски на каса от X.X. по кредитна карта „Аmех Green“, открита в „Юробанк България“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 9053,57 лв., представляваща преведени средства от трети лица по разплащателна сметка с кредитна карта с IBAN BG29FINV915010BGN0KMBC, открита в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 5584,39 лв., представляваща вноски по банкови сметки от титуляря по свободен депозит в щатски долари с IBAN BG23FINV91502003968011, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 19 695,75 лв., представляваща вноски по банкови сметки от титуляря и прехвърлени средства от свободен депозит в щатски долари с IBAN BG23FINV91502003968011, с титуляр X.X., открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, по свободен депозит в левове с IBAN BG88FINV91502004502766, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 472,57 лв., представляваща начислени лихви по депозит в левове с IBAN BG87FINV91502015524506, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в общ размер 3000,50 лв., изтеглена на каса, представляваща прехвърлени средства от депозит в левове с IBAN BG87FINV91502015524506, с титуляр X.X., открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, по депозит в левове с IBAN BG18FINV91502015650393, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер общо 37 867,19 лв., представляваща прехвърлени средства от депозит в левове с IBAN BG18FINV91502015650393, с титуляр X.X., открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, по свободен депозит в левове с IBAN BG49FINV91502015863235, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 255,99 лв., представляваща начислени лихви по свободен депозит в левове с IBAN BG49FINV91502015863235, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Изтеглената на каса сума в общ размер 18 000 лв., представляваща вноски по банкови сметки от титуляря по свободен депозит в левове с IBAN BG05FINV91502015251375, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер общо 8912,49 лв., представляваща прехвърлени средства от свободен депозит в левове с IBAN BG05FINV91502015251375, с титуляр X.X., открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, по свободен депозит в левове с IBAN BG23FINV91502015743811, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

– Сумата в размер 30,09 лв., представляваща начислени лихви по свободен депозит в левове с IBAN BG23FINV91502015743811, открит в „Първа инвестиционна банка“ – АД, с титуляр X.X..

1.1. От „Патрия“ – ООД:

Недвижим имот, намиращ се в землището на с. Пролеша, община Божурище, Софийска област, ЕКАТТЕ 58606, а именно: поземлен имот с начин на трайно ползване – нива, целият с площ 2,999 дка, IV категория, в местността Трояно, съставляващ имот № 002001 по плана за земеразделяне, при граници на имота по скица: имот № 002002, имот № 000004, имот № 002008 и имот № 000006, придобит с нотариален акт за продажба на недвижим имот № 185, том II, pег. № 2476, дело № 358 от 8.11.2010 г.

1.2. При условията на евентуалност, в случай че не бъде уважен искът за отнемане на имота от „Патрия“ – ООД, на основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 2 и чл. 141 от ЗПКОНПИ се претендира от X.X.X. и X.X.X. сумата в размер 35 988 лв., представляваща 1/2 от продажната цена на недвижим имот, намиращ се в землището на с. Пролеша, община Божурище, Софийска област, ЕКАТТЕ 58606, а именно: поземлен имот с начин на трайно ползване – нива, целият с площ 2,999 дка, IV категория, в местността Трояно, съставляващ имот № 002001 по плана за земеразделяне, при граници на имота по скица: имот № 002002, имот № 000004, имот № 002008 и имот № 000006.

Съдът указва на третите лица, които претендират самостоятелни права върху това имущество, че могат да встъпят в делото, като предявят съответния иск чрез Софийския окръжен съд в едномесечен срок от обнародването на настоящото обявление в „Държавен вестник“. Делото е насрочено за 5.02.2021 г. от 10,30 ч.

6533

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Горица 2019“, София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и устава на сдружението свиква редовно общо събрание на 5.10.2020 г. в 15 ч. по седалището на сдружението – област Кюстендил, община Сапарева баня, с. Овчарци, ул. Хаджи Димитър № 8, при следния дневен ред: 1. промени в устава; проект за решение – ОС приема предложените от УС промени в устава; 2. приемане на отчета за дейността на дружеството за 2019 г., както и годишния счетоводен отчет и баланс за 2019 г. Поканват се всички членове или техни упълномощени представители да вземат участие в работата на общото събрание. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе в 16 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се делегати.

6537

6. – Управителният съвет на сдружение „SOS Детски селища България“ на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква тридесетото редовно общо събрание на сдружението на 7.10.2020 г. в 13 ч. в хотел „Форум“ с адрес – София 1612, бул. Цар Борис III № 41, при следния дневен ред: 1. приемане на дневния ред на годишното общо събрание 2020 г.; 2. приемане на протокола от двадесет и деветото общо събрание на сдружението (2019 г.); 3. приемане на годишния отчет за дейността на сдружение „SOS Детски селища България“ за 2019 г., доклада от финансовия одит и заверения от одиторите – „Мур България Одит“ – ЕООД, годишен счетоводен отчет за 2019 г.; 4. избор на независима одиторска фирма за извършване на одита на сдружението за финансовата 2020 г.; 5. приемане на бюджета на сдружението за 2020 г. и основните насоки в дейността през 2020 г.; 6. промени в състава на общото събрание и на управителния съвет на сдружение „SOS Детски селища България“; 7. разни. Регистрацията на членовете на общото събрание ще се извърши от 12 ч. в деня на събранието. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 15 от устава на сдружението общото събрание ще се проведе същия ден в 14 ч., на същото място и при същия дневен ред.

6558

27. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Национален клуб за аниме и манга накама“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 25.10.2020 г. в 16 ч. на адрес: София, ул. Гривица № 12, ет. 3, при следния дневен ред: 1. избор на нов управителен съвет, председател и заместник-председател на сдружението; 2. промяна на адреса и седалището на сдружението; 3. промяна на името на сдружението; 4. приемане на нов устав на сдружението; 5. други.

6538

1. – Управителният съвет на сдружение „Асоциация за застрахователна сигурност“ (АЗС) – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 28.10.2020 г. в 10 ч. в офиса на сдружението на адрес: София, ул. Аксаков № 16, ет. 3, при следния дневен ред: 1. приемане на годишния доклад и финансовия отчет на УС за 2018 и 2019 г.; 2. избор на нов УС; 3. промени в устава на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието се отлага за 11 ч. същия ден и ще се проведе независимо от броя на присъстващите. Материалите за провеждане на събранието са на разположение на членовете в офиса на АЗС всеки работен ден от 9 до 16 ч.

6525

2. – Управителният съвет на Училищно настоятелство на ПГ за приложни изкуства – Смолян, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и устава на настоятелството свиква общо събрание на 6.10.2020 г. в 18 ч. на адрес: Смолян, ул. Коста Аврамиков № 2 (в сградата на ПГПИ), при следния дневен ред: 1. обсъждане на процедура по ликвидация на настоятелството; 2. приемане на първоначален ликвидационен отчет и баланс; 3. назначаване на ликвидатор. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден, на същото място и при същия дневен ред от 19 ч.

6507

Поправка. Софийският университет „Св. X.X.“ прави следната поправка във връзка с допусната фактическа грешка в обявлението за конкурси, обнародвано в ДВ, бр. 67 от 2020 г., стр. 55: конкурсът за професор по 1.3. Методика на обучението по чужд език (Предучилищна и начална училищна възраст) – един, да се чете: „1.3. Педагогика на обучението по… (Методика на обучението по чужд език – предучилищна и начална училищна възраст) – един“.

6527

6527

Промени настройката на бисквитките